Dlaczego źle lokujemy uczucia? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-10, 12:33   #31
Siouxsie
Raczkowanie

Dot.: Dlaczego źle lokujemy uczucia?

Cytat:
Napisane przez shawty19 Pokaż wiadomość
Wiesz, wszystko zależy od tego, w jakim towarzystwie się obracasz. Znam osoby, które będąc w związku nie czują potrzeby rozmawiania tylko i wyłącznie na temat misia Ale znam też kilka osób, które będąc w związku nie potrafią rozmawiać na żaden inny temat.
Idealny przykład, moja koleżanka. Znalazła chłopaka i od tego czasu kontakt nam się urwał. Jak mam szczęście, zeby ją złapać gdzieś i pogadać to nie dowiem się co u niej, tylko opowiada mi co Damian myśli/co Damian powiedział/co Damian zrobił ;]
I nie raz słyszałam od niej coś w rodzaju 'powinnaś sobie kogoś znaleźć, nie rozumiem dlaczego chcesz być sama, facet jest przyszłością'
Z kolei ja znam odwrotny przykład. Moja przyjaciółka ma to drugie podejście, czyli ,,jeśli nie poczuję chemii od razu to nie ma szans". No i niestety jeszcze nie była w żadnym związku - mimo, że jest na prawdę ładna (21 l). Kiedy je byłam w moim 5 letnim związku - to prawie nie mówiłam nic na ten temat (ona nie przepadała za moim chłopakiem, bo uważała, że jest za cichy ). Z kolei ona do tej pory ciągle mi mówi, jak to nie wie - co z nią jest nie tak, że nie ma faceta. A jak jakiś jej wpadnie w oko to potrafi gadać o nim przez kilka godzin bez przerwy, gdzie zna go tylko z widzenia. Ale przecież on się na nią spojrzał! Ale ona nie wie, czemu on nie zagaduje, skoro się patrzy. Po za tym, życie jest nie fair, bo wszyscy kogoś mają, a ona nie...Nie ważne, że odrzuca wszystkich ,,normalnych facetów", a lata za szpanerami, duszami towarzystwa, surferami - którzy mają lasek na pęczki i jeśli już nawiąże z nimi kontakt to nic z tego nie wychodzi, bo oni liczą tylko na szybki numerek. Nie oceniam jej podejścia - każdy żyje po swojemu. Tylko każda rozmowa z nią dotyczy głównie tych tematów. Także uważam, że to nie jest tylko domeną ludzi w związkach, bo i single potrafią ciągle gadać o płci przeciwnej
Siouxsie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-10, 13:41   #32
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shawty19 Pokaż wiadomość
Wiesz, wszystko zależy od tego, w jakim towarzystwie się obracasz. Znam osoby, które będąc w związku nie czują potrzeby rozmawiania tylko i wyłącznie na temat misia Ale znam też kilka osób, które będąc w związku nie potrafią rozmawiać na żaden inny temat.
Idealny przykład, moja koleżanka. Znalazła chłopaka i od tego czasu kontakt nam się urwał. Jak mam szczęście, zeby ją złapać gdzieś i pogadać to nie dowiem się co u niej, tylko opowiada mi co Damian myśli/co Damian powiedział/co Damian zrobił ;]
I nie raz słyszałam od niej coś w rodzaju 'powinnaś sobie kogoś znaleźć, nie rozumiem dlaczego chcesz być sama, facet jest przyszłością'
Ale gdzie tu widzisz jakikolwiek przejaw tego, że uważa Cię za gorszą? Może po prostu jest szczęśliwa i w mało subtelny sposób radzi Ci, żebyś też była tak szczęśliwa jak ona Myślę, że to, że patrzy na Ciebie z góry jest jedynie przejawem Twojego własnego myślenia.
Stary 2013-03-10, 14:07   #33
Lagoon
Raczkowanie

Ja z kolei miałam taką sytuację, że byłam umówiona na spotkanie w knajpie: ja + 2 koleżanki z chłopakami + ew. jakieś osoby miały się dokoptować (ale i tak nie przyszły). na spotkaniu czułam się na początku ok, gadałam, żartowałam itp, tylko potem te koleżanki przywarły do swoich misiów i zero kontaktu, więc trochę mnie to zgasiło. Później się dowiedziałam od naszej wspólnej znajomej, że te dwie koleżanki przed spotkaniem wielce debatowały że jak ja się będę czuła tak sama, a one z chłopakami, że na pewno będzie mi przykro i w ogóle... no dramat wkurzyło mnie to, szczerze mówiąc. Więc trochę się zraziłam i od tej pory zawsze się obawiam spotkań z jakimiś parami... po prostu czuję się jak 5 koło u wozu. Gdybym miała faceta na pewno gdybyśmy wspólnie wychodzili 'do ludzi' to dzieliłabym uwagę równo między wszystkich, od 'miziania się' są w końcu spotkania we dwoje, tak myślę...
Lagoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-10, 14:22   #34
Clemence
Zakorzenienie

Ja to powiem tyle-
patrzeć w pierwszej kolejnosci na charakter,potem na urodę.
Moze nas facet przyciągac mocno a zrobi nam taką krzywdę,ze przez kolejne 10 lat nam się będzie ten związek odbijał.

Wybierz sobie kogoś,oby mądrze.
CZĘSTO lepiej poczekac,niż brać byle co,bo wszystkie są "szczęśliwe".
Tyle ode mnie

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-10, 18:35   #35
shawty19
Wtajemniczenie

GG do shawty19

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Ale gdzie tu widzisz jakikolwiek przejaw tego, że uważa Cię za gorszą? Może po prostu jest szczęśliwa i w mało subtelny sposób radzi Ci, żebyś też była tak szczęśliwa jak ona Myślę, że to, że patrzy na Ciebie z góry jest jedynie przejawem Twojego własnego myślenia.
Ja podałam jedynie przykład, co wcale nie oznacza że ja się czuje gorsza od niej. Każdy postrzega świat inaczej, jej się może wydawać, ze wszystko kręci się wokół niej i jej chłopaka, a ja myśle zupełnie inaczej.
Stary 2013-03-10, 20:20   #36
normalnyFacet
Zakorzenienie

To proste. Na początku WIDZIMY oczami WYGLĄD, a nie zauważamy charakteru (nie znamy tej osoby itp.). Zauroczamy się w nim, a z czasem stwierdzamy (bądź nie stwierdzamy = hodujemy masochizm + "syndrom" Matki Teresy + psychologa), że charakter jest nienajlepszy.

To idzie w drugą stronę.. charakter wspaniały, ale coś nam przeszkadza w wyglądzie, mamy dylematy. Niby coś tam czujemy robimy kalkulację, by z czasem stwierdzić, że to nie ma sensu.

Najczęstszą przyczyną jest to, że ludzie mają swoje wyobrażenie o drugiej osobie i jak spodoba im się pod kątem wyglądu to nijako chcą "resocjalizować" lub podciągnąć charakter tej osoby pod swoje wyobrażenie o niej

Równie dobrze wystrugany człowiek z drewna będzie naszym wyobrażeniem i chcąc nie chcąc będzie taki natomiast z człowiekiem tak się nie da.

Dobieranie się w pary musi polegać na akceptacji, a tam gdzie jej brak to nie będzie mowy o "dobrej lokacie uczuciowej".
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości