|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
33dc ![]() Widziałam pęcherzyk, lekarz powiedział, że to początek 5 tygodnia (rzeczywistej ciąży 3 tydzień) ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
A jak u Ciebie z objawami ciąży?
![]() Ja mam ogromne piersi i strasznie bolące. Oprócz tego strasznie wypadaja mi włysy w tyg tygodniu, nie wiem czy to normalne tak wczesnie, ciekawe jak bedzie później, mam nadzieje, że nie wyłysieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
mnie też bolą piersi, czasem kłują jajniki i od dwóch dni mam wzdęcia.. ponadto wszystko dookoła mnie wkurza, biedny Tż.... ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny co do objawów to mnie strasznie bolał brzuch jak na okres, a piersi właśnie wyjątkowo nie (a zawsze przed @ bolą i są napięte). Od wczoraj kłuje mnie lewy jajnik, dzisiaj aż się zwijałam. Czy wy też " czujecie" jajniki? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Życzę przyszłym mamusiom powodzenia
![]() Ja bardzo chciałabym móc dołączyć do mamuś marcowo kwietniowych ![]() Może się uda ![]()
#37 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mama marcowo-kwietniowa 2013 (jak ten czas leci!!) |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny!
właśnie przed chwilą ujrzałam II kreski... Cała się trzęsę... Mąż jeszcze śpi. Chyba powiem Mu za 2 tygodnie w naszą pierwszą rocznicę ślubu. chociaż sama nie wiem, czy wytrzymam... Co ja mam zrobić?? Mam prawie 24 lata, udało się nam w 3 cyklu starań. Jeszcze nie mogę w to uwierzyć. Pójdę w poniedziałek na betę. Boże!!!!! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Życzę Wam dziewczyny bezproblemowych ciąż, zdrowych radosnych dzieci. Ten czas jest tak ulotny, łapcie każdą chwilę i cieszcie się nią. Życzę Wam razem z moją córeczką pięknych i magicznych 9 miesięcy, niech płyną spokojnie a dzieci w Waszych brzuszkach rosną zdrowo.
![]() Mama marcowa 2013.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2013-07-01 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
no i nie wytrzymałam!!! Pokazałam Mężowi test ze łzami w oczach! On też zbudzony przeze mnie przed 6 popatrzył na test mocno zaspany, wzruszył się i mnie przytulił. Ja nadal nie mogę w to uwierzyć, w sumie chyba dopiero jak zobaczę fasolkę na usg to do mnie dotrze...
Mona1, kiedy wybierasz się na usg? ja ostatnią miesiączkę miałam 30 maja i zastanawiam się, na kiedy się zapisać, żeby było już coś widać... |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja ostatnią 2 miałam 27 maja i na wizytę pójdę gdzieś za 2 tygodnie, lub jak nie wytrzymam za tydzień ![]() ![]() a w poniedziałek i w środę pójdę na betę sprawdzić czy prawidłowo przyrasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Fajnie, jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji
![]() Też w poniedziałek sprawdzę betę, ale niestety u mnie w mieście wynik jest na drugi dzień. Ja lekarza również jeszcze nie wybrałam, planuję zapisać się prywatnie do pani dr, która jest ordynatorem w szpitalu, w którym chciałabym rodzić, (już kiedyś u niej byłam), ale nie wiem, czy mi się uda, gdyż ma strasznie dużo pacjentów. Mona1, ile masz lat? To Twój pierwszy Dzidziuś? |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
ooo dopiero co powstawał wątek mamuś styczniowo- lutowych. Gratuluję wszystkim mamusiom, które dołączą do tego wątku. Jak najmniej dolegliwości w ciąży
![]() Przyszła mamusia grudniowa 2013 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Witam i gratuluję przyszłym mamusiom!
![]() ![]() Może na kwiecień 2014 się uda ![]() Edytowane przez cambria04 Czas edycji: 2013-06-29 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | ||
Wtajemniczenie
|
GRATULACJE dla przyszłych Mamuś!!!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mamusia kwietniowa 2013 ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz trzymam za Was kciuki, to magiczny, niezapomniany czas, zapisujcie wszystko, róbcie fotki brzucha, i zbierajcie siły na ostatni miesiąc ciązy- wtedy cierpliwości i siły psychicznej trzeba najwiecej! Pierwsze usg, pierwsze bicie serca, kopniaczki-niekopniaczki bo niewiadomo czy to to czy co innego,usg połówkowe, wyprawka, łóżeczka, wózeczki, ubranka- czyste szaleństwo!!! i wieele atrakcji przed Wami ![]() Mamusia lipcowa 2013 (za 4 dni mam TP ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Serdeczne gratulacje nowo zafasolkowanym
oj ja też bardzo bym chciała znaleźć się na Waszym wątku z tym że szans na marcową mamę już nie mam ale kwietniowa też by mi pasowała ![]()
![]() |
#54 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Życzę tego Tobie, Sobie i pozostałym starającym się ![]() ![]()
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluje wszystkim pozytywnych testów, mam nadzieję że i ja również dołączę do Was
![]() W niedzielę spodziewam się miesiączki, zobaczymy czy nadejdzie, trzymajcie kciuki! To jest nasz pierwszy miesiąc starań, więc nie tracę nadziei! ![]()
#56 |
Zadomowienie
|
Trzymam mocno kciuki za wszystkie staraczki, a mamusiom gratulującym (a widzę że to głównie mamy marcowo-kwietniowe 2013
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Ja również życzę Wam spokojnych 9 miesięcy bez komplikacji i zdrowych, szczęśliwych bobasów
![]() Będę Was podglądac do końca. Ja z moim mężem planuję rozpocząc starania dokładnie za rok, więc może zostanę mamusią marcowo-kwietniową 2015 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Chętnie się przyłączę do wątku jeśli można ![]() Mi termin wypadnie jakoś w połowie marca ![]() W piątek robiłam test i pojawiły się dwie kreseczki, chociaż druga bardzo blada, więc w niedzielę powtórzyłam i wyszło to samo. Aż trudno mi uwierzyć w to, że jestem w ciąży, bo to był I cykl starań, a choć miałam nadzieję, że uda się szybko, to chyba nie do końca w to wierzyłam, a tu proszę ![]() ![]() I oczywiście gratuluję Wam (a raczej Nam ![]() ![]() ![]() PS. Czy Wy też się tak ekscytujecie i denerwujecie, że aż serce o mało co z piersi nie wyskoczy? |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Witajcie
Termin porodu na pierwsze dni marca, więc jeżeli pozowlicie to do was dołączę. Zrobiłam betę w odstępie kilku dni i ładnie rośnie ale uwierzę tak naprawdę jak zobaczę bijące serce. Też mnie męczyły bóle brzucha różnej maści ale od kilku dni spokój. Właściwie jedyny objaw teraz to spowolnienie obrotów,nawet jak do pracy jechałam do mnie wszyscy wyprzedzali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja miałam iść dzisiaj na betę ale zaspałam ![]() Dziewczyny pijecie kawę czy na czas ciąży rezygnujecie? Ja piję taką słabiutką, nie mogę się powstrzymać ![]() No a do tego palę fajki, a raczej paliłam, bo odkąd zobaczyłam pozytywny test rzuciłam, choć nie powiem ciągnie jak cholera ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.