Ściąganie muzyki z ineternetu - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-23, 09:35   #31
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4
Dot.: Ściąganie muzyki z ineternetu

Podbijam

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-23, 12:02   #32
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

Sciagam ze strony internetowej
Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna.
Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna.
Spróbuj się domyślić gdzie to mam.
Oleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-23, 15:14   #33
jvlka900
Zakorzenienie

GG do jvlka900

to ja tez poprosze o adres na priv, niedawno sciagnelam bearshare najnowsza wersje i pozniej starsza, ale nie dzialaly ;/
jvlka900 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 10:44   #34
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez paniclove Pokaż wiadomość
ja ściągam ze strony internetowej ( nie wiem czy moge napisać zeby potem nie było ze reklama, jakby co to moge wysłać adres na priv )
szukam piosenki, potem klikam prawym 'Zapisz jako' i w nazwie dopisuje na koniec '.mp3' i się ściąga
Mogłabyś mi w takim razie przesłać na priv adres tej strony?

Cytat:
Napisane przez Oleczka Pokaż wiadomość
Sciagam ze strony internetowej
Mogłabyś mi w takim razie przesłać na priv adres tej strony?
I w ogóle wytłumaczyć co i jak?

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 13:02   #35
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Macie jakieś problemy z instynktem samozachowawczym?
Dyskutujecie na otwartym forum jeszcze o sposobach kradzieży innych rzeczy, np.: samochodów? Przecież jak policja zwróci się do mnie z nakazem przekazania danych w związku z podejrzeniem o kradzież, to zajmie im całe 5 minut dotarcie do Waszych domów i zajęcie komputerów. Nie zapominajcie, nieważne - muzyka czy samochód, zawsze kradzież jest przestępstwem!
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 13:04   #36
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

ale ponoć ściąganie empetrójek dla siebie i nie rozpowszechnianie ich dalej nie jest przestępstwem. Karalne jest udostępnianie muzyki, czyli m.in. korzystanie z programów typu kaazaa, torrent itd.

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=8&a=130&Mp3+ z+sieci++proba+uporzadkow ania+dyskusji+cz.+1

dr Katarzyna Lasota, prawnik w kancelarii White & Case:
Osoba ściągająca z Internetu plik z muzyką czy filmem dla własnego użytku nie łamie prawa. Mieści się to bowiem w granicach dozwolonego użytku osobistego, o którym mowa w art. 23 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych. I nie ma tu znaczenia, czy ściągany plik jest rozpowszechniany za zgodą twórcy czy też nie. Osoba go pobierająca nie ma wyraźnie określonego przez prawo obowiązku tego sprawdzać.
Odmienna jest jednak sytuacja osoby rozpowszechniającej bez wymaganej zgody dany utwór, np. poprzez udostępnianie go za pomocą programu typu „peer to peer”. Ona bez wątpienia narusza przepisy i naraża się na odpowiedzialność zarówno cywilną, jak i karną. Grozi za to kara do dwóch lat pozbawienia wolności, a w przypadku osiągania z tego tytułu korzyści majątkowych nawet do trzech lat.

Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest
Czas edycji: 2009-05-26 o 13:08
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 01:06   #37
vauka
Raczkowanie

Wg polskiego prawa, ściąganie muzyki jest całkowicie legalne. Nielegalne jest natomiast udostępnianie plików innym osobom. Po prostu mamy lukę w przepisach... tym sposobem można mieć u siebie gigabajty ściągniętej muzyki, i dopóki nie rozdajecie jej dalej, nikt nie może Wam nic zrobić. Nawet zagraniczne organizacje... bo po prostu u nas wolno. To nie jest przestępstwo ; )

Ja mam inny sposób, ponieważ nie lubię p2p... wpisuję w google

"Wykonawca Płyta rapidshare" ew. "Wykonawca Płyta megaupload"

I mam na forach, stronach lub blogach linki do płyt na rapidshare albo innych serwisach. Transfery z takich stron są szybkie, rzadko schodzą poniżej 150kbps, przeważnie mam okolo 320, szybciej mój internet niestety nie może. Jedynie czasem trzeba czekać np. 45 sekund na rozpoczęcie pobierania, czasem 15 minut między plikami - zależy jeszcze gdzie i kiedy. Ale praktycznie wszystkie płyty mieszczą się jako jeden plik, więc to nie jest wiekszym problemem :P

Aaa no i ściągając z rapida przez przeglądarkę, nie udostępniamy pliku innym osobom jak to ma miejsce w przypadku kaazy albo innego limewire... całkowicie legalny sposób : )

Edytowane przez vauka
Czas edycji: 2009-05-27 o 01:07
vauka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 12:19   #38
iwwwonaa
Rozeznanie

Podaję adres strony, która pozwala ściągać wszystko! http://www.mp4i.pl/

Phil Bosmans

JUŻ NIEDŁUGO BĘDĘ MAMUSIĄ!!!
iwwwonaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 12:31   #39
panierrka
Zadomowienie

Wszystko można znaleźć na [RS], albo na chomikach
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 21:48   #40
coldold
Zakorzenienie

A ja odświeżę, bo mam pytanie. Jakie jest wasze zdanie, bo przeczytałam gro artykułów, nawet się o tym uczyłam. Czy pobieranie plików jest legalne, nie mówię o udostępnianiu ( z czym wiąże się korzystanie z emul-a itp.) bo to oczywiście jest nielegalne, ale co do pobierania to istnieją spory, polskie prawo tego nie precyzuje, i można by to nazwać dozwolonym użytkiem. U mnie na studiach w ramach seminariów studenci prezentowali jakieś wykłady na dany temat, było między innymi o tym i jasno powiedzieli, że pobieranie dla własnych celów jest legalne, wykładowca nie zaprzeczył, a ja mam ciągłe wątpliwości.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.

Edytowane przez coldold
Czas edycji: 2009-11-10 o 21:50
coldold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 22:06   #41
My life be like
BAN stały

Ja ściągam z bearshare. Około 2k kawałków już mam.
My life be like jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 22:13   #42
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
A ja odświeżę, bo mam pytanie. Jakie jest wasze zdanie, bo przeczytałam gro artykułów, nawet się o tym uczyłam. Czy pobieranie plików jest legalne, nie mówię o udostępnianiu ( z czym wiąże się korzystanie z emul-a itp.) bo to oczywiście jest nielegalne, ale co do pobierania to istnieją spory, polskie prawo tego nie precyzuje, i można by to nazwać dozwolonym użytkiem. U mnie na studiach w ramach seminariów studenci prezentowali jakieś wykłady na dany temat, było między innymi o tym i jasno powiedzieli, że pobieranie dla własnych celów jest legalne, wykładowca nie zaprzeczył, a ja mam ciągłe wątpliwości.
a to nie jest tak, że możesz sobie ściągnąć plik tylko wtedy jeżeli chcesz mieć kopię, ale orginalną płytę już posiadasz ?? (piszę tu o muzyce). A jeżeli nie posiadasz orginału, to musisz usunąć plik w ciągu 24h ?? Bo mozesz go ściągnąć np w celach informacyjnych, chcesz np. przesłuchać płytę, czy jest sens ją kupować, albo coś w ten deseń ??
Stary 2009-11-10, 22:32   #43
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
a to nie jest tak, że możesz sobie ściągnąć plik tylko wtedy jeżeli chcesz mieć kopię, ale orginalną płytę już posiadasz ?? (piszę tu o muzyce). A jeżeli nie posiadasz orginału, to musisz usunąć plik w ciągu 24h ?? Bo mozesz go ściągnąć np w celach informacyjnych, chcesz np. przesłuchać płytę, czy jest sens ją kupować, albo coś w ten deseń ??
to ja się pytam.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 23:48   #44
aldenea
Rozeznanie

mi się wydaje, że wszystkie pliki audio i video można legalnie trzymać na dysku właśnie przez te 24 h dla tzw. celów edukacyjnych. potem trzeba je usunąć lub się zaopatrzyć w legalny plik mp3. ale mnie się tak wydaje, prawnikiem nie jestem

!szukam podręczników do nauki esperanto.
aldenea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 17:12   #45
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
to ja się pytam.
wiem ale do końca nie orientuję się jak to jest.. wydaje mi się, że właśnie na tej zasadzie to działa, ale dalam znaki zapytania, bo moze ktos mnie poprze

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości