Zalety i wady tatuaży - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-30, 20:38   #31
Kadin_
Zadomowienie

Dot.: Zalety i wady tatuaży

Nie rób sobie żadnego tatuażu. Jeśli potrzebujesz opinii innych na temat wad i zalet tzn. że tatuaż nie jest dla Ciebie.
Stary 2013-03-30, 20:44   #32
inga21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kadin_ Pokaż wiadomość
Nie rób sobie żadnego tatuażu. Jeśli potrzebujesz opinii innych na temat wad i zalet tzn. że tatuaż nie jest dla Ciebie.
Też tak pomyślałam jak zobaczyłam tytuł wątku, ale zmieniłam zdanie jak przeczytałam wypowiedź autorki. Ona ma już wybrany napis, wie gdzie go chce mieć i że za kilka dni będzie go miała, nie ma wątpliwości (przynajmniej tak mi się wydaje po przeczytaniu tego), a pytanie o wady i zalety chyba nie wpłynie na jej decyzję.
inga21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-30, 22:08   #33
tworazka
Zakorzenienie

Naprawde nie jestem "cnotka niewydymka" mam swoje za uszami ale do tej pory nie rozumiem po co je tworzyc? skrzyczcie lub wytlumaczcie mi
Stary 2013-03-30, 22:12   #34
201607231707
Konto usunięte

Ale co tworzyć? Tatuaże czy wątki?
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-30, 22:30   #35
tworazka
Zakorzenienie

tatuaze
Stary 2013-03-30, 22:34   #36
201607231707
Konto usunięte

Ja je lubię, bo dla mnie tatuaże wyglądają świetnie ^^ I dają +100 do atrakcyjności
Stary 2013-03-30, 22:36   #37
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-30, 22:38   #38
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
Naprawde nie jestem "cnotka niewydymka" mam swoje za uszami ale do tej pory nie rozumiem po co je tworzyc? skrzyczcie lub wytlumaczcie mi
no jak nie rozumiesz to co tu tłumaczyć. Albo to się komuś podoba albo nie podoba. I tyle
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-30, 22:49   #39
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
O kutwa, autentyk? o.O
Miałam na myśli coś jak w załączniku, ale twoje tez dobre
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tumblr_mk888xvXd01s805xwo1_500.jpg (40,1 KB, 117 załadowań)
Stary 2013-03-30, 22:54   #40
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-30, 22:58   #41
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Co tu mówić... tak jest Ale tatuaż dodaje jeszcze więcej punktów atrakcyjności

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-31, 01:31   #42
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Co tu mówić... tak jest Ale tatuaż dodaje jeszcze więcej punktów atrakcyjności
to chyba jest dość subiektywna opinia i nie podciągałabym to pod zalety tatuażu. Tatuaże albo sie lubi/ kocha i nas pociagają i sie podobają, albo są neutralne czy wręcz mogą komuś przeszkadzać.

Zgadzam się z mm444. Jak ktoś brzydki to mu tatuaż nie pomoże, wręcz zaszkodzi. Jak kobieta nie myje włosów to jej długie, tłuste włosy mogą jeszcze bardziej zniesmaczać.

atrakcyjna osoba + dobrze wykonany, estetyczny i ciekawy tatuaż= git majonez
piękny inaczej + spaprany tatuaż albo po prostu głupi= lipa po całości.

Tatuaże Jezuski, Maryje, tribale, i inne rzeczy typu tramp stamp to nei jest dobry pomysł
bentkuff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-31, 10:06   #43
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Cytat:
Napisane przez bentkuff Pokaż wiadomość
to chyba jest dość subiektywna opinia i nie podciągałabym to pod zalety tatuażu. Tatuaże albo sie lubi/ kocha i nas pociagają i sie podobają, albo są neutralne czy wręcz mogą komuś przeszkadzać.

Zgadzam się z mm444. Jak ktoś brzydki to mu tatuaż nie pomoże, wręcz zaszkodzi. Jak kobieta nie myje włosów to jej długie, tłuste włosy mogą jeszcze bardziej zniesmaczać.

atrakcyjna osoba + dobrze wykonany, estetyczny i ciekawy tatuaż= git majonez
piękny inaczej + spaprany tatuaż albo po prostu głupi= lipa po całości.

Tatuaże Jezuski, Maryje, tribale, i inne rzeczy typu tramp stamp to nei jest dobry pomysł
Dokładnie. A tatuaż religijny może być inny niż krzyż czy wizerunki Jezusa i Maryi, bo to rzeczywiście jest jakieś hmm...zbyt na swój sposób wyzywające, oczywiście w inny niż tramp stamp, (czyli kojarzony z paniami dość swobodnego prowadzenia się), ale epatowanie tak religijnością też nie jest w dobrym guście. Sama mam tatuaż z motywem religijnym na plecach, ale wiele osób nie wie nawet co to oznacza.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-31, 10:50   #44
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niebieskooka arystokratka Pokaż wiadomość
Dokładnie. A tatuaż religijny może być inny niż krzyż czy wizerunki Jezusa i Maryi, bo to rzeczywiście jest jakieś hmm...zbyt na swój sposób wyzywające, oczywiście w inny niż tramp stamp, (czyli kojarzony z paniami dość swobodnego prowadzenia się), ale epatowanie tak religijnością też nie jest w dobrym guście. Sama mam tatuaż z motywem religijnym na plecach, ale wiele osób nie wie nawet co to oznacza.
Tak chodziło mi o taką dosłowność. Coś w stylu wspomnianego DAREK na przedramieniu. Ja do tatuaży mam neutralne podejście, ale lubię jak ktoś ma nietypowy tatuaż- wiąże się z nim nietypowa historia czy wiedza, ciekawe doświadczenie. Nie wiem, ale tatuaże tribale, smoki, skorpiony, pająki, imiona w każdym jezyku świata to średni pomysł- tak samo jak serduszka, róże czy motylki. Uważam, że jeżeli coś ma być z nami do końca życia to lepiej by było to coś co nas definiuje w 100%. Jeżeli kogoś definiują serduszka/ motyki nad wzgórkiem łonowym to OK, jego sprawa- jego ciało, wolna wola i pomysł na udekorowanie ciała

Jak ktoś wspomniał są tatuaże i tatuaze. Nawet motyl może byc fajny (chociaż sama częściej spotykam sie z tymi skopanymi)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 26.jpg (26,1 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tatuaze-motyl-24850_4.jpg (44,9 KB, 107 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tatuaz-motyl-serce.jpg (20,0 KB, 79 załadowań)
Stary 2013-03-31, 11:03   #45
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Oczywiście znowu się z Tobą zgadzam w 100%. Moje tatuaże były przemyślane i długo myślałam czy rzeczywiście warto je zrobić. Wyjątkiem był mój pierwszy tatuaż zrobiony w wakacje (a już na studiach to było) - infantylna gwiazdeczka na wewnętrznej stronie prawej kostki. Na szczęście nie ma już po niej śladu, ale trzeba pamiętać, że aby tatuaż usunąć niemal w 100 % potrzeba nieraz kilku kosztownych zabiegów, których wartość przekracza wielokrotnie cenę zrobienia tauażu.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-31, 13:23   #46
GagaFace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inniejszaaa Pokaż wiadomość
Witam !
Planuję sobie w najbliższych dniach zrobić tatuaż.
Byłaby to sentencja na żebrach - wybrałam miejsce najmniej widoczne, by nikogo nie "zgorszył", jednak interesuje mnie opinia innych. Jakie wg was są wady i zalety tatuaży ?
Myślę, że przemyślany, dobrze zrobiony tatuaż nie ma wad.
Oczywiście też zależy od miejsca, te "na wierzchu" nawet mogą przeszkodzić w znalezieniu pracy.
Jakie jest wasze zdanie ?
Jeszcze takich się nie urodził co by każdemu "dogodził".

Zamierzasz zrobić taki tatuaż, żeby kogoś nie urazić ? Ha.
Gratuluję głupoty

GagaFace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-31, 19:57   #47
chwast
Zakorzenienie

a ja gdybym była wierząca to chętnie wytatuowałabym sobie najświętszą pannę i miałabym w d**** co kto o tym sądzi.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-31, 21:19   #48
inniejszaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inga21 Pokaż wiadomość
Też tak pomyślałam jak zobaczyłam tytuł wątku, ale zmieniłam zdanie jak przeczytałam wypowiedź autorki. Ona ma już wybrany napis, wie gdzie go chce mieć i że za kilka dni będzie go miała, nie ma wątpliwości (przynajmniej tak mi się wydaje po przeczytaniu tego), a pytanie o wady i zalety chyba nie wpłynie na jej decyzję.
dokładnie chcę tylko poznać opinię innych w tym temacie.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez GagaFace Pokaż wiadomość
Jeszcze takich się nie urodził co by każdemu "dogodził".

Zamierzasz zrobić taki tatuaż, żeby kogoś nie urazić ? Ha.
Gratuluję głupoty
w tym momencie nie chcę nikogo urazić, ale skoro nie rozumie się wypowiedzi to po co to komentować ?
nie, zamierzam zrobić tatuaż dla SIEBIE, ale czy nie można tego połączyć z nie obnoszeniem się z nim ?
wybaczcie, ale w moim rozumieniu, skoro robię tatuaż w miejscu normalnie niewidocznym, to chociażby to była szubienica, swastyka czy inne gówno to raczej nikogo to nie urazi skoro tego nie widzi. o to mi chodzi. nie chcę nikogo JAWNIE gorszyć, a przy okazji zrobić coś dla siebie
inniejszaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-01, 20:08   #49
GagaFace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inniejszaaa Pokaż wiadomość
w tym momencie nie chcę nikogo urazić, ale skoro nie rozumie się wypowiedzi to po co to komentować ?
nie, zamierzam zrobić tatuaż dla SIEBIE, ale czy nie można tego połączyć z nie obnoszeniem się z nim ?
wybaczcie, ale w moim rozumieniu, skoro robię tatuaż w miejscu normalnie niewidocznym, to chociażby to była szubienica, swastyka czy inne gówno to raczej nikogo to nie urazi skoro tego nie widzi. o to mi chodzi. nie chcę nikogo JAWNIE gorszyć, a przy okazji zrobić coś dla siebie
Sorry ale jak dla mnie tak to można obiadki domowe pichcić. A nie tatuować swoje ciało. Zresztą dla mnie jest to trochę nie logiczne. Chcesz tatuaż - idziesz i go robisz. A nie pytasz o to obcych ludzi na forum.

Sama chyba masz problem z rozumieniem zdania "zrobić coś tylko dla siebie". Nie widzę tutaj miejsca na jakiekolwiek tłumaczenie się dlaczego tak a nie inaczej, a już tym bardziej kompromis.

GagaFace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-01, 20:41   #50
inniejszaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GagaFace Pokaż wiadomość
Sorry ale jak dla mnie tak to można obiadki domowe pichcić. A nie tatuować swoje ciało. Zresztą dla mnie jest to trochę nie logiczne. Chcesz tatuaż - idziesz i go robisz. A nie pytasz o to obcych ludzi na forum.

Sama chyba masz problem z rozumieniem zdania "zrobić coś tylko dla siebie". Nie widzę tutaj miejsca na jakiekolwiek tłumaczenie się dlaczego tak a nie inaczej, a już tym bardziej kompromis.
nie wiem czy zauważyłaś, ale nie pytam obcych ludzi na forum CZY zrobić tatuaż. bo i tak go robię. pytam o wady i zalety tatuaży więc proszę powstrzymać się od zupełnie niepotrzebnej oceny mojej osoby, do której to oceny nie masz żadnych podstaw.
inniejszaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-01, 20:58   #51
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bentkuff Pokaż wiadomość
Jak ktoś wspomniał są tatuaże i tatuaze. Nawet motyl może byc fajny (chociaż sama częściej spotykam sie z tymi skopanymi)
Ten środkowy motylek jest pięknie zrobiony.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-01, 22:50   #52
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Ten środkowy motylek jest pięknie zrobiony.
Tak piękna robota. Nawet jeżeli ten motyl jest tylko dla samego faktu tatuażu to tak ładnie wykonany dodaje uroku, a nie go zabiera. W przypadku 1 czy 3 nie wiem co artysta i pomysłodawca mieli na myśli. A na miejscu faceta delikwentki nr 3 usmiałabym się po pachy po zobaczeniu tegoż motylka tatuaż moim zdaniem nie powinien oszpecać (no chyba, że to ma być jego cel) a reszta to już sprawa drugorzędna.
Stary 2013-04-15, 15:14   #53
maajkae
Raczkowanie

hej a ja mam zamiar zrobic sobie tatuaz nizej na karku/poczatek plecow. maly napis. i mam takie pytanko czy w tej czesci bardzo boli? bo podobno bol na kosciach jest najgorszy.. i do czego mozna to porownac? jest tu ktos kto ma tatuaz w tym miejscu?
maajkae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 16:41   #54
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maajkae Pokaż wiadomość
hej a ja mam zamiar zrobic sobie tatuaz nizej na karku/poczatek plecow. maly napis. i mam takie pytanko czy w tej czesci bardzo boli? bo podobno bol na kosciach jest najgorszy.. i do czego mozna to porownac? jest tu ktos kto ma tatuaz w tym miejscu?
Ja mam na karku (w połowie szyi powiedzmy) i nie bolało w ogóle - mam porównanie ze stopą i tatuowanie karku było w 5% tak bolesne jak stopy
szarri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 17:08   #55
M o h i t o
BAN stały

Cytat:
Napisane przez maajkae Pokaż wiadomość
ja mam niby sa to jeszcze plecy, ale tatuaz jest tak wysoko, ze to juz prawie poczatek karku.
Mam napis na jakies 12 cm x 1,5 cm.. nie bolalo w ogole..
M o h i t o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 13:14   #56
maajkae
Raczkowanie

dzieki wielkie. no to teraz juz jestem 100% przekonana zeby robic.
maajkae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 14:39   #57
Malika27
Raczkowanie

Hej,

pierwszy raz będę robić sobie tautaż. Zwlekałam z tym od 10 lat Na początek coś małego: za uchem. Powiedzcie mi czy naprawde robienie takiego tatuażu za uchem tak strasznie boli? Zastanawia mnie jedna kwestia: mycie głowy (myje co dwa dni). Jak myć głowę? Zasłaniając tatuaż? Napewno muszę go zasłonić jak będę suszyła głowę ( ciepłe powietrze z suszarki może powodować (chyba) podrażnienie. Druga kwestia. Czytałam, że należy nosić folie ochronną przez dwa tygodnie. Czy taką folie można kupić gdzieś?
Malika27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 17:58   #58
victoria_11
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Malika27 Pokaż wiadomość
Hej,

pierwszy raz będę robić sobie tautaż. Zwlekałam z tym od 10 lat Na początek coś małego: za uchem. Powiedzcie mi czy naprawde robienie takiego tatuażu za uchem tak strasznie boli? Zastanawia mnie jedna kwestia: mycie głowy (myje co dwa dni). Jak myć głowę? Zasłaniając tatuaż? Napewno muszę go zasłonić jak będę suszyła głowę ( ciepłe powietrze z suszarki może powodować (chyba) podrażnienie. Druga kwestia. Czytałam, że należy nosić folie ochronną przez dwa tygodnie. Czy taką folie można kupić gdzieś?
Malinka - każdy inaczej reaguje na ból, ja robiłam sobie teraz tatuaż na żebrach - jedno z najboleśniejszych miejsc i dałam radę jeżeli chodzi o folię to kupujesz zwykłą spożywczą + plastry bez opatrunku, ale nosisz ją jedynie w nocy (przez pierwsze 4 dni) - tatuaż musi oddychać, a przez 2 tygodnie smarujesz go maścią. Jeżeli tatuaż się pomoczy - nic się nie stanie, nie mówię o moczeniu go cały czas, ale przecież tatuaż też trzeba myć delikatnym mydłem. Jeżeli chodzi o suszenie włosów - może spróbuj przez 2 tygodnie nie suszyć ?
victoria_11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-06, 17:45   #59
DefiniteBlonde
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malika27 Pokaż wiadomość
Hej,

Ja po zrobieniu folie trzymałam trzy godziny przy każdym tatuażu, wg mnie to w zupełności wystarczy. Nie należy go kisić, trzeba go też niekiedy przemywać wodą i najlepiej szarym mydłem. Także nie trzeba zasłaniać przy myciu głowy. Suszarkę chyba bym odstawiła nie powinno się też z początku bardzo wystawiać go na słońce. Co do bólu, oczywiście troszeczkę boli, ale mały tatuaż za uszkiem to pikuś. Spokojnie dasz radę
DefiniteBlonde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości