![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: Głośni sąsiedzi z góry
a dużo podnieśli im czynsz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
planujesz głośne dymanko?
![]() (przepraszam, nie mogłam siem powstrzymać ) ![]() fajną masz Autorko administrację - u mnie do totalnej patologii i policja przyjeżdżała kilka razy w tyg, i sąsiedzi się skarżyli - i du.pa. Policja przyjeżdżała, goniła z chaty babę (nie była zameldowana, za to była, co tu duzo mówić, żulicą). Policja odjeżdżała, baba wracała - i dalej, eja, wojna na chacie. I tak kilka razy w tygodniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() A co do administracji to jestem w pozytywnym szoku, ze tak zareagowali. Babeczki powiedziały że jeśli sytuacja się powtórzy, to mamy walić do nich jak w dym. No i czekamy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
BAN stały
|
powinnaś teraz wziąść się z sprawę z pieskami,że się znęcają nad nimi. Utrzymanie psiaka też kosztuje,a skoro mają ich kilka to nie wiesz czy je kaarmią czy nie,skoro tak się oni zachowują to dużo świadczy.
Idź i zgłoś to do odpowiedniej instytucji bo szkoda psiaków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Odgrzebuję stary wątek, bo niestety też mam głośnych sąsiadów.
Rodzina X wynajmowała przez kilka lat mieszkanie (spółdzielcze, nie swoje- tak w ogóle można?) rodzinie Y, którzy byli wspaniałymi sąsiadami. Niestety kilka miesięcy temu syn rodziny X (rasowy dres) wrócił do tego mieszkania wraz ze swoją dziewczyną i małym dzieckiem- i się zaczęło. :< Non-stop puszczają na cały regulator głośno jakieś tandetne techno i disco-polo, do tego często się kłócą. Kilka razy prosiliśmy ich o ściszenie, inni sąsiedzi wywieszali jakieś kartki na drzwiach do klatki. Przyniosło to umiarkowany skutek bo już nie puszczają tej muzyki do północy, ale przykładowo w weekendy i tak gra cały dzień (od np. 10:00 do 22:00/23:00) i nie da się wytrzymać. Zastanawiam się co z tym zrobić- czy w dzień też można to zgłosić na np. policję / do straży miejskiej? Zareagują? Często się też kłócą (czytaj: sąsiad-dres drze się na swoją dziewczynę) ale zastanawiam się np. co będzie jak zadzwonię na policję, oni przyjadą, a w mieszkaniu już będzie spokojnie (wiadomo, taki dojazd trochę trwa). Macie w tej kwestii jakieś doświadczenie? Nie chcę być złośliwą sąsiadką, co to tylko zgłasza, ale naprawdę inne metody nie pomogły i strasznie ciężko tak się żyje, kiedy po całym tygodniu chcesz odpocząć w domu, a tu tylko techno i krzyki zza ściany dochodzą. :/
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Tym bardziej, ze jest tam male dziecko...
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Hej, tez odgrzebuję stary wątek, bo już mnie trafia... O dziwo nie chodzi o moich sąsiadów z bloku (głośniejsi są jedynie studenci z dołu, ale umiarkowanie więc im wybaczam), ale o sąsiadów z bloku naprzeciwko! I nie jest to jedna głośna rodzina, ale co najmniej kilka - latem praktycznie żyją na balkonach. Jest głośno od rana do nocy a w nocy przy otwartych drzwiach balkonowych oglądają telewizję. Non stop jest głośno. U jednych ryczy dzieciak, inni się kłócą, kolejni rechoczą, ale tak, że szklanki u mnie podskakują. Nie wiem co mogę z tym zrobić, bo to inna wspólnota niż mojego bloku. Kolejna sprawa zabawy dzieci pod blokiem i nawoływanie rodziców - a konkretniej zwykłe darcie mordy żeby dziecko wróciło do domu. Uwierzcie nie jestem zrzędliwą babą i już w niejednym bloku mieszkałam jednak tu jest moje mieszkanie i jak tak dalej pójdzie to będzie ostro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Nic ci nie poradzę, bo na to rady nie ma. Albo jest - własny dom z dala od takich ludzi.
Mam podobną sytuację, tylko, żeby było śmieszniej mieszkamy w układzie - właściciel, upierdliwi sąsiedzi (3 osoby i 2 psy) oraz my. Sąsiedzi potrafią np przez 7 godzin słuchać techno. Pies szczeka (ten duzy), w nocy własnie o dziwnych porach typu 3-4 rano wracają z imprez i głosno gadają, śmieją się. Nocą oglądają telewizor na ful. Oczywiście u własciciela (lat ok 50) wszystko słychać jeszcze gorzej niż u nas, ale zero reakcji. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Inez
|
Mam problem podobnego gatunku. Sąsiedzi niżej maja remont. Wszystko rozumiem. Tylko ten okropny remont trwa już trzeci tydzień
![]() ![]() Wiecie coś o jakiś zasadach odnośnie remontów w blokach? Istnieją takowe? Czy pozostaje mi tylko melisa albo ucieczka do rodziny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W naszej wspólnocie jest tak, że prace remontowe mogą być prowadzone od godziny 8 do 18 w tygodniu, w soboty do 14, a niedziela dzień święty - żadnych prac remontowych. U moich rodziców, dłuższe remonty trzeba zgłaszać do wspólnoty i informować ile będą trwać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
LOL. U mnie remont elewacji budynku trwa już od kwietnia. Codziennie (!!!) od 7:00 do 17:00 jest wiercenie, pył, kucie, gruz. Oprócz tego w weekendy aktywują się sąsiedzi: w ruch idą młotki, wiertarki, piły mechaniczne. Ludzie burzą ściany, skuwają płytki, tną metalowe pręty.
Mam dość. Powiem szczerze, że około maja i czerwca byłam kłębkiem nerwów: wtedy pracowałam i studiowałam jednocześnie, była sesja na studiach i myślałam, że umrę ![]() Dopóki nikt nie narusza ciszy nocnej, nic się nie da zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
To jest straszne. Rozumiem, że mieszka się w bloku, w społeczności, ale te drące się non stop dzieci mnie osłabiają. Przy uchylonym oknie mam w mieszkaniu rejwach, który zaglusza mi tv.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;63746966]LOL. U mnie remont elewacji budynku trwa już od kwietnia. Codziennie (!!!) od 7:00 do 17:00 jest wiercenie, pył, kucie, gruz. Oprócz tego w weekendy aktywują się sąsiedzi: w ruch idą młotki, wiertarki, piły mechaniczne. Ludzie burzą ściany, skuwają płytki, tną metalowe pręty.
Mam dość. Powiem szczerze, że około maja i czerwca byłam kłębkiem nerwów: wtedy pracowałam i studiowałam jednocześnie, była sesja na studiach i myślałam, że umrę ![]() Dopóki nikt nie narusza ciszy nocnej, nic się nie da zrobić.[/QUOTE] Dżizas, co to za elewacja, że tak długo? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ale to chyba nie jest tak, że hałasować nie można tylko jak jest cisza nocna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Ha! Właśnie że to jest najzwyklejsza elewacja na świecie, w dodatku w jednopiętrowym bloku (tak! to dosłownie parter i JEDNO piętro). Ale rusztowania stoją, cięcie prętów, kucie murów, wiercenie i spawanie odbywa się codziennie
![]() To nie magia, Doris, tylko wynagradzanie firmy budowlanej za godzinę, a nie za wykonaną pracę ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Tak, serio. Najpierw wiercił, a potem wbijał tam gwoździe ![]() Oprócz tego w mieszkaniu nie było żadnych mebli, człowiek nawet tam nie nocował. Takie coś, moim zdaniem, nadawało się na niezłą sprawę sądową, ale nie wiem, jak sytuacja się rozwinęła, bo w moim związku nastąpiło wtedy rozstanie i musiałam zwinąć manatki ![]() (Konstrukcja budynku była taka, że okna mieszkania mojego chłopaka znajdowały się centralnie naprzeciwko okien tego świra, więc widzieliśmy wszystko jak na dłoni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.