![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dlaczego źle lokujemy uczucia?
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Ja z kolei miałam taką sytuację, że byłam umówiona na spotkanie w knajpie: ja + 2 koleżanki z chłopakami + ew. jakieś osoby miały się dokoptować (ale i tak nie przyszły). na spotkaniu czułam się na początku ok, gadałam, żartowałam itp, tylko potem te koleżanki przywarły do swoich misiów i zero kontaktu, więc trochę mnie to zgasiło. Później się dowiedziałam od naszej wspólnej znajomej, że te dwie koleżanki przed spotkaniem wielce debatowały że jak ja się będę czuła tak sama, a one z chłopakami, że na pewno będzie mi przykro i w ogóle... no dramat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Ja to powiem tyle-
patrzeć w pierwszej kolejnosci na charakter,potem na urodę. Moze nas facet przyciągac mocno a zrobi nam taką krzywdę,ze przez kolejne 10 lat nam się będzie ten związek odbijał. Wybierz sobie kogoś,oby mądrze. CZĘSTO lepiej poczekac,niż brać byle co,bo wszystkie są "szczęśliwe". Tyle ode mnie ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
To proste. Na początku WIDZIMY oczami WYGLĄD, a nie zauważamy charakteru (nie znamy tej osoby itp.). Zauroczamy się w nim, a z czasem stwierdzamy (bądź nie stwierdzamy = hodujemy masochizm + "syndrom" Matki Teresy + psychologa), że charakter jest nienajlepszy.
To idzie w drugą stronę.. charakter wspaniały, ale coś nam przeszkadza w wyglądzie, mamy dylematy. Niby coś tam czujemy robimy kalkulację, by z czasem stwierdzić, że to nie ma sensu. Najczęstszą przyczyną jest to, że ludzie mają swoje wyobrażenie o drugiej osobie i jak spodoba im się pod kątem wyglądu to nijako chcą "resocjalizować" lub podciągnąć charakter tej osoby pod swoje wyobrażenie o niej ![]() Równie dobrze wystrugany człowiek z drewna będzie naszym wyobrażeniem i chcąc nie chcąc będzie taki ![]() Dobieranie się w pary musi polegać na akceptacji, a tam gdzie jej brak to nie będzie mowy o "dobrej lokacie uczuciowej". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.