![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zemsta po zdradzie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Najlepsza zemsta? Widok Ciebie szczęśliwej, najlepiej w objęciach innego atrakcyjnego mężczyzny
![]() żadne tam wrzucanie fotek na fejsa, ustawianie opisów na gadu czy inne tego typu zagrania- najlepiej jest się odciąć kompletnie od ex, zajać się sobą, swoim życiem- a potem gdy przypadkiem go spotkasz pokażesz mu że cię to nie złamało, że sobie radzisz i układasz życie bez niego i to bez większego problemu
![]() |
#33 | |
BAN stały
|
Cytat:
To jest kierunek. Obśmiej nieudolność seksualną gościa, oni tego baaardzo nie lubią. Ja jestem jędza, chyba wymyśliłabym parę kwestii, które by faceta zraniły - ot tak dla własnej satysfakcji. Znasz go, więc wiesz, co zaboli, tam kopnij, gdzie kompleks. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie wszelkie zdrady, jakieś poniżanie go, obśmiewanie kompleksów, kombinowanie, jest.. trochę poniżej poziomu.
Wiem, że byłoby mi mega ciężko, ale wolałabym po prostu urwać kontakt naychmiast i nigdy więcej nie mieć z nim nic wspólnego, a nie zatruwać sobie życie myślami 'jak też zrobić mu na złość', co w efekcie często przynosi odwrotny skutek i jeszcze my możemy w całym rozrachunku wypaść dość żałośnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
"Wzięcie się za siebie" pozwala odbudować samoocenę, poza tym zmiana wyglądu (koloru włosów, stylu ubierania itp) jest symbolicznym punktem rozpoczęcia nowego życia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
zwykle zemsta jest jedną z pierwszych myśli po takiej akcji, ale zazwyczaj jest też niepotrzebna, głupia i nietrafiona.. lepiej wziąć kilka głęboki oddechów, odpędzić głupie mysli, olać dupka i zająć się sobą
![]()
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
No pewnie ; ))
zapomnij o nim .! i zacznij zyc od nowa ! ![]() pozdrawiam ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie wiem, czemu tak strasznie odżegnujecie się od kombinowania nad zemstą - owszem, mszczenie się jest średnie, ale za to zaplanowanie sobie czegoś w detalach, dla sportu, potrafi wielce ulżyć na duchu. W ogóle, obmyślenie czegoś takiego podłego, podstępnego, perfidnego i okrutnego bywa znakomitym lekiem na poczucie krzywdy. Przecież nie chodzi o wcielanie tego całego misternego planu w życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Obmacywał inne na imprezach,a Ty nic nie zrobiłaś? Już wtedy powinnaś kopnąć go w tyłek i odejść. Moim zdaniem nie ma sensu mścić się na nim bo po co? Chcesz jeszcze tracić na niego czas? Odejdź od niego i nic nie rób bo nic tym nie wskórasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam Was
![]() Nigdy nie byłam mściwa, ale to co zrobił mi mój były.... Byliśmy 8 lat razem i w koncu zdecydowalismy sie na dziecko i slub, tak dla formalnosci. Gdy w 9 miesiacu ciazy lezalam na patologii ciazy on zdradzil mnie ze swoja kolezanka z pracy. Wyobrazcie sobie, gdy w czasie porodu trzymal mnie za reke juz sypial z inna... gdy nasza coreczka miala 3 tyodnie on stwiedzil, ze slubu nie bedzie, i ze mnie juz nie kocha... bylam rozpaczona- male dziecko, slub za 2 tyg a cale zycie mi sie wali. Wyprowadzilam sie do rodziców. probowalam do niego wrocic, ale on nie byl w stanie zerwac kontaktow z tamtą suką, potrafil np. zawiezc ją do pracy tlumaczac sie tym, ze zepsul jej sie samochod. Rozstawalismy sie przez nią jeszcze 3 razy i za kazdym razem on wtedy zaczynal znowu z nia sypiac. nie wiem czemu bylam tak glupia... ![]() Od urodzin naszego dziecka minelo juz pol roku. Teraz wyglada to tak, ze caly czas sypia z tamtą larwą, ale w pracy udaja ze nic ich nie laczy (on jest jej przelozonym). Zarowno w firmie jak i wsrod swoich znajomych udaje idealnego ojca i narzeczonego, praktycznie wszyscy jego znajomi mysla, ze my wciaz jestesmy razem. siedzialam do tej pory cicho, ale dosc mam juz tej obludy!!! Jezeli zrobil to co zrobil, czas chyba, zeby poniosl tego konsekwencje. Zdrada kilka dni przed porodem to najgorsze co mozna zrobic kobiecie i nie dziwne, ze nie ma jaj sie do niej publicznie przyznac. Chyba bede musiala mu w tym nieco pomoc... Co o tym myslicie, dziewczyny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
BAN stały
|
Dot.: Posluchajcie mojej historii...
