wycieczki szkolne w 1-3 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-12, 22:56   #31
szarri
Wtajemniczenie

Dot.: wycieczki szkolne w 1-3

Rozumiem jakieś minizoo, kiedyś w takim byłam na dwa tygodnie, przyjmowali też wycieczki szkolne - mnóstwo fajnych zwierzątek, można było pogłaskać lamy, były małe dziki, maaaasa gatunków kur i innych zwierzątek - osiołki były tam jednymi z nudniejszych zwierząt (teraz w minizoo to się kangury hoduje). Dzieciaki dowiadywały się naprawdę dużo o wszelakiej faunie - wtedy OK. Natomiast wiocha typu wiocha - sorry, ale nic specjalnego, większość dzieci jednak ma jakąś rodzinę na typowej polskiej wsi i dojenie krów to dla nich żadna zabawa, więc w 1000% wolałabym wioskę indiańską
szarri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 08:41   #32
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

W 4 klasie byłam na takiej wycieczce po wsiach i skansenach i jedyne co z tego zapamiętałam to, to, że strasznie się nudziłam.Krowy widziałam już wcześniej, kaczki, kury i świnie również nie stanowiły dla mnie jakiejś wielkiej atrakcji. Konie i osły widziałam wielokrotnie w zwierzyńcu a sztuka robienia domowego masła straciła urok po minucie patrzenia. Pod koniec to tylko myślałam kiedy w końcu będę w domu. Jedyne co się podobało to jedzenie, do tej pory pamiętam tą babkę ziemniaczaną. Wioska indiańska jest o wiele ciekawszym miejcem na spędzenie czasu dla dzieciaków.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 10:12   #33
201604181004
Konto usunięte

Fuj a dla mnie wiejskie masło śmierdziało, śmierdzi i będzie śmierdzieć. Wtedy nie zjadłam i dzisiaj tez nie mogę.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 14:30   #34
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Co do pogrubionego żebyś się nie zdziwiła- mieszkam w Białymstoku- miasto ok. 300 tysięcy mieszkańców. Bardzo blisko centrum stoi dom, a na podwórku kurki
Akurat ja kury uważam za mało gospodarskie zwierzęta, tak samo jak bażanty czy gołębie :p chodziło mi o krowy, swinie itp.- bo kury to ja widziałam wielokrotnie na ogródkach działkowych! czy na prywatnych podwórkach np. w Łodzi kilka minut od akademików Kury są mało wymagające- tj. króliki.
bentkuff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 17:52   #35
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 14:39   #36
uliczniczka
Przyczajenie

przekonaliście mnie.
chyba przesadziłam z negatywnym nastawieniem do takich miejsc, miałam po porostu doświadczenia z tymi dziećmi typu rozmawiają o grach, o których ja nigdy nie słyszałam, a o wsi, zwierzętach i dbaniu o coś lub o kogoś nie mają pojęcia.
mam pewnie trochę wypaczony gust, bo ja z kolei uwielbiam wiejskie klimaty i myślałam, że lepiej dla nich byłoby gdyby najpierw poznały to co tradycyjne u nas, a potem to co tradycyjne u indian..
dzięki za pomoc
uliczniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 15:33   #37
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez uliczniczka Pokaż wiadomość
przekonaliście mnie.
chyba przesadziłam z negatywnym nastawieniem do takich miejsc, miałam po porostu doświadczenia z tymi dziećmi typu rozmawiają o grach, o których ja nigdy nie słyszałam, a o wsi, zwierzętach i dbaniu o coś lub o kogoś nie mają pojęcia.
mam pewnie trochę wypaczony gust, bo ja z kolei uwielbiam wiejskie klimaty i myślałam, że lepiej dla nich byłoby gdyby najpierw poznały to co tradycyjne u nas, a potem to co tradycyjne u indian..
dzięki za pomoc
Jak idziesz na piwo ze znajomymi to rozmawiacie o krowach i dbaniu o łąki?

Pewnie nie jedno dziecko ma babcię/ciocię na wsi, nie jedno ma w domu zwierzaka i wie, że trzeba się nim zajmować. No, chociaż nie. Na pewno nie, bo nie rozmawiają o kurach całymi dniami.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-15, 15:44   #38
201604181004
Konto usunięte

To co że nie gadają o kurach a o grach? To tak jakbyś wymagała od dzieci ze wsi rolnych żeby mówili o gnojownikach. Nie ma reguły czy wieś czy miasto miasteczko wioska rolna willowa - dzieci w całej Polsce mają podobne potrzeby i zainteresowania. Dla większości chłopców większą atrakcją będzie wirtualny paintball niż dojenie krowy, nie ważne skąd pochodzą. Mówisz o nich jak o bezmózgach którzy nie wiedzą czym jest krowa, to tak jakbyś mówił o dzieciach ze wsi że nie wiedzą jak wygląda rondo. No proszę cię, to że lubiłaś wiejskie klimaty nie znaczy że każde dziecko takie lubi. Wieś czy miasto - monster high króluje
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 18:45   #39
Rarita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
:d :d :d
Rarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości