Domowe sposoby na umierające włosy?! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-25, 17:00   #31
Lovadi
Raczkowanie

GG do Lovadi
Dot.: Domowe sposoby na umierające włosy?!

W swoje zniszczone końcówki, przed każdym myciem, wcieram, oliwę z oliwek. Zostawiam ok 10min i myję włosy.Już po pierwszym użyciu widać różnicę

I <3 TVD
Damon

Lovadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 22:45   #32
Soap_bubble
Zadomowienie

GG do Soap_bubble

Cytat:
Napisane przez wiki wil Pokaż wiadomość
ja to dopiero mam problem z włosami niewiem co zrobić są suche zniszczone moja matka mówi że to jest dziedziczne a mi moje włosy są zupełnie do bani poradzcie by nie były suche i zniszczone i żebym wreśćie mogła mieć rozpuszczone włosy bo teraz mam szope betlejemską na głowie a nie ładne układające się włosy plis

mam identycznie, i co więcej moja mama też mi wciska, że to dziedziczne. A ja kiedyś nie miałam takich włosów !
Ale jakiś czas temu rozpoczęłam regenerację, włosy u nasady są już lepsze, ale końcówki to nadal koszmar- jak mam rozczesać włosy to wolę je zwinąć w kok, bo po rozczesaniu mam busz taki, że ledwo w drzwiach się mieszczę ;|| . To jest okropne, bo wszystkie koleżanki zawsze chodzą w pięknych rozpuszczonych włosach i dodatkowo mnie dobijają mówiąc, że na moim miejscu ogoliłyby się na łyso . . .
Eh. :P

pozdrawiam ....

Soap_bubble jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 17:50   #33
nataliii1425
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lovadi Pokaż wiadomość
W swoje zniszczone końcówki, przed każdym myciem, wcieram, oliwę z oliwek. Zostawiam ok 10min i myję włosy.Już po pierwszym użyciu widać różnicę
a to sie łatwo zmywa?
Stary 2010-07-29, 20:10   #34
Lovadi
Raczkowanie

GG do Lovadi

Cytat:
Napisane przez nataliii1425 Pokaż wiadomość
a to sie łatwo zmywa?
Mi normalnie to się zmywa po prostu myję głowe

I <3 TVD
Damon

Stary 2010-07-29, 20:37   #35
nataliii1425
Rozeznanie

okej, dzisiaj spróbuję
a jakbym całe nasmarowała ?
Stary 2010-07-30, 20:24   #36
Lovadi
Raczkowanie

GG do Lovadi

ja kiedyś nasmarowałam całe, zawinełam w folię i trzymałam w ciepełku przez 15min

I <3 TVD
Damon

Stary 2010-08-04, 13:37   #37
Farizah
Raczkowanie

dziewczyny! zafarbowałam włosy na rudo a no mojej głowie zrobiło się siano!!! a miałam takie fajne włoski! kolor super wyszedł i nie chce go szybko stracić więc jeśli znacie jakieś maseczki na odżywienie włosów ale tak aby nie stracic koloru to proszę o odp
Farizah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-30, 18:56   #38
anusia9292
Raczkowanie

GG do anusia9292

ja korzystam z tych : http://www.laboratoriumurody.pl/foru...sow,t1229.html
głównie ta z siemienia lnianego jest dobra
i mam dobrą tanią odżywkę od fryzjerki mleczną - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...roteinami.html
-super pachnie, a jak sobie zrobisz kompres na dłuższy czas to włoski bajka
anusia9292 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:07   #39
C_M_O_K
Przyczajenie

Ja też lubię szampony Joanny.Zaczęłam ich używać bo strasznie wypadały mi włosy przez drogeryjne szampony wypchane silikonami.Robię sobię maseczki z żółtka, olivy z olivek i soku z cytryny. Ostatni trochę kombinuję i do tego wszystkiego dodałam naftę i trochę miodu.Mam nadzieję że nie przesadziłam.
C_M_O_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:29   #40
karmeldoo
Rozeznanie

ja mam wlosy blond naturalnie i daje fajny polysk i jakby rozjasnia:
cytryna/rumianek + miód + jajo i trzymam na głowcez15 min
karmeldoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 16:57   #41
ladyAga87
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny
Ja też mam problem z moimi włosami Ostatnimi czasy zafundowałam im niezły koszmar-w ciągu 7 dni przefarbowałam je 2 razy bo pierwsza zmiana koloru była nietrafiona (wyszedł kolor za przeproszeniem sraczkopodobny ) a teraz mam coś w stylu orzechowy brąz i ten mi jak najbardziej mi odpowiada,ale... włosy są w opłakanym stanie-szorstkie w dotyku,bez połysku,matowe na maksa i strasssssznie się przetłuszczają-jak nigdy w życiu-coś okropnego!!!!!!!!
Nie wiem czym to jest spowodowane-wcześniej miałam włosy z tendencją do przetłuszczania się,ale nie aż tak jak teraz... I ta szorstkość-wrrrrrr...
Pomóżcie-please!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Obecnie muszę je myć codziennie (kiedyś-2-3 razy w tygodniu) a i tak pod koniec dnia wyglądam jak zmokła kura z olejem na piórach
Stosuję następujące odżywki (zaznaczam,że do tej pory byłam z nich zadowolona):
1.L'Oreal Elseve Volume Non-Stop (odżywka ujędrniająca do włosów płaskich,cienkich,bez objętości);
2.Gliss Kur Schwarzkopf Hair Repair Color Protect w spray'u (do włosów farbowanych);
Oczywiście stosuję je na przemian-w zależności od czasu jaki mam do dyspozycji przed wyjściem z domu
Ale przeglądając ten wątek pomyślałam,że może moim włosom potrzeba czegoś naturalnego a nie tylko ciągle ta chemia i chemia...
Tylko,że piszecie o domowych sposobach na włosy w odniesieniu przede wszystkim do włosów suchych (żeby je nawilżyć) a mi potrzeba czegoś do włosów przetłuszczających się
Moja koleżanka powiedziała,że jeśli chcę pozbyć się problemu z tłustymi włosami to powinnam zmienić szampon na przeciwłupieżowy ale skoro mam świeżo pofarbowane włosy to chyba kiepski pomysł??? Kolor będzie mi się wypłukiwał,co nie???
Pomóżcie Bardzo proszę o jakieś "przepisy" na maseczki,płukanki itp
Pozdrawiam
ladyAga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:08   #42
dostojewska
Raczkowanie

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez ladyAga87 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Ja też mam problem z moimi włosami Ostatnimi czasy zafundowałam im niezły koszmar-w ciągu 7 dni przefarbowałam je 2 razy bo pierwsza zmiana koloru była nietrafiona (wyszedł kolor za przeproszeniem sraczkopodobny ) a teraz mam coś w stylu orzechowy brąz i ten mi jak najbardziej mi odpowiada,ale... włosy są w opłakanym stanie-szorstkie w dotyku,bez połysku,matowe na maksa i strasssssznie się przetłuszczają-jak nigdy w życiu-coś okropnego!!!!!!!!
Nie wiem czym to jest spowodowane-wcześniej miałam włosy z tendencją do przetłuszczania się,ale nie aż tak jak teraz... I ta szorstkość-wrrrrrr...
Pomóżcie-please!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Obecnie muszę je myć codziennie (kiedyś-2-3 razy w tygodniu) a i tak pod koniec dnia wyglądam jak zmokła kura z olejem na piórach
Stosuję następujące odżywki (zaznaczam,że do tej pory byłam z nich zadowolona):
1.L'Oreal Elseve Volume Non-Stop (odżywka ujędrniająca do włosów płaskich,cienkich,bez objętości);
2.Gliss Kur Schwarzkopf Hair Repair Color Protect w spray'u (do włosów farbowanych);
Oczywiście stosuję je na przemian-w zależności od czasu jaki mam do dyspozycji przed wyjściem z domu
Ale przeglądając ten wątek pomyślałam,że może moim włosom potrzeba czegoś naturalnego a nie tylko ciągle ta chemia i chemia...
Tylko,że piszecie o domowych sposobach na włosy w odniesieniu przede wszystkim do włosów suchych (żeby je nawilżyć) a mi potrzeba czegoś do włosów przetłuszczających się
Moja koleżanka powiedziała,że jeśli chcę pozbyć się problemu z tłustymi włosami to powinnam zmienić szampon na przeciwłupieżowy ale skoro mam świeżo pofarbowane włosy to chyba kiepski pomysł??? Kolor będzie mi się wypłukiwał,co nie???
Pomóżcie Bardzo proszę o jakieś "przepisy" na maseczki,płukanki itp
Pozdrawiam
Hej! Najpierw małe sprostowanie, same włosy nie mogą się przetłuszczać bo są martwe, więc nie produkują łoju. Przetłuszcza się skóra głowy. To tak gwoli ścisłości Myślę, że dobierasz złe produkty do pielęgnacj wlosów, no i oczywiście farbowanie dało im w kość. Stosujesz odżywki z silikonami, silikony mogą nadbudowć się na włosach (dlatego wydaje Ci się, że są przetłuszczone, a one są obciążone). Nie napisałaś jakiego szamponu używasz, przypuszczam, że też jakiegoś z silikonami, taki szampon raczej nie oczyści dobrze włosów. Ja do tego celu polecam zwykły tani szampon z Sls np. jakiś ziołowy - pokrzywowy, z czarnej rzepy itp ( taki szampon nie wypłuka farby w przeciwieństwie do przeciwłupieżowego). Odżywki mogą zostać, chociaż jeżeli jest w nich dużo silikonów to musisz poszukać czegoś lżejszego. Szorstkość wołsów spowodowana jest częstym farbowaniem i brakiem odpowiedniego nawilżenia (czy odżywienia) do tego celu polecam oleje - najlepszy będzie kokosowy albo oliwa z oliwek - te oleje wnikają do wnętrza włosa. Możesz olejować włosy przed każdym myciem ( minimum godzinę), ja zostawiam oleje na całą noc, ponieważ głowę myję rano. Polecam także masaż skóry głowy, który stymuluje cebulki włosów do wzrostu. Ja do takiego masażu stosuję olej kokosowy z olejkami eterycznymi (na łyżkę stołową oleju daję po 2 krople następujących olejków eterycznych - rozmarynowy, lawendowy, eukaliptusowy - kiedyś stosowałam tylko rozmarynowy i też było dobrze). Po kilku tygodnaich stosowania takiego masażu zauważysz, że wyrosło Ci wiele nowych włosków W moim przypadku masaż olejem kokosowym uregulował przetłuszczanie się skóry głowy, dlatego gorąco Ci to polecam. Kiedyś stosowałam naftę kosmetyczną, dobrze się sprawdzała, też możesz spróbować. Poczytaj także wątek o olejach i walce o piękne i zdrowe włosy (tam jest wszystko i jeszcze więcej). Mam nadzieję, że trochę pomogłam. Pozdrawiam wieczorową porą

Edytowane przez dostojewska
Czas edycji: 2011-06-10 o 20:16
dostojewska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 10:08   #43
ladyAga87
Przyczajenie

Dziękuję za wskazówki Droga Pani Dostojewska
Na pewno skorzystam z Twoich porad i jakby co to za jakiś czas napiszę czy kondycja moich włosów uległa zmianie-na lepsze A swoją drogą-fajny ten WIZAŻ-człowiek się tylu ciekawych i pożytecznych rzeczy może dowiedzieć,skorzystać z doświadczenia innych,podzielić się swoimi uwagami...Dobrze być kobietą
P.S.Co do moich odżywek-sprawdziłam skład,poszukałam trochę w Necie i faktycznie-dużo w nich silikonów,więc je odstawię (albo podaruję M,czyli mojej Teściowej,bo ona lubi kosmetyki do pielęgnacji włosów ) a szampon mam obecnie Syoss Color Protect,ale zmienię na ten,który Ty polecasz i spróbuję tego oleju kokosowego-dziękuję za pomoc
ladyAga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 20:24   #44
Kicia131
Zadomowienie

Ja bym do rzuciła do tego jakieś dobre maski, ja mam 3: Kallos Creme Latte (na allegro 1 litr kosztuje 13-18zł), Alterra z granatem (z Rossmanna- bez silikonów) i biovax L'biotica do włosów suchych i zniszczonych
Jeżeli używasz prostownicy to proponuję ją odstawić, to samo tyczy się suszarki do włosów.
Możesz też łykać jakieś suplementy: Humavit, Silica, Merz Special, Vitapil.... dużo tego jest na rynku

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

A tak nawiasem mówiąc to skóra głowy się przetłuszcza jak jest przesuszona, to taka reakcja obronna dlatego trzeba przede wszystkim nawilżać. Zaznaczam jednak, że jest to tylko jedna z wielu przyczyn przetłuszczania się skóry głowy, ale tutaj pasuje. Po tylu zabiegach w tak krótkim czasie ma prawo się bronić.
Jeszcze co do olei, to nie zniechęcaj się, jeżeli kokosowy Ci nie podpasuje. Jest osobny wątek o olejach, zapraszam do niego Ja mam w domu oleje: sezamowy, z orzecha włoskiego, z pestek winogron, kokosowy i z orzechów ziemnych. A no i lniany i rycynowy

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 16:53   #45
Nela2123
Przyczajenie

Wink Dot.: Domowe sposoby na umierające włosy?!

Cytat:
Napisane przez monika22694 Pokaż wiadomość
a na sianowate wlosy bardzo dobry jest jedwaab ... ;]
rewelacja mi pomog odrazu ... ;p
wlosa sa miekie elastyczne i z polyskiem
pleecam;D

Owszem to prawda..ale jedwabiu nie powinno sie stosować ciągle (mam na myśli np pół roku ..naet mniej ) Ponieważ juz nie ma tego efektu ...
Lepiej uzywać go np przed jakimś wyjsciem Taka moja rada ;p
Nela2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 12:05   #46
nailsnails
Przyczajenie

Mam kręcone włosy cienkie bez objętości używam maski i wgl są ładne ale wypadają garściami a do tego rosną powoli jak skutecznie zapowiedz ich wypadaniu ehhh
nailsnails jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości