|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: prawiczek
wiem, ze to nienormalne takie "wymogi". dlatego zalozylam ten watek, bo chce zmienic to podejscie tylko trudno jest myslec inaczej niz sie czuje.
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczesniej nawet sie nad tym nie zastanawialam. a teraz? staram sie siebie przekonac na rozne sposoby zeby tak tego nie postrzegac, ale to jest silniejsze ode mnie/. to chyba zazdrosc, brak pewnosci siebie, ze ktos kto bedzie dla mnie najwzniejszy dotykal inna.
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Większość par dopiero z czasem ma z tego pełnię frajdy. Tak to już jest, że zwykle najpierw przeżywamy motyle i ekscytację nowym partnerem (nie tylko pierwszym) i te różowe okulary przykrywają pewne skrępowanie czy nieporadność. Potem może już nie ma tych motylków w brzuchu, ale przychodzi zaufanie i dokładne rozpoznanie w potrzebach swoich i partnerach. Więc seks zawsze może być fajny . Z drugiej strony wcale nie jest powiedziane, że ewentualny "doświadczony" będzie Cię z kimkolwiek porównywał. Dlatego szukaj raczej mężczyzny, który będzie Cię szanował i dbał o Twoje uczucia, dla niego na pewno będziesz wyjątkowa .
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
jak masz takie właśnie problemy to nie zaczniesz po jakimś czasie myśleć że ten twój prawiczek który przeżył z Tobą ten wyjątkowy i jedyny pierwszy raz, mysli sobie teraz "a jak to by było z inną"?
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#39 | |||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Zależy dla kogo. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dlaczego uważasz, że to nienormalne? Dlaczego chcesz zmienić swoje „wymogi”? Dlatego, że sama nie uważasz, by dziewictwo/prawictwo było czymś ważnym? Dlatego, że uważasz, że nie masz prawa czegoś takiego wymagać od drugiej osoby? Czy jeszcze z innego powodu?
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2013-04-25 o 23:49 |
|||||
|
|
|
|
#40 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#41 |
|
ma zielone pojęcie
|
|
|
#42 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
Może z ludźmi mniej problemowymi jest inaczej
|
|
|
|
#43 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
ha, ciekawa jestem, jak niby masz to myślenie w sobie zmienić na siłę, autorko
ja bym z tym nie walczyła ponieważ po pierwszym razie z facetem który miał już wcześniej inne - i tak najdą cię wątpliwości i sto pytań, zazdrość i niepewność dlatego najlepiej będzie, jak zrobisz tak jak ema pisze: nie walczyć z tym, tylko szukać prawiczka! z taką akurat rzeczą bym szła po linii najmniejszego oporu, ponieważ lepiej sobie oszczędzić tych "rozkminek" po fakcie Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-04-26 o 10:44 |
|
|
|
|
#45 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wszystko zależy od konkretnego człowieka i konkretnej sytuacji. Zwykle początki każdej pary są trochę stresujące, to nic dziwnego. Zresztą zakładam, że autorce wątku chodzi o związek, a nie tylko o sam fakt straty dziewictwa, ten pierwszy raz, nawet jeśli nie wszystko idzie po naszej myśli, to tylko początek. Potem ludzie przełamują stres i nerwy, coraz lepiej się poznają itd. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
Ja pamiętam, że jak miałam swój pierwszy raz to z chłopakiem, co to miał też swój pierwszy raz. Po jakimś tam czasie bycia ze sobą był ten seks i już więcej jakoś się po nim do siebie nie odezwaliśmy.
No, a wracając, że dziewica i czekasz na prawiczka. To czytałam kiedyś na jakimś forum, że facet był prawiczkiem i szukał dziewicy, tej jedynej i w końcu znalazł jedyną, co nie była dziewicą ( i otwarcie mu powiedziała, że miała facetów). Wziął z nią ślub, dzieci sobie zrobili i są kilka lat po małżeństwie, a on ma problem(ze swoją głową - myśleniem), że jego żona jest dziwką, bo miała wiele partnerów przed nim, bo nie czekała na niego z dziewictwem, tak jak on na nią. Piszę o tym, bo może poczekaj/znajdź prawiczka 1)i albo okaże się, że to nie on i po prostu już nie będziesz dziewicą i już będzie łatwiej na następnego mężczyznę czekać, już nie prawiczka 2)lub okaże się, że to ten i będziesz z nim całe życie i nie będziesz miała o nic do siebie pretensji. Edytowane przez Tak_ja Czas edycji: 2013-04-26 o 11:05 |
|
|
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
ale poznajac kogos nie zapytam mu sie " jestes prawiczkiem". a w pewnym wieku mozna juz podejrzewac ze ktos ma to za soba. gorzej jak sie zakocham a potem sie okaze ze juz mial partnerke seksualna- co wtedy, rzucic go ze wzgledu na takie wymagania? trudno szukac prawiczka kiedy nikt nie ma napisane na czole kto nim jest a kot nie, a potem rozczarowania i eliminowanie kogos, w kim moglabym sie zakochac, na podstawie przeszlosci seksualnej.
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zazdrość w związku to okropna rzecz. Rozumiem Cię, bo ja też jestem zazdrosna o byłe i przykro mi z tego powodu. Mój facet dodatkowo nie wykazał się tutaj szczególną delikatnością (zresztą mało kiedy się wykazał ). Ale to, czy nam (i im) to zatruje życie, zależy od nas.
|
|
|
|
|
|
#49 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy warto zmieniać swoje podejscie.
PO CO? Ja mam nieco podobne odczucie i jakos nie widzę siebie w tym,zeby to zmienic,bo dlaczego ?Przeciez nie ma takiego powodu. Kazdy powinien sobie znaleźć kogoś,kogo oczekuje,a nie kogos, kogo oczekuje świat. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Raczej tak wyjdzie )I teraz ktora droga,chociaz niestety, uwazam,ze ciezko jest faktyznie ten 2 znaleźć. Trzeba poczekaz az motylki opadną,określić się z partnerem i wtedy faktycznie bedzie wiadomo ,czy da sie rade z kims wytrzymac. Zwykle w szale " na p[oczatku wiekszosc idzie do lozka,potem motylki opadaja,nie da sie razem wytrzymac no i po zwiazku.. No i tutaj autorka musialaby troche poczekac, jak zobaczy,ze to TEN to mysle,ze mialaby spora pewnosc,ze sie uda ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
bez zadnych ale
|
|
|
|
#50 |
|
Konto usunięte
|
Widzisz, są faceci, którzy mają bardzo sprecyzowane oczekiwania co do przyszłej kochanki. Ma być wygolona w paseczek, nie ma mieć celluitu i ma przeżywać wielokrotny orgazm. W sumie po co mieliby rezygnować ze swoich oczekiwań. Muszą się jednak liczyć z tym, że w ten sposób mogą zrobić krzywdę sobie i komuś, a także zamknąć sobie drogę do bardzo fajnego związku. Teoretycznie wymagania nie są duże, z celluitem trochę gorzej, ale golarka kosztuje parę groszy, a orgazm od biedy można udawać. Za to czasu nikt nie cofnie.
|
|
|
|
|
#51 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Na samym początku znajomości nie pyta się zwykle i o wiele innych rzeczy, które są dla nas ważne i mają wpływ na to, czy chcemy być z kimś w związku
Ale im bardziej kogoś poznajemy i im bliższa jest nasza relacja z drugą osobą, tym więcej pytań możemy zadać. Na tym właśnie polega poznawanie drugiej osoby. Dobre poznanie drugiego człowieka służy temu, by móc świadomie zdecydować, czy naprawdę chcemy z tym człowiekiem być w związku. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#52 |
|
zuy mod
|
Serio, radzicie skreślić faceta tylko dlatego, że był z kimś w związku wcześniej i nie przewidział poznania autorki w przyszłości?
![]() Kto mieczem wojuje ten o miecza ginie, nikomu źle nie życzę, ale co wtedy gdy po utracie dziewictwa związek z jakichś przyczyn się rozpadnie? Chciałybyście być oceniane przez pryzmat braku błony między nogami?
|
|
|
#53 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#54 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
Wg mnie to są bardzo krzywdzące poglądy, niech każdy robi co chce, ale może się okazać, że przegapi prawdziwą miłość. Tym bardziej, jeśli autorka nie ma już 18 lat.
|
|
|
|
#55 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczerz? Mnie to by była rybka tak naprawdę. Wiem ze facet może nie chcieć baby z dzieckiem, odpychać go mogą wydziarane kobity czy prawicowe poglądy. I luz, ja też mam swoje wytyczne co do wyboru faceta i pewnych rzeczy nie zaakceptuję ![]() Cytat:
A czym jest ta niegroźna przeszłość? Ja nie potrafiłabym zakceptować faceta który miał wiele kobiet w krótkim okresie czasu, kontaktów z prostytutkami też nie, odpadają też kontakty homoseksualne i seks z kobietami innych ras. Dla koś te kwesie są mało ważne, dla mnie mocno kluczowe. Edytowane przez Lemmy is God Czas edycji: 2013-04-26 o 12:46 |
||
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę też, że bardziej krzywdzące niż odrzucenie jako potencjalnego kandydata na partnera osoby z przeszłością seksualną, byłoby rozpoczęcie takiego związku wbrew sobie i zadręczanie siebie (i partnera), a być może jeszcze późniejsze rozstawanie się z nim. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak autorka się zakocha to nie będzie miało dla niej znaczenia jaki przebieg ma partner
|
|
|
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
A i prawiczka znaleźć starszego w sumie nie aż tak trudno, mam dwóch kolegów, obydwoje po 25 lat. Jeden nie uprawiał seksu, bo uważa, że seks dopiero z tą wyjątkową, z którą całe życie chce spędzić. A drugi to nie wiem czemu.
|
|
|
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
mialam dwoch chlopakow i oboe jak sie okazalo bylo prawiczkami. z pierwszym chlopakiem bylam wtedy kiedy jeszcze nie mialo to dla mnie znaczenia nie zastanawialam sie, z drugim to juz bylo dla mnie wazne. czy powinnam zalowac ze "nie skorzystalam" z okazji zeby stracic cnote z prawiczkiem a bylismy ze soba pol roku? nie czulam sie gotowa ani tak zakochana zeby to zrobic, a mialam szanse. moze za bardzo wybrzydzam?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

Wystarczy, że jedna strona się stresuje.