![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Domowe sposoby na umierające włosy?!
W swoje zniszczone końcówki, przed każdym myciem, wcieram, oliwę z oliwek. Zostawiam ok 10min i myję włosy.Już po pierwszym użyciu widać różnicę
![]()
#32 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mam identycznie, i co więcej moja mama też mi wciska, że to dziedziczne. A ja kiedyś nie miałam takich włosów ! Ale jakiś czas temu rozpoczęłam regenerację, włosy u nasady są już lepsze, ale końcówki to nadal koszmar- jak mam rozczesać włosy to wolę je zwinąć w kok, bo po rozczesaniu mam busz taki, że ledwo w drzwiach się mieszczę ;|| . To jest okropne, bo wszystkie koleżanki zawsze chodzą w pięknych rozpuszczonych włosach i dodatkowo mnie dobijają mówiąc, że na moim miejscu ogoliłyby się na łyso . . . Eh. :P pozdrawiam ....
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Mi normalnie to się zmywa
![]() ![]()
#35 |
Rozeznanie
|
okej, dzisiaj spróbuję
![]() a jakbym całe nasmarowała ?
#36 |
Raczkowanie
|
ja kiedyś nasmarowałam całe, zawinełam w folię i trzymałam w ciepełku przez 15min
![]()
#37 |
Raczkowanie
|
dziewczyny! zafarbowałam włosy na rudo a no mojej głowie zrobiło się siano!!! a miałam takie fajne włoski! kolor super wyszedł i nie chce go szybko stracić więc jeśli znacie jakieś maseczki na odżywienie włosów ale tak aby nie stracic koloru to proszę o odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
ja korzystam z tych : http://www.laboratoriumurody.pl/foru...sow,t1229.html
głównie ta z siemienia lnianego jest dobra i mam dobrą tanią odżywkę od fryzjerki mleczną - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...roteinami.html -super pachnie, a jak sobie zrobisz kompres na dłuższy czas to włoski bajka |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Ja też lubię szampony Joanny.Zaczęłam ich używać bo strasznie wypadały mi włosy przez drogeryjne szampony wypchane silikonami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
ja mam wlosy blond naturalnie i daje fajny polysk i jakby rozjasnia:
cytryna/rumianek + miód + jajo i trzymam na głowcez15 min ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Ja też mam problem z moimi włosami ![]() ![]() Nie wiem czym to jest spowodowane-wcześniej miałam włosy z tendencją do przetłuszczania się,ale nie aż tak jak teraz... I ta szorstkość-wrrrrrr... Pomóżcie-please!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! Obecnie muszę je myć codziennie (kiedyś-2-3 razy w tygodniu) a i tak pod koniec dnia wyglądam jak zmokła kura z olejem na piórach ![]() ![]() Stosuję następujące odżywki (zaznaczam,że do tej pory byłam z nich zadowolona): 1.L'Oreal Elseve Volume Non-Stop (odżywka ujędrniająca do włosów płaskich,cienkich,bez objętości); 2.Gliss Kur Schwarzkopf Hair Repair Color Protect w spray'u (do włosów farbowanych); Oczywiście stosuję je na przemian-w zależności od czasu jaki mam do dyspozycji przed wyjściem z domu ![]() Ale przeglądając ten wątek pomyślałam,że może moim włosom potrzeba czegoś naturalnego a nie tylko ciągle ta chemia i chemia... Tylko,że piszecie o domowych sposobach na włosy w odniesieniu przede wszystkim do włosów suchych (żeby je nawilżyć) a mi potrzeba czegoś do włosów przetłuszczających się ![]() Moja koleżanka powiedziała,że jeśli chcę pozbyć się problemu z tłustymi włosami to powinnam zmienić szampon na przeciwłupieżowy ale skoro mam świeżo pofarbowane włosy to chyba kiepski pomysł??? Kolor będzie mi się wypłukiwał,co nie??? Pomóżcie ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
[/COLOR]
Cytat:
![]() Edytowane przez dostojewska Czas edycji: 2011-06-10 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za wskazówki Droga Pani Dostojewska
![]() Na pewno skorzystam z Twoich porad i jakby co to za jakiś czas napiszę czy kondycja moich włosów uległa zmianie-na lepsze ![]() ![]() P.S.Co do moich odżywek-sprawdziłam skład,poszukałam trochę w Necie i faktycznie-dużo w nich silikonów,więc je odstawię (albo podaruję M,czyli mojej Teściowej,bo ona lubi kosmetyki do pielęgnacji włosów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Ja bym do rzuciła do tego jakieś dobre maski, ja mam 3: Kallos Creme Latte (na allegro 1 litr kosztuje 13-18zł), Alterra z granatem (z Rossmanna- bez silikonów) i biovax L'biotica do włosów suchych i zniszczonych
![]() Jeżeli używasz prostownicy to proponuję ją odstawić, to samo tyczy się suszarki do włosów. Możesz też łykać jakieś suplementy: Humavit, Silica, Merz Special, Vitapil.... dużo tego jest na rynku ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- A tak nawiasem mówiąc to skóra głowy się przetłuszcza jak jest przesuszona, to taka reakcja obronna ![]() Jeszcze co do olei, to nie zniechęcaj się, jeżeli kokosowy Ci nie podpasuje. Jest osobny wątek o olejach, zapraszam do niego ![]() ![]()
#45 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Owszem to prawda..ale jedwabiu nie powinno sie stosować ciągle (mam na myśli np pół roku ..naet mniej ) Ponieważ juz nie ma tego efektu ... Lepiej uzywać go np przed jakimś wyjsciem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Mam kręcone włosy cienkie bez objętości używam maski i wgl są ładne ale wypadają garściami a do tego rosną powoli jak skutecznie zapowiedz ich wypadaniu ehhh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.