![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wojna nuklearna
Nie zapomnij że sąsiadem jest Rosja. Oni to już w ogóle z pobłażliwością chyba na to patrzą... Już się gryzę w język jaką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
myślę generalnie że to sie na tym skończy. Korea pogrozi, USA wyrazi "zaniepokojenie" podsmiewając się na boku, Chiny będą uspokajać Koreę, Rosja też powie, że jest zaniepokojna... ale podział Półwyspu jest chyba wszystkim na rękę i chociaż by mogli zlikwidować Koreę Północną i zjednoczyć tate rejony w jedno państwo - nie zrobią tego, bo się nie opłaca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
No, Rosja od początku jest bardzo powściągliwa i 'apeluje o spokój między krajami' występując w roli obserwatora może? W każdym razie oni nie szaleją, a wiadomo jak to Rosja i wiadomo co mogą. No cóż ale media codziennie mówią - to dzisiaj ,jutro, teraz, no na pewno w tym tygodniu lub dekadzie WOJNA WOJNA WOJNA
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Mnie to nie przeraża. Uważam, że Kim straszy sobie, żeby pogadać po prostu. Bo nie oszukujmy się, czy jak ktoś chce wojny to gada o tym w kółko czy po prostu atakuje z zaskoczenia?
Poza tym obecny przywódca Korei Płn. nie jest człowiekiem, który całe swoje życie spędził w tym środowisku, o ile mnie pamięć nie myli to studiował w Europie, więc ma pojęcie co się na świecie dzieje. i po trzecie... obecnie w posiadaniu broni nuklearnej jest ogółem 10 krajów (tak około) przy czym zasoby USA są 20 razy większe niż wszystkich pozostałych razem wziętych i nie oszukujmy się jeżeli ktokolwiek użyje broni atomowej przeciwko Stanom to jego kraj prawdopodobnie zniknie z powierzchni Ziemi
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wojna nuklearna
Cytat:
![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
Arsenał nuklearny państw[8]:
od 1945 – USA – 7700 od 1949 – Rosja – 8500 od 1952 – Wielka Brytania – 225 od 1960 – Francja – 300 od 1964 – Chiny – 240 od 1974 – Indie – 80-100 od 1979 – Izrael – 80 od 1998 – Pakistan – 90-110 od 2006 – Korea Północna – mniej niż 10 wikipedia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Ktoś tam pisał,że to daleko od nas. Dlatego się obawiam bardziej "lawiny". A najbardziej to Rosji się boję,od kiedy Kaczyński sobie do nich pyskowal (atak na samolot itp).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
Rosja nas nie tknie, nie mają w tym interesu. Im jest bardzo wygodnie trzymać lekką władzę na odległość, ale to jest tak ogromny kraj i jakiekolwiek ataki są im nie na rękę, bo wtedy wszystkie podległe federacje w których trwają ruchy separatystyczne poczułyby wolną amerykankę i dopiero wtedy zaczęłaby się rzeź i ataki ze strony mniejszych grup narodowych. O nich akurat należy być najbardziej spokojnym. Z resztą, przecież sąsiadujemy z Rosją, jakiekolwiek zmiecenie z powierzchni ziemi Polski byłoby niekorzystne dla Kaliningradu, nie mówiąc o Ukrainie. To w ogóle jest abstrakcja i w Europie się nie stanie.
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Kaukaz to by wtedy eksplodował dosłownie, teraz jest względny spokój ale jak tylko poczują dym wojny w powietrzu to tam dopiero się zacznie dziać w Rosji. Także im stan spokoju jest wręcz potrzebny do funkcjonowania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
oj Rosja od wielu wielu lat marzy abysmy i my stali sie Rosja.
Sam widok Putina mnie przeraza:P On ma czarny pas chyba, nie?:P W tak w ogole to przy stole wielkanocnym moja rodzinka stwierdzila, ze juz dluugo nie mamy wojny i chwala Bogu ( tak, tak- jak sie spotka moja rodzina, to glownie sie rozmawia o historii i polityce) Edytowane przez ellish Czas edycji: 2013-04-05 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co mnie by niepokoiło raczej - to Gazociąg Północny. Już niejednokrotnie się okazywało, że gdy Rosja i Niemcy ze sobą intensywniej współpracują, Polska ma powody do niepokoju ![]() Lawiny - czyli że np. Polska miałaby poprzeć USA? No tak, to jest możliwe. Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2013-04-05 o 11:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Marszałkini II RP
|
Mnie też nie przeraża, bo to jeden z tematów skwapliwie podchwytywanych przez media, w myśl zasady "dobra wiadomość to zła wiadomość" i straszenie ludzi, że już, zaraz wybuchnie wojna nuklearna więc oglądajcie nas na bieżąco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
W temacie atomówki, to mnie przerażają ewentualne skutki dla środowiska i tym samym, ludzi. Może i mi nikt mojego mikrego kraju nie rozniesie, ale to niefajna opcja żyć i powoli dogorywać w skażonym środowisku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
Korea Północna prosi Polskę i inne kraje o ewakuacje swoich ambasad w Phenianie
(...) Wcześniej Reuters informował, że z taką prośbą komunistyczny reżim zwrócił się do Rosji. Rzecznik rosyjskiej ambasady Denis Samsonow powiedział w rozmowie telefonicznej, że Rosja aktualnie rozpatruje prośbę północnokoreańskich władz, ale na obecnym etapie nie planuje ewakuacji swojej placówki dyplomatycznej, a na ulicach Phenianu nie widać wzrostu zagrożenia. Wojna w sumie już wybuchła ![]() Teraz Korea Północna oświadczyła, że jest w stanie wojny z Koreą Południową |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
Jezu ale mi tvn 24 muli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
damn good coffee
|
Robicie już zapasy?
![]() Woda, konserwy, płyn lugola i takie tam? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
Tak i płyta PSY oraz remix gangnam style.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale ogolnie, wojny nuklearnej sie obawiam, z tych samych powodow co Monika. Niewykluczone ze kiedys moze wybuchnac - na swiecie jest wielu idiotow ktorym sie duzo wydaje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;4014723 1]poza tym lektura ksiazek z Uniwersum Metro dostarcza nieciekawych refleksji, nawet jesli to tylko fikcja. Zreszta, kazdej wojny sie obawiam, nic przyjemnego z czego nalezaloby sie cieszyc.[/QUOTE]
po tych książkach dostałam takiej schizy, że zaczęłam gromadzić zapasy. Jestem strasznie wrażliwa na takie rzeczy xD ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- mowiłam - Kimowi było smutno... bardzo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez kk888 Czas edycji: 2014-11-23 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
Jezu nie mogę go znieść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w czerwcu 2011 roku Rosja dysponowała łącznie 2675 głowicami nuklearnymi ("Russian Strategic Nuclear Forces", Pavel Podvig, http://www.russianforces.org/) Ilość głowic USA na marzec 2011 to 1952 (US nuclear forces, 2011", Hans M. Kristensen i Robert S. Norris, Bulletin of the Atomic Scientist, Marzec/Kwiecień 2011) Do tego dysponują materiałem z głowic wycofanych w tej chwili "ze służby", które nadal są sprawne i w każdej chwili można je ponownie złożyć. A tych głowic przekazanych do demontażu w latach 1990-2010 było prawie 15 000 ("Increasing Transparency in the U.S. Nuclear Weapons Stockpile", Department of Defense, 3 maja 2010).
![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
Dzięki że prostujesz
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Ktoś prowadzi internetową wojnę z Koreą Północną. Hakerzy przejęli kontrolę nad całym systemem propagandowym Pjongjangu, skupionym wokół strony Uriminzokkiri. Na zaatakowanych stronach pojawił się między innymi "list gończy" za Kim Dzong Unem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() bidny Wódz, chciał być straszny, a tu wszyscy się z niego śmieją ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Prawda jest taka, że zjednoczenie Korei nie jest nikomu na rękę. Jeśli reżim padnie, co zrobi Korea Południowa z taką liczbą ludności ? Dlatego od tylu lat Kimowie sobie skaczą i pajacują, a reszta ich uspokaja w miarę możliwości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
damn good coffee
|
Cytat:
Polecam książkę, o tą - jest świetna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Matka Rosja już odpowiedziała: http://wiadomosci.onet.pl/swiat/siln...wiadomosc.html
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.