Odchudzanie do wakacji, na wakacjach i po wakacjach - dla nastolatek~ - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-21, 13:08   #31
Nissiaa
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie do wakacji, na wakacjach i po wakacjach - dla nastolatek~

Myślę że co do tego żywienia to każdy jest trochę inny i co innego może na niego działać. W moim wypadku zdrowe odżywianie sprawia, że tyję. Całe życie starałam się tak jeść. Uwielbiam warzywa owoce ryż i ciemne pieczywo itd. Teraz marze o zjedzeniu tego wszystkiego.(oczywiście z umiarem) Ze smieciowego żarcia jestem w stanie zrezygnować. Słaby metabolizm i tyle. Nie każda dieta trwa przez krótki czas, niektóre trwają całe życie. Ludzie często wracają do starej wagi dlatego, że nie kończą diety która jest po to żeby nauczyć się jeść zdrowo. Nic dziwnego, że tyją.
Diety oczyszczające są dobre ale trzeba uważać by odpowiednio się przygotować. Ja raz z marszu zaczęłam i nie mogłam wytrzymac miałam ciemno przed oczami.
Dziś jest tak gorąco, że chyba rezygnuje z treningu. No może wieczorem... Nie mogę się doczekać ważenia. Musze jeszcze poczekać

Nissiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 16:53   #32
Nyappy
Rozeznanie

U mnie też rano był upał, chciałam pobiegać w parku po południu jak się zrobi chłodniej, to się burza zrobiła i od kilku godzin nie chce przestać padać
Nyappy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 17:25   #33
Ilyanna
Raczkowanie

Właśnie dlatego wolałam ćwiczyć do południa, bo potem trudno cokolwiek zrobić. Przewiduję jeszcze rower wieczorem.
Chciałabym się was poradzić... W jakiej postaci najczęściej spożywacie kolację? Słyszałam, iż to ogólnie czas na białko i sałatki, ale miło byłoby poznać jakieś nowe pomysły
Stary 2013-06-21, 18:27   #34
Allameris
Raczkowanie

To może i ja się dołączę też do tego wątku
Wagę podam w poniedziałek bo wtedy pora ważenia (plus 73+)
Poniżej 60, ale bardziej mi zależy na samopoczuciu
165 cm
16 skończę 3 lipca
Chcę się dobrze czuć w nowym ciele. Nastąpił nowy etap w moim życiu, gdzie chcę całkiem swoją starą ja wyrzucić i pogrzebać
Odchudzam się od 3 czerwca. Staram się dużo ćwiczyć i jeść 5 posiłków dziennie.
Cel - 60 kg, potem zobaczymy
Byle do poniedziałku, by stanąć na wadze ! ;>
Allameris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 18:33   #35
paula689
Rozeznanie

GG do paula689 Send a message via Skype™ to paula689

1. 69kg
2. 56-59kg
3. 1.71m
4. 19,9(ale chyba mnie to nie dyskfalifikuje?)
5. chciałabym, aby uda nie obijały się o siebie podczas chodzenia, płaski brzuch przy równoczesnym schudnięciu z cycków i polepszenie kondycji:d

Zapuszczam włosy
35-40-45-50-55-60-65
paula689 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 18:38   #36
Rubella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dusio Pokaż wiadomość
Ilyanna
Rubella ja ćwiczę ewe bo lubie jak jest "raz a dobrze" i nie chce mi się tych filmików albo gorzej ćwiczenia z samego czytania nigdy nie wiem czy to dobrze robię czy nie
to muszę przyznac z Ewą cwiczy się porządnie

Cytat:
Napisane przez Ilyanna Pokaż wiadomość
A wy, wybieracie się gdzieś?
ja całe wakacje praca w cukierni- w sumie dla mnie wymarzona bo piec uwielbiam (bardziej piec niż jeśc, często nawet nie próbuje tego co zrobię), no ale zawsze mogą tam byc pokusy
no i na woodstock może pojadę

Cytat:
Napisane przez Nyappy Pokaż wiadomość
A co można jeść? SPORO.
- Czasami nie można zrezygnować z nabiału, wtedy sięgamy po kefiry i jogurty naturalne 0% tłuszczu. [tu się nie zgodzę, nabiał 0% to sama chemia, poza tym organizm potrzebuje tłuszczy to prawidłowego funkcjonowania; powinno się jeśc częściowo odtłuszczony nabiał, ale nie całkowicie!]

- Kasze i ryż brązowy. [ja polecam jaglaną *.* ]

- pyszny koktajl może zastąpić śniadanie czy kolację [no owocowe na kolacje niezbyt ale warzywne jak najbardziej

- Picie pokrzywy po jedzenie poprawia trawienie. Herbata i kawa w dużych ilościach nie jest wskazana bo wypłukuje wszystko co dobre z organizmu. [dokładnie! ziółka są najlepsze, pokrzywa jest bardzo zdrowa i na niedobór żelaza pomaga. a z herbatami lepiej nie przesadzac- zwłaszcza z zieloną- przy odchudzaniu większośc osób tak maniakalnie ją pije, a wypłukuje magnez, żelazo i wapń
jak chcesz umięśnic ciało to właśnie odpowiednie będą takie cwiczenia z filmików i jedzenie większej ilości białka, rower i spacery to bardziej cwiczenia aerobowe które spalają tłuszcz, a nie umięśniają

Cytat:
Ej, a co sądzicie o 'oczyszczaniu organizmu' przez kilka dni?
ja kiedyś przez 3 dni jadłam jakąś zupę cebulowo-kapuścianą na oczyszczenie właśnie i podziałała bardzo dobrze

Cytat:
W jakiej postaci najczęściej spożywacie kolację?
to może ja też tak jak Nyappy napisze ogólnie jak jem

po pierwsze to nie jem mięsa (ani ryb), ze względu na alergie nie mogę pic mleka, jeśc śmietany, muszę też się ograniczac z jajkami, piję dużo pokrzywy i wody, czasem herbatę i kawę- żadnym cukrem, słodzikiem ani innym cudem nie słodzę, czasem pół łyżeczki miodu do kawy lub stewia

na śniadanie u mnie jest bardzo kalorycznie- ok. 500kcal, zazwyczaj płatki owsiane lub jęczmienne, kasza manna, jaglana gotowane na mleku sojowym+owoce+trochę orzechów/lnu/otrębów, ale teraz jak jest tak gorąco to nie mam ochoty na ciepłe śniadania, więc jem płatki+błonnik+owoce+orze chy+zimny jogurt naturalny

do szkoły różnie, ale raczej nie jem kanapek, chleba nie znoszę, zbrzydł mi ostatnio okropnie- akceptuje go jedynie w tostach. biorę sałatki w pojemniczkach, wafle ryżowe, owoce, soki warzywne, jogurty, warzywa- ogórki, marchewki, pomidory

na obiad kasze, makarony pełnoziarniste, soczewice, ciecierzyce, warzywne sosy, sałatki, warzywa na patelnie, kotlety sojowe
nie smażę na oliwie, która właśnie taka "modna" jest, bo zdrowa, ale jest tłuszczem nienasyconym i przy smażeniu łatwo ulega rozkładowi- używam (nasyconego) oleju kokosowego, a do sałatek oliwa jak najbardziej ok, poza tym olej rzepakowy i lniany. no i tłuszcze powinny byc przechowywane w ciemnych miejscach, albo ciemnych butelkach, więc jeżeli macie przeźroczystą, to warto ją owinac folią aluminiową

no a kolacje raczej monotonne mam właśnie- twaróg z warzywami, serek wiejski, sałatki z mozzarellą, jajkiem czy innym białkiem, czasem "budyń" z lnu
Rubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 19:03   #37
Ilyanna
Raczkowanie

O, kolejne nowe duszyczki. Oczywiście, że nie eliminuje. Zresztą jedynka na początku jest, nie trzeba się przejmować
Cytat:
ja całe wakacje praca w cukierni
Ja bym nie potrafiła, wszystko naokoło zaczęłoby kusić W obcym miejscu będę przynajmniej trochę ograniczona i raczej skupię się na swoich celach...
Przed chwilą przeszła tędy 5-cio minutowa burza; jednak wybiorę rower stacjonarny, nie w terenie...

Edytowane przez Ilyanna
Czas edycji: 2013-06-21 o 19:05
Ilyanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 20:04   #38
Nissiaa
Raczkowanie

U mnie też była burza ale chociaż jest chłodniej.
Ciesze się że coraz więcej osób przyłącza się do nas,
Dziś z przerażeniem odkryłam, że jem tylko 600 kcal dziennie. Wydaje mi się to trochę niemożliwe ale tak wynika z moich obliczeń. Jem 5 posiłków dziennie i nie czuje się głodna.
Kolacja to przeważnie jajecznica albo coś z jajkami.. jem to niechętnie ale cóż.
Dziś jednak zmusiłam się do 30 min hula hop i 15 min cardio z Mel B. Bardzo przyjemnie się spociłam...
Mam pytanie do dziewczyn które cwiczą z hula hop. Jakiego kółeczka używacie i o jakim rozmiarze? Warto kupowac te z wypustkami?

Stary 2013-06-21, 20:19   #39
Rubella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nissiaa Pokaż wiadomość
U mnie też była burza ale chociaż jest chłodniej.
Ciesze się że coraz więcej osób przyłącza się do nas,
Dziś z przerażeniem odkryłam, że jem tylko 600 kcal dziennie. Wydaje mi się to trochę niemożliwe ale tak wynika z moich obliczeń. Jem 5 posiłków dziennie i nie czuje się głodna.
Kolacja to przeważnie jajecznica albo coś z jajkami.. jem to niechętnie ale cóż.
Dziś jednak zmusiłam się do 30 min hula hop i 15 min cardio z Mel B. Bardzo przyjemnie się spociłam...
Mam pytanie do dziewczyn które cwiczą z hula hop. Jakiego kółeczka używacie i o jakim rozmiarze? Warto kupowac te z wypustkami?
co do 600kcal, to powinnaś jesc minimum dwa razy więcej, zwłaszcza, że cwiczysz coś jeszcze, ostrzegam nawet nie piszcie tutaj takich rzeczy albo na krzywe zwierciadło trafimy z tym wątkiem

no ale może źle policzyłaś, 1 jajko to 100kcal, (użyłaś liczby mnogiej od jajka więc zakładam że jesz z 2)+łyżeczka tłuszczu do usmażenia to już 250kcal
przykładowo:
średnie jabłko to 100kcal,
mniejszy banan też 100kcal
3 wafle ryżowe 120kcal
pół paczki ryżu, czy jakiejś kaszy, 5 łyżek płatków to ze 170kcal
mały kubeczek jogurtu 120kcal no i już masz ponad 600

co do hula hop- takie bez wypustek po prostu nic nie daje, potrzebne jest coś co nam ciało wymasuje- czyli wypustki+ obciążenie. ja mam takie kolorowe z wypustkami z allegro za 20zł, wsypałam do środka kaszy dla obciążenia- ale i tak nie kręcę bo mam od tego straszne siniaki
Stary 2013-06-21, 20:33   #40
Nissiaa
Raczkowanie

Nie jem owoców ani żadnego ryżu chleba itp. Smażę bez tłuszczu na teflonowej patelni. Moje pożywienie to twarogi jogurty naturalne kefir jajka ryby mięso drobiowe i wołowe warzywa. Oczywiście to w różnych postaciach i z umiarem. Ale czuje się dobrze więc chyba wszystko jest ok. Za jakiś czas następna faza i bardziej urozmaicone produkty no ale to jak schudnę.
Więc chyba musze kupić sobie z tymi wypustkami. Mam takie duże zwykłe z ryżem w środku ale chyba tez daje efekty bo czuje jak póżniej mięśnie są napięte. Siniaki miałam jakieś 3 lata temu kiedy zaczynałam.

Stary 2013-06-21, 20:46   #41
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770
Konto usunięte

Hej dziewczyny witam nowe, jutro nadrobię zaległości w czytaniu bo dzisiaj padam normalnie, przed chwilą skończyłam skalpel i jestem cała mokra, strasznie duszno jest. Niestety dieta nie tak dobrze jak ćwicznia
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 21:55   #42
Rubella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nissiaa Pokaż wiadomość
Nie jem owoców ani żadnego ryżu chleba itp. Smażę bez tłuszczu na teflonowej patelni. Moje pożywienie to twarogi jogurty naturalne kefir jajka ryby mięso drobiowe i wołowe warzywa. Oczywiście to w różnych postaciach i z umiarem. Ale czuje się dobrze więc chyba wszystko jest ok. Za jakiś czas następna faza i bardziej urozmaicone produkty no ale to jak schudnę.
Więc chyba musze kupić sobie z tymi wypustkami. Mam takie duże zwykłe z ryżem w środku ale chyba tez daje efekty bo czuje jak póżniej mięśnie są napięte. Siniaki miałam jakieś 3 lata temu kiedy zaczynałam.
czyli dukan...?
jak wprowadzisz warzywa to chyba więcej kalorii nie będzie, a 600 to krytycznie mało i tego się nie odczuwa po paru dniach
kiedyś, młoda i głupia, odchudzałam się tak nie licząc kalorii, potem podliczyłam i było to tak niewiele jak u Ciebie, to potem pół roku okresu nie miałam, anemia etc.
ja nie wiem ile tam się kalorii je na dukanie, niby sie nie liczy, a podasz przykładowy jadłospis?
Stary 2013-06-21, 22:10   #43
Allameris
Raczkowanie

Nisia - powinnaś zacząć jeść owoce jak i też warzywa ( mam nadzieję, że je spożywasz). Są one zdrowe i dają nam najwięcej dobrych składników do funkcjonowania. Jeśli jest posiłków to jako podwieczorek zjedz jabłko, czy coś innego, zależy od gustu
Cel - 60 kg, potem zobaczymy
Byle do poniedziałku, by stanąć na wadze ! ;>
Allameris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 22:32   #44
Nyappy
Rozeznanie

Cytat:
W jakiej postaci najczęściej spożywacie kolację? Słyszałam, iż to ogólnie czas na białko i sałatki, ale miło byłoby poznać jakieś nowe pomysły
Też chętnie bym się czegoś dowiedziała U mnie z kolacjami ogólnie jest problem, bo w nocy strasznie chce mi się jeść. Nie wiem czemu. Czasami wypiję dużo wody i jest ok, a czasami nie mogę się powstrzymać i wcinam więcej niż przez cały dzień Co może powodować taki duży apetyt o tak późnych porach?

Rubella, też uwielbiam kaszę jaglaną Nie wiedziałam, że jogurty 0% to chemia, przeczytałam w książce McKeith, że są ok, może coś źle doczytałam Tak to jest jak wydaje się książkę ze zdjęciami różnych smakołyków, nie można się skupić na treści

U mnie cały dzień burza. Jak to w ogóle możliwe..
Stary 2013-06-22, 09:06   #45
Konto usunięte

Hej ja tam na kolację zjadam wieśniaka , już na dobre zagościł w moim menu na śniadanie prawie codziennie go jem

Dzisiaj na wadze 64.2kg wreszcie poniżej 65kg
Powiem szczerze że ja też warzyw zbytnio nie jem ale nie wiem czemu
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 09:24   #46
Ilyanna
Raczkowanie

Ja warzywa konsumuję głównie na kolację, tak się już przyjęło Po wczorajszej MelB na płaski brzuch tak mnie boli szyja, że dzisiaj sobie odpuszczę leżące ćwiczenia i wykonam któreś z zestawów, przy których się stoi...
Cytat:
Napisane przez Nyappy
U mnie z kolacjami ogólnie jest problem, bo w nocy strasznie chce mi się jeść.
Mam podobny problem. Tak jak mówisz, i ja staram się wtedy pić dużo wody, by nie sięgnąć po niepożądane produkty.
Cytat:
Napisane przez karcia2501
Dzisiaj na wadze 64.2kg wreszcie poniżej 65kg
Gratuluję, byleby tak dalej
Muszę przyznać, że moja waga też nieco spadła Nawet najmniejsze jej obniżki, są dla mnie bardzo motywujące...
Stary 2013-06-22, 10:13   #47
Konto usunięte

A o której jecie ostatni posiłek? Powinno się jeść 2-3h przed snem, najlepiej białko bo syci a się nie odkłada, ją zawsze ćwiczę na wieczór a potem jem białko żeby mięśnie mi się zregenerowały
Stary 2013-06-22, 10:45   #48
Ilyanna
Raczkowanie

Ja zwykle jadam 2,5-3h przed snem, potem jeszcze zwyczajowo piję wodę. Wieczorem mam siłę tylko na rower, ale to zawsze coś...
Pamiętam, że jeszcze niedawno nie chciało mi się ćwiczyć, teraz to już pewnego rodzaju przyjemność
Stary 2013-06-22, 12:02   #49
Rubella
Rozeznanie

Cytat:
Też chętnie bym się czegoś dowiedziała U mnie z kolacjami ogólnie jest problem, bo w nocy strasznie chce mi się jeść. Nie wiem czemu. Czasami wypiję dużo wody i jest ok, a czasami nie mogę się powstrzymać i wcinam więcej niż przez cały dzień Co może powodować taki duży apetyt o tak późnych porach?

Rubella, też uwielbiam kaszę jaglaną Nie wiedziałam, że jogurty 0% to chemia, przeczytałam w książce McKeith, że są ok, może coś źle doczytałam Tak to jest jak wydaje się książkę ze zdjęciami różnych smakołyków, nie można się skupić na treści

U mnie cały dzień burza. Jak to w ogóle możliwe..
duży apetyt w późnych porach to apetyt, nijako skumulowany przez cały dzień- czyli jeżeli za dnia jesz mało- nocą odczuwasz głód jeszcze bardziej

a może też przez upały, bo jak gorąco to się jeśc nie chce, a noc przychodzi to od razu chłodniej
a co do pogody to ja już bym chyba wolała burze, bo u mnie wciąż upały

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-22, 12:32   #50
Konto usunięte

U mnie upał, wczoraj też był nawet większy to wieczorem taka burza była że hej

Ilyanna dla mnie ćwiczenia chyba nigdy nie będą przyjemnością ale tuż po ćwiczeniach jestem taka zadowolona z siebie że to mi sprawia przyjemność chociaż jestem cała spocona to mordka się cieszy
Stary 2013-06-22, 14:02   #51
Italiano_donna
Przyczajenie

Cześć Mogę się przyłączyć ?
1.62 kg
2.Marzy mi się 50 kg , ale zadowole się również 55 kg : D .Chciałabym osiągnąc to do końca wakacji ,aby wrzesień powitać wymarzoną sylwetką
3.165 cm
4.16
5. Płaski brzuch i jędrne ciało,szczuplejsze nogi.
Italiano_donna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 14:36   #52
Nyappy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Italiano_donna Pokaż wiadomość
Cześć Mogę się przyłączyć ?
1.62 kg
2.Marzy mi się 50 kg , ale zadowole się również 55 kg : D .Chciałabym osiągnąc to do końca wakacji ,aby wrzesień powitać wymarzoną sylwetką
3.165 cm
4.16
5. Płaski brzuch i jędrne ciało,szczuplejsze nogi.

Witamy
Stary 2013-06-22, 15:05   #53
Tusia forte
Wtajemniczenie

Hej! Ja również chcę się przyłączyć. Mam już co prawda 20 lat, ale nic się nie zmieniłam i nadal czuję się nastką, więc może mnie przyjmiecie :P
1.61 kg
2. 55kg (chociaż bardziej skupię się na wymodelowaniu sylwetki)
3.170 cm
4. 20 :P
5. Pragnę się w końcu raz a dobrze pożegnać z odstającym brzucheem i boczkami.

Potrzebuję wsparcia, bo ostatnio za dużo podjadam i a przez obecną chorobę nie mogę ćwiczyć, dlatego muszę być twarda i trzymać odpowiednią dietę--> patrz: MŻ

noticemysoul

Is there a cure for this pain
Maybe I should have something to eat
But food wont take this emptiness away
Im hungry for you my love
Tusia forte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-22, 18:00   #54
Nissiaa
Raczkowanie

Witam nowe dziewczyny Fajnie że jest ktoś starszy ode mnie bo czułam się jak dinozaur
Dieta idzie dobrze ale boje się zważyć. Wiem, że może być tak że po cwiczeniach będe ważyć jeszcze więcej ale nie martwię się tym bo bardziej mi zalezy na wyglądzie.
Postanowiłam, że będę ćwiczyć co drugi dzień zeby dac organizmowi trochę odpoczynku. W sumie to zmusił mnie do tego mój chłopak. Według niego codzienne cwiczenie nie ma sensu. A wy co o tym myślicie?
Mam nadzieję, że dobrze wam idzie

Stary 2013-06-22, 19:15   #55
citruss
Raczkowanie

Dołączam
1.56/ różnie to bywa, raz 55,4, a raz 56 :/
2.46
3.160cm
4.17

Startowałam z wagą 64kg. Zmagam się już od lutego, więc jak widać trochę czasu to jest, ale moje odchudzanie nie było takie typowe. Trochę pojadłam, później mniej i tak w kółko, ale nie, żeby to było jakieś obżeranie się czy coś. Tak normalnie.
U mnie najgorsze jest to, że do południa wszystko jest ok, a później d..a Chciałabym wreszcie jeść tak w pełni dietetycznie, a nie na raty...
Ograniczanie się jakoś w kcal?
Stary 2013-06-22, 19:57   #56
Ilyanna
Raczkowanie

I ja witam wszystkie nowe. Jest nas coraz więcej!
Cytat:
Napisane przez citruss
U mnie najgorsze jest to, że do południa wszystko jest ok, a później d..a
Nie tylko u ciebie... Aczkolwiek ja wstaję dosyć późno, i przez to na podjadanie jestem narażona najbardziej wieczorem. Przez ostatnie dni piję wodę i jakoś się trzymam, ale zwykle różnie to bywało i zapewne różnie będzie.
Cytat:
Napisane przez citruss
Ograniczanie się jakoś w kcal?
Nie do końca rozumiem przesłanie tego zdania... Najodpowiedniejszą dawkę kcal można obliczyć na podstawie aktywności fizycznej, wieku i płci, chociaż standardowo poleca się 1200kcal. Ja raczej pilnuję się, by jeść zdrowo; wtedy nie muszę nawet starać się ich liczyć, gdyż wiem, iż nie przekroczyłam dziennego dawki.
Stary 2013-06-22, 20:16   #57
Konto usunięte

Witaaam wszystkie nowe
ja też mam problem z wieczornym podjadaniem, czasami to się nie mieści w słowie "podjadanie". Ale ostatnio jakoś idzie, dzisiaj już po ewce, może na wadze mi nie ubywa ale widzę różnicę w ciele.

Ale dziwnie jak wszystkie ważycie poniżej 60kg, czuję się trochę jak ta brzydka gruba koleżanka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-22, 21:15   #58
citruss
Raczkowanie

Cytat:
Nie do końca rozumiem przesłanie tego zdania... Najodpowiedniejszą dawkę kcal można obliczyć na podstawie aktywności fizycznej, wieku i płci, chociaż standardowo poleca się 1200kcal. Ja raczej pilnuję się, by jeść zdrowo; wtedy nie muszę nawet starać się ich liczyć, gdyż wiem, iż nie przekroczyłam dziennego dawki.
Wiem, wiem, sama robiłam takie obliczenia. Chodziło mi o to, czy liczycie kalorie i macie jakiś limit(wiadomo, każda będzie miała inny), czy tak jak ty-bez liczenia, tylko takie ograniczenie jedzenia
Stary 2013-06-23, 12:45   #59
Konto usunięte

Hej Laski
Jak tam dzionek? u mnie szykuję się impreza, Mamuśki urodziny, ale jakoś nie ciągnie mnie do jedzenia, a od rano przygotowuje cieplutko jest może dlatego.
Życzę miłej soboty
Stary 2013-06-23, 13:07   #60
citruss
Raczkowanie

Hej
U mnie pogoda nijaka, nie wiadomo czy to będzie padać czy nie
karcia w takim razie wszystkiego najlepszego dla mamy i udanej zabawy

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości