Samotni faceci po 30 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-21, 10:30   #31
ellish
Zakorzenienie

Dot.: Samotni faceci po 30

u mnie w rodzinie najczesciej zeni/wychodzi sie za maz wlasnie po 30roku zycia. Sa to osoby juz ustatkowane, gdzie nie musza rodzicow prosic o wsparcie na wesele/mieszkanie/zycie itp.
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 10:41   #32
pendraiw
Zakorzenienie

Średnia długośc życia się wydłuża ,takze teraz po 30 dopiero zycie się zaczyna
Stary 2013-06-21, 11:19   #33
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pendraiw Pokaż wiadomość
Średnia długośc życia się wydłuża ,takze teraz po 30 dopiero zycie się zaczyna
pocieszylas mnie
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 12:09   #34
pendraiw
Zakorzenienie

Weźmy takiego piaska Piasecznego on jest po 40 i ani myśli zakładać rodziny (chyba że już ma kogoś....nie sprawdzałam na pudelku )
Gejem też nie jest bo zdementował takie plotki...więc co? czemu nie chce?

ellish jak dobije do 40 to będę mówić , że życie zaczyna się po 40
Stary 2013-06-21, 15:52   #35
201703061232
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pendraiw Pokaż wiadomość
Jak niedorajdą? przecież piszesz że świetnie zarabia, dobrze gotuje więc jak z niego niedorajda? a może jest gejem albo poprostu rzeczywiście trafia na puste idiotki , których jednak dookoła nie brakuje.
Źle zrozumiałaś 1 zdanie. Czasem rzeczywiście... dotyczy ogółu, zresztą na poczatku napisałam różnie to bywa. 2 linijka dotyczy konkretnego przypadku

Różnie to bywa. Czasem rzeczywiście facet jest niedorajdą życiowym.
Mam kumpla ok 30 , świetnie zarabia, inteligentny gotuje wyśmienicie, ale jest sam. Lubi swoje życie, był w jakichśtam krótkich związkach, nie wypaliło. Teraz przestał umawiać się na randki ponieważ stwierdził, że większość dziewczyn z którymi się spotykał po lepszym poznaniu okazało się pustymi idiotkami, lecącymi na jego kasę.
201703061232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 22:56   #36
Elfia4
DOMator

Znani mi samotni mężczyźni po 30 dzielą się głównie na dwie grupy:
1. duże dzieci - niezaradni życiowo w jakimś stopniu, czasem ciapy, czasem skupieni na sobie egoiści, często na garnuszku rodziców z czystej wygody, bo mamusia wypierze skarpetki i poda obiad. Generalnie faceci bez jaj i odrobiny testosteronu.
2. Skupieni na pracy, którzy od lat nie byli w dłuższych związkach, preferują często luźne relacje z kobietami bez wikłania się w stałe, długie związki, ale bywają też tacy, którzy rozwijając się zawodowo na kilka lat odłożyli życie uczuciowe na bok, wystarczą im znajomi i przyjaciele z którymi można wyskoczyć na imprezę czy weekend za miastem.

Są też tacy, którzy byli w związkach, ale rozstali się po latach, tacy, którzy po prostu nie mieli szczęścia spotkać właściwej kobiety, więc od lat są sami. Nie każdy z nich musi czuć presję bycia w związku, dlatego, że tak wypada.
Podobnie jest z kobietami i ich samotnością po trzydziestce
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 12:05   #37
ladylajla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bentkuff Pokaż wiadomość
(..)
Wystarczy popatrzeć na średni wiek zamążpójścia kobiet w Polsce a w innych krajach EU- jednak bliżej Polsce do Litwy czy Bułgarii niz Skandynawii, Beneluksu itp. Podobnie z dziećmi- wiekiem urodzenia pierwszego dziecka itp.
Facet po 30-tce wolny jest dla mnie czymś naturalnym. Dziwnym dla mnie jest 21-latek z obrączka na palcu. Bo to często oznacza w PL, że poskąpił parę złotych na prezerwatywy.
Zgoda
Moja kuzynka ma chłopaka Belga. Facet nadziwić się nie może temu polskiemu wczesnemu ciśnieniu na stałe związki, śluby i potomstwo, zwłaszcza, że u nas przyzwoite prace i dobre zarobki w młodym wieku to raczej duży fart niż standard. Mówi, że w Polsce z brzuchami i wózkami widuje mnóstwo dwudziestolatków, u nich śluby i rozród rozkręcają się z 10 lat później.

Co do tematu, to myślę, że takie upraszczanie i tworzenie klasyfikacji, że wolni trzydziestolatkowie są tacy czy owacy, nie ma dużego sensu, bo to jest indywidualne przypadki i tak na nich trzeba patrzeć. Znam wolnych trzydziestolatków i wydaje mi się, że byliby super partnerami dla fajnych kobitek, znam też dwudziestoparolatków w stałych związkach, do których się ni cholery nie nadają

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-22, 16:34   #38
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zbecka Pokaż wiadomość
Źle zrozumiałaś 1 zdanie. Czasem rzeczywiście... dotyczy ogółu, zresztą na poczatku napisałam różnie to bywa. 2 linijka dotyczy konkretnego przypadku

Różnie to bywa. Czasem rzeczywiście facet jest niedorajdą życiowym.
Mam kumpla ok 30 , świetnie zarabia, inteligentny gotuje wyśmienicie, ale jest sam. Lubi swoje życie, był w jakichśtam krótkich związkach, nie wypaliło. Teraz przestał umawiać się na randki ponieważ stwierdził, że większość dziewczyn z którymi się spotykał po lepszym poznaniu okazało się pustymi idiotkami, lecącymi na jego kasę.
Zrozumiałam, zrozumiałam
Tak właśnie jak teraz to opisałaś
tyle że wg mnie niedorajda zyciowy to nie facet który nie ma kobiety a leniwy 20 - .... letni maminsynek, na garnuszku rodziców itp. W zyciu nie pomyslałabym że ktos może nazwać faceta niedorajda zyciowym bo kobiety nie ma....i własnie dlatego się nie zrozumiałysmy troche.
Stary 2013-07-12, 13:30   #39
LilyAllen
Zadomowienie

Ech, właśnie podoba mi się jeden po trzydziestce - tyle, że obcokrajowiec. Ale prawie nic o nim nie wiem, nie jestem nawet pewna, czy nie ma żadnej baby
Tak tylko chciałam Wam się zwierzyć.
LilyAllen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-11, 22:20   #40
runner80
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
niektórzy są po prostu chorobliwie nieśmiali
i jeśli nie spotkają na swojej drodze kobiety która weźmie sprawy w swoje ręce to będą samotni
Choćby tak nieśmiali jak ja. Mam ponad 30 lat a wyglądam sporo młodziej, zadbany, o dobrej budowie ciała (ciało kulturysty ale takiego o niskiej wadze ciała - do 70 kg), wysportowany o bardzo delikatnej twarzy. Dzisiejsi 20-kilkulatkowie to faceci o kiepskiej budowie ciała, z dużym nadmiarem ciała. Do tego jestem bardzo sprawny z wieloma zainteresowaniami. Jednak pomimo tego spotkałem wiele dziewczyn, które ze swojej inicjatywy chciały ze mną zagadywać (nawet niektóre proponowały sex). U mnie nieśmiałość w połączeniu z dużymi ambicjami w stosunku do siebie i kobiet. Raczej ciężko by się mi chyba żyło z kobietą, no chyba żeby miała podobny charakter (bardzo spokojny) ale takich jest mało.
runner80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-13, 07:35   #41
Rena
Zakorzenienie

generalnie w Polsce jest model, ze wszystko jest na glowie rodzicow - wesela, opieka nad dziecmi. Stad te sluby kolo 20stki.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-13, 07:45   #42
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
generalnie w Polsce jest model, ze wszystko jest na glowie rodzicow - wesela, opieka nad dziecmi. Stad te sluby kolo 20stki.
Tak tak. Oczywiście. Bo w Pilsce to tylko cebula i czapki uszatki no i niedźwiedzie biegające po ulicach
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-13, 09:56   #43
Imperialista
BAN stały

Teraz w Polsce jest trochę lepiej z zarobkami niż kiedyś i sporo facetów z nikim się nie wiążę na stałe/dłużej z czystej wygody. Wspólny związek oznacza ograniczenia i myślenie o przyszłości. Znam przypadek z akademika. Koleś ma chyba 28 lat, ma dobrą pracę (informatyk), pewnie nieźle zarabia, ale woli taki styl życia. I uwaga - nie jest stereotypowym informatykiem, czyli nie ma pryszczy, nadwagi czy się nie myje.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-13, 10:33   #44
201803090921
Konto usunięte

Znam jednego kolesia po 30-stce, który nie miał i nie ma kobiety. Pracę ma przyzwoitą, ale na tym się chyba zalety kończą, bo w głowie śmietnik; facet jest tak zdziwaczały i momentami obleśny, że kobieta, która mogłaby się nim zainteresować musiałaby być niewiarygodnie zdesperowana.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-13, 10:43   #45
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Teraz w Polsce jest trochę lepiej z zarobkami niż kiedyś i sporo facetów z nikim się nie wiążę na stałe/dłużej z czystej wygody. Wspólny związek oznacza ograniczenia i myślenie o przyszłości. Znam przypadek z akademika. Koleś ma chyba 28 lat, ma dobrą pracę (informatyk), pewnie nieźle zarabia, ale woli taki styl życia. I uwaga - nie jest stereotypowym informatykiem, czyli nie ma pryszczy, nadwagi czy się nie myje.
Woli czy po prostu nie ma za bardzo okazji go zmienić?
Wszyscy wolni informatycy których znam (a studiuję zaocznie info. ) z chęcią by swój stan cywilny zmienili tylko za bardzo nie mają możliwości kogoś poznać. W pracy większości faceci, na uczelni faceci...
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-13, 11:35   #46
Daisy8989
Raczkowanie

niekoniecznie coś nie tak,ale możliwe.Przecież to zależy od przypadku,nie ma co uogólniac
ja znam całkiem fajnego chłopaka po 30stce,zaradny,towarzyski ,z poczuciem humoru. Miał związki i to nie krótkie,czemu sie rozpadły?nie wiem,wina jak zwykle leży po obu stronach
narazie nie ma nikogo ale jest całkiem w porządku facetem.
Przypadki są różne:są kobieciarze,są faceci którzy maja takie wymagania z kosmosu,że nigdy żadna by nie sprostała,są tacy którzy nie chcą zobowiązań,są tacy którzy szukaja emocji i kiedy początkowe wow zaczyna opadac i nadchodzi rutyna-szukaja dalej..
Daisy8989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-13, 12:58   #47
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Tak tak. Oczywiście. Bo w Pilsce to tylko cebula i czapki uszatki no i niedźwiedzie biegające po ulicach
gdzie Ty to wyczytalas w mojej wypowiedzi?

Edytowane przez Rena
Czas edycji: 2015-10-13 o 13:24
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-13, 13:37   #48
mbrs
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Daisy8989 Pokaż wiadomość
są tacy którzy szukaja emocji i kiedy początkowe wow zaczyna opadac i nadchodzi rutyna-szukaja dalej..

Bardzo dobrze to podsumowałaś.
mbrs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-13, 14:05   #49
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pigeons Pokaż wiadomość
Woli czy po prostu nie ma za bardzo okazji go zmienić?
Wszyscy wolni informatycy których znam (a studiuję zaocznie info. ) z chęcią by swój stan cywilny zmienili tylko za bardzo nie mają możliwości kogoś poznać. W pracy większości faceci, na uczelni faceci...
Powątpiewam w to, bo jest raczej towarzyski i wynika to z tego, że chyba bardzo podoba mu się w akademiku. Chociaż teraz nie wiem czy go opuścił, bo mówię z perspektywy czerwca.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-13, 18:51   #50
_Mia
Zakorzenienie

Wielu facetów, o których kobiety rozmyślają "no kurde, taaaki fajny a wciąż nikogo nie ma!", po prostu ma gdzieś lub chciałoby mieć chłopaka Niekoniecznie po każdym musi być widać, że jest gejem i nie każdy o tym mówi, można się czasem mocno pomylić jeśli się myśli o nich stereotypowo.

A poza tym klasyka, tak jak wśród kobiet z resztą
Jeden szukał i szukał, ta nie, tamta nie, tą chciał ale ona nie chce. Czas mija na przelotnych romansach, randkach, czasem czymś więcej ale jednak nie wypala.
Czasem jakieś problemy ze sobą, kompleksy, fobie społeczne.
Czasem zafiksowani w swojej pracy intelektualiści, sportowcy wyczynowi

Edytowane przez _Mia
Czas edycji: 2015-10-13 o 18:55
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-13, 21:49   #51
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Powątpiewam w to, bo jest raczej towarzyski i wynika to z tego, że chyba bardzo podoba mu się w akademiku. Chociaż teraz nie wiem czy go opuścił, bo mówię z perspektywy czerwca.
28-latek zamieszkujący akademik, marzenie każdej kobiety
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-20, 16:17   #52
praworeczny
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Samotni faceci po 30

Temat dotyczy mnie, dlaczego facet po 30 jest sam. Przeczytałem go cały, napiszę jak ja to widzę.
Mam 40 lat, od zawsze byłem sam, do kobiet nie umiałem podejść i porozmawiać, chorobliwa nieśmiałość i lęk, przekonanie że jestem brzydki i nieciekawy, spokojny i małomówny. Aby zrozumieć siebie 7 miesięcy temu wybrałem się do psychiatry, diagnoza: "osobowość unikająca", lekarz zalecił psychoterapię, odpuściłem ją sobie.

Nie lubię siebie, wszystko bym zmienił, gdybym miał kasę, szkołę średnią skończyłem bez matury. Pracę mam zwykłą, żadne wysokie stanowisko, po prostu szeregowy pracownik w korporacji. Mimo obracania się na co dzień pracy w dużej grupie, nie rozmawiam z ludźmi na prywatne tematy, o swoim życiu, nic nie mówię. Ciągle mieszkam u rodziców, mieszkanie to miejsce gdzie spędzam cały wolny czas, oglądam Youtube, czytam książki, słucham muzyki. Nie mam żadnych koleżanek, tylko jednego kolegę, którego trzymam się rękami i nogami, odwiedza mnie czasami w moim azylu.

Wychodzę z niego jedynie do pracy lub na zakupy, gdy jestem w CH i gdy widzę faceta z partnerką zazdroszczę mu. Jestem niedorajdą życiowym, gdyby nie kolega który zresztą nie ma też partnerki, nie wiem czy nie targnął bym się na swoje życie. Kiedyś byłem na etapie szukania koleżanki przez Tindera i tym podobne, zakładałem kiedyś konto, dodałem fotki, żadna bez uśmiechu, poważna mina na każdej. Kilka kobiet w podobnym wieku przesunęło mnie w prawo, chyba do dwóch się odezwałem, ale rozmowa z mojej winy się zakończyła.

Mam konto na FB, znajomy (okazało się że gej) mojego kolegi napisał do mnie kiedyś, pisaliśmy do siebie (każdy potrzebuje kontaktu, nawet ja) pisał mi że jestem przystojny i dziwił się że samotny nadal. Napisałem to aby się wyżalić, pocieszenia tu nie szukam. Widzę że we mnie skupiło się kilka przyczyn, dlaczego od 40 lat jestem sam. Pozdrawiam czytających i miłego wieczoru życzę.

Edytowane przez praworeczny
Czas edycji: 2019-01-20 o 16:18
praworeczny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-07-13, 18:51   #53
d3564ca2e162810dc13a4c8d708236e18b6f1b90_615b87c3c232c
Konto usunięte

Czemu odpuściłeś sobie terapię? Mogłaby Ci bardzo pomóc.
d3564ca2e162810dc13a4c8d708236e18b6f1b90_615b87c3c232c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-07-15, 10:29   #54
megamag
BAN stały

[1=d3564ca2e162810dc13a4c8 d708236e18b6f1b90_615b87c 3c232c;86991008]Czemu odpuściłeś sobie terapię? Mogłaby Ci bardzo pomóc.[/QUOTE]

Bo może wcale nie jest mu tak źle. Wiele osób mówi o tym, że by coś chciało, ale tak naprawdę nie chciałoby aż tak, żeby się w tym celu wysilić.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-07-19, 07:56   #55
MsN
Femme fatale

Cytat:
Napisane przez LoveMessages Pokaż wiadomość
Witam

Czy uważacie, że z facetem po 30, który wciąż nie ma kobiety może być coś nie tak? Nie chodzi mi tutaj o takich, którzy mieli już wieloletnie związki, ale nic z tego nie wyszło tylko o takich co nie potrafią sobie żadnej wybranki znaleźć. Np; mam kolegę, który już prawie ma 3 z przodu, przystojny, wygadany a jednak wciąż samotny. Zapytałam się go kiedyś o to, to zbył mnie pracą (taaaa jasne był wstanie 3 razy w tygodniu nas odwiedzać i przesiedzieć pół dnia) i tym, że kobiety są "drogie". Być może w jego przypadku może odstraszyć nałogowe palenie zioła. Drugi kolega ma już nawet po 40 i ani żony (byłej, obecnej, potencjalnej) również nie ma.
Kiedyś na mojej drodze stanął adorator po 30 jednak było w nim coś nie tak. Jakiś taki nie zaradny życiowo, nie czułabym się przy nim bezpiecznie. Myślicie, że z tego to wynika iż ten pan nie potrafi sobie nikogo znaleźć? Sama nie wiem jak mam to określić aby było czytelne.

Pozdrawiam
Różnie bywa, raczej nie powinno się generalizować bo nikt nie lubi szufladkowania, ale myślę, że to zależy od wieku czynników. Jedni faceci są sami w wieku 30 lat czy nawet po 30stce z własnej nieprzymuszonej woli, "jeden" okaże się gejem, inny ma wysokie wymagania na zasadzie "za wysokie progi na Twe nogi", inni nie znaleźli tej "odpowiedniej", "ideału", który wpasowywał by się w ich gusta i preferencje.

No, a jeżeli jest typ niezaradny życiowo, mieszkający nadal pożal się boże z mamusią to też się nie dziwię. To kolejny przypadek nawet i faceta w wieku 30 lat, który nadal jest sam bo żadna z tego tytułu go nie chce (na przykład jest niezaradny życiowo o czym wyżej wspomniałam, mieszka z rodzicami/mamusią, mało zarabia, nie potrafi sobie też sam poradzić etc.). Więc niektórzy będą mieli problem ze znalezieniem partnerki bo będą niezarwdni życiowo. Zaraz odpowie ktoś, że taka zua jestem bo jestem materialistka i lecę na kasę u facetów, albo że większość kobiet leci na kasę u facetów?

Nie. Owszem jestem materialistką, ale patrzę tylko przez pryzmat swoich pieniędzy, a cudze mnie nie interesują. Nie interesuje mnie zbytnio grubość portfela u faceta, aczkolwiek wszystko w granicach bo sponsorować za każdym razem faceta też bym nie chciała i nie zamierzam.

Też bym nie chciała być z facetem niezaradnym życiowo praktycznie w każdym tego słowa znaczeniu za którego trzeba byłoby wszystko robić, albo go za każdym razem sponsorować, pożyczać pieniądze etc. Również bym się czuła mało komfortowo i bezpiecznie skoro to facet ma kobiecie zapewniać to poczucie bezpieczeństwa, a najlepiej jak wspólnie się dokładają/składają partnerzy, sobie coś wzajemnie fundują na zasadzie "wymiany", że tak powiem.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości