facet z autobusu - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-20, 11:46   #31
alexandraa13
Rozeznanie

Dot.: facet z autobusu

Cytat:
Napisane przez charsi Pokaż wiadomość
Dla mnie takie wyreżyserowanie scenki na przekór jej osobowości są kiepskie, bo nawet jeśli facet okaże zainteresowanie dziewczyną to nadal będzie musiała grac i udawać osobę otwartą, uśmiechniętą itd.

Może uśmiechnij się do po prostu - jak Ci się uda to sam wykaże inicjatywę, jak nie to sobie odpuść Albo nie wiem, napisz na spotted?
na przekór osobowości absolutnie nie...Chodziło mi bardziej właśnie o to, żeby się fajnie pokazać, żeby zerknął na nią i zauważył, że fajna, miła, kulturalna dziewczyna, miło rozmawia i ma poczucie humoru...Bo jeśli wcześniej widział kawałek jej pleców zza siedzenia to mógł tego nie zauważyć
No założyłam, że autorka ma te pozytywne cechy - mam nadzieję, że nie na wyrost?
alexandraa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 11:56   #32
201605161006
Konto usunięte

Ja jestem bardzo rozmowna i absorbująca, ale tylko jesli facet pierwszy okaze mi zainteresowanie i tym samym wiem, ze moge sobie na to pozwolic, ale na podjęcie tego pierwszego kroku, przynajmniej w tak wyraźny sposób nie stać mnie niestety...
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 11:59   #33
charsi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alexandraa13 Pokaż wiadomość
na przekór osobowości absolutnie nie...Chodziło mi bardziej właśnie o to, żeby się fajnie pokazać, żeby zerknął na nią i zauważył, że fajna, miła, kulturalna dziewczyna, miło rozmawia i ma poczucie humoru...Bo jeśli wcześniej widział kawałek jej pleców zza siedzenia to mógł tego nie zauważyć
No założyłam, że autorka ma te pozytywne cechy - mam nadzieję, że nie na wyrost?
Ale jeśli jest bardzo nieśmiałą osobą to już to np. taka "luźna" rozmowa z kierowcą może wyjść bardzo nienaturalnie, co gorsza, jeśli kierowca np. tylko jej coś odburknie lub powie coś niegrzecznego może ją to zbić z tropu i dziewczyna się spali. Takie pokazanie, że jest się otwartym i miłym jest dobre dla osób, które z natury są otwarte i miłe. Twoja propozycja nie jest głupia, ale chodzi mi tylko o to, że autorka sama musi rozważyć co jest w stanie zrobić, żeby wzbudzić zainteresowanie - będąc naturalną.
Stary 2013-04-20, 12:01   #34
Narrhien
Zakorzenienie

A ja mam pomysł - jeśli to możliwe, jeśli zdarzy się okazja - UŚMIECHNIJ SIĘ do niego. Tak po prostu. Może zadziała, może nie. Ale to jest najprostszy, najmniej inwazyjny i równocześnie najmniej ryzykowny sposób. Nikt uśmiechniętej osoby nie weźmie za wariatkę czy idiotkę.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 12:04   #35
_ema_
Zakorzenienie

Przepraszam, a czy któraś z Was może zauważyła w autobusie tabliczkę 'proszę nie przeszkadzać kierowcy w pracy'?
Bo ja tak i myślę, że warto zastanowić się, co autor miał na myśli, zanim przekażecie autorce złote rady o dyskusjach z kierowcą
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 12:10   #36
charsi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Przepraszam, a czy któraś z Was może zauważyła w autobusie tabliczkę 'proszę nie przeszkadzać kierowcy w pracy'?
Bo ja tak i myślę, że warto zastanowić się, co autor miał na myśli, zanim przekażecie autorce złote rady o dyskusjach z kierowcą
U mnie jest tak, że kierowca zawsze stoi chwilę na przystanku - można kupić bilet, czasami ktoś zamieni z nim parę zdań pytając o przystanek itd.
Co nie zmienia faktu, że uważam to za bardzo nietrafiony pomysł.
Stary 2013-04-20, 12:13   #37
prudence
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
dla mnie to porazka, jak ktos chce podejsc do kogos na ulicy, bo sie spodobal. Hmm, jesli jakis facet by tak podszedl, to by byl z gory skreslony.

Jakos tak dziwnie uwazam, ze wtedy taka osoba jest malo inteligentna i w ogole nie warta zainteresowania

Zdarzylo mi sie, ze ktos tak podszedl do mnie (raz, na przystanku, drugi raz po wyjsciu z kosciola). Grzecznie, z kulturka splawilam taka osobe.
A ja uważam, że Twoje zdanie na ten temat jest mało inteligentne. I dla mnie właśnie przeciwnie, obce osoby, które zagadają do mnie w takim miejscu jak autobus, są szczególnie warte zainteresowania, zwlaszcza kiedy robią to w jakiś zabawny sposób. Osoby, które mają przed tym opory kojarzą mi się z zarozumialstwem albo zaściankowością, "bo nie wypada." Raz miałam taką sytuację, że podszedł do mnie koleś w pociągu, i powiedział prosto z mostu, że chce ze mną pogadać akurat zbliżała się stacja, i mimo że jechał dalej to wysiadł na mojej i poszliśmy na kawę, czy to nie przeurocze? Niestety mimo miłej aparycji, trochę mnie irytował jego sposób mówienia, no i nie zainteresował mnie na tyle, żeby jakoś to podtrzymać, ale to już nie ważne;P Ważne, że da się!
A jak zainicjować coś takiego? Ja na przykład staram się nawiązać kontakt wzrokowy czy tez jesli taki zaobserwowalam to go podtrzymuję, ale z wyczuciem, nie jak ciele:P Jesli chodzi o zagadanie, to myśle ze trzeba wykorzystac jakąś sprzyjająca do tego sytuacje, bo takie zaplanowane zagrania wyjda nienaturalnie. Jednym słowem, odważyć się być spontanicznym
prudence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 12:15   #38
201605161006
Konto usunięte

Mysle, ze chyba usmiechniecie sie to najlepszy sposob, chociaz tez ciezko mi bedzie PIERWSZEJ sie usmiechnac, na robienie pierwszego kroku jestem bardzo niesmiała. A co do pytania o godzine, to wlasnie mi sie przypomnialo, ze w busie sa dwie tablice elektroniczne, pokazujace godzine, wiec to tez odpada
Stary 2013-04-20, 12:15   #39
alexandraa13
Rozeznanie

Cytat:
nie przesadzaj,taka rozmowa trwa max 20 sekund. Ja zawsze kupuję bilet jak stoimy na przystanku, więc przy okazji w tym czasie jak kierowca go szuka, wydaje resztę itp można pogadać.
alexandraa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 12:25   #40
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alexandraa13 Pokaż wiadomość
nie przesadzaj,taka rozmowa trwa max 20 sekund. Ja zawsze kupuję bilet jak stoimy na przystanku, więc przy okazji w tym czasie jak kierowca go szuka, wydaje resztę itp można pogadać.
Na prawdę uważasz, że 20sekundowa rozmowa z kierowcą zwróci na Ciebie uwagę faceta z autobusu? Bo mi się wydawało, że chodzi, jak to było napisane 'o zaprezentowanie się', a to raczej zapowiada się na dłuższą konwersację.
Jeśli chodziło natomiast o 20 sekund gadki, to myśle, że niczyjej uwagi nie da się tym zwrócić, jeśli nie rozmawiamy z samym zainteresowanym.
Stary 2013-04-20, 13:09   #41
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Na prawdę uważasz, że 20sekundowa rozmowa z kierowcą zwróci na Ciebie uwagę faceta z autobusu? Bo mi się wydawało, że chodzi, jak to było napisane 'o zaprezentowanie się', a to raczej zapowiada się na dłuższą konwersację.
Jeśli chodziło natomiast o 20 sekund gadki, to myśle, że niczyjej uwagi nie da się tym zwrócić, jeśli nie rozmawiamy z samym zainteresowanym.
No co ty, w 20 sekund może powiedzieć głośno i wyraźnie np. "Nie mam dziś na sobie bielizny" , gwarantuję, że każdy zwróci na to uwagę

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 13:18   #42
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Ja jestem bardzo rozmowna i absorbująca, ale tylko jesli facet pierwszy okaze mi zainteresowanie i tym samym wiem, ze moge sobie na to pozwolic, ale na podjęcie tego pierwszego kroku, przynajmniej w tak wyraźny sposób nie stać mnie niestety...
To po cholerę ten wątek zakładałaś? Oczekiwałaś rady ,,zestaw czerwoną bluzkę z fioletową spódnicą i butami na 12,5 cm obcasie w złotym kolorze, pomaluj swoje jedynki Duluxem w odcieniu lody śmietankowe, a rzuci ci się do stóp i nic nie będziesz musiała robić''? Rozumiem, że dzień bez nowego wątku jest dniem straconym, ale zastanów się czasem, zanim przybiegniesz z kolejnym problemem.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 13:31   #43
Kendra66
Rozeznanie

kurcze, chciałabyś poderwać, ale nie chcesz...
najlepiej to złapać kontakt wzrokowy (tak, musiałabyś pojawić się w jego zasięgu wzroku) i lekko(! a nie jak głupi do sera) się uśmiechnąć. jeśli odwzajemni uśmiech to też cię zauważył
tylko uśmiech góra 3 sekundy i postaraj się nachalnie na niego nie gapić.
a później myślę, że samo się rozwinie.
Kendra66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 13:31   #44
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
To po cholerę ten wątek zakładałaś? Oczekiwałaś rady ,,zestaw czerwoną bluzkę z fioletową spódnicą i butami na 12,5 cm obcasie w złotym kolorze, pomaluj swoje jedynki Duluxem w odcieniu lody śmietankowe, a rzuci ci się do stóp i nic nie będziesz musiała robić''? Rozumiem, że dzień bez nowego wątku jest dniem straconym, ale zastanów się czasem, zanim przybiegniesz z kolejnym problemem.

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 13:34   #45
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Kochana, po temacie 'jak zachować się po zdaniu prawka, bo jestem taka spontaniczna to nie wiem czy zemdleć czy płakać' już nie pamiętam czyim, to chyba długo nie ośmielę się narzekać na kogoś innego, że o pierdoły pyta
To bylo marne trollowanie pewnej wizazanki za co dostala bana.
Ostatnio pare wizazanek postanowilo pozakladac debilne watki i narazie na szczescie sa zbanowane.

Widze, ze nie jestes na czasie z wizazowymi skandalami .
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 13:37   #46
_ema_
Zakorzenienie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40403036]To bylo marne trollowanie pewnej wizazanki za co dostala bana.
Ostatnio pare wizazanek postanowilo pozakladac debilne watki i narazie na szczescie sa zbanowane.

Widze, ze nie jestes na czasie z wizazowymi skandalami .[/QUOTE]
Ehh, widzę, że mnie wiele omija, muszę się w końcu przyłożyć i zostać naczelną wizażanką
Stary 2013-04-20, 13:39   #47
Darkoz
Zakorzenienie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40403036]
Ostatnio pare wizazanek postanowilo pozakladac debilne watki i narazie na szczescie sa zbanowane.[/QUOTE]
Nie przyzwyczajaj się, części z nich ban mija jutro.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 13:55   #48
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Ehh, widzę, że mnie wiele omija, muszę się w końcu przyłożyć i zostać naczelną wizażanką
Pamietaj tylko, ze to robota na pelny etat: zadnej pracy, studiow, chlopa, znajomych, hobby .
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 13:58   #49
201607110949
Konto usunięte

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40403384]Pamietaj tylko, ze to robota na pelny etat: zadnej pracy, studiow, chlopa, znajomych, hobby .[/QUOTE]

w razie problemów udzielę korepetycji pro bono. I tak nic nie robię to co mi tam...
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 14:12   #50
201605161006
Konto usunięte

Skorzystam zatem z rady: uśmiechnij się, gdy się na Ciebie spojrzy.
I tak wiem, ze nic z tego nie wyjdzie, ale dziękuję z rady i faktycznie ten wątek niepotrzebnie zakładałam.
Stary 2013-04-20, 14:56   #51
_chocolate
Zakorzenienie

Jeśli chcesz zwrócić jego uwagę, to musisz się przełamać. Stój obok, uśmiechaj się, niech zacznie kojarzyć Cię z widzenia. Może przysiądzie się do Ciebie, to wtedy zagadaj o cokolwiek, np. czy wie, gdzie znajduje się jakiś instytut (coś co jest w pobliżu dzielnicy, gdzie wysiada).

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 15:12   #52
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prudence Pokaż wiadomość
Raz miałam taką sytuację, że podszedł do mnie koleś w pociągu, i powiedział prosto z mostu, że chce ze mną pogadać akurat zbliżała się stacja, i mimo że jechał dalej to wysiadł na mojej i poszliśmy na kawę, czy to nie przeurocze?
nie.
Kazdy jest inny. Dla mnie i tak to jest jakas desperacja, a moze dokuczliwa samotnosc? Moze to tez zalezy od wieku. Jakbym miala 18nastke to moze bym inaczej myslala

Z wiekiem to sie zmienia chyba. Dla mnie to jest jednak nieco dziwne, dziecinne.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
A ja uważam, że Twoje zdanie na ten temat jest mało inteligentne.

Padlam

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez darkoz Pokaż wiadomość
oczekiwałaś rady ,,zestaw czerwoną bluzkę z fioletową spódnicą i butami na 12,5 cm obcasie w złotym kolorze, pomaluj swoje jedynki duluxem w odcieniu lody śmietankowe, a rzuci ci się do stóp i nic nie będziesz musiała robić''? Rozumiem, że dzień bez nowego wątku jest dniem straconym, ale zastanów się czasem, zanim przybiegniesz z kolejnym problemem.

ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 16:23   #53
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez juritka_94 Pokaż wiadomość
Co do tematu to sądze, że to już nie te czasy, kiedy się to ludzi poznawało na ulicy. Teraz wszystko zostało ograniczone do odpowiednich miejsc, sfer wiec sądze, że nawet jakbyś się mu podobała to nie zagada - stwierdzi, że to coś dla niego dziwnego, pomyśli (mam swoich znajomych) itd. Nie znasz jego charakteru.

Teraz to ludzie poznawają się w szkołach, studiach, internecie, imprezach,..... a nie na mieście od tak.
Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
dla mnie to porazka, jak ktos chce podejsc do kogos na ulicy, bo sie spodobal. Hmm, jesli jakis facet by tak podszedl, to by byl z gory skreslony.

Jakos tak dziwnie uwazam, ze wtedy taka osoba jest malo inteligentna i w ogole nie warta zainteresowania

Zdarzylo mi sie, ze ktos tak podszedl do mnie (raz, na przystanku, drugi raz po wyjsciu z kosciola). Grzecznie, z kulturka splawilam taka osobe.
Dobrze, że mój TŻ nie miał takich rozkmin, bo teraz nie byłabym szczęśliwą żoną faceta, który zgadał do mnie na ulicy
Stary 2013-04-20, 16:42   #54
TmargoT
Zakorzenienie

weź luźną teczkę z papierkami i niechcący ją upuść przed nim.jeśli podepcze ci po kartkach oznacza,że
-albo jesteś zbyt młoda dla niego
-albo jest gejem
-albo zajęty
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 17:45   #55
201605091007
Konto usunięte

Sprzedam ci sposób, który zadziałał na mnie
Jakieś sto lat temu jechałam w autobusie tak zatłoczonym, że przymusowo tuliłam się do współpasażerów z każdej strony. Z racji, że jestem wzrostu przeciętnego pigmeja, widziałam bardzo niewiele. W pewnym momencie wzrok przecięła mi jakaś bezpańska ręka, trzymająca telefon komórkowy. W miarę możliwości rozejrzałam się o co chodzi i zauważyłam uśmiechniętego chłopaka pokazującego "wzrokiem i głową" (no wiecie o co chodzi ), że mam wziąć ten telefon do ręki. Trochę zdezorientowana zerknęłam na wyświetlacz, gdzie w polu smsa napisane było coś w stylu "chciałem podejść i zagadać, ale warunki nie pozwalają. możemy umówić się poza autobusem?". Zaraz miałam wysiadać, więc wklepałam tylko swój numer, a 2 dni później siedzieliśmy juz na kawie

I to wszystko bez ani jednego słowa!
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 18:04   #56
ellish
Zakorzenienie

to moze ja opisze sytuacje, z ktorej wywiazala sie fajna przyjazn. Ale zaznaczam, nie bylo tu nic planowane. Jechalam autobusem do pracy. W autobusie tlok niemilosierny. Kierowca zahamowal a ja wpadlam na kolesia, ktory wlasnie pisal smsa. Oczywiscie telefon mu wypadl, nurkowalismy razem pod nogami pasazerow.
Takie sytuacje rozumiem, nagle wypadki, nic zaaraznowane, zadnej sztucznosci nie bylo.
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 18:07   #57
Truskawka0126
Raczkowanie

Cytat:
Może to głupi temat... Ale nie zaszkodzi się spytać (niezła pora na to ).
Otóż w jednym dniu w tygodniu zawsze do busu, ktorym jade na uczelnie wsiada wysoki, bardzo przystojny facet, na oko ma z 25-27 lat. Raczej do pracy, bo wysiada w miejscu, gdzie nie ma w okolicy zadnej uczelni. Choc to chyba nie jest wazne.
Pewnie i tak nie zwroci na mnie uwagi, jakby porownac ocene jego wygladu do mojgo to jest sto razy wieksza, ale pomyslalam, ze nie zaszkodzi zapytać, czy znacie jakiś sposób by zwrócic na siebie uwage, ale nie robiac z siebie idiotki, natrętnej itp. i najlepiej takiego sposobu, zeby nie wiedział, ze celowo sprobowalam zwrocic na niego swoją uwage, a zeby wygladalo to na przypadkowe i oczywiscie nie jakies idiotyczne w stylu przewrócenie sie przed nim albo rzucenie na ziemie czegoś przed nim, albo pytanie sie go gdzie jezdzi co x dzień tym busem itd.
Jesli to jest glupi temat, to przepraszam, sama konczac go pisac nie wiem, czy dobrze robie, publikujac, zdaje sobie sprawe ze to durna sprawa.
A może spróbuj na spotted? Na Facebooku można znaleźć takie strony spotted dot. komunikacji miejskiej w danym mieście. Może w Twoim mieście takie coś jest. A nóż chłopak przeczyta :P . Pozdrawiam

Edytowane przez Truskawka0126
Czas edycji: 2013-04-21 o 15:14
Truskawka0126 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 20:47   #58
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, a nie ma takiego sposobu, w którym nie musiałabym się odzywać? Przynajmniej jako pierwsza
O Lol.

Faktycznie watek dziwny.
Odzywac sie 1 nie chcesz,zeby nie wyszlo,ze jestes zainteresowana bo cos tam,bo sie wstydzisz czy inny jakis argument..

Chyba jestes na tyle dorosla,zeby wlasnie pokazac facetowi ,ze sie nim troche interesujesz..
przeciez jak Ci sie podoba,to i tak bedzie to widac,ciezko ukryć taka rzecz.

I nie ma co tez nadzwyczaj kombinowac,bo tak bedziesz czekala az w koncu inna to zrobi..

Działaj,zamiast gadac;p

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
Jakieś sto lat temu jechałam w autobusie tak zatłoczonym, że przymusowo tuliłam się do współpasażerów z każdej strony. Z racji, że jestem wzrostu przeciętnego pigmeja, widziałam bardzo niewiele. W pewnym momencie wzrok przecięła mi jakaś bezpańska ręka, trzymająca telefon komórkowy. W miarę możliwości rozejrzałam się o co chodzi i zauważyłam uśmiechniętego chłopaka pokazującego "wzrokiem i głową" (no wiecie o co chodzi ), że mam wziąć ten telefon do ręki. Trochę zdezorientowana zerknęłam na wyświetlacz, gdzie w polu smsa napisane było coś w stylu "chciałem podejść i zagadać, ale warunki nie pozwalają. możemy umówić się poza autobusem?". Zaraz miałam wysiadać, więc wklepałam tylko swój numer, a 2 dni później siedzieliśmy juz na kawie

No to wlasnie czytajac post dziewczyny,ktora generalnie chce zagadać, ale NIE CHCE,to mi sie kojarzy z czyms w stylu zabawy dla znudzonej dziewczyny z Liceum,ktora nie ma co robic..

troche pomysłu, troche czegos i wtedy cos sie porusza,inaczej szalone kombinacje w zaciszu domu,ćwiczone przed lustrem i nigdy niewykorzystane niewiele dadzą ;]

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 22:13   #59
szafirowa_dama
Raczkowanie

Cytat:
A ja uważam, że Twoje zdanie na ten temat jest mało inteligentne. I dla mnie właśnie przeciwnie, obce osoby, które zagadają do mnie w takim miejscu jak autobus, są szczególnie warte zainteresowania, zwlaszcza kiedy robią to w jakiś zabawny sposób. Osoby, które mają przed tym opory kojarzą mi się z zarozumialstwem albo zaściankowością, "bo nie wypada." Raz miałam taką sytuację, że podszedł do mnie koleś w pociągu, i powiedział prosto z mostu, że chce ze mną pogadać akurat zbliżała się stacja, i mimo że jechał dalej to wysiadł na mojej i poszliśmy na kawę, czy to nie przeurocze? Niestety mimo miłej aparycji, trochę mnie irytował jego sposób mówienia, no i nie zainteresował mnie na tyle, żeby jakoś to podtrzymać, ale to już nie ważne;P Ważne, że da się!
A jak zainicjować coś takiego? Ja na przykład staram się nawiązać kontakt wzrokowy czy tez jesli taki zaobserwowalam to go podtrzymuję, ale z wyczuciem, nie jak ciele:P Jesli chodzi o zagadanie, to myśle ze trzeba wykorzystac jakąś sprzyjająca do tego sytuacje, bo takie zaplanowane zagrania wyjda nienaturalnie. Jednym słowem, odważyć się być spontanicznym
Świetny tekst. Ja właśnie uwielbiam w ludziach taką spontaniczność, której niewątpliwie teraz brakuje!

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość

Hahah super historia! Wywiązało się z tego coś więcej?
szafirowa_dama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 22:39   #60
201605091007
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szafirowa_dama Pokaż wiadomość
Świetny tekst. Ja właśnie uwielbiam w ludziach taką spontaniczność, której niewątpliwie teraz brakuje!

Hahah super historia! Wywiązało się z tego coś więcej?
Spotkaliśmy się kilka razy, ale nic z tego nie wyszło. Za to "sprzedałam" go przyjaciółce i byli razem dość długo. Kontakt mamy do dzisiaj :- )
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości