|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyprawowce
Męskie Opium jest piękne
![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Angel Schlesser Oriental II - dla mnie to kable w gorący dzień wymieszane z słoooodką różą, nie przypadł mi do gustu.
Historie d'Eau - bardzo przyprawowy, trwały ciekawy i gorący, ale dla mnie zbyt dużo gałki muszkatołowej i pachnie na mnie kwaśno-gorzko ![]() Mam też próbkę Bois de Paradis ![]() ![]() ![]() ![]()
tak pachnę Edytowane przez Quinn Czas edycji: 2013-03-30 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
To może L`Air du Desert Marocain Tauera, Sables A. Goutal, CdG Ouarzazate i Jaisalmer, L'Autre i Eau Lente Diptyque, Opus 1870 Penhaligon`s, Let Me Play the Lion Les Nez, Chai Tea i Cinnamon Toast Demeter...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
dopisuję do mojej dłuugiej już listy
![]() Ourzatze znam i podoba mi się, ale nie jakoś niesamowicie. Reszta do przetestowania A Bois de Paradis jutro jako pierwsze trafi na moją skórę, więc będę mogła na czysto je przeanalizować. edit: wąchałam "na czysto" i moje odczucia są identyczne, więc Bois de Paradis to jednak nie to ![]() Za to Armani Privee Bois d'Ecens to piękny zapach, najbardziej drewniane drawno jakie znam, z suchymi pięknymi przyprawami ![]()
tak pachnę Edytowane przez Quinn Czas edycji: 2013-03-31 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Warto sięgnąć, jeśli jeszcze nie znasz, po Carbone de Balmain- przypraw nie żałowano, szczególnie otwarcie jest bardzo mocno pieprzne- później ewoluuje w kierunku lekko korzennej, nienachalnej słodyczy.
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
nie znam i dopisuję do listy
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Nu_be Helium - ale smakowite
![]() Zapach skradziony szarlotce ![]() Jest piękny, niezwykle przyjemny i jadalny, jabłkowo-przyprawowy z kruszonką, drzewno-tytoniowym podłożem. Tego tytoniu mogłoby być ciut mniej i nie jest to "zapach mojego życia", ale jest uroczy i wart posiadania co najmniej kilku ml ![]() btw. Nazwa pasuje do niego jak przysłowiowy kwiat do kożucha
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Nie sądzicie, że Helium pachnie bardzo podobnie do Dolcelisir (tak po 1,5h, kiedy z Helium zejdzie część jabłka, a z Dolcelisir guma balonowa) - oba bardzo przyjemne.
Mam do przetestowania kilka nowych przyprawowców, na dniach na pewno zdam relację z Eau Duelle i Bill Blass Couture 3
![]() |
#40 |
Naczelna Nastolatka
|
ja się w wątku nie udzielam, ale czytam namiętnie bo uwielbiam przyprawy w perfumach. więc pisz Quinn o nowych doświadczeniach z zapachami bo masz we mnie wierną czytelniczkę
![]()
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
To miło
![]() Eau Duelle mi się zupełnie nie podoba :/ Przede wszystkim z jednego powodu: pachnie jak opony :/ po godzinie czuć jakąś wątłą wanilię, ale ta gumowa woń jest po prostu brzydka.
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Idole de Lubin - głowa bardzo mocna, serce kojarzy mi się z Costume National 21 i Historie d'Eau, tylko jest dużo brzydszy, oczywiście jeszcze potestuję, ale wątpię żebym zamarzyła o flaszce. Szczególnie, kiedy wezmę pod uwagę bazę, która na mnie jest po prostu brzydka, pachnie słodkim brudem ludzkiego ciała, co mnie po prostu odrzuca.
Cdn ![]() Bill Blass Couture 3 jest zapachem bardzo przyprawowym, dobrym, z mocną nutą kardamonu i imbiru. Ale dla mnie jest dość zimny jak na przyprawowca, taki "nieprzyjemny", mało gorący itp. Na pewno to dobry zapach, ale chyba nie dla mnie.
tak pachnę Edytowane przez Quinn Czas edycji: 2013-04-27 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Z ciekawością czekam na kolejne wpisy
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.