![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Odp: Motywacja by stracic 6 kg
Mrs. Zazdrosny to on jest tylko nie wiem czemu haha
Co do Twojego menu to ok narazie nie skomentuje ... i chyba musimy cie tu troszke przycisnac co do gotowania - to naprawde moze byc fajna zabawa ,a jeszcze jak we dwie siadziemy na lili to poudostepnia nam tu troszke przepiskow i moze byc naprawde ciekawie ![]() Ja zaraz koncze prace i wracam do domku najgorsze ze mam zasys zoladka a z tego co wiem to moj shrek odgrzewa pierogi (resztki po odwiedzinach mamusi oj przywiozla duzo )ratunku co robic !!!!! Musze sie powstrzymac i myslec o salatce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Motywacja by stracic 6 kg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
edit: pomyliłam wątek
08.2017 (8tc)[*] 12.2017 (15tc)[*] Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama ![]() 2021 ![]() 2022 ![]() Edytowane przez fioleciasto Czas edycji: 2013-04-30 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Dot.: Motywacja by stracic 6 kg
Blog? Nie, nie myślałam o tym. To chyba nie dla mnie
![]() Co do stron to mogę jedynie polecić http://smak-zdrowia.blogspot.com/ Podoba mi się ta strona, można się z niej sporo dowiedzieć, przepisy też są. Co do mojego zeszytu... jeśli jest zapotrzebowanie to chętnie podzielę się przepisami. A teraz idę do kuchni, czuję już woń mojej zupy kalafiorowej... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
fili ja jak najbardziej bym chciała żebyś się z Nami podzieliła swoimi przepisami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
PeeeMaa!
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
To wrzucam tak na próbę
![]() Makaron a'la Carbonarra -poł szkl. makaronu pełnoziarnistego -1 jajko -2 plastry polędwicy sopockiej -2 łyżki jogurtu naturalnego -sól, pieprz Makaron gotujemy. Szynkę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni (bez tłuszczu). Dodajemy jogurt i chwilę smażymy aby troche odparowało. Wbijamy jajko, dodajemy makaron, mieszamy i trzymamy aż jajko się zetnie. Doprawiamy i na talerz ![]() Spaghetti z tuńczyka -cebula -czosnek -przecier pomidorowy (albo świeże pomidory) -makaron -tuńczyk w sosie własnym (mi wystarcza ok pół puszki) -przyprawy Makaron gotujemy. Cebulę kroimy, czosnek przez paskę- podsmażamy. Dodajemy tuńczyka, podsmażamy. Po chwili dodajemy trochę przecieru (dobrze jest też dodać troche wody). Mieszamy jeszcze chwile na patelni, przyprawiamy (np. sól, pieprz, bazylia...). Wykładamy na makaron i zajadamy! Brokuły z fetą i sosem -brokuły - ser feta -jogurt naturalny -czosnek (lub gotowy sos czosnkowy w proszku) -ewentualnie pieprz Brokuły na różyczki- gotujemy. Z jogurtu i czosnku/proszku przygotowujemy sos. Fete kroimy w kostkę (ja biorę ok. 1/4 opakowania). Brokuły wyjmujemy na talerz, na to feta i polewamy przygotowanym sosem. Pycha! Zupa grysikowa -wywar drobiowy -marchewka -pierś z kurczaka -kasza manna -natka pietruszki Pierś kroimy w kostkę. Wrzucamy do gorącego wywaru. Po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę. Gdy mięso i marchewka są miękkie wsypujemy kaszkę manną i gotujemy tyle ile jest napisane naopakowaniu. Na talerzu posypujemy natką pietruszki. Może się komuś przyda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
hej dziewuszki jak tam minął dzionek ja trochę pojadłam ale w sumie to prawie same białko i byłam na siłowni na takiej bieżni pod ciśnieniem ciekawe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
żeby schudnąć ZDROWO trzeba wyliczyć swoje indywidualne zapotrzebowanie i kierować się rozkładem B/T/W. nie ma drogi na skróty. nasze organizmy za kilka lat nam za to podziękują. naprawdę radzę dokładnie poczytać nim zacznie się słuchać rad, które nie są zdrowe. proponuję lekturę wątku "co się bardziej opłaca" na Fitnessie napisanym przez Rzabbe, która ma gruntowną wiedzę na temat odżywiania i treningów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki
Krzyczcie bo jestem okropnaaa zamiast salatki z kurczakiem dalam sie namowic na pierogi ruskie ..... nie umialam odmowic a to byla ostatnia zamrozona porcja ....na nastepne bede musiala dlugo poczekac ..wiec musialam ,a teraz mam poczucie winy :-/ Mysle ze przed spaniem zrobie serie brzuszkow tylko ze slyszalam ze podobno przed spaniem nie nalezy tego robic slyszalyscie cos na ten temat ????? ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Malincia to zycze Tobie i rodzince Wesolych Swiat :-* bedziesz miala czas nas odwiedzac ? ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- FILI chyba sie jutro skusze na to spagetti z tunczykiem ....az mi zapachnialo ;-) I zadanie specjalne dla Ciebie - raz na dzien ok dwa dni dostarczysz nam nowych zeszytowych przepisow - mysle ze dziewczyny zgodza sie ze to dobry pomzsl i bardzo smakowity ---- Dziekuje :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Witajcie !!!! - co tu taka cisza ????
Ja juz wyspana po spacerku z pieskiem -delektuje sie wolnym dniem od pracy a raczej kawa ;-) Buziole i slonecznego pelnego ruchu dnia Wam Zycze :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Malincia- a ile Tobie brakuje do celu? Również życzę powodzenia
![]() Elzadinio- Co jakiś czas mogę coś dorzucać. Ale mam nadzieję, że również wy dołożycie swoje przepisy. Nie wiem jak was ale mnie nowe przepisy nakręcają ![]() A co do tego spaghetti... jest naprawdę pyszne! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Spagetti wlasnie sie robi
![]() A co do przepisow to hmmm moge sluzyc tylko rada jak zrobic dobra pieczen ,rolady, kluski hihihi ale obiecalam sobie ze bede szperala w necie i szukala dobrych nisko kalorycznych obiadkow ,,,,posmakuje i jak przezyje to sie podziele... A teraz drogie Panie musze sie doladowac i zaserwowac sobie kawke - oczywiscie z mlekiem 0,1 % ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Aaa dodam jeszcze ze obok spagetti beda gotowane brokoly mniaaammm ale czosnek pachnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
I jak wyszło?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Wyszlo bardzo dobre pojadlam nawet moj shrek sie skusil heheheh chyba mu smakowalo
![]() Juz zdazylam to spalic bo razem z dziecmi i sasiadami zrobilismy wyscigi na rolkach ,,,padam na ryjek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj niestety pracowąłam od 6 do 18 ale mimio wszytko wyskoczyłam na rowerek
![]() Co do przepisów ja lubie makaron ze szpinakiem. Zdrowy pełnoziarnisty makaron gotuję następnie na patelni na łyżce oleju podsmażam cebulkę i czosnek dorzucam szpinak i makaron na koniec solę pieprze i dodaję 3-4 łyżki stole jogurtu naturalnego. Pycha
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Mi niestety laptop padł i siedze na pożyczonym od Rodziców a nie wiem na ile mi pożyczą, jutro oddaje swojego do serwisu zobaczymy co z tego będzie. U mnie nie ciekawie, lody pierogi ![]() Chce aby miesiąc maj był u mnie pod hasłem - bieganie ![]() ![]() Fili dziękujemy za przepisy ![]() ![]() Macie jakieś plany na ten dłuugi weekend ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Witam założycielkę wątku i inne drogie Panie
