Włosowy koszmar - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-20, 12:36   #31
201612060923
Konto usunięte

Dot.: Włosowy koszmar

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Czy spamerzy naprawdę myślą, że po tak nachalnej reklamie ktoś się skusi na reklamowany produkt? Albo na czytanie takiego bloga?
Dobry blog nie potrzebuje reklamy...
A tak wracając do SLS to ja używam szamponów z ich udziałem od lat i jeszcze nie wyłysiałam... Ludzie tak boją się tych SLS, jakby od tego zależało wszystko
201612060923 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 19:09   #32
wietrzykowa
Przyczajenie

nafta maksymalnie raz w tygodniu, przy częstszym może wysuszać !!
wietrzykowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 19:40   #33
Fram
Raczkowanie

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;40403060]Dobry blog nie potrzebuje reklamy...
A tak wracając do SLS to ja używam szamponów z ich udziałem od lat i jeszcze nie wyłysiałam... Ludzie tak boją się tych SLS, jakby od tego zależało wszystko[/QUOTE]

Ludzie już zaczynają się powoli nawracać na slsy/slesy.
Zagorzałe przeciwniczki sprzed pół roku teraz stają się fankami. Kiedyś to się dostawało nieprzyjemny objazd za inną opinię. Teraz już rzadko

A jakiś rok temu identycznie było z silikonami.
Boję się co będzie następne

Tzn chyba wiem ale nie powiem

Edytowane przez Fram
Czas edycji: 2013-04-25 o 19:44
Fram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 20:37   #34
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fram Pokaż wiadomość
Ludzie już zaczynają się powoli nawracać na slsy/slesy.
Zagorzałe przeciwniczki sprzed pół roku teraz stają się fankami. Kiedyś to się dostawało nieprzyjemny objazd za inną opinię. Teraz już rzadko

A jakiś rok temu identycznie było z silikonami.
Boję się co będzie następne

Tzn chyba wiem ale nie powiem
Myślę, że ta moda na pseudo-naturę jeszcze trochę potrwa, jak jakieś przekonanie się rozpowszechni, to ciężko je potem zmienić, a przecież zwalanie winy za zły stan włosów na drogeryjne kosmetyki jest bardzo wygodne.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 10:41   #35
Madaaa
Zakorzenienie

Ja mialam chwilowe zacmienie, ale stwierdzilam, że po sls wlosy mi sie tak nie placza, z omo nie powinnien ten skladnik szkodzic, w koncu cale zycie sie takich uzywalo i nic sie nie dzialo. A bez sls nie widze jakiejs naglej poprawy. No i wybor wiekszy, bo takich szamponow bez sls jest bardzo malo na rynku. Moze naewet wroce do silikonow raz na jakis czas jakis szampon albo odzywka. Poki co mam odzywke b/s. Jak wlosy nie odzyskają kondycji, dalej beda sie rozdwajac i dalej platac zaczne testowac silikonowe szampony albo odzywki. W granicach rozsadku.

Są zmywalne silikony, jesli znajdują sie w szamponie lub odzywce d/s, to wraz z splukaniem go wodą powinny sie wymyc?
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 20:20   #36
Gicia
Raczkowanie

Hmm może Twoje włosy potrzebują nawilżenia ;>? Ja polecam naturalną maskę tj domową - Oliwa z oliwek np , zółtko i do tego miód Tylko jeśli się zdecydujesz to pamiętaj żeby BARDZO ale to bardzo dokładnie wypłukać ją bo w składzie jest żółtko które jeśli nie spłuczesz może bardzo zaszkodzić ;/
Gicia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 21:34   #37
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gicia Pokaż wiadomość
Hmm może Twoje włosy potrzebują nawilżenia ;>? Ja polecam naturalną maskę tj domową - Oliwa z oliwek np , zółtko i do tego miód Tylko jeśli się zdecydujesz to pamiętaj żeby BARDZO ale to bardzo dokładnie wypłukać ją bo w składzie jest żółtko które jeśli nie spłuczesz może bardzo zaszkodzić ;/
Żółtko nie jest nawilżaczem, tylko źródłem protein. Jeśli szkodzi, to nie wynika to z niedokładnego spłukania, tylko z tego, że akurat te proteiny nie służą włosom. Zazwyczaj objawia się to dość spektakularnie: przesuszona, poplątana szopa szorstkich włosów.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 23:02   #38
201801220933
Konto usunięte

Według mnie... (pozwólę sobie napisać kilka wtrąceń do Twojej wypowiedzi)
Cytat:
Napisane przez mariaantoninaII Pokaż wiadomość
Mam cienkie włosy, kilka cm od skory głowy są ok, ale potem...koszmar!
Totalne siano... są strasznie suche, sztywne. Problem w tym, że od roku je pielęguję (rowniez od wewnątrz) i nie widzę zadnych rezultatow ;( Dziewczyny, jak wy to robicie ze macie takie ładne wlosy??
Masę moich kolezanek stosuje jakąśtam odzywke, maja fajne wlosy, a ja wydaje kupe kasy, dbam i NIC.
Co stosowałam i jakie efekty?
Olej kokosowy -siano ten olej wysusza włosy wielu osobom, poczytaj o porowatości włosów
olejek sesa (tak chwalony przez wszystkich!) - zero efektów znowu kokosowy (na pierwszym miejscu w składzie) może Twoje włosy nie lubią kokosowego? bardzo dużo osób ma po nim "siano"
olej lniany - siano to też bardzo specyficzny olej, bo wnikający, nie każdemu pasuje
oliwa z oliwek - zero efektów
olejki z aterra - siano te oleje to mieszanki wielu różnych olejków, możliwe że Twoje włosy wolą uboższą w składniki pielęgnację, np nakładanie jednego oleju
te które nie dawały efektow stosowałam dłuzej, (jak długo? conajmniej 3-4 miesiące?) co by sprawdzić czy moze podziałają, ale nic.Te po ktorych miałam większe siano odstawiłam po kilku uzyciach.
Garnier ta odzywka z Avokado - zero efektow wiesz jak Twoje włosy reagują na masło shea? były postrączkowane, przesuszone i rozprostowane?
Biovax do cienkich wlosow, do ciemnych z proteinami mlecznymi (znowu proteiny, może Twoje włosy ich nie lubią?)- marny efekt, po nalozeniu trochę ok, ale brak jakiejkolwiek dluzszej poprawy
nafta - no ona mi trochę pomaga, ale to tez bardziej krótkotrwale , stosuję ja raz na tydzien nafta to także znany potencjalny wysuszacz
maski alterra - zero efektow te maski nie dają natychmiastowych efektów, bo nie mają silikonów
probowalam też jakies naturalne odżywki, juz nawet nie pamietam, miód (miód też może puszyć), awokado i takie tam rozne przepisy, ale no... i tak to nic nie daje.
ogolnie no nic nie jest w stanie zadzialać na moje wlosy. NIC.
Jestem zdrowa, dobrze sie odzywiam, piję tran, jem duzo warzyw, szczegolnie zwracam uwage na to co ma witaminy wpływające na włosy.
Nie prostuję, nie farbuje wlosow, nie susze i nigdy tego nie robiłam.
Powiedzcie, co mam juz zrobic?
Dlaczego inni maja normalne wlosy albo fajnie zadbane, a ja mam g****
Cały czas ciśnie mi się na klawiaturę (): koniecznie poczytaj o porowatości włosów.
Dużo produktów, które stosujesz może potencjalnie przesuszać/ lub pomagać, w zależności od tego jaką masz porowatość.
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 11:54   #39
Ilena
Zakorzenienie

niestety tutaj można tylko i wyłącznie próbować nowych rzeczy

dobrze że pamiętasz co jak na ciebie działa. Napisz sobie na kartce wszystkie produkty pozytywnie, negatywnie i obojętnie działające. Będziesz wiedziała czego szukać w składach. Mi służy oliwka Babydram z Rossmana jest tania więc może spróbuj. Niestety z kosmetykami jest o tyle trudna sprawa, że każdemu pasuje co innego.
Na pewno powinnaś obciąć zniszczone końce, nie czesać na mokro ( jeśli masz proste włosy), łykać suplementy. Niestety często włosy są aż tak zniszczone, że nawet najlepsza pielęgnacja nic nie da bo włos jest taki spalony. Zastanów się od jakiego momentu zaczynają się zniszczone włosy i obetnij te których prawdopodobnie nie da się odratować
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości