![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie do wakacji, na wakacjach i po wakacjach - dla nastolatek~
Myślę że co do tego żywienia to każdy jest trochę inny i co innego może na niego działać. W moim wypadku zdrowe odżywianie sprawia, że tyję. Całe życie starałam się tak jeść. Uwielbiam warzywa owoce ryż i ciemne pieczywo itd. Teraz marze o zjedzeniu tego wszystkiego.(oczywiście z umiarem) Ze smieciowego żarcia jestem w stanie zrezygnować. Słaby metabolizm i tyle. Nie każda dieta trwa przez krótki czas, niektóre trwają całe życie. Ludzie często wracają do starej wagi dlatego, że nie kończą diety która jest po to żeby nauczyć się jeść zdrowo. Nic dziwnego, że tyją.
Diety oczyszczające są dobre ale trzeba uważać by odpowiednio się przygotować. Ja raz z marszu zaczęłam i nie mogłam wytrzymac miałam ciemno przed oczami. Dziś jest tak gorąco, że chyba rezygnuje z treningu. No może wieczorem... Nie mogę się doczekać ważenia. Musze jeszcze poczekać ![]()
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
U mnie też rano był upał, chciałam pobiegać w parku po południu jak się zrobi chłodniej, to się burza zrobiła i od kilku godzin nie chce przestać padać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Właśnie dlatego wolałam ćwiczyć do południa, bo potem trudno cokolwiek zrobić. Przewiduję jeszcze rower wieczorem.
Chciałabym się was poradzić... W jakiej postaci najczęściej spożywacie kolację? Słyszałam, iż to ogólnie czas na białko i sałatki, ale miło byłoby poznać jakieś nowe pomysły ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
To może i ja się dołączę też do tego wątku
![]() Wagę podam w poniedziałek bo wtedy pora ważenia ![]() Poniżej 60, ale bardziej mi zależy na samopoczuciu 165 cm ![]() 16 skończę 3 lipca ![]() Chcę się dobrze czuć w nowym ciele. Nastąpił nowy etap w moim życiu, gdzie chcę całkiem swoją starą ja wyrzucić i pogrzebać ![]() Odchudzam się od 3 czerwca. Staram się dużo ćwiczyć i jeść 5 posiłków dziennie.
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
1. 69kg
2. 56-59kg 3. 1.71m 4. 19,9(ale chyba mnie to nie dyskfalifikuje? ![]() 5. chciałabym, aby uda nie obijały się o siebie podczas chodzenia, płaski brzuch przy równoczesnym schudnięciu z cycków i polepszenie kondycji:d
![]() |
#36 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja całe wakacje praca w cukierni- w sumie dla mnie wymarzona bo piec uwielbiam (bardziej piec niż jeśc, często nawet nie próbuje tego co zrobię), no ale zawsze mogą tam byc pokusy ![]() no i na woodstock może pojadę ![]() Cytat:
![]() ja kiedyś przez 3 dni jadłam jakąś zupę cebulowo-kapuścianą na oczyszczenie właśnie i podziałała bardzo dobrze ![]() to może ja też tak jak Nyappy napisze ogólnie jak jem ![]() po pierwsze to nie jem mięsa (ani ryb), ze względu na alergie nie mogę pic mleka, jeśc śmietany, muszę też się ograniczac z jajkami, piję dużo pokrzywy i wody, czasem herbatę i kawę- żadnym cukrem, słodzikiem ani innym cudem nie słodzę, czasem pół łyżeczki miodu do kawy lub stewia na śniadanie u mnie jest bardzo kalorycznie- ok. 500kcal, zazwyczaj płatki owsiane lub jęczmienne, kasza manna, jaglana gotowane na mleku sojowym+owoce+trochę orzechów/lnu/otrębów, ale teraz jak jest tak gorąco to nie mam ochoty na ciepłe śniadania, więc jem płatki+błonnik+owoce+orze chy+zimny jogurt naturalny ![]() do szkoły różnie, ale raczej nie jem kanapek, chleba nie znoszę, zbrzydł mi ostatnio okropnie- akceptuje go jedynie w tostach. biorę sałatki w pojemniczkach, wafle ryżowe, owoce, soki warzywne, jogurty, warzywa- ogórki, marchewki, pomidory ![]() na obiad kasze, makarony pełnoziarniste, soczewice, ciecierzyce, warzywne sosy, sałatki, warzywa na patelnie, kotlety sojowe nie smażę na oliwie, która właśnie taka "modna" jest, bo zdrowa, ale jest tłuszczem nienasyconym i przy smażeniu łatwo ulega rozkładowi- używam (nasyconego) oleju kokosowego, a do sałatek oliwa jak najbardziej ok, poza tym olej rzepakowy i lniany. no i tłuszcze powinny byc przechowywane w ciemnych miejscach, albo ciemnych butelkach, więc jeżeli macie przeźroczystą, to warto ją owinac folią aluminiową ![]() no a kolacje raczej monotonne mam właśnie- twaróg z warzywami, serek wiejski, sałatki z mozzarellą, jajkiem czy innym białkiem, czasem "budyń" z lnu |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
O, kolejne nowe duszyczki. Oczywiście, że nie eliminuje. Zresztą jedynka na początku jest, nie trzeba się przejmować
![]() Cytat:
![]() Przed chwilą przeszła tędy 5-cio minutowa burza; jednak wybiorę rower stacjonarny, nie w terenie...
Edytowane przez Ilyanna Czas edycji: 2013-06-21 o 19:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
U mnie też była burza ale chociaż jest chłodniej.
Ciesze się że coraz więcej osób przyłącza się do nas, Dziś z przerażeniem odkryłam, że jem tylko 600 kcal dziennie. Wydaje mi się to trochę niemożliwe ale tak wynika z moich obliczeń. Jem 5 posiłków dziennie i nie czuje się głodna. Kolacja to przeważnie jajecznica albo coś z jajkami.. jem to niechętnie ale cóż. Dziś jednak zmusiłam się do 30 min hula hop i 15 min cardio z Mel B. Bardzo przyjemnie się spociłam... Mam pytanie do dziewczyn które cwiczą z hula hop. Jakiego kółeczka używacie i o jakim rozmiarze? Warto kupowac te z wypustkami?
![]() |
#39 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no ale może źle policzyłaś, 1 jajko to 100kcal, (użyłaś liczby mnogiej od jajka więc zakładam że jesz z 2)+łyżeczka tłuszczu do usmażenia to już 250kcal przykładowo: średnie jabłko to 100kcal, mniejszy banan też 100kcal 3 wafle ryżowe 120kcal pół paczki ryżu, czy jakiejś kaszy, 5 łyżek płatków to ze 170kcal mały kubeczek jogurtu 120kcal no i już masz ponad 600 co do hula hop- takie bez wypustek po prostu nic nie daje, potrzebne jest coś co nam ciało wymasuje- czyli wypustki+ obciążenie. ja mam takie kolorowe z wypustkami z allegro za 20zł, wsypałam do środka kaszy dla obciążenia- ale i tak nie kręcę bo mam od tego straszne siniaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Nie jem owoców ani żadnego ryżu chleba itp. Smażę bez tłuszczu na teflonowej patelni. Moje pożywienie to twarogi jogurty naturalne kefir jajka ryby mięso drobiowe i wołowe warzywa. Oczywiście to w różnych postaciach i z umiarem. Ale czuje się dobrze więc chyba wszystko jest ok. Za jakiś czas następna faza i bardziej urozmaicone produkty no ale to jak schudnę.
Więc chyba musze kupić sobie z tymi wypustkami. Mam takie duże zwykłe z ryżem w środku ale chyba tez daje efekty bo czuje jak póżniej mięśnie są napięte. Siniaki miałam jakieś 3 lata temu kiedy zaczynałam.
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jak wprowadzisz warzywa to chyba więcej kalorii nie będzie, a 600 to krytycznie mało i tego się nie odczuwa po paru dniach kiedyś, młoda i głupia, odchudzałam się tak nie licząc kalorii, potem podliczyłam i było to tak niewiele jak u Ciebie, to potem pół roku okresu nie miałam, anemia etc. ja nie wiem ile tam się kalorii je na dukanie, niby sie nie liczy, a podasz przykładowy jadłospis? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Nisia - powinnaś zacząć jeść owoce jak i też warzywa ( mam nadzieję, że je spożywasz). Są one zdrowe i dają nam najwięcej dobrych składników do funkcjonowania. Jeśli jest posiłków to jako podwieczorek zjedz jabłko, czy coś innego, zależy od gustu
![]()
![]() |
#44 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Rubella, też uwielbiam kaszę jaglaną ![]() ![]() ![]() U mnie cały dzień burza. Jak to w ogóle możliwe.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
Hej ja tam na kolację zjadam wieśniaka , już na dobre zagościł w moim menu na śniadanie prawie codziennie go jem
![]() Dzisiaj na wadze 64.2kg wreszcie poniżej 65kg ![]() Powiem szczerze że ja też warzyw zbytnio nie jem ale nie wiem czemu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||
Raczkowanie
|
Ja warzywa konsumuję głównie na kolację, tak się już przyjęło
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Muszę przyznać, że moja waga też nieco spadła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
A o której jecie ostatni posiłek? Powinno się jeść 2-3h przed snem, najlepiej białko bo syci a się nie odkłada, ją zawsze ćwiczę na wieczór a potem jem białko żeby mięśnie mi się zregenerowały
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Ja zwykle jadam 2,5-3h przed snem, potem jeszcze zwyczajowo piję wodę. Wieczorem mam siłę tylko na rower, ale to zawsze coś...
Pamiętam, że jeszcze niedawno nie chciało mi się ćwiczyć, teraz to już pewnego rodzaju przyjemność ![]()
![]() |
![]() |
#49 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a może też przez upały, bo jak gorąco to się jeśc nie chce, a noc przychodzi to od razu chłodniej ![]() a co do pogody to ja już bym chyba wolała burze, bo u mnie wciąż upały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
U mnie upał, wczoraj też był nawet większy to wieczorem taka burza była że hej
![]() Ilyanna dla mnie ćwiczenia chyba nigdy nie będą przyjemnością ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() 1.62 kg 2.Marzy mi się 50 kg , ale zadowole się również 55 kg : D .Chciałabym osiągnąc to do końca wakacji ,aby wrzesień powitać wymarzoną sylwetką ![]() 3.165 cm 4.16 5. Płaski brzuch i jędrne ciało,szczuplejsze nogi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Witamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
Hej! Ja również chcę się przyłączyć. Mam już co prawda 20 lat, ale nic się nie zmieniłam i nadal czuję się nastką, więc może mnie przyjmiecie :P
1.61 kg 2. 55kg (chociaż bardziej skupię się na wymodelowaniu sylwetki) 3.170 cm 4. 20 :P 5. Pragnę się w końcu raz a dobrze pożegnać z odstającym brzucheem i boczkami. Potrzebuję wsparcia, bo ostatnio za dużo podjadam i a przez obecną chorobę nie mogę ćwiczyć, dlatego muszę być twarda i trzymać odpowiednią dietę--> patrz: MŻ ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Witam nowe dziewczyny
![]() ![]() Dieta idzie dobrze ale boje się zważyć. Wiem, że może być tak że po cwiczeniach będe ważyć jeszcze więcej ale nie martwię się tym bo bardziej mi zalezy na wyglądzie. Postanowiłam, że będę ćwiczyć co drugi dzień zeby dac organizmowi trochę odpoczynku. W sumie to zmusił mnie do tego mój chłopak. Według niego codzienne cwiczenie nie ma sensu. A wy co o tym myślicie? Mam nadzieję, że dobrze wam idzie ![]()
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Dołączam
![]() 1.56/ różnie to bywa, raz 55,4, a raz 56 :/ 2.46 3.160cm 4.17 Startowałam z wagą 64kg. Zmagam się już od lutego, więc jak widać trochę czasu to jest, ale moje odchudzanie nie było takie typowe. Trochę pojadłam, później mniej i tak w kółko, ale nie, żeby to było jakieś obżeranie się czy coś. Tak normalnie. U mnie najgorsze jest to, że do południa wszystko jest ok, a później d..a ![]() Ograniczanie się jakoś w kcal?
![]() |
![]() |
#56 | ||
Raczkowanie
|
I ja witam wszystkie nowe. Jest nas coraz więcej!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
Witaaam wszystkie nowe
![]() ja też mam problem z wieczornym podjadaniem, czasami to się nie mieści w słowie "podjadanie". Ale ostatnio jakoś idzie, dzisiaj już po ewce, może na wadze mi nie ubywa ale widzę różnicę w ciele. Ale dziwnie jak wszystkie ważycie poniżej 60kg, czuję się trochę jak ta brzydka gruba koleżanka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
Hej Laski
![]() Jak tam dzionek? u mnie szykuję się impreza, Mamuśki urodziny, ale jakoś nie ciągnie mnie do jedzenia, a od rano przygotowuje ![]() Życzę miłej soboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() U mnie pogoda nijaka, nie wiadomo czy to będzie padać czy nie ![]() karcia w takim razie wszystkiego najlepszego dla mamy i udanej zabawy ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.