![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wybór pierścionka zaręczynowego - pytam o rady kobiety ;)
Cytat:
![]() Chcesz dziewczynie pokazywac kasą i błyskotkami, ze Ci na niej zależy? Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam zbytnio ![]() Ja 5 lat temu dostałam srebrny pierścionek, kosztował 80 zł, jest dla nas symbolem związku, a cyrku zaręczynowego u nas nie będzie i pierścionka z brylantem też nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Tu nie chodzi o pieniądze. Ja na zaręczyny dostałam pierścionek za ponad 24.000zł i zegarek za 4000zł ...inne dziewczyny dostają pierścionki za 100zł i na pewno są nie mniej szczęśliwe. Wszystko zależy od związku w jakim się jest, oczekiwań i oczywiście możliwości. Pierścionek to rzecz nabyta a "prawdziwej" miłości nie da się kupić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Nie pisze w sprawie pierścionka, ale że to mój temat to tu się wpisuje tym bardziej, że sprawa tyczy zaręczyn.
Proszę abyście udzieliły rady i najlepiej wczuły się w role jakbyście były nią: Otóż ja 27 w tym roku, ona 26 będzie miała. Od 1.5 roku jesteśmy w związku. W najbliższym czasie planuje zaręczyny, jednak po wysłuchaniu pewnych 2 znajomych już się zastanawiam czy już faktycznie jest na to czas. Z moją dziewczyną dogadujemy się bardzo dobrze, nie raz są tematy o przyszłości, żeby wspólnie zamieszkać już w kolejnym roku najpóźniej, ślub wiadomo trochę dalszy temat, ale w ciągu 3 lat na pewno byśmy chcieli. Czy zaręczyny w np. w maju tego roku nie są zbyt szybkie jeśli nie mamy w planie już teraz szukać sali weselnej itd.? Czy zaręczyć się spokojnie mogę teraz i mieszkać oddzielnie, ja u siebie ona u siebie jeszcze i spokojnie czekać aż będziemy w stanie zamieszkać razem i wziąć ślub, a może odłożyć zaręczyny np. o kolejne pół roku chociaż lub dłużej, np. do czasu kiedy byśmy najpierw zamieszkali razem? Edytowane przez volumez Czas edycji: 2013-04-09 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
w jakim sensie nie chcesz szukać teraz sali skoro ślub ma być za 2 lata ? To już najwyższa pora bo później wszystkie lepsze będą pozajmowane !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Nie no zaręczyny będą na pewno. Nie wiem czy ona koniecznie je chce, ale myślę, że tak, poza tym sam osobiście chcę zrobić jej taką niespodziankę miłą. W sumie to już zaplanowałem wszystko i kiedy bo mam do tego okazje niedługo, tylko pierścionek nie kupiony. Musze to naprawdę przemyśleć albo jak radzisz pogadać z nią tak po cichu, jak ona na to patrzy( tak żeby nie domyśliła się co planuje)
Ktoś napisał, że jak zaręczyny to od razu zaczyna się planowanie ślubu żeby odbył się jak najszybciej. No właśnie, niby prawda, ale u każdego te jak najszybciej jest inne jak wiadomo( nie mamy wspólnego mieszkania, praca jest, ale szukanie lepszej, bo zarobki narazie nie są takie żeby myśleć o kupnie mieszkania). Nie wiem naprawdę, mętlik w głowie jak cholera ![]() Edytowane przez volumez Czas edycji: 2013-04-09 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Odbyła się rozmowa. Niczego nie sugerowałem, że planuje. No i więc. Ona ma takie zdanie, że czy ślub miesiąc po zaręczynach, czy 3 lata, nie robi to dla niej różnicy. Tak samo ślub. Dobrze, gdyby był w ciągu najbliższych kilku lat, ale jeśli chodzi o zaręczyny to wcale nie ma takiego twierdzenia, że po zaręczynach musi być od razu wielkie szykowanie na ślub, więc jakbym zaręczył się teraz to spokojnie i dobrze by się z tym czuła chodząc z pierścionkiem nawet kilka lat. Ułatwia to trochę decyzje. A Wy ostatecznie jak uważacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Podbijam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
No to czas chyba dzialac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Odp: Wybór pierścionka zaręczynowego - pytam o rady kobiety ;)
Zareczyny to dla kobiety jakiś dowód miłości i oddania q wiec chyba lepiej się wtedy czuje. No oczywiscie wtedy gdy wyraziła chęć zareczyn bo w innym wypadku byłoby jej głupio odmówić i powiedzieć że nie czuje się na to gotowa
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
To może i ja się wypowiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
to może i ja odpowiem na pytanie ponieważ prawie miesiąc jestem zaręczona. Czuję się bardzo dobrze z tym faktem, zwłaszcza że troszkę sobie czekałam bo 5 lat
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Co sądzicie o zamówieniu jakiegoś pierścionka na allegro z białego złota, zakładając, że znam rozmiar z Apartu i nie oszukujmy się, ale wybór jest ciekawy tu w sieci.
Pokaże Wam kilka, które wpadły mi w oko i co sądzicie o nich ( wyglądem i jakością)? 1. http://allegro.pl/pierscionek-zloty-...102007802.html 2. http://allegro.pl/zloto-585-pierscio...158616677.html tu ten z białego złota jak coś 3. http://allegro.pl/abgold-pierscionek...159495346.html Edytowane przez volumez Czas edycji: 2013-04-11 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Podbijam. Odp na to i juz Was nie mecze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
zdecydowanie nr 3
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Mnie z kolei najbardziej podoba się 1. Jest bardzo elegancki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Ok więc 2 odpada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
w takim razie weź jednak numer 3 - bo szafir w 1 ma 0,25 karata. Mój brylant ma 0,21 i już wygląda na bardzo duży na moim palcu (15). A co dopiero jeszcze większy kamień na drobnym paluszku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Ładny?
Czy może zasugerujesz coś innego do 1100zł? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Znalazłem pierścionek na allegro taki jak jej się podobał na grouponie w 1 poście zobaczcie! Tyle, że tu cena wyższa i proszę porównajcie czy ten z allegro jest w porządku:
http://allegro.pl/pierscionek-z-bryl...143107964.html Skoro jej się podobał taki to mam problem z głowy przecież. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() co do wyglądu na palcu to polecam stronę jubilera aimor- mają filmiki pokazujące pierścionki na palcu i same pierścionki w 3d ![]() ![]() mój pierścionek wygląda tak https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1363892828 ale faktycznie jeśli Twojej wybrance podoba się konkretny pierścionek to nie ma co kombinować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Co sądzisz o nim? Tym co się jej podoba? Chodzi mi o ten z allegro co podałem, bo tamten z groupona to jakiś inny, tylko wyglądem taki sam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to było ważne i piękne, że mój narzeczony z powodzeniem wybrał pierścionek w moim guście. Jeżeli nie potrafisz sam oszacować, czy dany pierścionek jest w stylu ukochanej, to spytaj o zdanie jej przyjaciółkę lub siostrę, a nie obce baby z jakiegoś internetowego forum, które Twojej panny nawet z daleka nie widziały ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Przyczajenie
|
jest bardzo ładny
![]() z drugiej strony nigdzie nie jest napisane co z certyfikatem, niby niepotrzebne ale jak już płacić krocie za diament to niech to chociaż będzie prawdziwy diament. Z tego powodu nie wybrałabym allegro tylko jubilera, nie ważne czy w sklepie internetowym, czy w realu ![]() EDIT: już doczytałam, że jest certyfikat ![]() ![]() może to trąci już reklamą ale szczerze polecam aimor - piękne pudełeczko, certyfikat no i przepiękny pierścionek. Radzę Ci przejrzeć ich stronę bo allegro bym nie ufała Co powiesz na takie? trochę podobne i do 1000zł 1. https://aimor.pl/produkt/Pier%C5%9Bc...043tb,116.html 2. https://aimor.pl/produkt/Pier%C5%9Bc...494zb,153.html 3. https://aimor.pl/produkt/Pier%C5%9Bc...040tb,364.html 4. https://aimor.pl/produkt/Pier%C5%9Bc...408zb,101.html 5. https://aimor.pl/produkt/Pier%C5%9Bc...0004tb,75.html ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() facet się stara i mu zależy. Z tego co dowiedziałam się od mojego już narzeczonego to wybrał z całej dostępnej oferty 'realnych' jubilerów i tych on-line 5 pierścionków w moim guście i wypytywał kogo się da -rodzina, bliżsi znajomi i forum (oczywiście rodzina nic nie pisnęła). Bo bardzo mu zależało na wybraniu najpiękniejszego. To źle, że się facet pyta, który nam się podoba? Może nie oceniaj go po wątku na forum, co? ![]() Edytowane przez dariawyl Czas edycji: 2013-04-13 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
Dokładnie. To nie jest kupno bluzki czy piżamki, jakby się nie spodobała, to by nosiła rzadziej. Zależy mi na dobrym wyborze
![]() Skoro mówicie, że jest ładny to naprawdę jestem co raz bardziej przekonany do niego, tym bardziej, że moja wybranka sama podkreśliła kiedyś jak chciałaby go mieć. Z tych co podałaś to nie bardzo w jej guście z tego co pamiętam takie. Znalazłem jeszcze taki: https://www.aimor.pl/produkt/Pier%C5...449bb,126.html i tak naprawdę między tymi dwoma teraz się będę zastanawiał ![]() P.S. Cukraktywna, spokojnie, pytam się trochę ludzi, ale jej najbliższych omijam, dowiedzą się później, siostra i rodzice oczywiście. Poza tym co oni by pomogli, nie nosiła do tej pory nic na dłoniach ![]() Edytowane przez volumez Czas edycji: 2013-04-13 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
Tak, ale mi chodzi o to, że nie wiesz kogo już pytał a kogo nie dlatego nie ma co krytykować chęci poznania zdania obcych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.