40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część IV - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-28, 10:25   #31
emilia0508
królikoholiczka

Dot.: 40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część IV

Cytat:
Napisane przez gorzala Pokaż wiadomość
rozumiem, że z urzedu pracy ten staż?
hahah strzelilam focha XD w sumie i tak bym założyła, ale jestem taka leniwaaaa zanim się spojrzałam już był nowy
To mogly poczekac a bo prze iez to juz tradycja ze Ty zakladasz

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:35   #32
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sudosudo Pokaż wiadomość
cześć, mogę☠dołączyć?
pora na zmiany w życiu - za trzy miesiące kończę szkołę, zaczynam pracę, wyprowadzam się z domu.. no i nie mogę☠być całe życie gruba. nikt za mnie nie schudnie, nie znajdę superowych tabsów na odchudzanie, nie pójdę☠na liposukcję. trzeba, TRZEBA schudnąć☠tak czy siak, nie ominie mnie to, więc chyba lepiej prędzej niż później!

będę wpadać i zdawać relację, mam nadzieję☠że mnie przyjmiecie!
a jak wagowo z Tobą ?

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
To mogly poczekac a bo prze iez to juz tradycja ze Ty zakladasz
eee tam Ja tu nie chudnę, tylko klacham
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:36   #33
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem, że z urzedu pracy ten staż?
hahah strzelilam focha XD w sumie i tak bym założyła, ale jestem taka leniwaaaa zanim się spojrzałam już był nowy
Tak, z urzędu pracy, ale oni nic w tym kierunku nie zrobili, sama chodziłam i pytałam w różnych miejscach czy nie potrzebują stażystów i trafiłam do opieki spolecznej w ten sposób. UP wniosek zaakceptował, ale powiem Ci że nawet mnie nikt nie poinstruował co powinnam zrobic, dostałam tylko stos kartek do podpisu, milion wniosków do wypełnienia i najlepiej wiecej sie nie pokazywac.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:38   #34
sudosudo
Raczkowanie

Cytat:
a jak wagowo z Tobą ?
koszmarnie. serio przekoszmarnie!
dokładnie 99,7.
na całe szczęście jestem dość wysoka (170) i zbudowana w ten sposób, że wyglądam na osiemdziesiąt kilka (duży biust ale szczupłe nogi, szczupła twarz, za to brzuch gigantyczny). rozmiar noszę do 46, ale noszę☠głównie sukienki więc same wiecie ile można przez to ukryć )
grubasem byłam zawsze, aczkolwiek najwięcej, bo ze 20 (!!!) kilo przytyłam w przeciągu ostatnich dwóch/trzech lat. ogólnie odchudzam się☠całe życie, wiadomo, ale teraz to już muszę dać radę.
po prostu pomyslałam sobie to, co napisałam wcześniej - kiedyś☠to odchudzanie i tak mnie czeka! nie mogę być do końca życia tłuściochem! więc zabierzmy się☠za to już☠teraz to szybciej będzie po wszystkim .

na razie ustawiłam sobie 95 kilo. i tak po piątce w dół.
na razie niech moją wagą docelową będzie te 80, wiem ze ważąc tyle już wyglądam dobrze. ale oczywiście chciałabym z czasem dojść☠do 70, no a potem.. 60. da się!

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Tak, z urzędu pracy, ale oni nic w tym kierunku nie zrobili, sama chodziłam i pytałam w różnych miejscach czy nie potrzebują stażystów i trafiłam do opieki spolecznej w ten sposób. UP wniosek zaakceptował, ale powiem Ci że nawet mnie nikt nie poinstruował co powinnam zrobic, dostałam tylko stos kartek do podpisu, milion wniosków do wypełnienia i najlepiej wiecej sie nie pokazywac.
ogólnie, ja bym chciała zapytać o Twój pasek - od listopada 20 kilo?
co robiłaś?
sudosudo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:40   #35
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
a jak wagowo z Tobą ?

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

eee tam Ja tu nie chudnę, tylko klacham
Ale tradycja to tradycja

Stary 2013-03-28, 10:43   #36
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:

ogólnie, ja bym chciała zapytać o Twój pasek - od listopada 20 kilo?
co robiłaś?
od razu mówię, że nie ćwiczyłam za dużo, bo jestem na to zbyt leniwa ale chadzam na długie spacery.
Nie jadam słodyczy (wiadomo, czasem pojem, nie można się katowac cały czas, raz na tydzien cos tam sobie zjem słodkiego), tłustości, fast foodów, jem tylko mięso gotowane albo pieczone bez tłuszczu (indyk albo kurczak - najlepsze cyce) makaroniki pełnoziarniste, pieczywo ciemne tylko, duzo wody mineralnej, herbat zielonych mnóstwo, pilnuje zeby posiłki były nie za duze, ale tak zebym sie najadła. No i nie popadam w paranoję jak zobacze kilo czy dwa wiecej na wadze
wędlin nie jem, tylko szynki w zasadzie.
ogólnie to czasem zjem normalny obiad, ale małą porcje. na kanapki do sniadania tez w zasadzie jem prawie wszystko: serek topiony albo żółty, czasem zjem jakiś pasztecik.
rybki jadam, kasze, ziemniaki rzecz jasna bez sosu.

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2013-03-28 o 10:45
Stary 2013-03-28, 10:50   #37
Marina__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CARLA_23 Pokaż wiadomość
Nie zapytałam jeszcze czy mogę dołączyć do Was
Carla przecież Ty już nasza Swego czasu udzielałaś się

Cytat:
cześć, mogę☠dołączyć?
Hejka sudosudo Powodzonka

Cytat:
Napisane przez mysiunia85g Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Dawno mnie tu nie było i mam nadzieje, że mnie jeszcze ktoś tu pamięta
Jasne, że pamiętamy Hmm... czyli spotkanie Twoje z I coraz bliżej... oj będzie się pewnie działo

Ja już byłam na zakupach, pasztet skręcony. Wystarczy doprawić i jutro z rana upiec. Zaraz zabieram się za klopsa bo też chcę pojeść w święta bez większych wyrzutów sumienia.

6 marca 2016...... 125,4 - 124,4 -
120
- 115 - 110 - 105 - 100 - 95 - 90 - 85 - 80
Marina__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:52   #38
sudosudo
Raczkowanie

Cytat:
od razu mówię, że nie ćwiczyłam za dużo, bo jestem na to zbyt leniwa ale chadzam na długie spacery.
Nie jadam słodyczy (wiadomo, czasem pojem, nie można się katowac cały czas, raz na tydzien cos tam sobie zjem słodkiego), tłustości, fast foodów, jem tylko mięso gotowane albo pieczone bez tłuszczu (indyk albo kurczak - najlepsze cyce) makaroniki pełnoziarniste, pieczywo ciemne tylko, duzo wody mineralnej, herbat zielonych mnóstwo, pilnuje zeby posiłki były nie za duze, ale tak zebym sie najadła. No i nie popadam w paranoję jak zobacze kilo czy dwa wiecej na wadze
wędlin nie jem, tylko szynki w zasadzie.
ogólnie to czasem zjem normalny obiad, ale małą porcje. na kanapki do sniadania tez w zasadzie jem prawie wszystko: serek topiony albo żółty, czasem zjem jakiś pasztecik.
rybki jadam, kasze, ziemniaki rzecz jasna bez sosu.
bardzo dobry wynik!
czyli po prostu dietka.. a trzymałaś się tych pięciu posiłków dziennie w regularnych odstępach czasu?
sudosudo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 11:03   #39
gorzala
Zakorzenienie

słoneczko jak świeciło, tak przestało, pewnie znowu zima na dworze, a ja się zebrałam w sobie i wychodze :P
Stary 2013-03-28, 11:06   #40
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo dobry wynik!
czyli po prostu dietka.. a trzymałaś się tych pięciu posiłków dziennie w regularnych odstępach czasu?
Różnie bywało. Ja akurat przez ten okres siedziałam w domu, bo nie miałam pracy i jakoś można było zorganizować ładnie te posiłki, ale ogólnie to
śniadanie 9.00
II sniadanie 10.30
obiad 12.30-13
podwieczorek/kawa 16-17
kolacja 18-19

to tak rowno nie było bo od sniadania do obiadu musiałam upychac troche te posiłki w godzinach bo moja mama robi obiad wczesnie wiec ja zeby zjesc z rodzina tez robiłam sobie obiad na rowni z nimi.
a czasem bywało tak, ze wpadł jakis wyjazd albo cos i cały dzien byl rozregulowany i kilka posiłków np danego dnia wypadlo ale ich sie nie nadrabia potem

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
słoneczko jak świeciło, tak przestało, pewnie znowu zima na dworze, a ja się zebrałam w sobie i wychodze :P
u mnie 6 stopni w plusie
Stary 2013-03-28, 11:31   #41
gorzala
Zakorzenienie

u mnie 2... i sloneczko zaszlo juz
Stary 2013-03-28, 12:55   #42
CARLA_23
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marina__ Pokaż wiadomość
Carla przecież Ty już nasza Swego czasu udzielałaś się
Myślałam że mnie nikt już nie pamięta tak dawno to było
No to ogłaszam powrót

"W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu"
CARLA_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 13:20   #43
Marina__
Zakorzenienie

Cytat:
No to ogłaszam powrót
No to witamy

6 marca 2016...... 125,4 - 124,4 -
120
- 115 - 110 - 105 - 100 - 95 - 90 - 85 - 80
Marina__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 13:30   #44
eewelinaa92
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny jeżeli można to ja chętnie się do Was przyłączę, bo zamierzam od 1 kwietnia wrócić na dobre tory Na tą chwilę ważę 72-73 kg przy wzroście 164 . Swoją odchudzanie zaczęłam jakieś 1,5 roku temu (w międzyczasie miałam 3 przerwy-w ciągu jednej właśnie teraz jestem) więc ogólnie to przez rok schudłam 20 kg (waga poczatkowa 92)Został o mi jeszcze +/- 10 kg. Moja dieta ogólnie polega na tym, że jem o stałych godzinach, 5-6 posiłków dziennie, max 1500 kcal. Do tego piję dużo wody, ograniczam białe pieczywo, słodycze i napoje gazowane. Od kwietnia chciała bym do diety dołożyć ćwiczenia z Ewą Chodakowską, aby poprawić kondycje oraz wiadomo ujędrnić i wyrzeźbić ciało.

-30kg

Edytowane przez eewelinaa92
Czas edycji: 2013-03-28 o 18:48
eewelinaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 13:38   #45
mysiunia85g
Zadomowienie

Carla ja Cię pamietam, więc teraz już nie znikaj

Ogolnie ja poprostu nie chciałam dokładać Wam kolejnych depresyjnych wpisów, bo widziałam że i tak nastroje na forum były nie za bardzo, a po co się dodatkowo nakręcać
Biedactwo musiałaś sama za stażem latać, a ja we wtorek byłam w UP i pan do którego chodze na stanowisko mówił, że szkoda że mi się nie przysługuje staż, bo mają ich teraz dużo bo kasę z UE dostali, to mu odpowiedziała, że ja zawsze mam pod górkę a staż mi nie przysługuje, bo wg. przepisów nie jestem w szczególnej sytuacji na rynku pracy

Sudosudo witaj i powodzenia życze

Gorzala w K-ce od rana słoneczko ładnie świeciło, aż żyć się chciało, no ale dalej jest zachmurzenie, przynajmniej nie wieje halny tak jak przez ostatnie dwia dni
Cytat:
Napisane przez Marina__ Pokaż wiadomość
Jasne, że pamiętamy Hmm... czyli spotkanie Twoje z I coraz bliżej... oj będzie się pewnie działo
Szczerze to nie raz miała chwile zwątpienia czy do tego spotkania w ogóle dojdzie, czy warto i takie inne tam. Ale I. mnie zaskoczył i to pozytywnie, pamiętał że w ten poniedziałek wyrok rozwodowy staje się prawomocny i jak pytał się jak się czuje jako oficjalna rozwódka, choć na ten temat ostatni raz rozmawialiśmy 3 tygodnie temu.
Miłe, że ktoś pamięta o sprawach istotnych dla mnie, że w ogóle ktoś pomieta o tym co powiedziałam, czy napisałam. Przy ex-meżu musiałam 100 razy coś powtarzać, żeby do niego dotarło, choć często i to skutku nie przynosiło.
Mam nadzieje, że kiedyś się wyzbędę tego porównywania facetów
mysiunia85g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 13:45   #46
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Ogolnie ja poprostu nie chciałam dokładać Wam kolejnych depresyjnych wpisów, bo widziałam że i tak nastroje na forum były nie za bardzo, a po co się dodatkowo nakręcać
Biedactwo musiałaś sama za stażem latać, a ja we wtorek byłam w UP i pan do którego chodze na stanowisko mówił, że szkoda że mi się nie przysługuje staż, bo mają ich teraz dużo bo kasę z UE dostali, to mu odpowiedziała, że ja zawsze mam pod górkę a staż mi nie przysługuje, bo wg. przepisów nie jestem w szczególnej sytuacji na rynku pracy
Kasa z UE na staże? Łee, to super...U nas dostali z Funduszu Pracy, a to zawsze odliczają składki od kwoty brutto...A jak kasa jest z UE to dają tyle ile jest, czyli 953 złote i nic nie odliczają. U nas jak dostają kasę z UE na staże to organizują program "stażyści 50+" I bądź tu mądry...
Mi w zeszłym roku powiedzieli, że ja mam dobre perspektywy na znalezienie pracy, więc szanse na staż mam nikłe. Ale jak zaczęłam sama wszystko załatwiać to jakoś nikt mi tego nie powtórzył...Lenie śmierdzące kurde.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
No to ogłaszam powrót
Gdzie Ci się bardziej podoba?
Stary 2013-03-28, 14:04   #47
mysiunia85g
Zadomowienie

Ogolnie u nas od stycznia były staże z Funduszu Pracy, środki się wyczerpały i teraz dostali środki z UE, ale co mi po tym jak ja się nie kwalifikuje na żadną kategorie:
-osoby niepełnosprawne
-do 25 roku życia
-do 27 roku życia (absolwenci szkół wyższych zarejestrowani w okresie do upływu 12 miesięcy od dnia ukończenia szkoły wyższej)
-powyżej 50 roku życia
-osoby długotrwale bezrobotnych
Na ostatnię kategorie będe się kwalifikować dopiero 18 września, z tego co mi pośrednik wyliczył. Żeby było śmiesznie dostałam oferte pracy, która jest nieaktualna, a następny termin wizyty w UP mam 4 lipca

eewelinaa92 witaj i powodzenia zyczę, w kupie zawsze raźniej
mysiunia85g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 14:21   #48
emilia0508
królikoholiczka

Musze podkrecic swoj metabolizm ale jeszcze nie wiem jak

Stary 2013-03-28, 14:40   #49
gorzala
Zakorzenienie

mysiunia co do wiatru sie zgodze, pogoda jest znosna, szkoda, ze pochmurno, ale calkiem inaczej sie ja odczuwa!!! ja na obiad mam platki lol xD bo zjadlam se wczoraj na kolacje ostatniego cycka :P

kupilam tez zel do peelingu mam nadzieje, ze dna egzamin bo twarz mam taką przeoraną, ze masakra..

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

aaa no i apnie i panowie zaczynam praktykę od wtorku od 7.30 do 15.30... a potem od 7 rano ;( no, ale ciesze sie, zezaczynam ją teraz! moze sie trochę odleniwię DD

carla ja pamietam wszystkie twarze tutaj

prosze, dodajcie sie do klubu z przepisami jak kogos tam jesio nie ma
Stary 2013-03-28, 14:42   #50
ogolnie
Zakorzenienie

Gorzala to będziemy się zjawiać tu popołudniami od wtorku
Stary 2013-03-28, 14:45   #51
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:
Ogolnie u nas od stycznia były staże z Funduszu Pracy, środki się wyczerpały i teraz dostali środki z UE, ale co mi po tym jak ja się nie kwalifikuje na żadną kategorie:
-osoby niepełnosprawne
-do 25 roku życia
-do 27 roku życia (absolwenci szkół wyższych zarejestrowani w okresie do upływu 12 miesięcy od dnia ukończenia szkoły wyższej)
-powyżej 50 roku życia
-osoby długotrwale bezrobotnych
Na ostatnię kategorie będe się kwalifikować dopiero 18 września, z tego co mi pośrednik wyliczył. Żeby było śmiesznie dostałam oferte pracy, która jest nieaktualna, a następny termin wizyty w UP mam 4 lipca
szkoda, ze zadne staze sie nie tyczą studentów stacjonarnych :/ dla mnie to nie fair troche, za zaoczni zgarniaja tyle profiótw, maja latwiej znaleźć prace, praktyke czy staz i jeszcze moga starac sie o srodki dodatkowe, a stacjonarny nic, tylko zapierdala cały tydzien na studiach a w ostatecznych rozrachunku i tak to nie ma znaczenia, bo liczy sie doswiadczenie i umiejetnosci, ktorych stacjonarny student przez 3 lata studiow na pewno nabierze mniej niz zaoczny.. dziwny system