Cytat:
Nie obwiniaj "tej suki, larwy" nie ona wyznawała ci miłość, zapłodniła i zdradziła. Ona nie ma wobec ciebie żadnych zobowiązań, on - tak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Posluchajcie mojej historii...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Po zdradach mojej byłej chciałem się na niej zemścić tak, aby zapamiętała to... ale nigdy tego nie zrobiłem. Odciąłem sie od niej, nie utrzymuje z nią żadnego kontaktu. Nie chce widzieć jej nawet widzieć. W moich oczach stała się zerem i to dożywotnio i nie mam zamiaru nawet odezwać się do kogoś kogo darzę tak olbrzymia pogardą. Szkoda mi czasu na zemsty na czymś takim jak ona. Nie powiem, w myślach czasami układało się scenariusze jak ta zdrada mogłaby wyglądać, ale wiem, że potem czułbym się zażenowany swoim zachowaniem, że po prostu zniżyłem się do poziomu dna jaki ona reprezentuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem najlepszą zemstą jest dobre życie.Planowanie zemsty to pielęgnowanie w sobie bólu i niszczenie siebie .nie warto pielęgnować w sobie takich uczuć , trzeba sie od tego odciąć i zacząć żyć dla siebie
![]()
![]() |
#53 |
BAN stały
|
Eee, ta. Ja bym najpierw jednak wyjaśniła jego to rodzinie i przyjaciołom i zwierzchnikom, co się stało. Czemu on ma sobie żyć udając, że wszystko u niego w porządku, a jego dziewczyna ma ukrywać prawdę. W imię czego utrzymuje tę tajemnicę? Chyba się wstydzi, że nie odchodzi, bo wszyscy za plecami by to obgadywali, czemu sobie na to pozwala. Innej opcji nie widzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Ja jestem za zemstą. Lubię być sprawiedliwy ![]() ![]() Był kiedyś tutaj taki wątek o facecie który po jej zdradzie, po upływie pewnego czasu jej wybaczył. Żyli tak parę miesięcy, on coś jej zrobił gdy jej znów zależało, przyznał się, że to było z zemsty. Dobry gość ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
Alimenty. A pismo z zasądzonymi alimentami zanieś do jego przełożonego albo do kadr ( nie wiem gdzie lepiej ![]() ![]() Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2014-03-05 o 18:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie mogę zrozumieć jak można być takim dupkiem, niewyobrażalne. Jeśli tak dba o swoje dobre imię, to mu je zniszcz. Odejdź i ciesz się życiem, weź alimenty na dziecko i to najlepiej jak największe. Nie rozumiem zemsty po rozstaniu bo coś się wypaliło, ale coś takiego zasługuje na większy cios niż zwykły kop w jaja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Tak sie teraz zastanawiam, hmmm... fajnie by bylo nie widziec eksa, ALE mamy wspolnych znajomych, no i niektorzy moi znajomi poznali go (i te druga laske) na jakiejs imprezie, gdzie ja tez bylam.
Chodzimy na te same imprezy, mamy nowych wspolnych znajomych (nie zabronie przeciez moim kolegom z nimi obcowac, jesli poznali sie na imprezie), ale widok eksa i tej laski doprowadza mnie do szalu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Jak chcesz mu dokopać to tylko na chłodno, parę zgryźliwych słów, jak pisała rembertowa. Wszelkie przejawy emocjonalności stawiają Cię na przegranej pozycji, bo w końcu ten, kogo to rusza, prawdopodobnie coś czuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem zemstą nie będzie to że powiesz ludziom prawde i skończysz ten cyrk ze "szczęśliwą rodzinką i cudownym tatą, partnerem".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Poza tym wydaje mi sie, ze lepiej wyklarowac sytuacje, zamiast pozostawic sprawe samej sobie. Takie cos moze dac swobodę TATUSIOWI w tworzeniu roznych mitów, ktore kiedys ciezko bedzie odkrecic. A wiem, co mówie, bo swego czasu sama byłam BOHATERKA historii, ktora wziela sie z niedomowien i zyla własnym zyciem. Prędzej lub później i tak będziesz musiała powiedziec prawde, gdy np. bedziesz potrzebowala jakiejkolwiek pomocy od rodziny eksa, znajomych, itd. Nie musisz robić ze wszystkiego na sile melodramatu, ale warto wyjasnic, ze nie jestescie razem i z obowiazkami musisz najczesciej radzić sobie sama. Po co dawać szanse bylemu, by ewentualnie zrobil z Ciebie TA ZLA?
Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2014-03-05 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
Zrobilam to
![]() moze to straszne, ale od kilku miesiecy nic nie ucieszylo mnie tak jak to ![]() I jezeli mialam jakies sentymenty to prysnely, gdy dowiedzialam sie,ze jego kochanka wlasnie dostala awans. Teraz wszyscy wspolpracownicy wiedzą czym sobie na niego zasluzyla... dowiedzialam sie poza tym, ze to wredna suka nielubiana przez ludzi z pracy gadająca non stop o seksie. No tak, niewyzyta ninfomanka to mila odmiana po narzeczonej w 9 miesiacu ciąży... Moj ex chyba obrazil sie na mnie na amen, chociaz nie wspomnial slowem o tym co zrobilam, jedynie skasowal mnie z listy znajomych na fb (dziecinada...) A jezeli chodzi o jego rodzine, to powiadomilam ich juz dawno. Po tym jak mnie potraktowal nikt nie utrzymuje juz z nim kontaktu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.