![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: BŁAGAM!!pomocy!!
no to może zrób peeling w tych miejscach i spróbuj "zwałkować" pozniej ta skóre a następnie mocno nawilżaj jakimś tłustym krememe np wzykła nivea
nie martw sie tak, przecież to nie jest tragedia, postaw na nawilżanie! i głowa do góry! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Oj jak chcesz jeszcze zatrzymać tą skórę na chwilę to bardzo nawilżający balsam (dobry jest np. Garniera pomarańczowy) i smarować co godzinę. Miałam kiedyś coś takiego na wakacjach i pomogło, mogłam jeszcze pare dni kostium ponosić. No, ale jeżeli masz jeszcze trochę czasu to faktycznie peeleng, a potem dzień, dwa i skóra wróci do koloru normalnego.
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
rewelacyjne w takich przypadkach jest maslo kakaowe z AA oceanic. Poprostu skuteczne na takie wypadni....Mnie ratowało wiele razy w takich wypadkach, Koi i tak nawilża że skóra nawet nie pomyśli o schodzeniu
![]() ![]()
Skąd wiesz jak smakuje jabłko, jeśli patrzysz tylko na drzewo. Skąd wiesz jak smakuje miód, kiedy patrzysz tylko na pszczoły. Nie oceniaj mnie.... Moje blogowanie: http://okiemidlonmi.blogspot.com/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Polecam zrobić peeling do ciała aby złuszczyć martwy naskórek. A potem jakimś mocno nawilżającym balsamem natłuścić ją.
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Dzieki...bardzo dziekuje za rady. Faktycznie w pierwszej chwili troche spanikowałam (moze za bardzo).Tez mi przyszlo do glowy zeby uzyc peelingu. Juz nie wyglada to tak koszmarnie,a do jutra jak bede smarowac to moze juz bedzie dobrze..uff.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Mrs Mrau
|
Dot.: Schodząca skóra :/
Cytat:
![]() Melduję,że rada Sylwii okazała sie baaardzo przydatna ![]() Gąbką ciach mach nie ma schodzącej skóry a i opalenizna została ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
A ja mam pytanie kiedy mozna zaczac opalac sie? Mi tez skora schodzi z dekoltu ale delitkanie nawet tego nie widac.... Dzisiaj sobie zrobie peeling i moze to bardziej pomoze, ale w niedziele wyjezdzam na mazury i tam sie nie da nie opalac bo zyjemy na lodkach. ALe zabieram juz pantenol
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
ehhh... niestety i mnie spotkała kara za przedawkowanie opalania... schodząca skóra to naprawdę wielkie utrapienie, a ja tego tak nie lubię
![]() ![]()
Ludzie są jak wiatr. Jedni lekko przelecą przez życie i nic po nich nie zostaje, drudzy dmą jak wichry, więc zostają po nich serca złamane, jak jakies drzewa po huraganie. A inni wieją jak trzeba. Tyle, żeby wszystko na czas mogło kwitnąć i owocować. I po tych zostaje piękno naszego świata...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Cierpliwie czekac, aż skóra zejdzie. Nie wiem czy to pomoże na schodzącą skórę (Lirene Ratunek po przedawkowaniu słońca) ja stostuję go jako balsam po opalaniu i jestm z niego bardzo zadowolona. Zawiera dużą dawkę D-pantenolu, alantoiny. Łagodzi podrażnienia po opalaniu. Może pomoże
![]()
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
Też mam ten problem
![]() ![]() ![]() ![]() Ale zastosuję się do Waszych porad i zrobię sobie dzisiaj peeling, gorącą kąpiel i zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
niestety pilling nie dziala nie przyspiesza
balsamy rownie sie nie sprawdzaja jedyne to czekac najgorsze to to swedzenie ja to sobie skopre sciagalam sama by przyspieszyc
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W zeszłe wakacje iałam dokładnie ten sam problem - byłam w łatki ![]() Wtedy to babci poradziła mi zebym poszła do sklepu i kupiła szczaw w słoiku. Kiedy wróciłam powiedziała mi żebym sobie napuściła bardzo ciepłej wody do wanny i poszła umyć sie gąbką i tym szczawiem. - fakt że troche dziwnie mi było bo i dziwny zapach - ale pomogło - łaty zeszły. Po kąpieli w szczwiu należy dokładnie umyć sie zelem albo mydłem najlepiej takim który mamocny zapach. Po kąpieli należy dobrze nawilżyć skóre i zabieg ten powtarzać przez conajmniej 3 razy - efek bedzie widoczny wieżcie mi ![]() Polecami i serdeczne pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
schodząca skóra p opalaniu
Co zrobic zeby skóra nie schodziła po opalaniu?
No cóz troszke sie spiekłam i teraz mi schodzi i sa takie bielsze plamki.. co zrobic nawilzyc skóre, czym smarowac .. ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
offtopicznie teraz - >
sloncee ! - tez lubie bardzo bardzoo C.Ronalda ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Dot.: schodząca skóra p opalaniu
Przede wszystkim teraz nie dopuścić do jeszcze większego wysuszenia skóry. Najlepiej często smarować jakims "treściwym" balsamem czyli tym do cery suchej to skóra nie będzie się brzydko łuszczyć i schodzić.
U mnie najlepszy egzamin przy takim problemie zdawał zwykły krem nivea ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Dot.: schodząca skóra...
Witam,
mój problem polega na tym iż schodzi mi skóra z pleców. Wyglądam na nich jak łaciata ![]() ![]() Prosze o rady , opinie ![]() Dziękuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Dot.: schodząca skóra...
wiec co doradzacie na schodzaca łuszczaca sie skore?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.