|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skradzione perfumy
Gwiazdeczko, bardzo Ci współczuję. I pomimo, że w świetle całości kradzież flakonów nie jest najgorszym co się stało, doskonale Cię rozumiem...Trzymaj się dziewczyno
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Gwiazdeczko trzymaj się !
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mi przykro z powodu całej serii nieszczęśliwych wypadków, które zdarzyły się Tobie i twojej rodzinie, mam nadzieję, że złodzieje zostaną szybko złapani, a zła passa minie bezpowrotnie
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gwiazdeczko współczuję |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Gwiazdeczko - przykro mi
rozumiem Cie doskonale....jakies 17 lat temu wlamano sie do mojego mieszkania ![]() nawet ubrania ukradli .... |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
o ja pierdziele, ale historia
![]() bardzo mi przykro, zarówno całej kradzieży, jak i każdej rzeczy, którą zabrali bez względu na to czy była warta 1 zł czy 50 tysięcy to były Wasze rzeczy i nikt nie miał prawa ich w tak bezczelny sposób zabierać ![]() mam nadzieję, że z tym psem to przypadek, wiem, wiem.. ale i tak mam nadzieję ![]() ja bym przeżywała nawet jakby mi szklanki ukradli, bo były to moje szklanki a rozpatrywania tego w kontekście "co by było gdyby.." nie ma sensu, bo ważne jest to co jest teraz i co się stało..oby tych ciuli złapali ja ze swojej strony będę obserwować oferty sprzedaży perfum, bo rozumiem dlaczego to tutaj wypisałaś, zawsze to jakaś kropla w morzu,że może się uda w ten sposób a tymi negatywnymi opiniami się nie martw.. zauważyłam, że niektórzy mają problem ze zrozumieniem głównego sensu wypowiedzi i czepiają się szczegółów.. ![]() życzę powodzenia i odwrócenia losu, no i przede wszystkim zdrowia dla ojca..
Edytowane przez ButterflyFlyAway Czas edycji: 2013-06-27 o 09:51 |
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
gwiazdeczko- bardzo współczuję Ci całej sytuacji
|
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Gwiazdeczko - ode mnie tez wyrazy wspolczucia.
Najbardziej z powodu straty pieska. Mam nadzije, ze szybko zlapia tych okropnych zlodziei. Trzymaj sie
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteście naprawdę kochane
Jest pozytywna wiadomość, bo są już wyniki biopsji, guz nie złośliwy i tatuś jest zdrowy A złodzieje byli bardzo nieuważni, zostawili odciski palców wszędzie gdzie się tylko da, więc jest szansa że ich znajdą. Tylko że zauważyłam że mój żółwik ma potłuczoną skorupkę Nie wiem czy dla zabawy nie rzucili nim o ścianę... Ja dziś od rana biegam bo bankach i blokuję wszystkie możliwe konta mojego taty. Kochane, te DKNY które zostały skradzione były nowe i zafoliowane- to miał być prezent dla mnie. I była to wersja intense. Więc jeśli się natkniecie na allegro, to zwróćcie uwagę. I to jest bardzo dziwne, ale złodzieje ukradli nam... staniki ![]() To już naprawdę przegięcie...
|
|
#41 |
|
Mother of Cats
|
Gwiazdeczko - trzymaj się dzielnie
Współczuję Ci bardzo. I mam nadzieję, że złodzieje wpadną w tarapaty. Oby Twój Tata szybko wrócił do zdrowia, a i sprawy powłamaniowe poukładały się najkorzystniej, jak to możliwe
|
|
|
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, że złodzieje się znajdą i spotka ich mega kara! Twoi rodzice i ty ciężko pracowaliście na to co zostało ukradzione i jeszcze do tego strata ukochanego domownika
Ja myślę, że ciężko bym przeżyła coś takiego, po pierwsze przez strach, po drugie przez przywiązanie do swojej własności i żal, że to na co ja zapracowałam ktoś zabrał BO TAK. CO ZA MENDY!!!!
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.W maju jedną z naszych (wizażankę) też okradziono, wynieśli wszystko co się dało, kolekcje perfum również w tym unikaty nie do odkupienia. Ukradli kosmetyki kolorowe, nawet odżywkę do rzęs i ... używane maszynki do golenia , nawet się nie bali, że poprzedni właścicieli mogą być na cos zakaźnego chorzy. Byli w rękawiczkach także śladów niet...Okropne, że są tacy ludzie
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim rodzicom kiedyś złodzieje ukradli obrączki ślubne, znam tez kilka osob, ktore zostaly okradzione wlasnie we wlasnych domach i kazda podkreslala, ze strata przedmiotow nie jest tak bolesna, jak wlasnie swiadomosc, ze ktos chodzil po ich domu, zagladał do ich szafek, intymnych, osobistych rzeczy... ![]() Może dobrze sie przytrafilo, ze tak jak piszesz wyprowadzacie sie z tego domu, wiec jest szansa, ze złe wspomnienia znikną szybciej... A piesek i żółw to już czyste kur####wo
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, co to za ludzie, którzy nie dość, że okradają to jeszcze krzywdzą zwierzęta, szkoda słów
![]() Bardzo mi przykro Gwiazdeczko Mam nadzieję, że szybko ich złapią!
|
|
#47 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A druga kwestia to samochód który był wymarzonym autem mojego taty, długo na niego pracował. I tak strasznie się cieszył z niego. Cytat:
To już jest szczyt wszystkiego. A kolekcja wolę nie myśleć ile była warta, i jak długo zbierana ![]() No i oczywiście musiała mieć ogromną wartość sentymentalną. Cytat:
Mama mówiła że jak wróciła do domu to była brama otwarta, garaż był pusty, drzwi frontowe otwarte, okno wybite... Istne pobojowisko. No i ten wyjący alarm Cytat:
![]() Że ich złapią i dostaną jakiś konkretny wyrok.
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo przykro mi o tym czytać, szczerze współczuję. Doskonale rozumiem, co znaczy naruszanie poczucia bezpieczeństwa poprzez plądrowanie osobistej przestrzeni - w moim przypadku dodatkowo przez bardzo bliską osobę i niejednokrotnie, co boli jeszcze bardziej, choć straty materialne bez porównania mniejsze... Potworne uczucie pogwałcenia intymności, a przy tym pozbawienia rzeczy o niesamowitej wartości sentymentalnej, a w Twoim przypadku też dużej materialnej...
Żal zwierzaków, oby sprawców jak najszybciej spotkała kara.
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Gwiazdeczko szczerze współczuję, trzymaj się.
Przykro mi z powodu twojego psiunia, biedny żółwik. Mam nadzieję, że sprawców spotka zasłużona kara. Edytowane przez rinos Czas edycji: 2013-06-27 o 14:44 |
|
|
|
|
#50 |
|
To ja :)
|
Rany, to jakaś okropność... Pamiętam, że dawno temu, jeszcze w moim dzieciństwie, też ktoś usiłował się do nas włamać, ale za wcześnie wróciliśmy do domu i zostały tylko nawiercone zamki i rąbnęli ubrania, które suszyły się na balkonie... Nie jest jednak najgorsze to, co ukradli, tylko fakt, że traci się poczucie bezpieczeństwa... I pies...
![]() Strasznie współczuję i trzymam kciuki, żeby policja ich dopadła. I żeby im uschła ich osobista duma.
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
Ja też szczerze współczuję. Wiem, co czujesz, bo na początku roku moi rodzice mieli włamanie do mieszkania i zginęło wiele pamiątkowych rzeczy. Staraj się myśleć, że to tylko rzeczy materialne, można to jakoś odtworzyć, wcześniej czy później to strasznie przykre doświadczenie będzie tylko wspomnieniem. Super, że Twój tata jest zdrowy. Jak to się mówi, obyśmy tylko zdrowi byli, a reszta jakoś zleci.
Pieska szkoda strasznie tylko. |
|
|
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
Skorzystam z tego, że urżnąłem się lekko piwem: Zobacz, nie jesteś sama. Naprawdę.
![]()
Edytowane przez 201605091004 Czas edycji: 2013-06-27 o 18:34 |
|
|
|
|
#53 | ||
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() i wątek raczej nie powstał, aby dawać światłe rady, czym ma się autorka przejmować a czym nie też byłam okradziona i to z użyciem siły wobec mnie bezpośrednio i zaręczam, że miałam myśli i zachowania zarówno racjnalne i mniej racjonalne, tylko na szczęście nie trafiłam na takich obserwatorów i słuchaczy jak Ty ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
i też mam jakieśprzekonanie, że teoria koła zawsze działa, prędzej czy później
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2013-06-27 o 19:25 |
||
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Misianko, wiem co to znaczy pobicie/użycie siły, i bardzo Ci współczuję, bo to trauma na całe życie. I wiem że w takich krytycznych sytuacjach budzą się instynkty o których człowiek nawet by siebie nie podejrzewał. Też mnie kiedyś napadnięto i próbowano zgwałcić, ale udało mi się uciec bo zaczęłam udawać nieprzytomną, napastnik przestał mnie bić, a ja mu wsadziłam paluchy w oko... Ale to wydarzenie ciągle prześladuje mnie w snach, tak samo jak moją mamę będzie prześladował widok otwartych drzwi, bramy, pustego garażu, porozrzucanych rzeczy i wspomnienie policjantów, rzeczoznawców i psów tropiących.
|
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
Gwiazdeczko, dołączam do wspierających Cię, oburzonych losem zwierząt (nawet sobie nie chcę wyobrażać losów kotów i psów, jakie bywają podczas włamań w mieszkaniach, skoro u Ciebie nawet w niczym nie przeszkadzający nikomu żółwik oberwał!!!) oraz cieszących się z pomyślnych wyników taty.
Nie znam się na włamaniach, ale widzę tu rękę jakiejś kobiety. Te perfumy i staniki nie muszą iść na sprzedaż, mogą sobie jakieś głupie małolaty na wakacje "dorabiać" a panna w ich grupie przy okazji zgarnęła coś dla siebie ![]() Swoją drogą, miesiąc temu ubezpieczaliśmy dom i przy mojej sugestii, że zaproponowana przez agenta kwota nawet na pokrycie "wartości odtworzeniowej" perfum nie starcza, usłyszałam, że się takich rzeczy nie kradnie Nie trzeba nikomu tłumaczyć, że rzeczy materialne nie są najważniejsze w życiu, ale sama płakałabym po swoich rzeczach - po perfumach, biżuterii, książkach, ubraniach, butach, torebkach. Z tych drobiazgów utkana jest moja codzienność. Pewnie, nie tak jak po śmierci kota czy zawale mamy - ale jednak byłoby mi bardzo, bardzo przykro. Jestem pewna, że z czasem obrośniecie w nowe rzeczy, z którymi również będzie się wiązać Wasza historia, i że wraz z nimi odzyskacie spokój. I że żółw dojdzie do siebie a kiedyś może jakiś inny szczęśliwy pies dołączy do Twojej rodziny
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też dzisiaj piwkuję mimo że powinnam chyba liczyć jakieś całki, ale po prostu nie jestem w stanie. W nocy spałam może z 3 godziny i cały czas mi się śniło że ktoś się włamuje do mojego mieszkania i zabija mnie i TŻta. A potem jeździłam po bankach i przelewałam taty pieniądze na moje konta, bo później okazało się że zginęły też numery do przelewów internetowych taty. A jeszcze później zmieniałam zamki w domu bo ukradli też klucze... Także odpuszczam sobie matmę, idę na egzamin "na turystę" i rozpoczynam wakacje.
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Przykra (albo raczej wk***ca) sprawa
Pieska szkoda najbardziej, żółwika również, mam nadzieje, ze nic mu sie wewnątrz skorupy nie stałoBardzo dobrze zrobiłaś ogłaszając tutaj liste skradzionych perfum. Jeśli ktokolwiek miałby je wytropić na Allegro czy gdzieś indziej, to tutaj chyba są najlepsze kandydatki. Szkoda tylko, ze znajdą sie tacy , co i tak bedą oczekiwać od ofiary by udowodniła, ze nie jest wielbłądem.I coś na poprawe humoru:
Edytowane przez hey Czas edycji: 2013-06-27 o 20:09 |
|
|
|
|
#58 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale masz rację... Naprawdę mogło tak być. Mnie najbardziej zdenerwowała kradzież moich pamiętników z okresu 2007-2010 No bo co to ma być? Nic to cennego, ot wynurzenia nastolatki, a dla mnie dużo znaczyły bo jakby nie było zawierały mnóstwo wspomnień, i lubiłam sobie poczytać. A teraz jakiś złodziej sobie to czyta i się śmieje. A jakaś dziewczyna złodzieja perfumuje się moim Armanim ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() A co do ostatniego to prawie popłakałam się ze śmiechu
|
|
|
#59 | ||
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
, jak teraz to widzę), a drugie, ze miałam pretensje do siebie, że nie dałam radypotem mi przeszło ![]() Cytat:
|
|
|
|
#60 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

rozumiem Cie doskonale....jakies 17 lat temu wlamano sie do mojego mieszkania 

, co i tak bedą oczekiwać od ofiary by udowodniła, ze nie jest wielbłądem.