![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki najlepszy krem z kwasami ?
czesc dziewczyny od wrzesia chciałabym zaczac uzywac kwasów ale niewiem od jakiego stęzenia powinnam zaczac .Od tygodnia uzywam Acne Derm i zadnej poprawy niewidze moze dlatego ze mam bardzo duzo starych blizn,a na czole powychodziły mi małe pryszczyki.Pisałam do jednej z aptek internetowych polecili mi krem GLYCOLIX FACIAL 10% czy któras zwas uzywała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
Ja jeszcze z jednym pytaniem.
Otóż ważne, aby przy stosowaniu kwasów używać dobrego kremu nawilżającego i filtrów. Problem w tym, że nie wiem w jakich kremach mogę znaleźć te filtry. Dobrze by było jakby nie były drogie takie kremiki. Nawilżający mam Vichy Normaderm - na rano - ale co stosować razem z Lysanel Active ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
No wiec po lekturze artykułu Basi dowiedziałam sie ze nalezy stosowac kremy z faktorem powyzej 15, czyli jesli dobrze rozumiem to najniższa wartość ktora zapewnia ochrone przez przebarwieniami...ale gdy czytałam wypowiedzi tu na forum.. wszyscy mowili o filtrach 60 albo i wiekszych, więc teraz sama nie wiem jaki powinien byc, i czy ta moja 35 starczy... na razie będe go stosowac przynajmiej dopoki nie znajde czegos mocniejszego i nie zatykajacego porów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
BAN stały
|
Hm ale jakiego kremu używasz ? Chodzi mi o konkretne nazwy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.biochemiaurody.com/DzialSun/filtryindex.htm ich średnia cena to ok. 50 zł. można kupić preparat do ciała, który ma zwykle 100 ml, więc 2 razy tyle, co do twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
Hm mam pewne obawy co do zatykania moich porów przez takie kremy...
Więc jeśli będę stosować Lysanel tylko na noc, to czy rano potrzebuje jakiegoś blokera na dzień ? Czy np sam fluid rano będzie w porządku ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
witam. znowu sie wtrace ;] jesli chodzi o kremy z filtrami to raczej poszukaj w aptekach. oprocz tych drozszysz (vichy, bioderma) mozesz np. kupic ziaje. widzialam ostatnio krem ziai (u mamy zreszta bo jest farmaceutka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
BAN stały
|
Czyli jednak mimo stosowania kwasów wieczorami, kiedy nie ma już tyle słońca- trzeba rano aplikować siakieś filtry ?
Trzeba trzeba ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
BAN stały
|
Oki
![]() Buźki i dzięki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a jeśli chodzi o filtry to seria Lirene Erisa ma takie , ja ostatnio widziałam faktor 40za ok. 16 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
ja Lysanal zaczełam stosowac od piatku i jak narazie nic mi nie wyskoczyło.. tzn jedna mała niespodzianka na lini zuchwy, ale nie sadze ze to wpływ kremu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
stabilny czy nie a jednak istnieje krem z filtrem za niewielkie pieniadze. ziaja ma z serii sopotsun krem z filtrem 30. a i ktos tu napisal ze jest tez eris 40 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,a gdzie Wy kupilyscie tan Lysanel?Bo narobilyscie mi ochoty na ten krem,ja ide z nazwa do apteki,a farmaceuta jak zobaczyl co ja chce kupic,to tylko powiedzial rece z daleka od tego jak nie chce pani miec klopotow...Zreszta nawet tego w Niemczech sprzedawac nie wolno
![]() Teraz sama juz nie wiem,dziewczyny,byly jakies problemy w trakcie uzywania,albo po?Bo ja tu widze same pozytywne opinie na temat,a bede niedlugo w Pl,to moge sobie kupic. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
ja napisałam do internetowej apteki o porade od jakiego stęzenia kwasu mam zacząc i podały mi krem glycolix facial 10%
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
a czy ten Lysanel bedzie dobry dla cery suchej , takze z zaskórnikami i porami?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
czy ktos uzywał ten krem glucolix facial
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
No a u mnie wysp nastąpił
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Smoczyco to jest krem firmy TOPIX PHARMCEULTCALS do kupienia na stronie www.bio-med.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm, no to ja nie pomogę za bardzo - nie używałam nigdy kremów tej firmy, choć poczytałam kiedyś o nich na stronie biomedu. Krem który Cię interesuje ma dość duże stężenie kwasu, będzie złuszczał, choc na początku pewnie też i lekko szczypał, ochrona przeciwsłoneczna niezbędna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
czesc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Nie obciążajcie swojej skóry przypadkowymi preparatami! Nie wymyślajcie sobie same kuracji! Idźcie do dermatologa, który jako lekarz zawsze będzie chcial wam pomóc a nie do kosmetyczki ktora zrobi wszystko co będziecie chcialy bo to dla niej kasa. Jeśli chcecie mieć piękną cerę to poradxcie się fachowca. To tylko taka moja sugestia.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny co myślicie o kremie z kwasami CLARENA mam zamiar go wypróbować tzn. jeszcze nigdy nie uzywalam kremu z kwasami i on bedzie moim pierwszym . Czy po jego zastosowaniu mogę np. używać normaderm Vichy na dzień ? Czy jak wy radzicie ? Proszę o radę . Troszkę również poczytałam o tym kremie Lysanel i czym on się różni od tego z Clareny ? Który lepszy?
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#60 |
BAN stały
|
Ja nie miałam super-efektu po Lysanel. Wypróbowałam też Diacneal, niestety widać mój trądzik był bardziej zaawansowany. Mogę ze swej storny polecić kremy Environ i Mandelac Sesdermy (rownież w postaci serum) - ten ostatni z kwasem migdałowym - fajnie nawilża i równoczesnie rozprawia sie z zaskórnikami i zapobiega wykwitom-kwas migdałowy działa analogicznie jak antybiotyk i jednoczesnie nawilża i reguluje wydzielanie łoju.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.