![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Włosowy koszmar
Cytat:
A tak wracając do SLS to ja używam szamponów z ich udziałem od lat i jeszcze nie wyłysiałam... Ludzie tak boją się tych SLS, jakby od tego zależało wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
nafta maksymalnie raz w tygodniu, przy częstszym może wysuszać !!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;40403060]Dobry blog nie potrzebuje reklamy...
A tak wracając do SLS to ja używam szamponów z ich udziałem od lat i jeszcze nie wyłysiałam... Ludzie tak boją się tych SLS, jakby od tego zależało wszystko ![]() Ludzie już zaczynają się powoli nawracać na slsy/slesy. Zagorzałe przeciwniczki sprzed pół roku teraz stają się fankami. Kiedyś to się dostawało nieprzyjemny objazd za inną opinię. Teraz już rzadko ![]() A jakiś rok temu identycznie było z silikonami. Boję się co będzie następne ![]() Tzn chyba wiem ale nie powiem ![]() Edytowane przez Fram Czas edycji: 2013-04-25 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam chwilowe zacmienie, ale stwierdzilam, że po sls wlosy mi sie tak nie placza, z omo nie powinnien ten skladnik szkodzic, w koncu cale zycie sie takich uzywalo i nic sie nie dzialo. A bez sls nie widze jakiejs naglej poprawy. No i wybor wiekszy, bo takich szamponow bez sls jest bardzo malo na rynku. Moze naewet wroce do silikonow raz na jakis czas jakis szampon albo odzywka. Poki co mam odzywke b/s. Jak wlosy nie odzyskają kondycji, dalej beda sie rozdwajac i dalej platac zaczne testowac silikonowe szampony albo odzywki. W granicach rozsadku.
Są zmywalne silikony, jesli znajdują sie w szamponie lub odzywce d/s, to wraz z splukaniem go wodą powinny sie wymyc?
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Hmm może Twoje włosy potrzebują nawilżenia ;>? Ja polecam naturalną maskę tj domową - Oliwa z oliwek np , zółtko i do tego miód
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Według mnie... (pozwólę sobie napisać kilka wtrąceń do Twojej wypowiedzi)
Cytat:
![]() ![]() Dużo produktów, które stosujesz może potencjalnie przesuszać/ lub pomagać, w zależności od tego jaką masz porowatość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
niestety tutaj można tylko i wyłącznie próbować nowych rzeczy
dobrze że pamiętasz co jak na ciebie działa. Napisz sobie na kartce wszystkie produkty pozytywnie, negatywnie i obojętnie działające. Będziesz wiedziała czego szukać w składach. Mi służy oliwka Babydram z Rossmana jest tania więc może spróbuj. Niestety z kosmetykami jest o tyle trudna sprawa, że każdemu pasuje co innego. Na pewno powinnaś obciąć zniszczone końce, nie czesać na mokro ( jeśli masz proste włosy), łykać suplementy. Niestety często włosy są aż tak zniszczone, że nawet najlepsza pielęgnacja nic nie da bo włos jest taki spalony. Zastanów się od jakiego momentu zaczynają się zniszczone włosy i obetnij te których prawdopodobnie nie da się odratować |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.