allegro - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-11-16, 15:58   #31
Sieczka
Rozeznanie

Dot.: allegro

Cytat:
Napisane przez Kavala
Że ktoś sobie dodał tę akcję do obserwowanych czyli ma ją pod ręką i śledzi jej przebieg. Być może planuje póżniej licytować. Dodanie aukcji do obserwowanych ułatwia jej śledzenie, nie trzeba jej szukać po całym allegro za każdym razem, bo jest pod zakładką "obserwowane".
dzięki. a powiedzcie mi jak długo zazwyczaj czekacie na paczkę po wysłaniu przelewu??
Sieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-16, 16:08   #32
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sieczka
dzięki. a powiedzcie mi jak długo zazwyczaj czekacie na paczkę po wysłaniu przelewu??
Paczka priorytetowa idzie 1-2 dni, więc wszystko zależy od tego, kiedy sprzedający wybierze się na pocztę. jak dla mnie 2-3 oczekiwania na przesyłkę dni to norma, rekordowo krótki czas to było coś koło 22 godzin.
Stary 2005-11-16, 17:01   #33
gaga87
Zakorzenienie

a ile zazwyczaj srenio placicie za wystawienie aukcji? Nie chce mi sie przeliczac ile to wyjdzie, a chce wiedziec tak orientacyjnie (a no i zaznaczcie czy to upiekszona aukcja, czy taka zwykla... )

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-16, 17:41   #34
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Za wystawienie przedmiotu do 9,90 placi sie 0,15 zl
do 24,99 - 0,25 gr
do 49,99 - 50 gr
Itd
1 zdjecie w tym jest gratis, za kazde nastepne placi sie 10 gr
sweeney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-16, 19:48   #35
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Jak chcesz upiększyć aukcje to mozesz za darmo skorzystać z gotowych szablonów. Jak wejdziesz w opcje sprzedaj to możesz zobaczyć jak to wyglada.
Kupuje na allegro od jakiś dwóch lat i jeszcze się nie nacięłam. Ale trzeba być ostrożnym.
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-16, 20:13   #36
Sieczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joasiaa
Kupuje na allegro od jakiś dwóch lat i jeszcze się nie nacięłam. Ale trzeba być ostrożnym.
to zarzuć jakąś radą ja jestem świeża na allegro i dopiero się uczę
Stary 2005-11-16, 20:39   #37
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joasiaa
Jak chcesz upiększyć aukcje to mozesz za darmo skorzystać z gotowych szablonów. Jak wejdziesz w opcje sprzedaj to możesz zobaczyć jak to wyglada.
a to te szablony sa za darmo? Fajnie Musze przyznac, ze z wiekszym zainteresowaniem patrze na aukcje na fajnym szablonie, a te bez zdjec omijam szerokim lukiem. Moze to nie jest zasada, ale podejrzewam, ze wiele osob tak ma, wiec wystawiajac przedmiot warto zwrocic uwage na estetyke

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-16, 20:56   #38
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Sieczka ja patrze przede wszystkim na komentarze. Jeśli ma nawet neutralne to daje sobie spokój. Szukam osób, które długo działają na allegro. Dla mnie takie miniumum to ok. 50 komentarzy wiadomo wtedy że taka osoba jest sprawdzona. Trzeba bardzo dokładnie czytać opisy aukcji: czy jest to nowa rzeczy czy używana, jesli chodzi o kosmetyki to czy przypadkiem nie jest to miniaturka. Nie ma sensu licytować wcześniej bo to tylko podbija cenę przedmiotu. Lepiej dodać aukcje do obserwowanych i czekać do końca. Ja kupuje książki, kosmetyki, ostatnio także ubranka dla mojego bobasa. Jak jesteś zainteresowana to mam sprawdzonego sprzedawce kosmetyków Bourjouis i L'Oreal, moge ci podać na gg bo nie wiem czy tu można poblicznie robić komuś reklame.
Pozdrawiam
Stary 2005-11-16, 21:04   #39
Sieczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joasiaa
Sieczka ja patrze przede wszystkim na komentarze. Jeśli ma nawet neutralne to daje sobie spokój. Szukam osób, które długo działają na allegro. Dla mnie takie miniumum to ok. 50 komentarzy wiadomo wtedy że taka osoba jest sprawdzona. Trzeba bardzo dokładnie czytać opisy aukcji: czy jest to nowa rzeczy czy używana, jesli chodzi o kosmetyki to czy przypadkiem nie jest to miniaturka. Nie ma sensu licytować wcześniej bo to tylko podbija cenę przedmiotu. Lepiej dodać aukcje do obserwowanych i czekać do końca. Ja kupuje książki, kosmetyki, ostatnio także ubranka dla mojego bobasa. Jak jesteś zainteresowana to mam sprawdzonego sprzedawce kosmetyków Bourjouis i L'Oreal, moge ci podać na gg bo nie wiem czy tu można poblicznie robić komuś reklame.
Pozdrawiam
dzięki wielkie również pozdrawiam
możesz w tym wątku podać login tego sprzedawcy, były już tematy o najlepszych sprzedawcach na allegro
Stary 2005-11-16, 21:13   #40
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Ja kupuje od "Jasiiek" widze teraz że przybyło mu neutralnych i negatywnych komentarzy ale ja byłam zadowolona. Kupowałam u niego juz sporo rzeczy i napewno sie jeszcze skusze.
Stary 2005-11-16, 21:15   #41
Sieczka
Rozeznanie

no dzięki
sprawdzę sobie tego pana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-19, 12:09   #42
Sieczka
Rozeznanie

mam następne zapytanie
http://allegro.pl/show_item.php?item=72540208
to aukcja kup teraz. sprzedający ma prawdopodobnie tylko jedną sztukę tej wody, więc jak kupię ją w tej chwili, to nie będę musiała czekać na jej wysłanie 9 dni (do zakończenia aukcji)???
pzdr.
Stary 2005-11-19, 12:12   #43
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Nie, to znaczy że masz jeszzce 9 dni na kliknięcie "Kup Teraz". Aukcja skończy się w momencie zakupu.
Stary 2005-11-19, 12:13   #44
whitebeth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sieczka
mam następne zapytanie
http://allegro.pl/show_item.php?item=72540208
to aukcja kup teraz. sprzedający ma prawdopodobnie tylko jedną sztukę tej wody, więc jak kupię ją w tej chwili, to nie będę musiała czekać na jej wysłanie 9 dni (do zakończenia aukcji)???
pzdr.
Jeżeli ją kupisz, o aukcja się zakończy. nie bedziesz musiała czekac tych 9 dni, gdzyby było więcej sztuk i byś kupiła jedna przez "kup teraz" tez byś nie musiała czakać.
whitebeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-19, 12:16   #45
Sieczka
Rozeznanie

Strachulec i whitebeth wielkie dzięki !!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-11-19, 20:59   #46
Sieczka
Rozeznanie

Sprzedawacz z aukcji wody toaletowej naciąga mnie żebym dopłaciła i wybrała przesyłkę w paczce. U niego jest następujaco: w kopercie bombelkowej 5,50 zł, w paczce 7 zł. Nie wiem o co mu chodzi, bo inny sprzedawca wysłał mi wodę w kopercie papierowej "niebąbelkowej" i wszystko było wporządku. Co wybrać???
Stary 2005-11-19, 22:11   #47
whitebeth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sieczka
Sprzedawacz z aukcji wody toaletowej naciąga mnie żebym dopłaciła i wybrała przesyłkę w paczce. U niego jest następujaco: w kopercie bombelkowej 5,50 zł, w paczce 7 zł. Nie wiem o co mu chodzi, bo inny sprzedawca wysłał mi wodę w kopercie papierowej "niebąbelkowej" i wszystko było wporządku. Co wybrać???
W regulaminie all. jest zapis mówiący,że sprzedającemu nie wolno naliczać dodatkowych opłat (za przezyłkę powinn sie płacić tyle ile życzy sobie w cenniku Poczta P.). "Sprzedający jest również zobowiązany do pobierania kosztów transportu w rzeczywistej wielkości, w oparciu o cenniki firm pocztowych i kurierskich. Dopuszczalne jest zaokrąglenie tych kosztów w celu uproszczenia zasad dla Kupujących, ale nie jest dozwolone zawyżanie cen za przesyłkę.
Przedmiot, który narusza powyższe zasady może zostać usunięty, a jeśli naruszenie jest poważne lub powtarza się, konto Sprzedającego może zostać zawieszone."
czyli 6 zł za paczkę priorytetową. A za list w kopercie to wogóle strasznie duzo policzył. ale jak jest tylko wybór; w kopercie za 5,50 lub w paczce za 7 to wybrałabym paczkę ,ale za 6 zł -tyle ile zgodnie z regulaminem powinien wziąść.
Stary 2005-11-20, 08:54   #48
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

a ja uważam że nie ma w tym nic dziwnego że doliczył jeszcze złotówke, a papier, taśma...
koperta bąbelkowa też kosztuje min złotówke a jeśli wysyła polecony priorytetem to też sie cena zgadza(4,50 plus koperta)!
ja wolałabym wode dostać paczką, bo jest największe prawdopodobieństwo że dotrze cała, a w "niebąbelkowej" to w ogole dobrze że dotarła cała....nie ma co oszczędzać, sprzedawca chce po prostu żebyś wode dostałą całą a nie w kawałku więc dlatego to proponuje
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-20, 11:06   #49
whitebeth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2
a ja uważam że nie ma w tym nic dziwnego że doliczył jeszcze złotówke, a papier, taśma...
Idąc tą drogą można doliczyć sobie jeszcze za fatygę na pocztę czy bilet na autobus aby na ta pocztę dojechać
takie doliczanie jest łamaniem regulaminu. nie widzisz w tym nic złego? nie chodzi mi o tą złotówkę ale sam FAKT, że taki proceder ma miejsce. Niestey robi się to coraz powszechniejsze na allegro
Szczerze mówiąc gdy sprzedaję coś , to nawet głupio byłoby mi zarządać od kogoś tej złotówki na opakowanie ,przecież i tak kiedy sprzedaję coś, to zarabiam na tej transakcji.
Stary 2005-11-20, 11:32   #50
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

ale ktoś nie podnosi ceny za przesyłke o 100% ale tylko o 1 zł lub 50 gr za opakowanie, i wielu sprzedawców zamiast 6 zł ma 7 a zamiast 4,50 ma 5,50 i to nie jest łamanie żadnego regulaminu, sama jak widze że ktoś chce za przesyłke zamiast 6 zł np 10 to troche przesadza bo w złoty papier tego nie wkłada ale tutaj to już nie wchodżmy w skrajności że to naciąganie
nie w porządku to jest np odbiór osobisty i 5 zł za to
i zapewniam Cie że doliczenie ceny koperty za 1 zł nie jest łamaniem regulaminu, dziwne by było gdyby ta koperta kosztowała dodatkowo 10 zł i w tym wypadku byłoby to nie fair
Stary 2005-11-20, 11:59   #51
whitebeth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2
ale ktoś nie podnosi ceny za przesyłke o 100% ale tylko o 1 zł lub 50 gr za opakowanie, i wielu sprzedawców zamiast 6 zł ma 7 a zamiast 4,50 ma 5,50 i to nie jest łamanie żadnego regulaminu,
jak już pisałam nie chodzi o tą złotówkę ale o sam fakt : nie ważne o ile zawyża , ważne że zawyża wogóle.Dla mnie to nie fair.
W regulaminie jasno stoi: "Sprzedający jest również zobowiązany do pobierania kosztów transportu w rzeczywistej wielkości, w oparciu o cenniki firm pocztowych i kurierskich. Dopuszczalne jest zaokrąglenie tych kosztów w celu uproszczenia zasad dla Kupujących, ale nie jest dozwolone zawyżanie cen za przesyłkę." Chyba ,że to podniesie kwoty o 1 zł rozumiesz jako "zaokrąglenie w celu uproszczenia zasad dla kupujących" Bo dla mnie to żadne uproszczenie...Takie jest moje zdanie.
Stary 2005-11-20, 12:15   #52
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

a moim zdaniem chodzi o złotówke bo ja widze różnice między złotówką a pięcioma, i ta złotówka jest po to żebyś miała towar w coś zapakowany, jeśli ktoś bierze 6 zł to ok, jeżeli 7 to też, jeśli coś będzie mi sie podobało to nie pomyśle " aha no to cwaniak nie kupie tego chociaż mi sie ta rzecz podoba" a w cenniku poczty masz ceny kopert czy pudełek kartonowych, nikt Ci nie przyjmie rzeczy na poczcie "gołej" ale zapakowanej, jest to zintegrowane ze sobą: wysyłka plus opakowanie
a ostatnio sama widziałam aukcje playerów mp3 gdzie ktoś za przesyłke chciał(nie pobranie) 16 zł!!!!!!!!!!- tu widze cwaniactwo!

i jest bardzo istotne w tej rozmowie o ile ktoś podnosi koszty wysyłki, złotówka ma uzasadnienie, a przytoczony przeze mnie przykład z 10 zł nie ma
Stary 2005-11-20, 12:18   #53
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2
a ostatnio sama widziałam aukcje playerów mp3 gdzie ktoś za przesyłke chciał(nie pobranie) 16 zł!!!!!!!!!!- tu widze cwaniactwo!
Jak to była zwykła przesyłka to rzeczywiśćie coś jest bardzo nie w porządku, przesyłka ubezpieczona z podaną wartością mogła tyle kosztować.
Stary 2005-11-20, 12:21   #54
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

nie, to była zwykła paczka, ale przykładów można mnożyć gdzie ktoś sobie dorabia na kosztach przesyłki, tu 3 zł, tam 5 i sie uzbiera i to jest nie w porządku
Stary 2005-11-20, 12:39   #55
Sieczka
Rozeznanie

ja swoją drogą wybrałam koperte bąbelkową. uważam że to już jest "coś" ponieważ jeden ze sprzedawców przesłał mi wodę toaletową w kopercie zwykłej papierowej (!!!) bez bąbelkow i nic jej sie nie stało, a mogła przecież się potłuc, lub koperta mogła się rozerwać.
Stary 2005-11-20, 12:47   #56
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

myśle że w bąbelkowej będzie ok!a z tamtej powinnaś sie cieszyć że jest cała
Stary 2005-11-20, 21:21   #57
Sieczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gabi2
myśle że w bąbelkowej będzie ok!a z tamtej powinnaś sie cieszyć że jest cała

a powiedzcie co oznacza termin: BCM ??
for example:
w tytule aukcji: "od złotówki BCM"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-11-20, 21:22   #58
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

bez ceny minimalnej
Stary 2005-11-21, 14:24   #59
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez Różowy Strachulec
bez ceny minimalnej
dokładnie tak, czyli musi Ci sprzedać za tyle ile zakończy sie aukcja
Stary 2005-11-22, 18:38   #60
estee7
Rozeznanie

dziewczyny, a gdzie jest ten temat z najlepszymi sprzedawcami na allegro?
estee7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości