|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy z kielc 2013
Becik ty masz x lander xq ten wózek tak?? fajnie wyglada na zdjeciu , choć na zywo niekojarze czy go ogladaliśmy .
my zamówiliśmy bebetto luca bo z tych bebetoo to ten najlżejszy i mam nadzieje że bedziemy zadowoleni. |
|
|
|
|
#32 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O Matko! Dobrze, że wszystko ok. Ja właśnie przez te nieregularne kopniaki w 15 tc zakupiłam cudowne urządzenie DETEKTOR TĘTNA PŁODU i jak Dzidzia nie kopała to dokładałam urządzenie do brzuszka i było albo bicie serduszka albo kopniak Więc trochę stresu odpadło no i mój gin miał mniej telefonów ode mnie
|
|
|
|
|
|
#33 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do innych rzeczy co zamawialiśmy to najpierw odwiedziliśmy ze 2 razy smyka, te hurtownie kieleckie i mniej wiecej zapisywaliśmy ceny konkretnych rzeczy a potem porównywaliśmy z tymi u niego i np. wanienka kosztowała 26 zł w hurtowni a u niego 21, czy nawet butelka aventu -38 zł w hurtowni a uniego 19zł nawet płacąc za kuriera to i tak zaoszczedziliśmy koło 100 zł na zakupach na allegro niż mielibyśmy kupić w sklepie![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
ale widać przydatna rzecz
|
||
|
|
|
|
#34 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobra, to ja lecę na allegro. a jeszcze pytanko co sądzisz o tych smoczkach do butelek imitujących kobiecy sutek? Detektor bardzo przydatny, szczególnie mąż się cieszy. Przytyka go do brzuszka słuchawki na uszach i gada, a jak Dzidzia odkopie na jego słowa Kocham Cie córeczko to jest w niebo wzięty
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
co do tych smoczków to szczerze niebardzo się znam, ale po przeczytaniu wielu opini postanowiłam właśnie zamówić butelke 125 ml avent natural co mam taki specjalny smoczek no i napewno troszke się on różni od tych co ogldałam przy innych butelkach zwykłych. te moczki od butelek tt czy lovi sa bardzo podobne do aventu.
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...97626269_n.jpg może któraś chce się zapisać, ja się zapisałam, może pójde, rok temu fajne gratisy dawali
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
becik_4 głowa do góry
Trzeba było walnąc go patelnią ja czasem mam taka ochotę zepchnąc mojego z łóżka, tak bez powodu
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
ja własne rodzłam na czarnowie kilka dni temu i jestem bardzo zadowlona personel super miły i pomocny a juz panie połozne od dziecaczków do rany przyłóż zawsze pomocne lekarze zainteresowani pacjntami i prócz dwodu nie potrzebujesz nic wszystko daja swoje podkłady dla ciebie i na łóżko koszule, a dla malca wymagane sa tylko pampersy i chuseczki jesli jest jakis problem z karmieniem panie pomagaja a w razie potrzeby dokarmja brzdaca zbey nie był głody lub gdy ty nie masz sił wezmą o pod opieke ys odpoczeła polecam
|
|
#38 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ktoś tu od nas się już zapisał, ale nie pamiętam kto ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Witam GRATULACJE ![]() Powiedz mi Kochana czy wiesz może jak na Czarnowie ze zzo? Poród miałaś rodzinny? |
||
|
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Becik się zapisywała |
|
|
|
|
|
#40 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze z dojazdami to bym chyba zbankrutowała więc szukałam alternatywy i trafiłam na moją ginkę i jestem póki co zadowolonaCytat:
na szczęscie to miłe tortury bo wcinam czekoladę, kładę się na plecach i pukam żeby się poruszyło![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#41 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oby do tego rozwiązania szybko zleciało wtedy będziemy stresować się "na żywo" a nie domysły co tam w brzuszku![]() Pewnie, że będzie dobrze ![]() Mąż przed kupnem detektora (nie wiedzieliśmy, że coś takiego jest) chciał kupić jak on to ujął "Cała tą maszynę do usg" |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html na warsztaty już sie zapisałam ale nadal nie wiem czy sie zalapałam skoro mi przyszedl mail zeby potwierdzic to chyba tak w szkole rodzenia dają gratisy ja dostaąłm chyba ze dwa razy i mam już dwie buteki, smoczek, próbki kremów , pampersa z płytą i takie też kupiłam bo mi sie spodobały, próbkę wkladek laktacyjnych , na tych warsztatach też mają być gratisy już sie nie mogę doczekać lubie takei spotkania ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20864633 jeszcze tego użytkownika polecają dziewczyny i ma bardzo dobre opinie co do porodu rodzinnego to faktycznie jest ustawa która mowi ze przy porodzie może być osoba towarzysząca i to za darmo ale szpitale mają jakieś swoje rozporządzenia którymi sie zastawiają ciekawe czemu tego nikt nie skontroluje |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/praktyczny-pokrowi...087743688.html |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dembowska super lekarz Wydrzyński przyjmuje u mnie w miasteczku, ostatnio słyszałam że ponad 200 zł już bierzę. Trochę przesada
|
|
|
|
|
|
#45 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do porodu rodzinnego to naprawde te szpitale nieprzestrzegają tego prawa, bynajmniej wiekszość ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
moja ginka bierze 100 zł i na kazdej wizycie mam badanie na somolocie , usg i konkretny wywiad jak sie czuje i itp, ale 200 zł to naprwade przesada
|
||
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
