![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zdrada w związku - może pomóc oczyścić związek
Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- a takie komentarze nie wnoszą niczego pożytecznego do wątku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Nie popieram zdrady, ale cieszę się, że wam się ułożyło.
Mimo wszystko osoba zdradzona, choć mówi, że wybaczyła, tłumi w sobie pewnie niektóre uczucia. Może teraz pod wpływem wielkiej akcji wybaczenia Twój TŻ o tym nie myśli,ale gdy opadną pierwsze motylki i emocje z odbudowania związku, ta myśl go ukłuje w najmniej spodziewanym momencie. Być może gdy będziesz rozmawiała ze znajomym, albo gdy będzie oglądał film - to będzie mała, nieznacząca myśl. Ale nigdy nie wiesz, kiedy wybuchnie. Czy to będzie za rok, 3, czy 10 lat. Może nie wybuchnąć wcale, wiadomo i tego Ci życzę ![]() Ale wiem z doświadczenia, że można wybaczyć, ale zapomnieć jest gorzej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Ja również nie jestem za zdradą. Zresztą z mojej strony też nie wyobrażam sobie pójść z innym mężczyzną do łóżka, a później wrócić do domu jak gdyby nigdy nic. Dla mnie jeśli ktoś zdradził, to znaczy, że po pierwsze uczucie wygasło lub też wygasa, a po drugie "skok w bok: musi mieć jakiś argument.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Sprawdź lepiej czy nie ma kogoś na boku, bo na odległość śmierdzi mi to zdradą, to bardzo typowe dla mężczyzn niestety ![]() Sama pamiętam co mój były zrobił, gdy dowiedział się o mojej chwili zapomnienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Przeżyłam coś podobnego o czym też pisałam na forum wizażu. Bardzo dobrze wiem co przeżyłaś i co nadal przeżywasz wewnętrznie. Uważam, że zdrada NIE jest lekiem dla związku i nie powinna być nigdy!!! Od mojego występku, do którego oczywiście miałam POWODY (bo one zawsze są 'dla sportu' tego nie zrobiłam!), mija już półtora roku. Jesteśmy nadal małżeństwem, po tygodniach MEGA SZCZERYCH i długich rozmów, łez, przytulania, jesteśmy szczęśliwi. Czuję, że Mąż mi szczerze przebaczył, bo zrozumiał, że było w tym też sporo jego winy. Nawet brał całą winę na siebie, ale oczywiście to nie prawda. Związek TWORZĄ dwie osoby to i NISZCZĄ dwie. Życzę Ci powodzenia! Mi też pisali, że się nie da, że coś tu musi nie grać itp. A ja czuję jak bym miała nowego męża
![]() ![]()
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
OMG! Ale historia...sama nawet nie wiem co napisać, ale targają mną wątpliwości...ale taką już mam naturę, a i bagaż doświadczeń niestety, które podpowiadają mi, że wszystko zawsze może się spieprzyć. Tak czy inaczej, wbrew temu, że sama nie zawsze byłam uczciwa i grzeczna w związku, uważam, że zdrada jest jednym najohydniejszych czynów jakiego można się w związku dopuścić. Mam nadzieję, że u Ciebie już taka sielanka zostanie, a nie skończy się kolejną zdradą właśnie. Ja wiem, z rzeczonego już wcześniej doświadczenia, że nie jestem w stanie zdrady wybaczyć. I tak jak któryś z poprzedników pisał - też uważam, że nie ma ona nic wspólnego z miłością do drugiej osoby. To kwestia charakteru.... Tak czy inaczej - powodzenia i szczęścia Wam życzę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
Ja też pomyślałam że skoro facet wybaczył ci zdradę to być może też to zrobił. Taki seks bez zobowiązań, bez miłości z inną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Odp: Zdrada w związku - może pomóc oczyścić związek
Ja osobiscie nie polecam nikomu dalszego probowania po zdradzie. Jezeli juz sie cos takiego stalo to najwyrazniej nie jestescie sobie pisani. A pewnie i on potem tez zdradzil zeby ryrowna rachunki. Bez sensu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
Ja nie wierzę i bym nie wybaczyła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Myślę że źle zatytułowałam ten wątek. Bo może rzeczywiście zdradą tego nazwać nie można. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Mi by pewnie puściły hamulce odnośnie zdrad i w między czasie bym szukał lepszego modelu.
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kolega miał rację, jak nie dostaniesz w łóżku czego chcesz, prędzej czy później zapewne skoczysz na bok- jednocześnie podkreślam, że nie mówię, że to jest dobre. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ja bym zdrady nie wybaczyła. A to dlatego, że uważam, że nie łamie się pewnych obietnic czy ustaleń. I jeśli się ma ochotę zdradzić, bo czegoś brakuje to należy najpierw porozmawiać z partnerem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Nie mieści mi się w głowie, jak można taką krzywdę wyrządzić bliskiej osobie i absolutnie nie powinno w takim przypadku być mowy o powrocie do związku. Ktoś, kto zdradził raz, z łatwością ulegnie pokusie drugi..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
hm.
ciekawa historia. nie wiedziałam, że faktycznie zdrada może na jakiś związek dobrze podziałać. myślę jednak, że gdyby coś takiego wydarzyło się w moim związku z jego strony, to nie byłabym w stanie wybaczyć, moja duma by mi na to nie pozwoliła (że odważył się być z kimś innym), z kolei gdybym to ja zawiniła, cóż, czułabym się tak źle, że nawet gdyby on mi wybaczył, to miałabym wyrzuty sumienia przez bardzo długi czas, możliwe nawet, że tak by mnie to męczyło, że bym go zostawiła. dobrze, że u was to podziałało, ale jak widać takie rzeczy zależą od osobowości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#50 |
BAN stały
|
Z mojego punktu widzenia zdrada w związku oznacza jego śmierć związku i lepiej jest się rozejść. Nawet gdybym miał czwórkę dzieci i wspólny kredyt na dom, zażądałbym rozwodu. A jeśli ktoś ukrywa zdradę, to jest akt skrajnego tchórzostwa.
PS. 100 lat temu hrabia Mielżyński zastrzelił swoją żonę i jej kochanka jednocześnie (chyba wiadomo, co zobaczył). Sąd uznał go za niewinnego i nie ukarał, bo "działał w obronie własnego honoru". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Nie wyobrażam sobie zrobić takiego świństwa osobie którą kocham?kochałam? Bo jedno wyklucza drugie albo się zdradza albo kocha. Mój tż też by mi nie wybaczył zdrady i dzięki temu wiem ile mogę stracić. A wyznacznikiem jego miłości na pewno nie jest to czy wybaczy zdradę. Ja osobiście też bym nie wybaczyła, tak jak już pisałam.. kocham - nie zdradzam... osoba która zdradza pokazuje jaki ma szacunek do partnera a przede wszystkim do samej siebie. Nie jesteśmy swoją własnością więc jeśli któreś męczy się w związku to odejdź a potem szukaj alternatywy. Reasumując. Będąc w związku uważam że żaden facet nie jest w stanie dorównać mojemu tżtowi.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.