![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Modeling XXL
Cytat:
Taka prezentacja obrzydziłaby mi zakup produktu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Bijcie mnie, też mi się to nie podoba i nie boję się tego powiedzieć. Pewnie zaraz posypią się gromy, czekam tylko na nie. Że jestem wychowana na lalkach barbie w plastikowym świecie fotoszopa i nigdy prawdziwej kobiety nie widziałam a mama krzywdziła mnie zakładając mi koc bez otworów na oczy będąc na plaży żebym kobiet nie widziała. Nie, po prostu niektóre rzeczy mi się nie podobają i prosiłabym o niepodważanie tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
kilka sesji
H&M http://lula.pl/lula/1,111791,9612041...marki_H_M.html ASOS http://www.groszki.pl/groszki/1,1116...plus_size.html VOGUE AUSTRALIA http://lula.pl/lula/1,111795,1006968...Australia.html H&M http://www.groszki.pl/groszki/1,1116...ollection.html
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Crystal Renn kiedyś była modelką większych rozmiarów, jednak zeszła bodajże do rozmiaru S (chyba, że się mylę).
Oczywiście Emo nie mam na myśli wyglądu tak jak kobieta na drugim zdjęciu. Podpatrzyłam już wiele modelek XXL min. Tara Lynn,Robyn Lawley czy Candice Huffine, Ashley Graham,Kate Dillon ,Silva Rho,Barbara Brickner,Anansa Sims,Fluvia Lucerda. Nie zależy mi na promowaniu w jakikolwiek sposób otyłości. Nie jestem także otyłą osobą. Oczywiście uważam, że popadanie ze skrajności w skrajność jest jak najbardziej złe. Za to dziś przypadkiem wpadłam na to: http://rekordyguinessa.pl/rekord-gui...zersze-biodra/ I prawie spadłam z fotela ![]()
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fast foodami w tym samym celu? Błędne koło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czy to szczupła kobieta,czy grubsza ma podobne problemy z niedoskonałościami .cellulit ,czy rozstępt to nie efekt uboczny rozciągniętej skóry,tuszy,ale genetyki. ![]() Cytat:
Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2013-05-06 o 21:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To NIE jest bielizna dla dużych biustów. To jest bielizna zaczynająca się od pewnego pułapu obwodowego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
![]() A wcale wychudzona nie byłam, zwykła chuda nastolatka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Te wszystkie sesje sa z modelkami plas size, 36 to raczej nie, ale 38 już tak a to przecież też jest rozmiar plus size.
![]() |
#41 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
Co do milczenia o grubych - oczywiście, że jest taka nagonka. Chociażby w Internecie jest obecnych pełno haseł w klimacie "facet nie pies" albo "prawdziwa kobieta ma krągłości". Powiesz publicznie o kimś że jest gruby - pewnie jesz tylko marchewkę, a może on jest chory, a może to genetyczne, a w ogóle to jak śmiesz. Natomiast tekstów o "anorektyczkach" jest multum, bo nazwa ciężkiej choroby stała się inwektywą kierowaną w stronę chudych kobiet. Ludzie uważają, że jak nazwą Cię brzydko bo jesteś chuda, to Cię nie obrażą, bo tylko grubi mają uczucia. Promocja rozmiaru powyżej 36 to nic złego. Promocja Candice - owszem, to jest stawianie za wzór chorobliwej otyłości.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Beyonce nie ma figury wychudzonej modelki a tez reklamuje stroje dla H&M.
zauwazcie, ze modelki sa chude bo na chudych wszystko lepiej wyglada. Tylko dla mnie smieszne jest to, ze dziewczyny na wybiegu prezentuja ciuchy dla zwyklych ludzi, a sylwetki tych modelek niesety nie sa w uniwersalnym rozmiarze. malo ktora dziewczyna ma 180 i wazy przy tym 50 kg. paradoks: niby ciuchy uniwersalne, dla wszystkich(powiedzmy nie dla tych pan z nadwaga) ale jednoczesnie dobrane do sylwetki nielicznych. taki jest swiat mody: na manekinie ubranie wyglada oszalamiajaco, ale jak przymierzy to "zwykly smiertelnik" to niestey nie jest juz tak pieknie.... Edytowane przez senkasandry Czas edycji: 2013-05-06 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Tak, raz są modne szczupłe klepsydry, a raz szczupłe chłopczyce. Otyłość nie była w modzie ani raz od tego czasu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() Bo rozmowa jest o modelkach XXL, nieprawdaż? I nawet tutaj przeciwieństwem dla przerażająco otyłych okazów są "anorektyczki" lub kobiety o "anorektycznej" sylwetce. Nikt nie myśli o tym, że anoreksja to zaburzenie natury psychicznej, więc na zdrowy rozum nie ma czegoś takiego jak anorektyczna sylwetka.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
modelka ma sprzedać ciuch,a nie ciało. wciąż rosnące społeczeństwo spowodowało,ze wrosło zapotrzebowanie na duże modelki pokazujące,że można kupic piekny biustonosz na ogromny biust. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
dla mnie najgłupsze jest mowienie 'modelka plus size' na rozmiar 38 :P jaki to znowu plus size... jak dla mnie modelki powinny być w rozmiarze 36-40, ani za duze, ani za 'male'
czyli jak mam 182cm, rozmiar 38 i nie mam cellulitu to mogłabym być modelką plus size... nie poszłabym na to, nawet brzmi strasznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
sissy that walk
|
A czy nie trąbi się od wieeelu lat o promowaniu chorobliwej chudości? Modelka z rozmiarem 34 też ma sprzedać ciuch, a jednak rosnącą ilość młodych osób cierpiących na zaburzenia odżywania zarzuca się projektantom i agencjom modelek.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Ja niestety spotkałam się z ogromną krytyką w moim kierunku, a nigdy chorobliwie chuda nie byłam. Zaczynając od wieszaków, niekobiecych szkieletów, więźniów z Auschwitz, a kończąc na przemowach wygłaszanych przez nauczycielkę (sic!) przy całej klasie na temat moich rodziców zamykających mi lodówkę na klucz. To, że Ty się z czymś takim nie spotkałaś nie oznacza, że takie zjawisko nie istnieje. Istnieje i ma się dobrze, co widać szczególnie po facebooku i grupach typu "Prawdziwe kobiety cośtam cośtam".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie nie ma skrajności wsród pusztystych. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2013-05-06 o 21:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Konto usunięte
|
Taaaa
Grubsza dziewczyna zakłada fanklub "prawdziwa kobieta ma piersi, pupę i inne bajery, facet nie pies na kości nie poleci" - łał ale ona jest super tak się akceptuję i w ogóle Szczuplutka dziewczyna zakłada fanklub "prawdziwa kobieta jest lekka, zwiewna jak rusałka, facet nie sumo smalcu nie je" - żal, o matko, próbuje sobie leczyć kompleksy cudzym kosztem, pewnie ma problemy z głową. Podobnie jest z innymi rzeczami ![]() Jak ktoś tego zjawiska nie widzi, to jest to dziwne. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
dwie szkoły rozmiarów mówią 36/38=S 38/40=M 40/42=L 50 wychodzi XXXXL lub XXXXXL. no dla mnie to przesada, ale ja już mówiłam że mnie zaraz ktoś zje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy większy biust,aby szczupła nie mogła sie wcisnąć się w M,a co dopiero w L ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
A no właśnie.
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- ok TmargoT ty masz swoje zdanie, ja mam swoje. dla mnie rozmiar 50 niezależnie od wzrostu to skrajność. No dziwna jestem, to się zdarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
Nom mnie najwyraźniej też, skoro zdarza mi się uważać rozmiar XXXXL/XXXXXL za większy od przeciętnego.
No ale to ja idę spać do mojej alternatywnej rzeczywistości, dobranoc ;-). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
sissy that walk
|
Wiesz, to nie muszą być skrajności w rodzaju Beth Ditto jeśli przyjmiemy, że ideałem jest sylwetka zdrowa, szczupła. Według mnie wystarczy wspomniana przeze mnie wyżej modelka plus size z sesji w Vogue, by przyjąć, że za przykład fajnie ubranej, zadbanej kobiety została podana osoba z bardzo wyraźną nadwagą (jeśli nie otyłością). Tyć można w zasadzie w nieskończoność, ale niekoniecznie trzeba wyglądać jak wieloryb wyrzucony na plażę by nie być zdrowym z powodu swojej wagi. Dlatego ja czekam na moment, gdy będzie promowana sylwetka szczupła - po prostu. Wszystko jedno czy z małym czy dużym biustem, czy z płaską czy wystającą pupą. Po prostu normalna, szczupła, taka jaką mają zdrowe, młode kobiety mijane na ulicach.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
Wy to krytukujecie, a moim zdaniem warto zajrzeć:
http://prawdziwekobietymajakraglosci.pl/ I gwarantuje, że są tabuny ludzi, którym się ten pomysł podoba i równie wielu, którzy uważają, że to obrzydliwe. "Przyświeca nam misja promowania kobiecych kształtów i przekonania , że piękno ma znacznie szerszą rozmiarówkę niż przeciętny sieciówkowy sklep. Staramy się nie wdawać w dyskusje o domniemanym szerzeniu otyłości (choć od kiedy prowadzimy bloga naszym wielkim marzeniem jest by społeczeństwo zaczęło rozróżniać czym jest otyłość a czym nadwaga) czy dyskryminowaniu szczuplejszych kobiet. Nasze hasło jest tłumaczeniem sloganu i traktowanie go zbyt dosłownie nikomu jeszcze nie wyszło na zdrowie. Całą energię jaką wkładamy w ten projekt staramy się kierować w stronę podkreślenia naszego upodobania do krągłych kształtów – nie szykanowania innych wariantów sylwetki. „Dyskryminujemy” szczupłe dziewczyny w takim samym stopniu jak każda inna osoba, która mówi, że podoba się jej co innego – czyli wyrażając swoje zdanie." Ja się nie mieszczę w zakres, uwielbiam "chłopięcy" typ sylwetki (chociaż akurat takiego nie mam), ale nie mam KOMPLETNIE nic przeciw, że ktoś się czuje kobieco w rozmiarach 40+. W żaden sposób nie czuję się urażona. Jeszcze ciekawy wywiad: http://kobieta.onet.pl/moda/ci-ktorz...-problem/njh83 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.