|  2015-09-09, 20:45 | #31 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2015-07 
				 | 

Dot.: Szampony do codziennego użytku

O super napewno sprobuje te szampony   bo moje wlosy sa wlascie takie jak twoje | 
|     |   | 
|  2015-09-14, 16:41 | #32 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2015-06 
				 | 

ja raz w tygodniu używam szmaponu z pokrzywą bo kiedyś moja fryzjerka mi powiedziała ze dzieki temu własy będa mocniejsze i mniej łamliwe

| 
|     |   | 
|  2015-09-15, 15:52 | #33 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: kujawsko-pomorskie 
				 | 

Pewnie to do oczyszczania, dobry pomysł. Tez raz na tydzień włosy takim prostym szamponem oczyszczami Wysłane poprzez Sony Xperia Z2. 
				__________________ Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb | 
|     |   | 
|  2015-09-19, 18:18 | #34 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2015-08 
				 | 

co uważacie o szamponie ISANA Shampoo Intensiv Pflege ?? Nadaje się on do codziennego mycia? Jest z tych delikatnych czy raczej bardziej szkodliwych dla włosów? Czytałam na jego temat rózne opinnie i sama nie wiem w co wierzyc ;/ może któraś z was mi pomoże  Jego skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Styrene/Acrylates Copolymer, Sodium Lauryl Sulfate, Decyl Glucoside, Panthenol, Polyquaternium-10, Niacinamide, Lysine Hydrochloride, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Sodium Hydroxide | 
|     |   | 
|  2015-09-19, 18:41 | #35 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: kujawsko-pomorskie 
				 | 

Szamponu nie miałam, ale polecam odżywkę z tej serii tak w nawiasie. Wysłane poprzez Sony Xperia Z2. 
				__________________ Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb | 
|     |   | 
|  2015-09-20, 16:01 | #36 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2015-08 
				 | 

Okej   dzięki ;p w takim razie zaryzykuje z wypróbowaniem szamponu :p | 
|     |   | 
|  2015-09-21, 10:21 | #37 | 
| kic kic Zarejestrowany: 2013-02 
				 | 

Ten szampon nie jest delikatny, na początku ma SLeS, potem SLS (no i po co?). Codziennie możesz nim myć jeśli nie wyznajesz zasady że do codziennego mycia to szampon bez sls/sles/scs/als itp. no i jeśli ci podpasuje. Sama używam na co dzień magnesium laureth sulfate (Babcia Agafia) i jest w porządku    | 
|     |   | 
|  2015-09-21, 10:27 | #38 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2015-09 
				 | 

Eva Nature Style a szczególnie ten pokrzywowy to naprawdę doskonały szampon. Nie ma sensu zmieniać i znów testować kolejnego. Ja uzywam go już bardzo długo i naprawdę jestem zadowolona. Moje włosy są mocne, lśniące, a przede wszystkim nie mam łupieżu     | 
|     |   | 
|  2015-09-21, 10:31 | #39 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-11 Lokalizacja: Niemcy 
				 | 

Temat jest tak ogólny, że w zasadzie to każdy szampon można tu wymienić, bo każda skóra głowy ma swoje potrzeby.  Moja tłusta wymaga solidnego mycia i nie dość, że myję ją codziennie, to nakładam szampon dwukrotnie, raz na skórę i włosy, potem odżywka na długość i druga dawka szamponu na samą skórę głowy, zostawiam na czas umycia ciała pod prysznicem. Mam dwa szampony, jeden mocno rypiący, obecnie Stapiz oczyszczający, wcześniej szampon oczyszczający od trychologa. Drugi - często jakiś eko, teraz akurat Urtekram. Tego typu szampony często zawierają średnio łagodne detergenty, ale to wcale nie oznacza, że myją łagodnie. Dobrym przykładem jest tu zresztą popularna Alterra. Dla jednych są to łagodnie myjące szampony, dla innych mocno - mówię o odczuciu, a nie rodzaju detergentów w składzie. | 
|     |   | 
|  2015-09-21, 10:37 | #40 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-01 Lokalizacja: kujawsko - pomorskie 
				 | 

Cytat: 
  Mi odpowiada. Poprzednio używałam jakiegoś innego, też dla dzieci :p Do codziennej pielęgnacji to chyba najlepsze szampony. Jednak po każdym obowiązkowa odzywka - bynajmniej u mnie (włosy farbowane) | |
|     |   | 
|  2015-09-22, 15:45 | #41 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

Tak do codziennego użytku to ja lubię te od Garniera, nie są zbyt drogie, a bardzo przyzwoicie wpływają na samopoczucie włosów. Szczególnie lubię ten wzmacnia włosy, ogólnie dla suchych i łamliwych włosów jest on bardzo dobrym szamponem. Pozdrowionka!

Edytowane przez Paletka44 Czas edycji: 2015-09-22 o 15:46 | 
|     |   | 
|  2015-10-07, 13:33 | #42 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-06 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Na co dzień myję włosy i skórę głowy odżywkami, jednak raz za czas lubię użyć czegoś mocniejszego, ale nie stricte oczyszczającego. Fajnie spisują się tutaj u mnie szampony fitomed oraz mydło miodowe babci agafii - to mydło tylko z nazwy   Fantastyczny jest też szampon biolaven, z tym, że on ma w składzie guar, które lubi mnie obciążyć. Jednak mnóstwo osób go chwali, zatem warto spróbować. Lubię także hippa, babydream jednak lekko puszy i plącze mi włosy. Trzeba próbować i szukać ideału   Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2015-10-07 o 13:34 | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.