ja też płacę 100 za wizytę ale takie usg pomiarowe robie dodatkowo bo chyba mój gin nie ma az tak dobrego usg wiecr chodze do guzika bardzo dobry radiolog i zawsze posprawdza maluszka na wszelkie sposoby a cen niektórych gin są powalające
|
|
|
|
|
#47 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I to nie chodzi o to, że chce oszczędzać na ciąży po prostu stwierdziłam, że są zapewne inni, równie dobrzy lekarze, którzy biorą mniej U Dembowskiej za każdą wizytę płacę 120 zł. Razem z L4, badaniem ginekologicznym i usg. Do tego ma dobre podejście do pacjentek. Wiele od niej ciepłych słów usłyszałam a to też ważne. A Wy dziewczyny które pracujecie, jesteście na L4 czy chodzicie do pracy???? |
|||
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem już od końca stycznia na zwolnieniu poszłam jak byłam w 2 tygodniu 6 miesiąca i tak każdy mówił ze dlugo chodze ale już nie mogłam wysiedzięc 8h na krzesle obrzęki mi się robiły i żebra mi sie wbijały brzuch a przez pierwsze 4 miesiące też wcale za dobrze sie nie czułam bo wymiotowałam po dwa razy dziennie ale w pracy jakoś o tym nie myslałam i nie było tak źle a jak poszłam na zowlnienie po dwóch tygodniach tych wymiotów bo taka byłam osłabiona to w domu jeszcze mi było gorzej bo myslałam ze musze coś zjeść i od razu było mi nie dobrze ale to już na szczęście za mną
![]() magolinko wiadomo że żadna z nas nie chce oszczędzać na dziecku ale tak jak mówisz trzeba do tego podejsc racjonalnie. |
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dembowska jest super. Ja miałam ciążę problemową, zagrożoną, skomplikowaną i uzyskałam od niej oprócz fachowej opieki duże wsparcie. Czułam się bardzo bezpiecznie. |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój gin. w GAMECIE na Kościuszki bierze 100 zł za wizytę z badaniem, a za usg dodatkowo 50 lub 100 to zależy. Tak więc USG miałam robione co miesiąc w związku z wcześniejszym poronieniem, a potem z tym krwiakiem i za każdą wizytę wychodziło 200 zł . 3 tyg temu nie miałam usg bo już wszystko podobno ok i zapłaciłam 100 zł Cenią się Ci lekarze.
|
|
|
|
|
|
#51 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W poprzedniej, nieudanej ciąży jeśli chodzi o finanse, traktował mnie bardzo ulgowo. Mam nadzieję, że teraz sobie tego nie odbije ![]() Ja na L4 zamierzam iść jak tylko zobaczę dzidzię na usg. Ustaliłam to już z szefową, a na razie staram się oszczędzać. Niestety w moim zawodzie nie można pracować w ciąży. |
|||
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
120 zł wizyta + usg + cytologia i każde inne badanie dodatkowo płatne
![]() A wysyłanie wszystkich pacjentek do Łodzi, be względu na stan to dla mnie jakieś nieporozumienie... Ja podczas moich wszystkich pobytach w szpitalach widziałam wielu lekarzy i niestety koszt wizyty nie idzie w parze z jakością i opieką
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem co jej tam robił, a czego nie, ale tak jak pisałam ani razu nie zapłaciła 200 zł. W Łodzi też nie była, bo on jedynie to proponuję, ale nikogo nie zmusza.
Owszem tego, że jest tani nie powiem, ale też nie przesadzajmy. |
|
|
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja byłam u Wydrzyńskiego 3 razy i za każdym razem kasował ode mnie 170 zł - wizyta z usg i badaniem na samolocie
Ale ma bardzo dużo pacjentek ![]() Ja na L4 jestem od początku ciąży, moja ginka wolała dmuchać na zimne tym bardziej że nie znam przyczyny straty córki Dziewczyny a miała któraś z Was styczność z panem dr Rogulą??? bo w sumie opinie tez ma dobre no i sprzęt podobno ok a ja do niego na to usg połówkowe dodatkowe idę
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moja kasa, więc jak ktoś ma życzenie to i może 1000 zł bulić
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj calą niedziele praktycznie przeleżałam bo coś mnie brzuch dołem ciągnął....wzięłam magnez, no-spe i troche lepiej. Mam nadzieję, że do jutra przejdzie całkowicie |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o usg to jest bardzo dobry i chyba ma jeden z lepszych sprzętów w kielcach.
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
Moja kolezanka byla u dr R na usg w 3d i nie do konca byla zadowolona z jakosci
Ja na usg tez w 3d chodze do dr guzika on jest radiologiem swietnie sprawdza mi zawsze maluszka no i bardzo dobry specjalista juz w 12 tygodniu okreslil mi plec maluszka i zawsze robi bardzo dokladne pomiary nawet pare razy jak np serduszka A jesli chodzi o 3d to duzo zalezy od ulozenia maluszka nasz tak sie obwinal pepowina ze nie bardzo go bylo widac ale i tak mozna stwierdzic ze podobny do tatusia
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam dokladnie takie same wspomnienia z Czarnowa )ja chodzilam do Ziółkowskiego, bo mialam troche problemy z zaskoczeniem, on to dopiero mnie oskubał z kasy wizyta min 200 plus badania, ktg, badanie na obecnosc paciorkowca ,wszystko płatne. Za ostatnia wizyte ktg badania i paciora zaplacilam 350 zl, kazal przyjsc za 2 tygodnie, ale powiedzialam , ze na pewno wczesniej urodze niz trafie na wizyte i udalo sie )
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2013-03-26 o 12:49 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

jeszcze z dojazdami to bym chyba zbankrutowała więc szukałam alternatywy i trafiłam na moją ginkę i jestem póki co zadowolona![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

moja ginka bierze 100 zł i na kazdej wizycie mam badanie na somolocie , usg i konkretny wywiad jak sie czuje i itp, ale 200 zł to naprwade przesada