|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Upławy
A może te upławy są spowodowane nadżerką? Ja tak właśnie miałam i ginekolog przepisała mi różne globulki i lekarstwa ale upławy nie ustąpiły i miałam zamrażaną nadżerkę. Oczywiście tak jak dziewczyny polecam wizytę u ginekologa, samo nie przejdzie.
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nic wiecej nie wiem na ich temat podobno kosztuja cos ok. 15 zl. i na tym konczy sie moja wiedza
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc zauwazylam ze kilka dni po miesiaczce pojawiają sie uplawy koloru brązowego ale po kilku dniach sluz jest przezroczysty czy to moze oznaczac stan zapalny
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Te brazowe uplawy to zaden stan zapalny tylko naturalny proces po miesiaczce, po prostu twoje resztki krwi mieszaja sie ze sluzem az do calkowitego oczyszczen ia. MOglabys sie martwic gdyby cos takiego zdarzalo ci sie w tych dniach kiedy twoj sluz jest calkiem czysty.
|
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
ja zawsze (od kiedy pamietam, czyli od lat chyba ośmiu ;-) uzywałam tamponów na dzień a w nocy nic (czyli podpaska, albo tylko wkładka). i było okej. Zgadzam sie, że fajnie sobie w nocy "odetchnąc".
Ale moja nowa pani ginekolo odradza kategorycznie tampony ;-( Podobno to wylęgarnia grzybka. Poza tym moja osobista przyjaciołka przechodziła toksoplazmozę , czyli to, czym straszą na ulotkach dołączonych do tamponów, a nigdy sie w to oczywiście nie wierzy. To jest zakażenie gronkowcem - polega to na tym,że zkażona (trochę już nadpsuta) krew miesięćzna przedostaje sie do krwioobiegu przez jakies małe otarcie, podraznienie śluzowki pochwy. łykała jakies świństwa, wyglądał okropnie i ledwo łaziła. Chociaz podobno w stanie ostrym, to bywa nawet śmiertelne brrr. tak że uważajmy. A teraz osobiscie to mam dylemat, bo urolog mowi, że tampony sa korzystniejsze przy moich częstych zakażeniach drog moczowych (bo sie nic nie przenosi, jak na podpasce), a ginekolog mówi odwrotnie - że tampony sa be najlepiej nie mieć okresu ;-) |
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
toksoplazmoza...a tampony...co za bzdury...tokspolazmozż można złapać przez jedzenie niedogotowanego mięsa lub przez kontakt z kocimi odchodami...no nie mam racji???
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.

Słyszalam ze po 2 dniach znikaja juz
podobno kosztuja cos ok. 15 zl. i na tym konczy sie moja wiedza