|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ściąganie muzyki z ineternetu
Podbijam
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Sciagam ze strony internetowej
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
to ja tez poprosze o adres na priv, niedawno sciagnelam bearshare najnowsza wersje i pozniej starsza, ale nie dzialaly ;/
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogłabyś mi w takim razie przesłać na priv adres tej strony? I w ogóle wytłumaczyć co i jak?
|
|
|
|
#35 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Macie jakieś problemy z instynktem samozachowawczym?
Dyskutujecie na otwartym forum jeszcze o sposobach kradzieży innych rzeczy, np.: samochodów? Przecież jak policja zwróci się do mnie z nakazem przekazania danych w związku z podejrzeniem o kradzież, to zajmie im całe 5 minut dotarcie do Waszych domów i zajęcie komputerów. Nie zapominajcie, nieważne - muzyka czy samochód, zawsze kradzież jest przestępstwem! |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
ale ponoć ściąganie empetrójek dla siebie i nie rozpowszechnianie ich dalej nie jest przestępstwem. Karalne jest udostępnianie muzyki, czyli m.in. korzystanie z programów typu kaazaa, torrent itd.
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=8&a=130&Mp3+ z+sieci++proba+uporzadkow ania+dyskusji+cz.+1 dr Katarzyna Lasota, prawnik w kancelarii White & Case: Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest Czas edycji: 2009-05-26 o 13:08 |
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Wg polskiego prawa, ściąganie muzyki jest całkowicie legalne. Nielegalne jest natomiast udostępnianie plików innym osobom. Po prostu mamy lukę w przepisach... tym sposobem można mieć u siebie gigabajty ściągniętej muzyki, i dopóki nie rozdajecie jej dalej, nikt nie może Wam nic zrobić. Nawet zagraniczne organizacje... bo po prostu u nas wolno. To nie jest przestępstwo ; )
Ja mam inny sposób, ponieważ nie lubię p2p... wpisuję w google "Wykonawca Płyta rapidshare" ew. "Wykonawca Płyta megaupload" I mam na forach, stronach lub blogach linki do płyt na rapidshare albo innych serwisach. Transfery z takich stron są szybkie, rzadko schodzą poniżej 150kbps, przeważnie mam okolo 320, szybciej mój internet niestety nie może. Jedynie czasem trzeba czekać np. 45 sekund na rozpoczęcie pobierania, czasem 15 minut między plikami - zależy jeszcze gdzie i kiedy. Ale praktycznie wszystkie płyty mieszczą się jako jeden plik, więc to nie jest wiekszym problemem :P Aaa no i ściągając z rapida przez przeglądarkę, nie udostępniamy pliku innym osobom jak to ma miejsce w przypadku kaazy albo innego limewire... całkowicie legalny sposób : )
lalala. Edytowane przez vauka Czas edycji: 2009-05-27 o 01:07 |
|
|
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
Podaję adres strony, która pozwala ściągać wszystko! http://www.mp4i.pl/
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko można znaleźć na [RS], albo na chomikach
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
A ja odświeżę, bo mam pytanie. Jakie jest wasze zdanie, bo przeczytałam gro artykułów, nawet się o tym uczyłam. Czy pobieranie plików jest legalne, nie mówię o udostępnianiu ( z czym wiąże się korzystanie z emul-a itp.) bo to oczywiście jest nielegalne, ale co do pobierania to istnieją spory, polskie prawo tego nie precyzuje, i można by to nazwać dozwolonym użytkiem. U mnie na studiach w ramach seminariów studenci prezentowali jakieś wykłady na dany temat, było między innymi o tym i jasno powiedzieli, że pobieranie dla własnych celów jest legalne, wykładowca nie zaprzeczył, a ja mam ciągłe wątpliwości.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. Edytowane przez coldold Czas edycji: 2009-11-10 o 21:50 |
|
|
|
|
#41 |
|
BAN stały
|
Ja ściągam z bearshare. Około 2k kawałków już mam.
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja się pytam.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
mi się wydaje, że wszystkie pliki audio i video można legalnie trzymać na dysku właśnie przez te 24 h dla tzw. celów edukacyjnych. potem trzeba je usunąć lub się zaopatrzyć w legalny plik mp3. ale mnie się tak wydaje, prawnikiem nie jestem
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
wiem
ale do końca nie orientuję się jak to jest.. wydaje mi się, że właśnie na tej zasadzie to działa, ale dalam znaki zapytania, bo moze ktos mnie poprze
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.