![]() Można się dołączyć? Mam 27latek (uff ale ten czas zleciał) 161-162 wzrostu, mam dwójkę dzieci, córkę 5letnia i synka 2letniego. I też mieszkam w Niemczech, do Dortmundu mam ok 30km, co prawda mieszkam od niedawna (od 9miesięcy). Przed ciążami byłam szczuplutka ważyłam 48kg, nigdy więcej, w ciąży przytyłam bardzo dużo 32kg (dobiłam do równej 80tki), po niej zostało mi 12kg, potem druga ciąża i znowu dobiłam do 80tki, po obu ciążach waga utrzymywała mi się na 61. Potem jakoś przyszły święta i znowu się przytyło do 65, teraz obecnie ważę 55,5kg, do mojego sukcesu zostało mi 5,5kg oraz wyrzeźbienie sylwetki (chcę ważyć 50kg). Dietkuję i ćwiczę sobie od końca stycznia. Straciłam już 9,5kg. Jem 5 posiłków dziennie, piję co najmniej 2litry wody dziennie i ćwiczę. I to chyba tyle ![]() Edytowane przez Butterfly_27 Czas edycji: 2013-05-01 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Butterflay jestem pod wrazeniem !!!!!!!!! W jakim miescie mieszkasz moze sie sklikamy na wspolne bieganie ;-)
Ja wybieram sie wlasnie spac jal zwykle z poczuciem winy bo zjadlam 4 ciastka takie malutkie (tak sobie to tlumacze ) i chyba musze pomyslec o tym magnezie albo chromie bo naprawde powoli odnosze wrazenie ze mam niedobory cukru a wyniki w normie- jednak ten napad ze" musze "jest okropny.... Pozdrawiam Was moje Drogie i do jutra ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Mrs. Gratulacje ---- ja bym chyba nie dala rady tyle biegac :-( |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pamiętaj, 6 kg same się nie zrzucą a podjadaniem na pewno w tym nie pomożesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Dziś się znów obżarłam- to z nudów. Muszę codziennie zjeść coś słodkiego. Od jutra basta. Wreszcie jutro pójdę na siłownie !
![]() Ilekroć bym nie próbowała zawsze wszystko kończy się niepowodzeniem....:/
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie, czy można się przyłączyć?
![]() Szukam nowego wątku i fajnych osób z którymi mogłabym popisać na forum a propo ochudzania, które niestety średnio mi idzie... Nie mam czasu ani ochoty na żadne gotowanie i pilnowanie diet czy stałych godzin posiłków. Próbowałam jeść regularnie już wiele, wiele razy, ale niestety bezskutecznie. Macie jakieś pomysły na łatwe i szybkie posiłki? Od niecałych 2 tyg biegam, ćwiczę też na vacu, po weekendzie majowym fitness i spininng i może dołożę do tego gimnastykę w domu. Cóż dieta opiera się na jedzeniu nie 2-3 posiłków dziennie, staram się żeby były raczej małe. Jestem niestety uzależniona od słodyczy ![]() ![]() ![]() Mam 160cm wzrostu i wagę 60,4kg. Od czwartku mam 21lat ![]() Na początek chcę zejść do wagi 55-54kg, a później zobaczymy... Czy macie może jakieś swoje zasady, które pomogły wam w odchudzaniu? Pozdrawiam ![]()
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Witam przy porannej kawce, ja już 50 min rowerka zaliczone, zaraz zabieram się za bieganie (50min). Aha do mnie się trzeba przyzywczaić, że ja taki ranny ptaszek, muszę zrobić rowerek i bieganie zanim TŻ pójdzie do pracy, bo potem mi synek już nie da poćwiczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Motywacja by stracic 6 kg
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:26 ---------- Ja niestety tez tak wczesnie wstaje ...praca i praca i malego do szkoly musze zawiesc ....kawa w gore |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Ja też bym chciała pracować,ale najpierw muszę się nauczyć dobrze niemieckiego, ja się zawsze uczyłam angielskiego i francuskiego, więc wiesz, do pracy pójdę może za rok, za dwa. TŻ pracuje i za rana zawozi córkę do przedszkola, a ja ją potem przyprowadzam, troche daleko do przedszkola, na piechotke musze zrobic 2km w jedna strone z wózkiem (tzn synek we wózku).
Ja właśnie wróciłam z biegania (50 min zaliczone) i A6W zrobiłam, zjem śniadankoi córce i TŻtowi też zaraz zrobię do pracy i przedszkola ![]() A pytałaś skąd jestem, z takiej dziury nazywanej SELM ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
No prosze selm ja bergkamen tz jakies 8 km od ciebie heheh ja tez nie chodzilam na zadne kursy bo ciaza i wogole zawsze cos a jak Twoja druga polowa pracuje to niestety koszt jest duzy bo ok 1500eu dla mnie to duzo i wole wydac na cos innego hehe jezyk przyjdzie Ci sam od przebywania w piaskownicy nie powiem ze jest albo bylo latwo bo mi do perfekcji daleeeko ale jest ok zawsze silniejsza byla tesknota za znajomymi ale z czasem to mija bo poznajesz nowych .... ja niemam tu nikogo z rodziny jestesmy sami skazani na siebie i po 3 latach musialam sie wyrwac i poszukalam sobie putzki i to bylo najleprze bo wyszlam do ludzi do jezyka otworzylam sie ...... teraz musze budzic mojego skrzata i w droge
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
To fajnie, może się kiedyś spotkamy na kawce, bez ciastka bo dietka
![]() Ja też tutaj nie mam żadnej rodziny, też własnie mi ciężko, jak Tż jedzie autem do pracy, to wszędzie trzeba na piechotkę dojść. Języka uczę się, na komputerze mam kurs, do tego książka i mp3, kupiłam jeszcze w Pl taki zestaw ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- 1500euro za co za kurs? Co tak drogo? Mój chodził na kurs i płacił 150euro a nie 1500, dlatego że na początku pracował tutaj za niskie pieniądze na 2miesięczny okres próbny, a tak normalnie to ten kurs kosztował ok 300euro. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
U nas tak jest chyba ze kurs z caritas tez bylam w szoku ,a i cena jest za caly kirs 8 miesiecy bede po 9
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Po przestudiowaniu masy teorii zasad odżywiania i dietetyki nie dam sobie wciskać takiego kitu ![]() Pierwsze dni odchudzania to głównie pozbywanie się wody z organizmu, dlatego efekty początkowe są zawsze większe na początku kuracji. Rozkład spalania: Przez pierwsze 3dni diety tracimy 70% wody, 5% białka, 25%tłuszczu! Etap 2: Do 13dnia diety tracimy 19% wody, 12% białka, 69% tłuszczu! Etap 3: Między 21 a 24 dniem diety tracimy 15% białka, 85% tłuszczu Etap 4: Od 24 dnia diety tracimy 25% białka, 75% tłuszczu!!!!! Stosując dietę odchudzającą należy doprowadzić do deficytu energetycznego, tak, by organizm zaczął czerpać energię już wcześniej zmagazynowaną w postaci tkanki tłuszczowej. Właściwym i zdrowym tempem odchudzania jest ubytek 0,5-1 kg w ciągu tygodnia. By stracić 1 kg na wadze, trzeba spalić aż 7000 kcal, z tego też powodu, z dziennej ilości kalorii (wartości całkowitej przemiany materii) należy odjąć około 1000 kcal. To co ty piszesz że organizm zjada same białko nie tłuszcz to jakieś brednie, czyste seans fiction! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Niestety muszę się zgodzić z moją przedmówczynią. 1300kalorii to może spożywać osoba, która nic nie robi, a jak tylko zacznie jeść więcej organizm się zbuntuje i wszystko zmagazynuje podwajając wagę, którą się utraciło, w dodatku jedząc mało tracimy więcej mięśni aniżeli tłuszczu. Wiem to troszke z własnego doświadczenia, ćwiczyłam dość sporo, jadłam średnio, a skróa zamiast się ładnie ujędrnić to zrobiła się trochę wiotka, owszem na wadze było mnie, ale jakim kosztem. Teraz już wiem, że trzeba jeść więcej, ja spożywam nawet do 2000kalorii, ale też sporo ćwiczę i teraz mogę dopiero powiedzieć, żę się zdrowo odżywiam i ładnie modeluje się moja sylwetka. Zrzucam pociążowe kilogramy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.