|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dove, Sunsilk czy Gliss Kur????
kupie chyba tę gumę joanny
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Sama mam długie, kręcone włosy o skłonności do wysuszania. Z wymienionych przez Ciebie firm polecam Gliss Kur i tylko Gliss Kur
Po Dove (do włosów suchych) miałam wysuszone siano na głowie, a po Sunsilku do kręconych wcale się lepiej nie kręciły (taki średniaczek z tej serii, ale chociaż siana nie powoduje). Za to z Gliss Kur'a polecam Ci dwie serie (albo i nawet trzy, bo jeśli jesteś blondynką, to i tą do włosów blond): żółtą do włosów długich i rozdwajających się (czasem piszą, że mieszanych) i pomarańczową do włosów suchych i zniszczonych. Dwie pierwsze serie polecam na co dzień, a tą pomarańczową w stanach wzmożonego wysuszenia. Jeśli chodzi o różową serię z jedwabiem, to musze Cię ostrzec, że przy regularnym stosowaniu w przyapdku włosów cienkich, niestety je obciąża A na początku zdawać się może, że pięknie je wygładza i zmiękcza. Z preparatów do stylingu powszechnie dostępnych w sklepach polecić moge piankę Wella Wellaflex do fal i loków http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=10587 i mimo uprzedzeń do szamponu i odżywki z tej serii krem do loków Sunsilk. Oba te produkty są o tyle dobre, że utrwalają skręt nie wysuszając przy tym włosów. Niestety nie wiedzieć czemu, ale większość producentów do utrwalaczy loków pakuje alcohol denat., który z natury suche loki jeszcze bardziej wysusza Dziś widziałam jeszcze jakiś nowy fluid do kręciołków Wella Shock Waves, ale na razie nie mam potrzeby go kupować. Zresztą za małe cacko 75ml chcą jakieś 12zł!! Zdziercy! Ale chociaż tego przeklętego alkoholu nie ma
Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2005-08-31 o 13:24 |
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
MagJa dzięki Ci kochana
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem coraz bardziej przekonana do Gliss Kur......
![]()
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
hej chciałm sie dowiedzieć jaki będzie najlepszy szampon i odżywka do włosów lekko falowanych i puszystych dzienki z góry i pzodro
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
kude ja juz sama nie wiem, dziewczyny... naogladałam sie dzis jeszcze tych włosowych reklam.. heh
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
cóż..
troszke szkoda mi podciąc.. nawet ten 1cm hhe
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
zamierzam wypróbowac reraz Dove słyszałam ze warto pozdrowionka
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a można stosowac szampon, odżywkę , maskę, krem do włosów/balsam, gumę i piankę na raz?? wszystko za jednym myciem??
jaka powinna byc kolejnosc?? |
|
|
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
To zalezy od wlosow, bo jak za duzo nalozysz, to moga byc przeciazone, a czasmi tluste...
A co do tego, ze Ci zal podcinac, to Twoja sprawa, ale odzywki nic nie dadza na rozwojone koncowki, a chyba lepiej jest kupic jakas odzywke zeby dala rezultat. |
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam Gliss Kur płynny jedwab. Jestem bardzo zadowolona z odżywki takiej dwufazowej. To z listy tych, które podalas w wątku. Polecam
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- myję włosy szamponem 2 razy - nakładam balsam - rozczesuję włosy - spłukuję balsam - nakładam maseczkę - odczekuję 15-30min, a czasem i godzinę albo pod prysznicem albo z turbanem na głowie i podgrzewam suszarką (sposób wzięty z Waxa, ale w przypadku innych maseczek też się sprawdza - spłukuję maseczkę - poduszam włosy ręcznikiem - nakładam piankę / krem / fluid do loków I w sumie to tylko tyle, ale jeśli mam na stanie dwufazową odżywkę w sprayu Gliss Kur, to jak tylko loki zaczynają się puszyć, traktuję je tą odżywką. Wtedy powiedzmy że skręt wraca do normy, a dodatkowo włosy są miękkie i pachnące ![]() Sama jak już wspominałam włosy mam cienkie, ale wbrew pozorom taki ogrom pielęgnacji im służy i nie obciąża ich wcale Grunt to dobrze dobrać swój zestaw.
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie - święte słowa: "Grunt to dobrze dobrać swój zestaw" heh
a ja mam z tym nielada problem
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Przez dluzszy czas uzywalam odzywki Gliss Kur ale nie zauwazylam oszolamiajacych efektow,jedyne co w niej dobre to zapach i konsystencja,ale odzywka nie jest po to by tylko ladnie pachniala,ostatnio uzywam odzywki wax do kupienia w aptece i jestem z niej bardzo zadowolona.
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
tez myslałąm o kupnie wax... ale chciałąbym całą serie- szampon, odzywke, a wax takowych chyba nie ma.. ?
ile dałas w aptece? |
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam jeszcze jedną radę, jeżeli macie problem z końcówkami a włosy przynajmniej do ramion. Jak myjecie włosy to myjcie je tylko u nasady, samą skórę głowy. Potem przy spłukiwaniu szampon i tak zmyje z reszty włosów co trzeba, a będą one mniej przesuszone. Ja tylko tak myję głowę, no chyba że mam na niej wyjątkowo dużo specyfików (lakier, pianka itp. )
|
|
|
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
ja sposrod tych 3 stawiam na gliss kur, po sunsilku (fioletowym) moje wloski co prawda ladnie pachnialy ale nic poza tym. gliss kur sprawia ze wloski sa gladkie juz przy splukiwaniu !
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
up
|
|
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny!na granatowej maseczce dove niestety nie ma instrukcji,ile ja trzymacie na glowie???
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czytałam gdzieś wypowiedz dermatologa na temat waxa i podobno tam jest jakiś skladnik, który może powodować łysienie plackowate
zmartwilo mnie to, bo tej pory też stosowałam (sporadycznie, bo nie mam czasu go tyle trzymac na glowie) wax
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
taak? uouu... ryzykowne
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
niom. Niestety
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym polecila kosmetyki do włosów Dove. Uważam że są rewelacyjne
|
|
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja moge z czystym sumieniem polecic serie l'oreal - regenium , szampon , odzywke i maseczke są doskonałe , z całej serii Elseve ta jest wg mnie najlepsza cena nie jest wygorowana szampon ok 10 zł , odzywka ok 10 zł , maseczka jest tylko ciut drozsza w tym przedziale cenowym sa naprawde doskonałe
![]() Pozdra |
|
|
|
|
#58 |
|
BAN stały
|
Z własnego doświadczenia polecam odżywke Gliss Kur do włosow suchych i zniszczonych
Nie polecam natomiast balsamu Płynny Jedwab - nie wiem jak reszta z tej serii.
|
|
|
|
|
#59 |
|
BAN stały
|
uzywam teraz pianki weli do kreconych wlosow o kolorze niebieskim.Sama mam krecone włoski.Jak na razie sie sprawdza i szamponu gliss kur z jedwabiem.Włoski mi sie nie puszą.Na zmiane używam tej pianki zeby podkreslic loki albo je wyprostowac.Polecam wam
|
|
|
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
Ja używam zielonego Sunsilka i obawiam się, że już jestem od niego uzależniona. Szamponu z tej serii raczej nie polecam, bo nie zauważyłam róznicy po myciu nim włosów, ale bez mleczka do włosów i odżywki do spłukiwania nie mogłabym już żyć. Dla mnie są rewelacyjne. A mam włosy kręcono-falowane trochę za ramiona, strasznie ciężkie, i chociaż są cienkiutkie mam ich strasznie dużo. A po szmponie Kliss Kur Płynny Jedwab strasznie mi się włosy przetłuszczały, więc zrezygnowałam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.

Po Dove (do włosów suchych) miałam wysuszone siano na głowie, a po Sunsilku do kręconych wcale się lepiej nie kręciły (taki średniaczek z tej serii, ale chociaż siana nie powoduje). Za to z Gliss Kur'a polecam Ci dwie serie (albo i nawet trzy, bo jeśli jesteś blondynką, to i tą do włosów blond): żółtą do włosów długich i rozdwajających się (czasem piszą, że mieszanych) i pomarańczową do włosów suchych i zniszczonych. Dwie pierwsze serie polecam na co dzień, a tą pomarańczową w stanach wzmożonego wysuszenia. Jeśli chodzi o różową serię z jedwabiem, to musze Cię ostrzec, że przy regularnym stosowaniu w przyapdku włosów cienkich, niestety je obciąża
A na początku zdawać się może, że pięknie je wygładza i zmiękcza.