![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: wycieczki szkolne w 1-3
Rozumiem jakieś minizoo, kiedyś w takim byłam na dwa tygodnie, przyjmowali też wycieczki szkolne - mnóstwo fajnych zwierzątek, można było pogłaskać lamy, były małe dziki, maaaasa gatunków kur i innych zwierzątek - osiołki były tam jednymi z nudniejszych zwierząt (teraz w minizoo to się kangury hoduje). Dzieciaki dowiadywały się naprawdę dużo o wszelakiej faunie - wtedy OK. Natomiast wiocha typu wiocha - sorry, ale nic specjalnego, większość dzieci jednak ma jakąś rodzinę na typowej polskiej wsi i dojenie krów to dla nich żadna zabawa, więc w 1000% wolałabym wioskę indiańską
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
W 4 klasie byłam na takiej wycieczce po wsiach i skansenach i jedyne co z tego zapamiętałam to, to, że strasznie się nudziłam.Krowy widziałam już wcześniej, kaczki, kury i świnie również nie stanowiły dla mnie jakiejś wielkiej atrakcji. Konie i osły widziałam wielokrotnie w zwierzyńcu a sztuka robienia domowego masła straciła urok po minucie patrzenia. Pod koniec to tylko myślałam kiedy w końcu będę w domu. Jedyne co się podobało to jedzenie, do tej pory pamiętam tą babkę ziemniaczaną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Fuj a dla mnie wiejskie masło śmierdziało, śmierdzi i będzie śmierdzieć. Wtedy nie zjadłam i dzisiaj tez nie mogę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
przekonaliście mnie.
chyba przesadziłam z negatywnym nastawieniem do takich miejsc, miałam po porostu doświadczenia z tymi dziećmi typu rozmawiają o grach, o których ja nigdy nie słyszałam, a o wsi, zwierzętach i dbaniu o coś lub o kogoś nie mają pojęcia. mam pewnie trochę wypaczony gust, bo ja z kolei uwielbiam wiejskie klimaty i myślałam, że lepiej dla nich byłoby gdyby najpierw poznały to co tradycyjne u nas, a potem to co tradycyjne u indian.. dzięki za pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Pewnie nie jedno dziecko ma babcię/ciocię na wsi, nie jedno ma w domu zwierzaka i wie, że trzeba się nim zajmować. No, chociaż nie. Na pewno nie, bo nie rozmawiają o kurach całymi dniami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
To co że nie gadają o kurach a o grach? To tak jakbyś wymagała od dzieci ze wsi rolnych żeby mówili o gnojownikach. Nie ma reguły czy wieś czy miasto miasteczko wioska rolna willowa - dzieci w całej Polsce mają podobne potrzeby i zainteresowania. Dla większości chłopców większą atrakcją będzie wirtualny paintball niż dojenie krowy, nie ważne skąd pochodzą. Mówisz o nich jak o bezmózgach którzy nie wiedzą czym jest krowa, to tak jakbyś mówił o dzieciach ze wsi że nie wiedzą jak wygląda rondo. No proszę cię, to że lubiłaś wiejskie klimaty nie znaczy że każde dziecko takie lubi. Wieś czy miasto - monster high króluje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.