![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierścionek zaręczynowy - nie spodobał się narzeczonej
ten drugi jest bardzo ładny
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Najważniejszy jest gest!
Cytat:
![]() Jeśli jednak dla niej pierścionek okazał się totalnie nie w jej typie, to powinna mu to delikatnie zasugerować i mogliby go jakoś zmodyfikować u jubilera ![]() Choć ja z zapytań tej dziewczyny bym wywnioskowała raczej, że z czystej ciekawości chciała wiedzieć, gdzie kupiony i czy drogi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja! ![]() ![]() ![]() Autorze, spokojnie, nie przejmuj się, to nic strasznego - nawet jesli jej nie podpasował. Ja się cieszę, że TŻ trafił w mój gust w 100%, ale nie byłoby mi przykro ani gdyby chciał pierścionek wybrać razem, ani gdyby okazało się, ze wybrał coś totalnie nie w moim stylu. Zwyczajnie, to są sprawy do łatwego załatwienia i odkręcenia ![]() Pozdrawiam -również zaręczona w górach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Jesli chodzi o zmianę rozmiaru pierścionka , to nie każdy da się zmniiejszyć weźcie to pod uwagę i jesli zachodzi taka potrzeba to należy wybrać sie do Jubilera u którego pierścionek został zakupiony. Ja mam pierścionek w kształcie obrączki i jedna z częsci jest z brylancików i zmniejszenie rozmiaru nie gwarantowało , że się wszytsko nie rozsypie. Pierscionek tkóy dostałam był 2 rozmairy za duży , nie był dostępny mój rozmiar ale dostałam proozycje od Apartu iż jeśli poczekam około 1-1,5 miesiąca zostanie dla mnie wykonany mniejszy rozmair.
Najlepiej zapytaj narzeczonej , co myśli o pierscionku i będziesz wiedział czy problemem jest rozmair czy coś innego. I nie róbcie z piersionka zaręczynowego "jakiegoś bóstwa" bo to tylko symbol i do tego drogi. Liczy się uczucie a nie jaki kto ma pierścionek.
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Mój tata oświadczając się swojej obecnej narzeczonej kupił jej pierścionek z brylantem, ale wyglądający dosłownie jak brylant w śrubce. Jego narzeczona cały czas się śmieje, że dostała śrubkę (bo tak się on każdemu kojarzy). Ale urocze jest to, że nie dała mojemu tacie do zrozumienia, że on się może jej nie podobać, była mega szczęśliwa z zaręczyn i nawet tego pierścionka. Swoją drogą, tata uwielbia różnego rodzaju narzędzia i majsterkowanie i uważam, że ten pierścionek był po prostu 'JEGO'.
Wracając do tematu, czasami warto przymrużyć oko na wybór partnera. Wiadomo, kiedy narzeczona daje do zrozumienia, jaki pierścionek jej się podoba, warto to uwzględnić. Ale w/g mnie powinno się cenić samodzielne wybory. Mój narzeczony wybrał sam pierścionek, o 2 rozmiary za duży, bo sugerował się 2groszówką, z którą przyszedł do Jubilera i powiedział: "proszę taki, jak ta 2 groszówka, ale troszeczkę mniejszy". Może i sama bym go nie wybrała, ale widziałam, że wzorował się na piersionku, który dostałam na 18stkę od taty, bo sama go wybierałam. PIERŚCIONEK TO TYLKO SYMBOL, warto docenić ten trud, kombinowanie i poszukiwania tego idelanego dla naszych partnerów pierścionka. ![]() Ja wymieniłam ostatecznie na mniejszy, bo nie było problemu. Może warto zapytać swoją narzeczoną, czy chce mniejszy. Może problem leży tutaj.
Praca nad sobą: ![]() - Aikido - Szafowe Porządki - Kawowy Peeling - Projekt DENKO - Paznokcie i Włosy - Oszczędzanie 10.05.2014 Nasz Ślub ![]() ![]() WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=703847 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
szczerze mówiąc, dziwi mni trochę zachowanie twojej narzeczonej.
no moze faktycznie ma bardzo wybujały gustm i pierscxionek, ktory wybrales moze si jej nie podobac tylko czy w takiej chwili ma to jakies znaczenie????.. czy nie byla szczesliwa samym faktem,ze sie jej oswiadcasz? mysle,ze w takiej chwili pierscionek i w ogole jaki on jest nie ma zadnego znaczenia( chociazby dla mnie..) Moj facet oswiadczyl mi sie dajac mi złoty pierscionek(w dom czekał na mnie certufikat,ze ma brylant choc w ogole nie bylo to istotne) w okresie, gdy szukał pracy.Sam fakt,ze zdobyl sie na gest kupienia mi pierscionka byl ogromny. Aczkolwiek, znam dziewczyne ktora gdy dostała pierscionk i znalazła model w internecie. była bardzo zniesmaczona faktem,ze jej chlopak wydał na niego ,,tyko"..1000 złotych....
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co, fakt że pierścionek nie jest w jej guście wyklucza radość z zaręczyn czy jak? Chyba po to facet wybiera pierścionek pod gust narzeczonej, by była zadowolona i go nosiła - jeśli nie trafił to serio to jest taka tragedia i problem? Naprawde nie można pierscionka wymienić...? Nie wiem, gdyby mi nie spodobał się pierścionek który otrzymałam to bym zwyczajnie TŻtowi o tym powiedziała i wiem, że nie byłoby żadnego problemu - wybralibyśmy razem coś innego. Właśnie po to, bym z przyjemnością go nosiła, a nie miała w głowie "mam wspaniałego narzeczonego, ale pierścionek to najchetniej zakopałabym w szufladzie".
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
a ja mój pierścionek zgubiłam i żal mi tyłek ściska do tej pory, bo jednak jest ten sentyment, że to był ten jeden jedyny pierścionek, z którym mój narzeczony przede mną klęknął...
btw kupił mi drugi, drugi raz klęknął i zapytał, czy za niego wyjdę, po czym wstał i patrząc na pierścionek powiedział "pilnuj go, bo trzeci raz klękał nie będę" ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
ja swój pierścionek zaręczynowy po nieudanych zaręczynach wyrzuciłem. impuls rzecz oczywista u facetów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.