|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Awf wrocław -kosmetologia 2013/2014
Dla mnie kosma to cel życiowy, ale za późno się zabrałam za naukę biologii, bo nigdy w siebie nie wierzyłam, jeśli chodzi o ten przedmiot i szukałam innych studiów. Jednak trzeba iść za powołaniem, najwyżej skończę na uczelnii prywatnej. Bardzo żałuję, że nie zdaję też z chemii, bo w takim układzie AWF jest jedyną szkolą państwową w okolicy, gdzie mogę składać papiery, cały Poznan odpada.
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny czy któraś z was wybiera sie do akademika ? Bo jak tak to podania trzeba złożyć do 28 maja (ale trzeba wysłać wcześniej bo oni liczą od daty odbioru ,a nie nadania) Tylko nie mam pojęcia co mam zrobić jesli jednak sie nie zdecyduję na Wrocław? Olać to czy powiadomić ich o rezygnacji z miejsca ?
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
To niemożliwe, żeby składać podania przed rozpoczęciem rekrutacji. To musi być termin dla studentów - na nowy rok, a nie kandydatów.
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Rozważam akademik, mam wątpliwości, ale tak na 80% się zdecyduje
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Tak masz rację, mój błąd bo się nie skupiłam na tym co czytam
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Zdarza się
Bądź spokojna, jeżeli pójdziesz na studia stacjonarne na 99,9% dostaniesz miejsce w akademiku. A wniosek złożysz sobie przy okazji składania dokumentów po ogłoszeniu listy rankingowej. Gorzej z tym, żeby później zdobyć miejscówkę w pokoju 2-osobowym, a nie 3... Myśle, że mieszkanie w 2osobówce jeszcze bym przeżyła, ale trójeczka jest już dla mnie lekko niekomfortowa. W razie braku dwójek będę na pewno szukała stancji. No i jeżeli znajdę chętną do wspólnego wynajęcia pokoju i czynsz wyniesie mniej niż miejsce w akademiku albo fartem trafie jakąś tanią jedyneczkę to wtedy też wole to niż najlepszy pokój w akademiku
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja też się wybieram na kosmetologię na AWFie, jestem dzisiaj po rozszerzonej chemii, nie było źle. Więc mam nadzieję, że się dostanę. Co do tych niskich progów - dopiero od tego roku weszła podstawa, więc jeśli ktoś słyszał o tej kosmetologii wcześniej to pewnie przygotowywał się od razu do rozszerzenia, dlatego przypuszczam, że progi mimowolnie pójdą znacznie w górę. Pozdrawiam przyszłe koleżanki!
Edytowane przez Asiska Czas edycji: 2013-05-15 o 18:09 |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Ojej tylko 40 ? To strasznie mało.
Zobacze jak mi rozsz. biol. pójdzie ,ale co słysze teraz to każdy kto się nie dostanie na farmacje idzie na kosmetologie jako plan B. A w tamtym roku brali wszszystkich bo nikt nie wiedział o studiach na AWF i było malo chętnych. P.S. A może ktoś jako plan B idzie do Nysy na kosmetologie (mają bardzoo dużo miejsc)
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Asiska, też uważam że na pewno pójdą w góre! Długo czekałaś na odpowiedź? Ja pisalam na maila od "spraw studenckich", zeby dowiedzieć się czegos odnośnie stypendiów i jak na razie nikt mi nie odpisał :/
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Też pisałam chemie roz, była bardzo łatwa i myślę, że biologia też taka będzie, także wróże z fusów, ze progi conajmniej +10 w górę! |
|
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
ja będę składała też do Poznania na medyczny na kosme i na uniwersytet na chemie kosmetyczną. smutne, że wszystkie laski, które marzą o stomie albo farmacji traktują kosme jako plan b i zabierają nam miejsca. mam nadzieję, że mimo wszystko progi będą niskie, bo martwie się o swoją biologie (rozszerzoną ;o). najbardziej się boję, że nigdzie mnie nie przyjmą i będę musiała udać się na uczelnie prywatną.
|
|
#41 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Smutne? Jakby laski które mają po 80% z bio i chem rozszerzonej jako plan B przyjęły prace na kasie w hipermarkecie to by bylo smutne
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Heh.. ja bym tam poszła na chemie kosmetyków ,ale z chemii jestem więcej niż ciemna xd A co do Wrocławia to w samym necie naliczyłam jakieś 35 osób które chcą iść ,a jeszcze nie wiadomo ile z farmacji będzie i tych które się nie ujawniają
Mogli by tak zwiększyc ilosć miejsc do 70 chociaż .
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Oj mogliby zwiększyć, a orientuje się ktoś ile osób przyjmują na niestacjonarne dzienne płatne, bo jakoś znaleźć nie mogę. Dzisiaj pisałam biologię i boję się, że mi nie wystarczy na państwowe.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma niestacjonarnych dziennych niestety
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
To ze strony AWF:
System studiów: Studia I stopnia (3-letnie licencjackie) - stacjonarne, niestacjonarne prowadzone w systemie ciągłym (od poniedziałku do piątku) oraz studia zaoczne prowadzone w systemie sobotnio-niedzielnym...więc jak to w końcu jest? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
40 miejsc na stacjonarne i kolenje 40 na niestacjonarne (dzienne + są też weekendowe), tak mi odpisali w dziekanacie.
![]() Wiem_co_zjem : odpisali mi na drugi dzień, napisałam do dziekanatu od fizjoterapii, gdzieś na stronie podawali, ze pytania odnośnie kosmetologii kierować właśnie tam. Edytowane przez Asiska Czas edycji: 2013-05-17 o 16:09 |
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie Asiska, poprawiłaś mi tym humor na weekend, bo skoro progi będą tak ok. 70 to raczej się na stacjonarne nie dostanę, a tak jest chociaż nadzieja
Edytowane przez mandarynka020794 Czas edycji: 2013-05-17 o 17:00 |
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, to mnie w błąd wprowadzają bo na dniach otwartych jak się pytałam to mówili ,że nie ma... heh najlepiej sie pytać u źródła jednak.
|
|
#49 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Chodziło mi o chemie kosmetyków gdziekolwiek. Ale cóż. A jak tam po biologii? Myślicie, że wynik pozwoli wam myśleć o kosmie we Wro ? Bo ja tak pomiędzy 55-70% zobacze jaki bd klucz bo co forum to inne odpowiedzi.
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
Nie sprawdzałam wyników, bo się boję. Chyba złoże asekuracyjnie też na prywatne.
|
|
#52 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam mature z zeszlego roku - chemia 82, biola 77 (oba na rozszerzeniu), w tym roku przeliczylam wg klucza na necie biole na okolo 82%, chemie na okolo 83%, więc chyba pojdę na tą kosme, bo na stome moze to byc za malo - szacuje ze progi wzrosna w tym roku, bo matura była łatwiejsza w porównaniu do poprzednich lat... |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
Dla sprostowania napiszę, że dziekanat odpisał mi tylko, że jest 40 niestacjonarnych, nie sprecyzował czy są dzienne, lecz wywnioskowałam tak z regulaminu rekrutacyjnego na rok 2013/2014.. teraz nie wiem czy prawdą jest to co mówili na dniach otwartych czy to, co napisane jest na oficjalnej stronie.
Wiem_co_zjem, nie rezygnuj z marzeń i próbuj startować na stomatologię! Teraz jest niż, może jak raz się załapiesz. Jak się nie uda to na kosmetologie dostaniesz się na bank z takimi wynikami.
|
|
|
|
|
#54 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, orientujecie się jak wyglądają lekcje WF?
dobieram uczelnię także pod tym kątem, bo nienawidzę typowego wf na sali gimnastycznej. Najchętniej chodziłabym na jakiś aerobik, siłownię, lub gimnastykę.
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Zajęcia sportowe na KAŻDEJ uczelni wyższej są nieporównywalnie bardziej urozmaicone od zajęć wf-u w liceach. Zawsze jest do wyboru mnóstwo form: spinning, aerobik, jogging, taniec, sporty walki, sporty grupowe, basen, jazda konna, tenis stołowy, ziemny i wiele innych. Problem w tym, że liczba miejsc jest ograniczona, więc przy zapisach (zwykle internetowych) jest wyścig - kto pierwszy ten lepszy. Jeśli się spóźnisz to musisz zapisać sie na to, gdzie zostały wolne miejsca. Na AWF-ie, po czym sama nazwa wskazuje, trzeba się spodziewać, że ten system działa lepiej, kompleksy sportowe są bardziej nowoczesne i większe. Co również bardzo ważne - znajdują się w jednym miejscu, więc nie trzeba dojeżdzać np. na takie zajęcia jak basen/tenis/jazda konna godzinę tramwajem i autobusem na jakieś mega wypizgajewo.
|
|
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź
|
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Od dłuższego czasu zastanawiam się nad kosmetologią. Czy na tych studiach jest bardzo dużo chemii? Ja niestety jestem z niej tak kiepska , że nie potrafię zrobić najprostszego równania I czy wg. Was ma ktoś szansę dostać się z podstawowa biologią? Ja niestety nie mam jej rozszerzonej , a trochę za późno o tym pomyślałam. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze, to jest tyle chętnych i tak mało miejsc ,że aby rozważać dostanie się do Wro. z podstawową biologią musisz mieć z niej min. 90% bo większość ludzi którzy tam się wybierają pisali rozsz. na 50-80% co daje im jakieś 90-120 pkt. Nie chce Cię zniechęcać ,ale lepiej wiedzieć niż robić sobie nadzieje... Jest naprawdę dużo uczelni gdzie chcą biologie tylko na podstawie Poznań, Wałbrzych, Nysa, Łódź więc jak bardzo Ci zależy to i tak gdzieś się pewnie załapiesz, a niekoniecznie we Wro.
|
|
#59 |
|
Konto usunięte
|
Zgadzam się. Nawet ja się obawiam, a pisałam rozszerzoną chemię i biologię. Podobnie moja koleżanka
Jest dużo chętnych, dlatego też progi pewnie pójdą w górę.
|
|
|
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Awf wrocław -kosmetologia 2013/2014
A orientuje sie ktos moze czy jest duza ``przepasc`` miedzy biologia na podstawie a na rozszerzeniu? Czy w rok da rade nauczyc sie na rozszerzenie jezeli mam tylko podstawe w szkole?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.

Zobacze jak mi rozsz. biol. pójdzie ,ale co słysze teraz to każdy kto się nie dostanie na farmacje idzie na kosmetologie jako plan B. A w tamtym roku brali wszszystkich bo nikt nie wiedział o studiach na AWF i było malo chętnych.

.