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Gorzala to będziemy się zjawiać tu popołudniami od wtorku
po 16 już powinnam być w domu.. mam nadzieje, ze tam mozna jesc

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

ja nawet nie wiem ak bedzie wygladac ta praktyka.. boje sie, ze mnie zagonia do pracy albo przepytaja co to jest zk i wgl a ja *,* bo mnie sie to zawsze wszystko mieszało xD
Stary 2013-03-28, 14:46   #52
karolinadobra
Wtajemniczenie

hej słoneczka kochane ,ja dopiero z miasta wróciłam i próbuję odgruzowac chate bo misiu rano zrobił niezły burdelik ,teraz biega z parasolką jakby w domu padało

na dworze znośnie , bez wiatru , ale i bez słońca

Carla witamy ponownie, oczywiście ze nikt o Tobie nei zapomniał

Witam nową koleżankę , a raczej koleżanki bo widze że dwie zbłakane duszyczki mamy nowe . powodzenia i gubienia...kilogramów oczywiście

Emilka o co chodzi z tym ze Cie neie będzie neidługo tutaj , bo ni ezakumałam , chyba nie chchesz znów nawiewac gdzieś daleko poza wizaż

Mysiunia ja zawsze pamiętam choc czasem wredna jestem . super że niebawem spotkasz swojego wielbiciela , ach ..jakie to romantyczne , takie wyczekiwane spotkanie , ...to jak stracić dziewictwo

Milego popołudnia dla Was , pewnei wieczorkiem zajrze do was

Monia kicia jak tam mój ogród?

Edytowane przez karolinadobra
Czas edycji: 2013-03-28 o 14:47
karolinadobra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 14:47   #53
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
po 16 już powinnam być w domu.. mam nadzieje, ze tam mozna jesc
ja nawet nie wiem ak bedzie wygladac ta praktyka.. boje sie, ze mnie zagonia do pracy albo przepytaja co to jest zk i wgl a ja *,* bo mnie sie to zawsze wszystko mieszało xD
praktykant też musi mieć przerwę na żarcie
Ja mam 6 km drogi niecałe także autkiem będę szybko w domu ale zanim sie ogarne pewnie bedzie 17...

ale mnie dzis wszyscy wkuuuurwiają

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-28, 14:50   #54
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:

ale mnie dzis wszyscy wkuuuurwiają
cio cie w☠☠☠☠ia , dawaj go tu , przyleje mu/jej/jemu

ja dziś ogładałam autka bo chce kupic na jesień i podjarana jestem jak młoda piczka hehe

ok zmykam bo mnei wieczórek zastanie z tym nieposprzatanym burdelem.
Stary 2013-03-28, 14:52   #55
gorzala
Zakorzenienie

mi auta nie dadzą, bede musiala wstawac o 5 ^^'
Stary 2013-03-28, 14:53   #56
ogolnie
Zakorzenienie

karola ogólnie od paru dni jestem zbyt nerwowa...
Daję temat do klubu, bo chcę ponarzekać, moge?
Stary 2013-03-28, 15:00   #57
gorzala
Zakorzenienie

czekam tam na ciebie skarbie <3 ;D
Stary 2013-03-28, 15:04   #58
emilia0508
królikoholiczka

A ja bede ylko tutaj pisac i nie ma innej opcji
zreszta nie wiem czy bede pisac.. Pa

Stary 2013-03-28, 15:20   #59
gorzala
Zakorzenienie

czemu?
Stary 2013-03-28, 15:58   #60
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

monia, carla tu was znalazłam gagatki
no jasne....wszystko rozumiem im więcej terminatorów tym dietka łatwiej idzie
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości