![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jak mam to ukryć?
No i co to wnosi do tematu? Nie da się znaleźć logiki w chorobie, nie da się odpowiedzieć, czemu niektórzy się okaleczają. Wiele osób się tnie, część z tego wyrasta w pewnym sensie (bo niestety, choćby za moich czasów, gdy królowała subkultura emo, było to bardzo modne i w mojej klasie kilka dziewczyn się cięło, żeby być tru) a część robi to nadal, bo taką mają metodę na walkę z napięciem, bólem, nienawidzą siebie itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze wydawało mi się,że zrozumienie problemu pomaga w jego zwalczaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Znów powiem z własnego doświadczenia - miałam inny problem, dotyczący problemu z pierwszym razem. Napisałam na forum. Dostałam kilkanaście wiadomości w stylu ,,Nie rozumiem, jak może boleć tak, żeby się nie dało. Pewnie nie kochasz partnera/przesadzasz/nie jesteś gotowa/boisz się ciąży itd." albo co gorsza ,,A u mnie to tak fajnie poszło, szast-prast i błony nie było. Dziwne, że u Ciebie tak nie jest". Czy mi to pomogło? Wręcz przeciwnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie nieistotne jest czy bede miala blizny na cale zycie czy nie, bo niby w jaki sposob mialoby byc? Autorko-chustki albo frotki na reke. Obecnie mam gorszy okres i z lewa reka nosze sie tak, jak na zdjeciu ktore dodaje. Chustka i jakies bransoletki-raczej nikt sie nie domysla ze cos tam pod nia ukrywam, no ale mi ta chustka ogolnie pasuje do stylu, nie wiem jak tobie. Podejscie masz-jak na moje oko-dosc naiwne i wyrosniesz raczej z tego co robisz. Blizny zbledna, z czasem beda prawie ze niewidoczne, ewentualnie odrobina podkladu/korektora i odrobina pudru na reke zalatwia sprawe, jesli to tylko pare plytkich naciec bylo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Biała Dama
|
Ja rozumiem ze nie jestes w stanie sama sie dostac do psychologa. Ciecie sie jest zazwyczaj wynikiem problemow w rodzinie, wiec tez sie nie dziwie ze nie masz zaufania do rodzicow. Co do chlopaka blad, partner nie jest od tego zeby nas pilnowal czy nie robimy czegos glupiego. Taka relacja nie jest w porzadku, ja rozumiem ze Tobie jest łatwiej ale to egoizm z Twojej strony.
Nie macie jakiegos psychologa szkolnego? Do kogos na pewno powinnas sie zwrocic, to jest bardzo wazne. Nie musisz nam sie tu tlumaczyc co mozesz a czego nie mozesz ale naprawde znajdz jakas dorosla osobe ktora moze Ci pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialas problemy.. ok rozumiem,kazdy moze miec. Ale pamietaj,ze ciecie sie NIC nie da.Zostanie Ci tylko blizna,ktora Ci jeszcze przypomni o tym,ze mialas slabe chwile w zyciu. Staraj sie konstruktywnie rozwiazywac problemy i iść do przodu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
drabineczka ja też mam wiele blizn których dorobiłam się przez nieuwagę/przez zwierzaki/przez spadnięcie na kamienie z roweru/itp/
a każdy myśli że nie wiadomo co robiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
BAN stały
|
ja mam jedna taka blizne, ktorej nie ukrywam, otwarcie mowie co sie dzialo i sie do tego przyznaje.
polecam isc Ci autorko do psychologa, blizny zakryjesz chustami, bransoletkami.. psychika na pstrykniecie palcem lepsza sie nie stanie. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Jeśli to już blizny (tzn. strupki już zeszły) to polecam maść cebulową, jest tania, skuteczna i można ją dostać w każdej aptece. Blizny stają się mniej widoczne. Stosuje się ją na noc bo kiepsko pachnie, więc zachowasz dyskrecję.
Oprócz frotek i chstek na ręce możesz nosić coś takiego: http://www.pakamera.pl/bransoletki-i...-nr788252.html Mój kumpel nosił kiedyś na co dzień takie długie do połowy przedramienia skórzane mankiety-ochraniacze bo interesował się rekonstrukcją historyczną średniowiecza. Dopiero po latach dowiedziałam się, że zakrywał nimi blizny po sznytach. Tyle, że on ogólnie miał taki styl ubierania się - luźne, lniane koszule, dredy, jakieś wisiorki z kłów itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli idziesz na terapię do psychologa to mówisz o swoich uczuciach,zastanawiasz się dlaczego to robisz,czy to pomaga i jak to zmienić. to próbuję powiedzieć ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
interesuje mnie,dlaczego? nie po to,aby ją dołować,ale zrozumieć,wysłuchać. terapia nie ma na celu ukrywania emocji,ale wyrzucenia z siebie bólu,zrozumienia problemu i nauke radzenia sobie z problemami. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
mam sporo starych blizn-pamiątek po moich licznych kotach i wiem jedno - tych miejsc nie powinno się opalać, bo wszystko mocno widać.
najlepiej, gdybyś w okresie letnim, kiedy blizny już się zestarzeją stosowała na rękach krem z wysokim filtrem. i oczywiście musisz koniecznie porozmawiać z kimś dorosłym, kimś z zewnątrz. chłopak się nie nadaje, bo niejako siedzicie w tym razem, a tu potrzebna jest osoba z odpowiednim dystansem. jeśli mama i psycholog odpadają, to może porozmawiaj z księdzem? nawet jeśli nie jesteś wierząca, jego obowiązuje tajemnica spowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez Miss Anhedonia Czas edycji: 2014-05-08 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.