|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Mój ex tak biegał z audiobookiem i jak sie zasłuchał to mu 2h zeszło....
A pijecie wodę w trakcie czy po? Bo nie wiem jak biegać z butelką? |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Dziewczyny, mam pytanie do tych doświadczonych: ile razy w tygodniu i po ile czasu trzeba biegać żeby powiedzmy po miesiącu/dwóch były efekty w postaci utraty kilogramów?
![]()
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoje pytanie ma mniej wiecej tyle sensu ile pytanie nas o to jaka bedzie pogoda w Bangladeszu za 100 lat, we wtorek o 10 rano. NIKT ci tego nie powie, bo NIC nam o sobie nie powiedzialas. ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Opowiem wam historie z gatunku : dlaczego tu mieszkam :P Kilka godzin po tym jak rano ze sniadankiem zjadlam swieze mango i jerzyny, okazalo sie ze jest w auli jakies przyjecie. Zeszlysmy z kolezanka obczaic, co daja jesc. Swiezy soczek z grejpfruta, placek lotarynski, zapiekawe warzywa i salatka owocowa , super espresso ![]() Potem poszlam sobie biegac do parku, o tego , jak zwykle gawedzic z panami w srednim wieku, bo kto inny biega tyle i to w ciagu dnia. Potem postanowilam cos zjesc. Poszlam do miejsca z szybkim zarciem, gdzie zazwyczaj jem chilaquiles. Tym razem zapodalam sobie tacos de pollo a la mexicana czyli kukurydziane tortille z piersia z kurczaka wkawalkach zapiekana z papryka (ostra i nie ostra) oraz tacos de mole. Co zapilam sobie agua de jamaika (woda z hibiskusa). Wlasnie pozarlam obiad, na ktory mialam super stek z marynowanej wolowiny, gotowane warzywa, pol awokado oraz....swiezo wyciskany sok z pomaranczy, bo firma kateringowa porzucila cala butle po porannym przyjeciu. Teraz zagryzam ciasteczkami, bo kolezanka z pracy zrobila. A tak poza tym, to codziennie pomykam na rowerze tutaj, i tutaj. To tak na przyszlosc, jakby sie ktos pytal, co ja tu robie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę już, że Ty mi na pewno nic nie powiesz. Weszłam na to podforum, jestem początkująca,nie znam się na rzeczy. Byłam przyzwyczajona, że zazwyczaj dziewczyny na wątkach są miłe. Mogłaś mi normalnie odpowiedzieć, że nie jesteś mi w stanie tego określić. A nie pokazywać swoją wyższość na każdym kroku swojej wypowiedzi. Znikam z tego wątku, mam nadzieję, że i trochę ciśnienie opadnie. Nie spodziewałam się, że taka atmosfera tu panuje. Myślałam, że się wspieracie, nawzajem motywujecie, a tu proszę atak od razu, tylko dlatego, że nie znam się na rzeczy, (a niby bieganie od podstaw, jak nazwa mówi ![]() Bez komentarza. ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-04-26 o 00:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Odp: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
pamietaj ze po 40 min dopiero spalasz tluszcz...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- Zalezy jak kto. Ludzie maja rozny poziom glikogenu w miesniach. Dlatego z reszta bieg na dlugi dystans jest zupelnie bez sensu w celach chudniecia, bo celem biegu na dystans, treningu jest zaby spalac jak najmniej, a nie jak najwiecej.
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie od biegania mnie nie odstraszyłaś spokojnie. Aż takiego wpływu na mnie nie masz ![]() Tylko myślałam, że fajniej będzie z kimś, kto też biega i dlatego tu weszłam. ![]() Ale odeszła mi ochota, po tym jak normalnie spytałam, a ktoś od razu na mnie napada. ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-04-26 o 07:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja wodę piję po biegach, raz wypiłam przed/w trakcie to mi nieprzyjemnie bulgotało w brzuchu ![]() zaraz wskakuję w sportowe ciuchy i lecę biegać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
Ja słuchałam jak kijankowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
![]() Przeczytaj wątki i biegaj dalej. A Cacajuate jest bardzo pomocną i życzliwą osobą ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
![]() Mieszkasz w raju!!! Om niom niom!!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Popatrzcie na to:
http://www.ultratrailmtfuji.com/en/ ![]() Obejrzyjcie foty biegaczy z Fudżi w tle, te co migają na pierwszej stronie - poezja! |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie pytasz o to jak zacząć biegać, jakie buty czy może jaki plan ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() BTW - polecam Wam dziewczyny wywiad z Lizzy Hawker w The New York Times ![]() http://www.nytimes.com/2013/04/16/sp...reme.html?_r=0 A mowa jest o tym biegu ![]() http://mustangtrailrace.com/ A tu o wyczynach Lizzy ![]() http://trailrunningnepal.org/blog/20...kathmandu-run/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
ja tez jestem
![]() co prawda nie biegam teraz, ale was podczytuje i trzymam ![]() wracam do bieganka w polowie maja, czyli juz niedlugo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O schudnięcie też mi nie o tyle chodzi, bardziej o wymodelowanie sylwetki. Nie musisz się ze mnie naśmiewać. Bo wydaje mi się, że sobie na to nie zasłużyłam. Chciałam się dołączyć do wątku, zadałam kulturalnie pytanie. I oczekiwałam takiej odpowiedzi, np. dori7 jakoś umiała mi odpowiedzieć bez ataku i wyśmiewania. Dobrze koniec tematu, nie czuję się tu mile widziana, bo nie chce żeby ktoś ze mnie atakował i się ze mnie naśmiewał więc znikam. Powodzenia Wam życzę. ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak umieściłam swojego pierwszego posta tutaj to napisałam w nim, ile teraz jestem w stanie przebiegnąć, w jakim czasie, jakim tempem. Napisałam też parę słów o reakcji mojego organizmu na ten dystans. Ale stwierdziłam, że skasuję tego posta, po tym ataku. ![]() Nadwagi nie mam wcale. Rozumiem, że nie ma uniwersalnego wzorca. ![]() ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-04-26 o 11:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
syklamen nie ma co się obrażać i uciekać
![]() ![]() ![]() ![]() biegaj tak po prostu, nie skupiaj się tylko na zrzuceniu wagi, ciesz się z każdego biegania, a efekty przyjdą same ![]() dziś biegałam 30 minut z przerwami + marszobieg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Podobaja Wam sie faceci biegacze ? bo mi nie
![]() Ale rowerzyści ![]() ![]()
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
dori7 u nas jest taki maratron, nazywa sie sky marathon na Iztaccíhuatl . nawet sie zamierzalam, bo to jest chuba 21 km,. a nie jakas kosmiczna liczba, ale choroba wysokosciowa....
Tu filmik jest: http://www.youtube.com/watch?v=YVceS6IAcCw A tu fotki: http://www.flickr.com/photos/runmx/8355790407/ ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Moj TZ jest dlugodystansowcem i jest raczej chudy, jak to standartowy dlugodystansowiec, ale ja osobiscie lubie chudych. Poza tym fajnie, ze mozemy dzielic pasje. Rowerowania nie lubie. Dla mnie to transport, nie sport.
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
to, kiedy zauwazysz pierwsze efekty, zalezy tylko od Ciebie. trzeba biegac regularnie zeby je zobaczyc. nie ma tak, ze pobiegasz 5 razy i juz masz efekty. pomysl, ludzie w silowni mecza sie godzinami zeby na cos zapracowac. nie ma tak latwo
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Dori na tych zawodach na pewno jakiś rodzynek sie trafil
![]() ![]() ![]() Ot tak sobie gadam, proszę nie brać tego serio ![]() O ten jest fajny
lubię sobie spuszczać wpie..ol ![]() Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-04-26 o 15:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Podzielam!
![]() ![]() Wróciłam ze szkoły i czekam aż trochę temperatura opadnie, czyli do 17-18 ![]() i wiecie co, stres mnie dziś ogarnął ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
MATURA 2014: - podstawowa matematyka ![]() - podstawowy polski ![]() - rozszerzona chemia ![]() - podstawowy i rozszerzony angielski ![]() AGH, WAT, Politechnika Rzeszowska ![]() http://www.youtube.com/watch?v=SRvCvsRp5ho ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to zamierzam trenowac w Nevado De Toluca z kolega, ktory sie przygotowuje na Berlin. Tylko to jeszcze nie teraz. Tu, i tu, i tu fotki Nevado De Toluca - 4 000 m max. Mysle, ze bieganie do 3500 bedzie dobre na wydolnosc tlenowa. Potem maraton na ok 1000 mpm i bede latac ![]()
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wrzucaj takich fot, bo zaślinię monitor!!!!! ![]() Tu w Polsce górskie obozy biegowe to jest Szklarska Poręba albo Tatry... cokolwiek niżej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Cacajuate zazdroszczę :|
MATURA 2014: - podstawowa matematyka ![]() - podstawowy polski ![]() - rozszerzona chemia ![]() - podstawowy i rozszerzony angielski ![]() AGH, WAT, Politechnika Rzeszowska ![]() http://www.youtube.com/watch?v=SRvCvsRp5ho ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
BTW - moje pierwsze zetknięcie ze zjawiskiem pt. "maratończyk" nastąpiło w Tatrach jakieś siedem-osiem lat temu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.