![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie kosmetyki do moich wlosów?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Ja już znalazłam mały sposób na moje wlosy.
![]() Myję tym, co zawsze (najpierw rumiankowym, potem Shaumą z kokosem i shea, potem jedwab w płynie albo Kallos) i podsuszam, z tą różnicą, że nie robię tego NA NOC, jak zawsze robiłam, tylko W DZIEŃ. Nigdy nie mialam czasu w dzień się myć, tylko zawsze na wieczór, ale ze względu na te ostatnie upały, jak wracam ze szkoły, to leje się ze mnie i zawsze idę pod prysznic i myję włosy - podsuszam, byle nie kapały i same dosychają, potem się spoko układają. ![]() Więc sposobem (jak ktoś ma taką możliwość) jest na pewno mycie w dzień. Aha, no i stosuję trochę tego mojego Gliss Kura w sprayu.
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
A może lepiej wybrać jakiś zabieg do włosów . Na przykład keratynowe prostowanie , po którym włosy są proste i delikatniejsze . Keratyna to budulec włosa i powinno w sporym stopniu poprawić kondycję włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pewna i dumna z siebie
|
martyna, keratynowe prostowanie włosów bardzo mocno wpływa na ich strukturę, ponieważ pod wpływem kosmetyków oraz wysokiej temperatury zmienia się łańcuch budujacy włos. Często salony nie w pełni są świadome jak wykonac zabieg i wykorzystują za dużą temperaturę. Musiśz pamiętać również, że jeśli zrobisz sobie keratynowe prostowanie koniecznie powinnas używać produktów do podtrzymania, bo inaczej będą znów sianowate.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.