![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: książki o tematyce erotycznej
A mógłbyś mi ułatwić poszukiwania i podać autora/autorkę? Bo Google wyszukuje ten sekret, który raczej niewiele ma wspólnego z tym co piszesz :P
Tici, już widzę Twoja odpowiedź. Może pisała tam sceny z własnego życia i nie chce by ludzie wkraczali w jej intymność? Ciężko teraz o naprawdę dobry erotyk, ale skoro polecasz ten to sprawdzę co tam Pani pisząca pod pseudonimem Marie Adeline ciekawego nawymyślała ![]() ![]() Edytowane przez kirstek Czas edycji: 2013-08-19 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
SEKRET mi się bardzo podobał, niestety trudno znaleźć dobry erotyk tak, aby nie przypominał typowego Harlequina. Akurat tutaj autorce się udało, książka bardzo na plus. Każda kobieta ma w sobie urok i pewność siebie tylko musi je odpowiednio odkryć
![]()
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
W sumie to przeczytałam tylko serię z Greyem no i SEKRET, który wymieniono wcześniej. Pożyczyłam od koleżanki bo mi poleciła i faktycznie książka dobra. Warto przeczytać. Poza samym dreszczykiem towarzyszącym przy czytaniu, są też refleksje i wewnętrznej przemianie bohaterki. Sama potrzebowałam czegoś, co doda mi trochę pewności siebie - i ta książka spełniła moje oczekiwania.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
S.E.K.R.E.T. polecam, dostałam w prezencie i jest to chyba jedny erotyk w moim domu... Już wiem, ze będę chciala nabyć kontynuację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
w drodze do...Ciebie...
|
hmm ja już przeczytałam trylogię o Greyu, trylogię o Crossie ( moim zdaniem lepsza od Greya ), zaczęłam tą sagę 80 dni jestem przy 2 części dopiero, książka Felicjańskiej ( taka sobie) no i przymierzam się do czytania "Przystań posłuszeństwa" :P
![]() |
#36 |
Czytajka
|
Nie bez kozery polecam wszystkie książki Patryka Nowodworskiego. Autor potrafi w bardzo interesujący sposób wpleść w treść swoich książek zaskakujące i bardzo pikantne opisy zbliżeń. Książki te wciągają czytelnika treścią, doskonale dobranymi dialogami. Zresztą zobaczcie sami. Te książki to Crew, Kochanka, Pleban i Bystry detektyw. Serdecznie je wam polecam. Czytałam wszystkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Uwielbiam takie książki, mój facet też lubi to, że ja je lubię
![]() czytałam greya wszystkie 3 części i mimo wszystko mi się podobał ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Witajcie.
przeczytałam "80 dni" - wszystkie 5 części...fajnie napisane...polecam.... 1-3 części opisują w sumie jedną historię, natomiast 4 i 5 część opisuje osobne historię 2 osób, które w jakiś sposób uczestniczyły w tych pierwszych częściach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Ja polecam nowość "Rozkosze nocy" Sylvi Day. Tym razem autorka również nie zawodzi. Bohaterowie są ciekawie zarysowani. Nie ma sie wrażenia, że to cukierkowe postaci z telenoweli. Erotyczne opisy są na prawdę gorące a jednocześnie nie pozbawione dobrego smaku. oklaski:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Ja polecam J. L. Wiśniewskiego i jego książki, pełne delikatnego erotyzmu, każda z nas może się w nich odnaleźć. Polecam również "Pamiętnik Nimfomanki"
Czytałam Grey'a ... nie dało się tego czytać, jakoś przebrnęłam ale baaaaaaaaaaaaaaaardzo ciężko było, no bo jako humanistka i filolog "nic co ludzkie nie jest mi obce" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Również polecam Markiza de Sade. Z tego co słyszałam, to od jego nazwiska wzięło się pojęcie sadyzmu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
te 80 dni zoltych czerwonych itp moim zdaniem byly super xd i 100 pociagniec szczotka przed snem tez polecam ;p jeszcze zapach twojego oddechu tez spoko ale to krociutkie bardzo xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
Sophie Andresky "Pieprzyć przyjaciół" - bardzo fajna, taka inna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
A czytałyście Seksturystę - Adama Amblera?
Ja teraz właśnie zamierzam czytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Ja osobiście polecam cała serię " Bractwo czarnego sztyletu" ale to poprzeplatane z wampirami i dużo akcji w całym tym. Ale niektóre opisy pobudzają wyobraźnię. Czytałam dwa razy wszystkie książki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Czytałam pierwszą część Greya i nie wiem, czy to wina tłumacza, który nieudolnie przetłumaczył całą książkę na język przedszkolaka czy to wina autorki i jej braku talentu pisarskiego. Poza tym wcześniej czytałam "Zmierzch" i nie mogłam odeprzeć wrażenia, że czytam po prostu jego erotycznej wersji przeniesionej w inne realia (później się okazało, że autorka rzeczywiście się wzorowała na "Zmierzchu"). Gwoździem do trumny dla tej serii był seans filmu "9 i 1/2 tygodnia", gdzie opowiedziano wcześniej (chyba w 1986) tą samą historię. I jakoś mam opór przed pozycjami, na których jest napisane "Inspirowane Greyem" itd.
Co do pozycji, które polecam, to na pewno "Siostrzenica markizy". Świetna, wciągająca pozycja, którą czyta się z zapartym tchem i wypiekami na twarzy ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
"Pamiętniki Fanny Hill" czytałam chyba jako 12 latka, bo znalazłam schowane głęboko w szafie rodziców :-P no i z tego co pamiętam, to dużo było scen seksu, ale nie wypowiem się o jakości powieści, bo pamiętam za mało no i czytałam głównie te "ostre" fragmenty:-P
Oprócz tego czytałam Maxwell Gina "Edukacja Kopciuszka", Bloom Indigo "Przeznaczona do gry" i Megan Hart "Trzy oblicza pożądania", żadna z nich mnie nie powaliła, za delikatne jak dla mnie ;-) zaraz zacznę tego de Sade tylko skończę "Spis cudzołożnic" Pilcha, bo nie lubię jednocześnie być w trakcie czytania różnych rzeczy ![]() Piszę z telefonu-pozdro szejset
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Ja teraz zamierzam przeczytać w końcu Seksturystę - Adama Amblera
![]() Jestem ciekawa czy mi się spodoba bo czytałam już tyle pozytywnych recenzji, że muszę to sprawdzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
BAN stały
|
nie wiem czy kojarzycie, ale jeszcze jedna bardzo fajna i ciekawa książka o tematyce erotycznej ale też o trudnej miłości to After Anny Todd. Moim zdaniem super napisana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
cała seria Strzała Kusziela (polityczne fantasy z punktu widzenia prostytutki), dla tych co lubią na ostro.
No i Anna Rice ze śpiąca królewną.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Nie polecam żadnych książek erotycznych. Wszystkie są beznadziejne.
Polecam za to dobre polskie opowiadania erotyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Ja polecam Olivie Cunning serie Sinner on tour i One night with Sole Regret.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
reklama bloga
Edytowane przez 201607040946 Czas edycji: 2015-02-16 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
50 twarzy Greya to straszna nuda, zarówno książka jak i film
![]() [reklama] Edytowane przez 201607040946 Czas edycji: 2015-03-06 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
Ja przeczytałam ostatnio "przebudzenie śpiącej królewny" i "s.e.k.r.e.t.".
Pierwsza z nich według mnie była nudna, mało w niej seksu jako takiego i erotyzmu, a mnóstwo opisów chłosty, która nie przynosi nic ciekawego i ostatecznie kompletnie nudzi czytelnika. Rozumiem, jeśli lanie jest wstępem do czegoś więcej, a nie gdy robi się je cały czas na prawo i lewo bez większego znaczenia :-/ Za to "S.E.K.R.E.T." pobudza wyobraźnię, przyjemnie się ją czyta, w żadną stronę nie jest przesadzona i jest bardzo lekka. Brakuje mi tam czegoś ostrzejszego, trochę bardziej wyuzdanego, ale da się przeżyć ;-) według mnie jest trochę za krótka, spokojnie można by rozwinąć fabułę na drugie tyle stron ![]() Piszę z telefonu-pozdro szejset
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
podbijam, bo może coś ciekawego trafiło na wasze nocne szafeczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
To koniecznie przeczytaj SEKRET- bardzo dobra pozycja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Szukam czegoś pikantnego, na lekkie pobudzenie zmysłów, ale padło tyle propozycji, że kompletnie zgłupiałam. Może zaczęłabym od czegoś krótkiego... :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.