Solarium czy Samoopalacz? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 08:37   #31
Selfish Girl
Life is a drink ...

Dot.: Solarium czy Samoopalacz?

a ja zadam pytanie - gdzie teraz jesteś skoro mówisz o ... wyjeździe do POLSKI ?
bo jedna znajoma poszła w Anglii do solarium (na normalny czas jaki chodziła tutaj w Polsce) to przez tydzień na tyłku nie mogła usiedzieć bo tak jej skóre wyjarało.

W sumie jak masz 4 tygodnie to masz jeszcze czas na testy balsamów brązujących i samoopalaczy.
Możesz testować na brzuchu ..
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 09:36   #32
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rossonera Pokaż wiadomość
Dokładnie, nie wiem, skąd ten przeraźliwy lęk przed bladymi nogami na uroczystościach rodzinnych... Nie niszcz sobie skóry solarium, nie warto
Bo rodzina nie odpuszcza takiego czegoś i komentuje przy stole

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
Ooo oo aż mi się przypomniała scena z Piły, chyba z Piły, tego filmu, jak dwie laski zatrzasnęły się w łóżkach opalających, skutecznie się wyleczyłam z chęci poopalania od czasu do czasu
O taaak, mam po tym traume.

Ja wolę też bladość, ale niechcący juz się spiekłam na tym jeszcze zimnym słońcu. Skoro masz jeszcze czas to daj sobie spokój z solarium, poopalaj sie na słońcu. Nie jest jeszcze za ciepło ale już mocno brązowi.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 09:56   #33
Ilena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jessica3008 Pokaż wiadomość
Kurde jeszcze 4 tygodnie zostało mi do wyjazdu do Polski na komunie siostrze-nicy, a ja blada jak ściana! A na zdjęciach trzeba jakoś wyglądać żeby ludzie mnie nie mylili z duchem! ale co robić! Poszła bym na solarium ale trochę mi skóry szkoda ale z drugiej strony bym była fajnie równo opalona i trochę by ta opalenizna przetrwała. A samoopalacz jest jednorazowy i ostatnio troche się do niego zniechęciłam, bo zawsze jak używam to mam plamy na całym ciele! Wczoraj byłam w McDonaldzie i widziałam dziewczynę która posmarowała sobie nogi samoopalaczem to tez mnie zniechęciło bo strasznie to wyglądało!! Co robić a może solarium nie jest takim złym pomysłem tak raz na jakiś czas?!
kompletnie nie rozumiem twojego problemu. Ja bardzo cenie sobie bladość. Jeżeli już naprawdę ci to tak przeszkadza to opalanie natryskowe parę dni przed komunią. Szkoda młodości na solarium.
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 11:47   #34
201704240919
Konto usunięte

Sama przeżywałam taką samą presję z otoczenia.. Ale pocieszę Cię, bladośc jest teraz bardzo na czasie. Mi wystarczylo przekoananie, ze opalenizna jest efektem pracy polowej,a jedynie szlachcianki chroniły skórę przed słońcem wszystkimi możliwymi sposobami.
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 15:49   #35
ellish
Zakorzenienie

to, ze jestes blada w wiosne, to cos normalnego. Nienormalne jakbys byla wlasnie opalona na poczatku maja,mnie by to bardziej razilo, niz jasna skora.

Ale skoro tak bardzo musisz, to albo balsam, albo opalanie natryskowe (tylko sprawdzone, bo tutaj nie trudno pozniej o placz i lament).

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
... przekoananie, ze opalenizna jest efektem pracy polowej,a jedynie szlachcianki chroniły skórę przed słońcem wszystkimi możliwymi sposobami.
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 17:15   #36
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
to, ze jestes blada w wiosne, to cos normalnego. Nienormalne jakbys byla wlasnie opalona na poczatku maja,mnie by to bardziej razilo, niz jasna skora.
Nienormalne to jest i rażące?Przecież było już duzo ciepłych dni i mocnego słońca.Ja jestem już opalona.
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 21:05   #37
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
Nienormalne to jest i rażące?Przecież było już duzo ciepłych dni i mocnego słońca.Ja jestem już opalona.
mocne slonce?
Fakt, ostatnio bylo sloneczko i okolo 18stopni, ale bez przesady. Przynajmniej nie w moim regionie. No to Ci zazdroszcze, ze u Ciebie takie upaly juz sa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-25, 22:30   #38
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
na mocnym (nawet nie tylko) słońcu chodzę w kapeluszu z dużym rondem, a już musiałam zacząć mieszać podkłady, bo mój zwykły zimowy jest stanowczo za blady i wyglądałam co najmniej dziwnie. Podobnie - mam już ślad po zegarku. A ja mieszkam w mieście i rzadko jestem na zewnątrz w południe, pewnie osoby, które łatwo się opalają i pracują w ogrodzie czy na działce albo generalnie gdzieś na zewnątrz są już nieźle strzaskane
szarri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 01:17   #39
201607111632
Konto usunięte

Ja posiedziałam na działce z książką i piegi mi wyszły
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 07:37   #40
ellish
Zakorzenienie

no to zazdroszcze. Ja niestety pracuje pod dachem, wiec nadal jestem bladziochem. Dzialki nie mam, wiec nie plewie i nie ma mnie gdzie strzaskac slonce.

Dzisiaj ma byc 26stopni!
Stary 2013-04-26, 08:01   #41
martynusia222
Zakorzenienie

Gdzie Wy mieszkacie, że u Was już takie upały U mnie póki co raz było 26 * C, ale strasznie wtedy wiało
Stary 2013-04-26, 08:05   #42
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
Gdzie Wy mieszkacie, że u Was już takie upały U mnie póki co raz było 26 * C, ale strasznie wtedy wiało
dlatego tez jestem zdziwiona. I slonce u mnie jest zawsze rano, a w poludnie chmury. Chce wasze upaly
Stary 2013-04-26, 08:33   #43
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
mocne slonce?
Fakt, ostatnio bylo sloneczko i okolo 18stopni, ale bez przesady. Przynajmniej nie w moim regionie. No to Ci zazdroszcze, ze u Ciebie takie upaly juz sa
Tak,mocne.Gdybys mnie zobaczyła to nie mówiłabys,ze przesadzam.Kiedy bylo około 23 stopni(a było juz i więcej),bezchmurne niebo i bezwietrznie to na słoncu cieżko było wytrzymać.
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 10:45   #44
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Tak,mocne.Gdybys mnie zobaczyła to nie mówiłabys,ze przesadzam.
alez wierze I zazdroszcze
Stary 2013-04-26, 12:47   #45
Jessica3008
Przyczajenie

hehe no ostatnio jak na sloncu sie opalalam to zasnelam bo sie nudzilam i sie cala spalilam, Ben (moj partner) musial nie cala kremami smarowac... ja juz tak nie chce
Jessica3008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 14:31   #46
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
hehe no ostatnio jak na sloncu sie opalalam to zasnelam bo sie nudzilam i sie cala spalilam, Ben (moj partner) musial nie cala kremami smarowac... ja juz tak nie chce
no ja tez tak mialam-ale w Hiszpanii a nie w Pl w kwietniu
Stary 2013-04-26, 17:37   #47
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Raz zasnęłam na słońcu, byłam wtedy na wakacjach w Gdańsku. Od godziny 12-15, dostałam udaru słonecznego. Od tego momentu nie wychodzę bez filtru przeciwsłonecznego, czy to zima, czy to lato.
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 19:35   #48
Rena
Zakorzenienie

ja bym wolala solarium, ze 2-3 razy po 4 min i wiecej nie rob, bo to szkodliwe. Samooplaczy nie cierpie - robia zacieki i smierdza.

Ale na nogi mozesz zalozyc cienkie rajtki z lycry i buty szpilki to tez powinny sie atrakcyjnie prezentowac, na twarz makijaz z rozem lub pudrem brazujacym i wtedy tez bedzie fajnie a bez sztucznej opalenizny.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-27, 16:21   #49
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
ja bym wolala solarium, ze 2-3 razy po 4 min i wiecej nie rob, bo to szkodliwe. Samooplaczy nie cierpie - robia zacieki i smierdza.
jak pisalam wyzej, zalezy od samoopalacza. Sa pieknie pachnace i jesli sie umie nakladac to wyglada nawet nawet.

A moze rajtki w sprayu?

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość

Ale na nogi mozesz zalozyc cienkie rajtki z lycry i buty szpilki to tez powinny sie atrakcyjnie prezentowac, na twarz makijaz z rozem lub pudrem brazujacym i wtedy tez bedzie fajnie a bez sztucznej opalenizny.
dobrze prawi
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości