Wybór pierścionka zaręczynowego - pytam o rady kobiety ;) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-22, 14:58   #31
madziuchna86
Raczkowanie

Dot.: Wybór pierścionka zaręczynowego - pytam o rady kobiety ;)

Cytat:
Napisane przez volumez Pokaż wiadomość
Jednak za 100 zł to trochę zbyt banalny moim zdaniem, trzeba tą chwilą trochę bardziej pokazać, że Ci naprawdę na kobiecie zależy.
Ty piszesz serio?
Chcesz dziewczynie pokazywac kasą i błyskotkami, ze Ci na niej zależy?

Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam zbytnio , ale to co piszesz to dla mnie jakiś kosmos, ja jestem z innej epoki i nie rozumiem takiego okazywania uczuć.

Ja 5 lat temu dostałam srebrny pierścionek, kosztował 80 zł, jest dla nas symbolem związku, a cyrku zaręczynowego u nas nie będzie i pierścionka z brylantem też nie
madziuchna86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-23, 15:43   #32
fllowy
Przyczajenie

Tu nie chodzi o pieniądze. Ja na zaręczyny dostałam pierścionek za ponad 24.000zł i zegarek za 4000zł ...inne dziewczyny dostają pierścionki za 100zł i na pewno są nie mniej szczęśliwe. Wszystko zależy od związku w jakim się jest, oczekiwań i oczywiście możliwości. Pierścionek to rzecz nabyta a "prawdziwej" miłości nie da się kupić
fllowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 17:40   #33
volumez
Przyczajenie

Nie pisze w sprawie pierścionka, ale że to mój temat to tu się wpisuje tym bardziej, że sprawa tyczy zaręczyn.

Proszę abyście udzieliły rady i najlepiej wczuły się w role jakbyście były nią:

Otóż ja 27 w tym roku, ona 26 będzie miała. Od 1.5 roku jesteśmy w związku. W najbliższym czasie planuje zaręczyny, jednak po wysłuchaniu pewnych 2 znajomych już się zastanawiam czy już faktycznie jest na to czas.
Z moją dziewczyną dogadujemy się bardzo dobrze, nie raz są tematy o przyszłości, żeby wspólnie zamieszkać już w kolejnym roku najpóźniej, ślub wiadomo trochę dalszy temat, ale w ciągu 3 lat na pewno byśmy chcieli. Czy zaręczyny w np. w maju tego roku nie są zbyt szybkie jeśli nie mamy w planie już teraz szukać sali weselnej itd.? Czy zaręczyć się spokojnie mogę teraz i mieszkać oddzielnie, ja u siebie ona u siebie jeszcze i spokojnie czekać aż będziemy w stanie zamieszkać razem i wziąć ślub, a może odłożyć zaręczyny np. o kolejne pół roku chociaż lub dłużej, np. do czasu kiedy byśmy najpierw zamieszkali razem?

Edytowane przez volumez
Czas edycji: 2013-04-09 o 17:50
volumez jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 17:48   #34
Ilsa Lund
Zakorzenienie

w jakim sensie nie chcesz szukać teraz sali skoro ślub ma być za 2 lata ? To już najwyższa pora bo później wszystkie lepsze będą pozajmowane !

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 17:48   #35
Blaires
Raczkowanie

Cytat:
Nie pisze w sprawie pierścionka, ale że to mój temat to tu się wpisuje tym bardziej, że sprawa tyczy zaręczyn.

Proszę abyście udzieliły rady i najlepiej wczuły się w role jakbyście były nią:

Otóż ja 27 w tym roku, ona 26 będzie miała. Od 1.5 roku jesteśmy w związku. W najbliższym czasie planuje zaręczyny, jednak po wysłuchaniu pewnych 2 znajomych już się zastanawiam czy już faktycznie jest na to czas.
Z moją dziewczyną dogadujemy się bardzo dobrze, nie raz są tematy o przyszłości, żeby wspólnie zamieszkać już w kolejnym roku najpóźniej, ślub wiadomo trochę dalszy temat, ale w ciągu 2-3 lat na pewno. Czy zaręczyny w np. w maju tego roku nie są zbyt szybkie jeśli nie mamy w planie już teraz szukać sali weselnej itd.? Czy zaręczyć się spokojnie mogę teraz i mieszkać oddzielnie, ja u siebie ona u siebie jeszcze i spokojnie czekać aż będziemy w stanie zamieszkać razem i wziąć ślub, a może odłożyć zaręczyny np. o kolejne pół roku chociaż lub dłużej, np. do czasu kiedy byśmy najpierw zamieszkali razem?
A dlaczego nie zapytasz jej o zdanie? Każdy jest inny, jedni wolą żyć w narzeczeństwie kilka lat, inni uznają to za niepotrzebne i w ogóle nie przechodzą tego "etapu" tylko od razu szukają sali i terminu. Takie rzeczy ustala się wspólnie, to jest Wasza wspólna sprawa.
Blaires jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 17:59   #36
volumez
Przyczajenie

Nie no zaręczyny będą na pewno. Nie wiem czy ona koniecznie je chce, ale myślę, że tak, poza tym sam osobiście chcę zrobić jej taką niespodziankę miłą. W sumie to już zaplanowałem wszystko i kiedy bo mam do tego okazje niedługo, tylko pierścionek nie kupiony. Musze to naprawdę przemyśleć albo jak radzisz pogadać z nią tak po cichu, jak ona na to patrzy( tak żeby nie domyśliła się co planuje)
Ktoś napisał, że jak zaręczyny to od razu zaczyna się planowanie ślubu żeby odbył się jak najszybciej. No właśnie, niby prawda, ale u każdego te jak najszybciej jest inne jak wiadomo( nie mamy wspólnego mieszkania, praca jest, ale szukanie lepszej, bo zarobki narazie nie są takie żeby myśleć o kupnie mieszkania). Nie wiem naprawdę, mętlik w głowie jak cholera Zaręczać się i spokojnie być razem, ślub poczeka czy poczekać tak do tych 2 lat razem chociaż...

Edytowane przez volumez
Czas edycji: 2013-04-09 o 18:22
Stary 2013-04-09, 18:32   #37
Blaires
Raczkowanie

Cytat:
Nie no zaręczyny będą na pewno. Nie wiem czy ona koniecznie je chce, ale myślę, że tak, poza tym sam osobiście chcę zrobić jej taką niespodziankę miłą. W sumie to już zaplanowałem wszystko i kiedy bo mam do tego okazje niedługo, tylko pierścionek nie kupiony. Musze to naprawdę przemyśleć albo jak radzisz pogadać z nią tak po cichu, jak ona na to patrzy( tak żeby nie domyśliła się co planuje)
Ktoś napisał, że jak zaręczyny to od razu zaczyna się planowanie ślubu żeby odbył się jak najszybciej. No właśnie, niby prawda, ale u każdego te jak najszybciej jest inne jak wiadomo( nie mamy wspólnego mieszkania, praca jest, ale szukanie lepszej, bo zarobki narazie nie są takie żeby myśleć o kupnie mieszkania). Nie wiem naprawdę, mętlik w głowie jak cholera Zaręczać się i spokojnie być razem, ślub poczeka czy poczekać tak do tych 2 lat razem chociaż...
Hmm, nie chodziło mi o rozmowę "naprowadzającą" na zaręczyny, tak żeby się domyśliła, ale taką zwyczajną, o planach, przyszłości, jak ona to sobie czasowo i w praktyce wyobraża. Takie rozmowy powinny się normalnie odbyć przed podjęciem kroku pt. "zaręczyny"
Blaires jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 00:00   #38
volumez
Przyczajenie

Odbyła się rozmowa. Niczego nie sugerowałem, że planuje. No i więc. Ona ma takie zdanie, że czy ślub miesiąc po zaręczynach, czy 3 lata, nie robi to dla niej różnicy. Tak samo ślub. Dobrze, gdyby był w ciągu najbliższych kilku lat, ale jeśli chodzi o zaręczyny to wcale nie ma takiego twierdzenia, że po zaręczynach musi być od razu wielkie szykowanie na ślub, więc jakbym zaręczył się teraz to spokojnie i dobrze by się z tym czuła chodząc z pierścionkiem nawet kilka lat. Ułatwia to trochę decyzje. A Wy ostatecznie jak uważacie?
Stary 2013-04-10, 12:41   #39
volumez
Przyczajenie

Podbijam
Stary 2013-04-10, 17:24   #40
blackcherry12
Raczkowanie

Cytat:
Odbyła się rozmowa. Niczego nie sugerowałem, że planuje. No i więc. Ona ma takie zdanie, że czy ślub miesiąc po zaręczynach, czy 3 lata, nie robi to dla niej różnicy. Tak samo ślub. Dobrze, gdyby był w ciągu najbliższych kilku lat, ale jeśli chodzi o zaręczyny to wcale nie ma takiego twierdzenia, że po zaręczynach musi być od razu wielkie szykowanie na ślub, więc jakbym zaręczył się teraz to spokojnie i dobrze by się z tym czuła chodząc z pierścionkiem nawet kilka lat. Ułatwia to trochę decyzje. A Wy ostatecznie jak uważacie?
Ja uważam że dała Ci jasno do zrozumienia, iż chciałaby być Twoją narzeczoną
blackcherry12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 05:54   #41
volumez
Przyczajenie

No to czas chyba dzialac ciekawe czy dziewczyna lepiej sie czuje w zwiazku jak chlopak sie oswadczyl. To pytanie do Was

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 06:16   #42
senwinowajcy
Raczkowanie

Odp: Wybór pierścionka zaręczynowego - pytam o rady kobiety ;)

Zareczyny to dla kobiety jakiś dowód miłości i oddania q wiec chyba lepiej się wtedy czuje. No oczywiscie wtedy gdy wyraziła chęć zareczyn bo w innym wypadku byłoby jej głupio odmówić i powiedzieć że nie czuje się na to gotowa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
senwinowajcy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 13:50   #43
8malina8
Raczkowanie

To może i ja się wypowiem napewno wszystko zależy od charakteru kobiety ale wydaje mi się , że duża większość dziewczyn zaręczyny traktuje jako dowód prawdziwej miłości partnera a nie zwykłego zauroczenia. Ja to rozumiem tez tak , że partner "dorósł" i jest gotowy na małżeństwo , być może założenie rodziny. Tak mi powiedział mój narzeczony Ciągle mi powtarza , że jestem tą jedyną na zawsze i strasznie chce bym została jego żoną i chce mieć ze mną dzieci jak najszybciej (ja 23lata on 25lat) dlatego od zaręczyn do ślubu minie ok. 9 miesięcy czyli bardzo szybko w naszym przypadku ale jeśli zadecydujecie , że chcecie pobyć narzeczonymi np 2 lub 3 lata to w niczym nie przeszkadza. Nie zmienia to jednak faktu , że za salą , orkiestrą itp. lepiej rozglądać się z co najmniej rocznym wyprzedzeniem. Planując ślub za 2 lata też , na twoim miejscu porozmawiałabym z dziewczyną , że takie rzeczy możecie JUŻ poszukać , zarezerwować i ... niech sobie czeka na ten dzień a wy cieszcie się tym wspaniałym okresem powodzenia
23.12.2012r - zaręczyny
31.08.2013r - ślub
8malina8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 14:20   #44
Ilsa Lund
Zakorzenienie

to może i ja odpowiem na pytanie ponieważ prawie miesiąc jestem zaręczona. Czuję się bardzo dobrze z tym faktem, zwłaszcza że troszkę sobie czekałam bo 5 lat ale jestem taka zadowolona z zachowania mojego TŻ i tego że tak angażuje się w planowanie wszystko więc zależy od Ciebie czy od momentu zaręczyn będziesz w stanie już zacząć poważnie planować ślub bo byłabym zawiedziona gdyby nic po zaręczynach się nie zmieniło w tym kierunku - moja koleżanka np. zaręczyła się po roku i potem czekała 4 lata aż jej mąż zacznie cokolwiek działać czy planować aż się wściekła i w pół roku zorganizowała ślub cywilny

Stary 2013-04-11, 16:19   #45
volumez
Przyczajenie

Co sądzicie o zamówieniu jakiegoś pierścionka na allegro z białego złota, zakładając, że znam rozmiar z Apartu i nie oszukujmy się, ale wybór jest ciekawy tu w sieci.

Pokaże Wam kilka, które wpadły mi w oko i co sądzicie o nich ( wyglądem i jakością)?
1. http://allegro.pl/pierscionek-zloty-...102007802.html
2. http://allegro.pl/zloto-585-pierscio...158616677.html tu ten z białego złota jak coś
3. http://allegro.pl/abgold-pierscionek...159495346.html

Edytowane przez volumez
Czas edycji: 2013-04-11 o 17:07
Stary 2013-04-11, 19:06   #46
volumez
Przyczajenie

Cytat:
Co sądzicie o zamówieniu jakiegoś pierścionka na allegro z białego złota, zakładając, że znam rozmiar z Apartu i nie oszukujmy się, ale wybór jest ciekawy tu w sieci.

Pokaże Wam kilka, co sądzicie o nich ( wyglądem i jakością)?
1. http://allegro.pl/pierscionek-zloty-...102007802.html
2. http://allegro.pl/zloto-585-pierscio...158616677.html tu ten z białego złota jak coś
3. http://allegro.pl/abgold-pierscionek...159495346.html
Dzięki za wszystkie opinie, które napiszecie i za pomoc którą już dostałem na tym forum.
Stary 2013-04-12, 09:41   #47
volumez
Przyczajenie

Podbijam. Odp na to i juz Was nie mecze
Stary 2013-04-12, 19:08   #48
dariawyl
Przyczajenie

zdecydowanie nr 3 białe złoto i diamencik, ale to moje zdanie bo sama lubię klasykę. Pierścionek teoretycznie Twoja wybranka będzie nosiła całe życie a wiadomo, że klasyka się nie nudzi. Gust się zmienia odrobinę z wiekiem i nie wiadomo, czy za 20lat nadal będzie jej sie podobał pierścionek z czarnym oczkiem jak dla mnie trochę smutne jest takie czarne oczko sama dostałam pierścionek z żóltego złota z jednym kamieniem i jestem zachwycona. Klasyka ma swój urok
dariawyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 19:19   #49
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Mnie z kolei najbardziej podoba się 1. Jest bardzo elegancki chociaż sama mam złoto z brylantem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 19:52   #50
volumez
Przyczajenie

Ok więc 2 odpada Faktycznie te 2 są chyba najciekawsze, teraz wybrac, bo oba mi się podobają. Ogólnie ona ma małe paluszki, rozmiar 10 albo 11 biorę, więc ciekawe, który by lepiej leżał? Czy oba się dopasują?
Stary 2013-04-12, 19:58   #51
Ilsa Lund
Zakorzenienie

w takim razie weź jednak numer 3 - bo szafir w 1 ma 0,25 karata. Mój brylant ma 0,21 i już wygląda na bardzo duży na moim palcu (15). A co dopiero jeszcze większy kamień na drobnym paluszku

Stary 2013-04-12, 20:04   #52
volumez
Przyczajenie

Ładny?

Czy może zasugerujesz coś innego do 1100zł?
Stary 2013-04-13, 08:27   #53
volumez
Przyczajenie

Znalazłem pierścionek na allegro taki jak jej się podobał na grouponie w 1 poście zobaczcie! Tyle, że tu cena wyższa i proszę porównajcie czy ten z allegro jest w porządku:

http://allegro.pl/pierscionek-z-bryl...143107964.html

Skoro jej się podobał taki to mam problem z głowy przecież.
Stary 2013-04-13, 10:27   #54
dariawyl
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
w takim razie weź jednak numer 3 - bo szafir w 1 ma 0,25 karata. Mój brylant ma 0,21 i już wygląda na bardzo duży na moim palcu (15). A co dopiero jeszcze większy kamień na drobnym paluszku
ja mam 0,24ct i wcale nie wygląda na za duży a rozmiar mam 12

co do wyglądu na palcu to polecam stronę jubilera aimor- mają filmiki pokazujące pierścionki na palcu i same pierścionki w 3d baaardzo przydatne dla facetów, którym czasem trudno sobie wyobrazić efekt końcowy. Pewnie z tego powodu mój narzeczony wybrał tego jubilera poza tym ceny mają bardzo ok w porównaniu do wszystkich innych.
mój pierścionek wygląda tak https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1363892828

ale faktycznie jeśli Twojej wybrance podoba się konkretny pierścionek to nie ma co kombinować przecież wprost Ci nie powie "kup mi ten" bo gdzie tu romantyzm? ale jeśli zasugerowała Ci jakiś konkretny to znaczy, że o nim marzy ale będzie Cię naciskać
Stary 2013-04-13, 10:29   #55
volumez
Przyczajenie

Co sądzisz o nim? Tym co się jej podoba? Chodzi mi o ten z allegro co podałem, bo tamten z groupona to jakiś inny, tylko wyglądem taki sam.
Stary 2013-04-13, 10:39   #56
cukraktywna
Zadomowienie

Cytat:
Co sądzisz o nim? Tym co się jej podoba? Chodzi mi o ten z allegro co podałem, bo tamten z groupona to jakiś inny, tylko wyglądem taki sam.
Facet, słuchaj... O takie rzeczy nie wypytuje się na forum. Mnie na przykład podoba się pierścionek, który załączyłeś, ale umówmy się - gusta są różne. Czy jeśli powiem Ci, że noszę ładne ciuchy, to znaczy, że Twoja dziewczyna mogłaby je spokojnie nosić? No nie bardzo, bo jedna dziewczyna lubi dżinsy, inna spódnice, jeszcze inna ma biurową pracę i ubiera się elegancko... No mogę wyliczać i wyliczać Tak samo jest z pierścionkiem.

Dla mnie to było ważne i piękne, że mój narzeczony z powodzeniem wybrał pierścionek w moim guście. Jeżeli nie potrafisz sam oszacować, czy dany pierścionek jest w stylu ukochanej, to spytaj o zdanie jej przyjaciółkę lub siostrę, a nie obce baby z jakiegoś internetowego forum, które Twojej panny nawet z daleka nie widziały Chyba nie jesteś taki naiwny żeby myśleć, że biżuteria dzieli się po prostu na ładną i brzydką?

cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 10:48   #57
dariawyl
Przyczajenie

jest bardzo ładny na pewno bym się z takiego ucieszyła-tradycyjny ale jednocześnie korona w której osadzony jest brylant bardzo ciekawa.
z drugiej strony nigdzie nie jest napisane co z certyfikatem, niby niepotrzebne ale jak już płacić krocie za diament to niech to chociaż będzie prawdziwy diament. Z tego powodu nie wybrałabym allegro tylko jubilera, nie ważne czy w sklepie internetowym, czy w realu
EDIT: już doczytałam, że jest certyfikat w takim razie nie ma co się zastanawiać
może to trąci już reklamą ale szczerze polecam aimor - piękne pudełeczko, certyfikat no i przepiękny pierścionek. Radzę Ci przejrzeć ich stronę bo allegro bym nie ufała

Co powiesz na takie? trochę podobne i do 1000zł
1. https://aimor.pl/produkt/Pier%C5%9Bc...043tb,116.html
2. https://aimor.pl/produkt/Pier%C5%9Bc...494zb,153.html
3. https://aimor.pl/produkt/Pier%C5%9Bc...040tb,364.html
4. https://aimor.pl/produkt/Pier%C5%9Bc...408zb,101.html
5. https://aimor.pl/produkt/Pier%C5%9Bc...0004tb,75.html

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez cukraktywna Pokaż wiadomość
Facet, słuchaj... O takie rzeczy nie wypytuje się na forum. Mnie na przykład podoba się pierścionek, który załączyłeś, ale umówmy się - gusta są różne. Czy jeśli powiem Ci, że noszę ładne ciuchy, to znaczy, że Twoja dziewczyna mogłaby je spokojnie nosić? No nie bardzo, bo jedna dziewczyna lubi dżinsy, inna spódnice, jeszcze inna ma biurową pracę i ubiera się elegancko... No mogę wyliczać i wyliczać Tak samo jest z pierścionkiem.

Dla mnie to było ważne i piękne, że mój narzeczony z powodzeniem wybrał pierścionek w moim guście. Jeżeli nie potrafisz sam oszacować, czy dany pierścionek jest w stylu ukochanej, to spytaj o zdanie jej przyjaciółkę lub siostrę, a nie obce baby z jakiegoś internetowego forum, które Twojej panny nawet z daleka nie widziały Chyba nie jesteś taki naiwny żeby myśleć, że biżuteria dzieli się po prostu na ładną i brzydką?
Kobieto słuchaj...bez przesady. I trochę wyrozumiałości
facet się stara i mu zależy. Z tego co dowiedziałam się od mojego już narzeczonego to wybrał z całej dostępnej oferty 'realnych' jubilerów i tych on-line 5 pierścionków w moim guście i wypytywał kogo się da -rodzina, bliżsi znajomi i forum (oczywiście rodzina nic nie pisnęła). Bo bardzo mu zależało na wybraniu najpiękniejszego. To źle, że się facet pyta, który nam się podoba? Może nie oceniaj go po wątku na forum, co?

Edytowane przez dariawyl
Czas edycji: 2013-04-13 o 10:54
Stary 2013-04-13, 10:55   #58
cukraktywna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dariawyl Pokaż wiadomość
Kobieto słuchaj...bez przesady. I trochę wyrozumiałości
facet się stara i mu zależy. Z tego co dowiedziałam się od mojego już narzeczonego to wybrał z całej dostępnej oferty 'realnych' jubilerów i tych on-line 5 pierścionków w moim guście i wypytywał kogo się da -rodzina, bliżsi znajomi i forum (oczywiście rodzina nic nie pisnęła). Bo bardzo mu zależało na wybraniu najpiękniejszego. To źle, że się facet pyta, który nam się podoba? Może nie oceniaj go po wątku na forum, co?
No przecież go nie oceniam, bo go nie znam, to anonimowe forum internetowe, właśnie o tym piszę Oczywiście, że to źle, że pyta w sieci o opinie w kwestii, która ewidentnie zależy od gustu, stylu. Gdybym spotkała jego dziewczynę na ulicy, to może byłabym w stanie zasugerować, co jej się spodoba, ale nadal w mniejszym stopniu niż jakakolwiek jej koleżanka. Sama w pierwszej kolejności piszesz, że Twój TŻ zwrócił się o pomoc do rodziny i bliższych znajomych. To też doradzam naszemu pacjentowi

cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 10:58   #59
volumez
Przyczajenie

Dokładnie. To nie jest kupno bluzki czy piżamki, jakby się nie spodobała, to by nosiła rzadziej. Zależy mi na dobrym wyborze

Skoro mówicie, że jest ładny to naprawdę jestem co raz bardziej przekonany do niego, tym bardziej, że moja wybranka sama podkreśliła kiedyś jak chciałaby go mieć. Z tych co podałaś to nie bardzo w jej guście z tego co pamiętam takie. Znalazłem jeszcze taki: https://www.aimor.pl/produkt/Pier%C5...449bb,126.html
i tak naprawdę między tymi dwoma teraz się będę zastanawiał

P.S. Cukraktywna, spokojnie, pytam się trochę ludzi, ale jej najbliższych omijam, dowiedzą się później, siostra i rodzice oczywiście. Poza tym co oni by pomogli, nie nosiła do tej pory nic na dłoniach

Edytowane przez volumez
Czas edycji: 2013-04-13 o 11:00
Stary 2013-04-13, 11:00   #60
dariawyl
Przyczajenie

Tak, ale mi chodzi o to, że nie wiesz kogo już pytał a kogo nie dlatego nie ma co krytykować chęci poznania zdania obcych Jak chce niech pyta ale przecież i tak sam podejmie decyzję. Jak jest rozsądny to nie będzie kierował się wyłącznie opiniami na forum
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości