|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fryzura dla pociągłej twarzy? Lekki makijaż - hot or not?
Cytat:
Ja do teraz walczę z robotą kosmetyczki - probuje zapuscić tych pare za dużo wyrwanych włosków z dołu łuku. Ale one jakoś tak wydają mi się pod kątem teraz rosną - czy sie przyzwyczają, nie wiem. Bo jak będą miały dalej tendencje sterczącą to co z nimi począć? ![]() Autorko - włosy rude
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
oo tak, jeśli chodzi o sińce pod oczami, mam to samo... I niczym nie mogę tego zakryć ;/
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
zanim zaczniesz się malować musisz koniecznie zająć się brwiami. bo inaczej połączenie makijażu z niewydepilowanymi brwiami bedzie wyglądało komicznie.
kilka rad odnośnie depilacji brwi. zostaw kształt łuku naturalny, nic nie zmieniaj, żadnych brwi w kształcie plemnika, łukowatych niteczek czy innego dziadostwa. musisz tylko powyrywać te wlosy, które wyraźnie rosną poza linią łuku pod spodem i uczynić końcówki nieco cieńszymi. sprawa z brwiami nie jest taka prosta. musisz depilować je po trochu, po kilka włosków z jednej i z drugiej, brwi muszą być symetryczne. absolutnie nie depiluj brwi "metodą ołówka" brwi mają się zaczynać przed lub tuż nad kącikiem oka a nie gdzies w połowie oka, bo ktoś ma tak szeroki nos dołem.... najgłupsza metoda ever! do tego zależna jeszcze od grubości twojego ołówka... niektóre laski mają tak śmiesznie przez to rozjechane brwi aż mi ich żal. na załączonym zdjęciu masz symulację Twoich brwi po depilacji. lekie odchudzenie łuku nada Twoje twarzy delikatniejszy wygląd. byle nie przesadzić! i tak jak pisała koleżanka wyżej, uważaj na kosmetyczki., sporo z nich to amatorki, potrafią zniszczyć naturalny łuk! jeśli chodzi o kolor włosów obecny Ci po prostu nie pasuje, totalnie kłóci się z twoją kolorystyką. moim zdaniem nie dodaje urody. nie podkreśla jej tylko się z nią gryzie. jaki jest twój naturalny kolor włosów? obstawiam, że najlepiej byłoby Ci w takim kolorze jaki maja twoje brwi, ewentulanie pogłębiony kolor - dokladnie taki jak mają twoje oczy. wiem, ze massz na rude zajawke jak z 60% lasek obecnie, ale niestety... nie polecę Ci dalszego farbowania się na ten kolor. obejrzyj zdjęcia i porównaj efekt: |
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
btw jeśli masz zdjęcie pokazujące naturalny kolor dodaj je proszę, będzie to pomocne.
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Pierwsze co powinnaś zrobić to rzeczywiście wyregulować brwi
i możesz delikatnie podkreślać je brązowym cieniem żeby wydawały się wyrazistsze . A co do włosów widzę Cię w jesiennym brązie
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
no i jak porobiłaś jakieś zmiany? pokażesz sie nam ?
|
|
Nowe wątki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

i możesz delikatnie podkreślać je brązowym cieniem żeby wydawały się wyrazistsze . A co do włosów widzę Cię w jesiennym brązie