![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcielibyście być sławni? Tak/Nie i dlaczego ?
nie
nie lubię szumu wokół mojej osoby nie lubię tłumów no i tak po prostu - bo nie. Bo po co :P chyba, że np jakaś dziedzina sztuki albo nauki (to raczej niemożliwe u mnie haha) albo nie wiem wydam kiedyś książkę i rozwali europę ![]() bo wtedy to znają raczej zainteresowani a nie jakieś tam nastolatki albo psycho fani ![]() ale tak żeby ludzie lubili mnie za mój "ryj" to nie Edytowane przez chwast Czas edycji: 2013-06-14 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie sławą pudelkową jest nie tylko celebryta, ale w ogóle osoba rozpoznawalna. Pisałyście wyżej o Nosowskiej jako pozytywnym przykładzie. I okej - jako osoba, która interesuje się muzyką, doceniam jej wkład, talent, sztukę itd., ale nie jest dla mnie ani celebrytą, ani sławą - znam mnóstwo osób, które widząc jej zdjęcie nie wiedzą, kto to w ogóle jest. Niestety.
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak widać też tam trafiła. Poza tym należy odróżnić sławę od popularności. Tak samo ja sława lekarza- przepraszam, ale poprosiłybyście sławnego chirurga o autograf? (pomijam, że ja nie poprosiłabym chyba nikogo o autograf, nawet od Brada Pitta, ale wiele osób już tak). Albo czy taki chirurg będzie znany za 30 lat? Chirurg czy inny naukowiec są osobami znanymi w pewnych kręgach, ale nie sławnymi bo sława jest powszechna- np. Angelina Jolie, Beatlesi, królowa Elżbieta II czy nawet Beckham bądź papież. Osoba, która pisze książki jest znana, ale tylko w pewnym otoczeniu, czesto ludzie nie wiedzą jak wyglądają autorzy. Przeciez ludzie komentują wygląd Anny Komorowskiej, żony Baracka Obamy, czy córki Macieja Stuhra."Życzliwi" lub starzy znajomi przesyłają do różnych pism czy portali stare dawne zdjęcia, rozwoj techniki i można się dokopać jak ktoś wyglądać w podstawówce, studniówce itp. Moim zdaniem np. Sapkowski jest znany, ale nie sławny- bo jest znany tym którzy czytają fantastykę. A ile osób wie kim jest, wie jak wygląda, gdzie mieszka? Rowling jest sławna. Poza tym ile tych naukowców znacie i byście rozpoznali na ulicy? Czy ktoś kto dostał Nobla jest automatycznie sławny? Ilu więc Noblistów (niepolskich) wymienilibyście? sława nie przemija, nawet po śmierci, a popularność jest czasowa. Sławna osoba to księżna Diana- za którą paparazzi jeździli... a osoba znana to burmistrz miasta X, który jest znany tylko w swoim mieście, tudzież gminie. Edytowane przez bentkuff Czas edycji: 2013-06-14 o 19:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Marszałkini II RP
|
Moim marzeniem zawsze było zostać politykiem więc myślę, że siłą rzeczą byłabym sławna. Ale nie chodzi mi o sławę i bycie "politykiem" jak "aniołki Kaczyńskiego" tylko takim, który zmieniłby rzeczywiście Polskę na lepsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Takich polityków to chyba nie ma w Polsce .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Marszałkini II RP
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
Marzenie sciętej głowy, dla nich liczy sie kasa i władza .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Marszałkini II RP
|
To oczywiste, że jak ktoś chce być politykiem to chce zdobyć władzę. Pytanie tylko w jaki sposób chce ją wykorzystać. A co do pieniędzy to zawsze byłam zdania, że polityk skoro chce kierować państwem to powinien być na tyle zaradny, że nie powinien żyć na koszt podatników tylko z tego co samemu udało mu się zarobić. A mnie jeszcze sporo brakuje do tego poziomu, a i poglądy jeszcze pewnie długo nie znajdą wystarczającego poparcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Marszałkini II RP
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Niestety, ale w pewien sposób jestem i to zarówno ze sfery zawodowej, jak i prywatnej. Niektórzy ludzie z osiedla "sztucznie" mi się kłaniają i zagadują, bo widują mnie w tv i myślą, że przy okazji udzielę im bezpłatnych porad, czy czegoś w tym stylu. Poza tym, ZAWSZE muszę się pilnować, na imprezach, meczach, bo może gdzieś być dziennikarz i mnie capnąć. Lubię prywatność, ale w moim zawodzie nie do końca jest możliwe całkowite jej obronienie.
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
I tak i nie. Chcialabym wydac ksiazke, ktora bedzie dobra i ludzie z przyjemnoscia beda ja czytac (bron boze, nic w stylu zmierzchu), ale chcialabym ja wydac pod pseudonimem, poniewaz bardzo cenie sobie moja prywatnosc i uwazam, ze epatowanie wlasnym zyciem do szczescia nie jest mi potrzebne
![]()
![]() |
#44 | |
Marszałkini II RP
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
|
Bez przesady. Żadną tam "celebrytką".
![]() |
#46 |
Marszałkini II RP
|
A tak w ogóle kiedyś, jak sporo dziewczyn, chciałam być modelką na miarę Claudii Schiffer, dziś można rzec na miarę Anji Rubik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba ten sam zawód ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
|
Dlatego musiałam zrezygnować ze swojej pasji-tej o której pisałam, że w sferze prywatnej też jestem znana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Nie jestem prawnikiem ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.