![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: FEG Eyelash Enhancer- zbiorczo o odżywce!
Po ponad dwóch tygodniach widzę delikatny efekt. Rzęsy sa mocniejsze, trochę dłuższe.
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Ja zaczęłam używać od 1 stycznia. Jak będą jakies efekty to dam znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Po miesiącu stosowania: rzęsy są dłuższe, nie są gęstsze (chociaż na ten efekt raczej za krótko aby coś stwierdzić). Za to bardzo zagęściły mi się brwi: nakładałam co wieczór trochę specyfiku na brwi. W weekend robiłam hennę i widzę - brwi sa super!
Od dziś dołączam (szczególnie na brwi) - jeszcze to https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=704829 Wydatek żaden - a opinie są dobre.
Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny ![]() Edytowane przez Kinaa1 Czas edycji: 2014-01-14 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
A zamawiał ktoś to serum w cenie 36 zł na allegro? Bo ja oczywiscie zamowiłam zanim trafiłam na informacje o podróbach..
to jak????? Edytowane przez gandalf1234 Czas edycji: 2014-01-22 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
U mnie powoli mija miesiąc stosowania odżywki. Kupilam dwie w promocji na allegro za ok 60 zl (nie pamietam dokladnie ile, moze 70). Do zestawu byl dolaczony sklad i wedlug tego mial on bimatoprost.
Zauwazylam ze zaczely mi rosnac male rzesy, wiec na pewno moge potwierdzic zageszczenie ![]() wypadanie- mniejsze ![]() co do dlugosci- to nie widze jak narazie efektu. Przyciemnienie? zadne... Ale to dopiero miesiac stosowania, wszedzie pisze ze jednak trzeba uzywac 2-3 a nawet 4 miesiace. Takze nie łamie sie tylko stosuje dalej, szczegolnie ze jakies male efekty juz widze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jaką konsystencję mają Wasze odżywki? Ja swoją zakupiłam na allegro (26 zł), ma w składzie bimatoprost, ale czytałam, że oryginały mają konsystencje oleistą a moja jest jak woda.. Narazie stosuje 2 tyg. i pomału widać delikatne wydłużenie, szczególnie po pociągnięciu tuszem..
Więc nawet jeżeli nie orginał, to i tak działa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie po dwoch miesiacach raczej rozczarowanie. Moze efekty widac, ale szalu nie ma.
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Mozecie polecic jakiegos sprawdzonego sprzedawce na all ? Nie chcialabym kupic podrobki ...
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/odzywka-serum-do-r...010671347.html
ja kupowałam od nich i jestem zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, dlaczego w kwc napisana jest cena 280 zł??? kupiłam na allegro za 30 zł tą odżywkę... stosuję 2 tydzień , an razie nie widze efeków...
![]() |
#41 |
ex Moderator
|
Isabelko, może być tak, że odżywka nie jest oryginalna i nie zawiera wszystkich składników, które wpływają na porost rzęs.
Może być również tak, że Twoje rzęsy potrzebują więcej czasu na wzmocnienie się ![]() Ja pierwsze rezultaty zauważyłam właśnie po 2-3 tygodniach, a po trzech miesiącach rzęsy były bajeczne ![]()
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Używam 3 miesiąc FEG-a i efekty powalające. Rzęsy grubsze, mega długie , ciemniejsze i podkręcone. Nie widzę zagęszczenia. Moje opakowanie wyglądało dokładnie jak to, z fotki, z pierwszej strony. Ulotka taka sama.
Moje rzęsy były zwyklakami, średnia długość, średnia grubość musiałam się naprawdę napracować tuszem, żeby było je widać. W tej chwili wystarczą 2 pociągnięcia szczoteczką a efekt taki, że znajome mnie pytają gdzie przedłużałam rzęsy i za ile ![]() Moja odżywka jest trochę gęstsza niż woda, nie szczypie jak dostanie się do oka. Używam raz dziennie, na noc. Pierwszym widocznym efektem działania było wypadnięcie kilku starych włosków i wydłużenie świeżynek. Wyglądało to trochę komicznie bo było widać prześwity. Teraz jest meeega. Polecam ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Mi juz minal 2 miesiac stosowania
![]() Są: gestsze i mocniejsze. Caly czas czekam aby rzesy byly dluzsze i ciemniejsze ![]() Jednak nie trace nadziei i stosuje dalej, szczegolnie ze mam jeszcze 2 opakowania :P Od tygodnia zaczelam stosowac tez pomadke Alterry do ust (niby do ust, ale tez niby fajna do rzes :P ). Takze teraz moja pielegnacja wyglada tak (od tygodnia): nakladam odzywke FEG, a po jakiejs godzinie czy nawet wiecej smaruje rzesy ta Alterra. Tez za miesiac dodam post o wynikach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Używam FEG-a od dwóch tygodni i widzę pierwsze efekty wydłużenia, moja odżywka jest raczej rzadka, ale nie szczypie w oczy. Nie mogę sie nadziwić, że może to być podróbka...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
mogłby ktos jeszcze polecic jakiegos sprzedawce?
![]()
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
ja używam jakoś ok miesiąc i widzę efekt
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
ja dzisiaj zamówiłam tę odżywkę
![]() http://www. bangla .pl/opinie/p33587/r-and-d-pharma-feg-eyelash-enhancer i są m.in. takie komentarze: "a ja chyba wiem, o co w tym wszystkim chodzi ![]() producent FEG proponuje nabywcy, że może zamówić u niego produkt z dość dowolnym designem opakowania i ulotką- zobaczcie sami na stronie: http://www. fegeyelash .com/index.php/Products. Firma RDpharma-coś tam zamówiła sobie partię odżywek z napisem, że "Wyprodukowano w USA dla RDPharma" i jakimś niby kodem kreskowym z USA. W środku jest zaprojektowana przez nich ulotka, w której sami zdeklarowali skład. Zobaczcie sobie, że na swojej stronie internetowej producent nigdzie nie podaje składu i nie deklaruje, że odżywka zawiera bimatoprost. Czyli zrobili świetny interes i koszą po 200złotych za produkt. Producent podaje też na tej stronie, jakie zabezpieczenia ma mieć ich produkt - m.in. hologramy, taką naklejkę, która zmienia kolor pod kątem itp. Ja kupiłam odżywkę na Grouponie i byłam przekonana, że to podróbka - a okazuje się, że ma dokładnie wszystkie z 6 podanych przez producenta zabezpieczeń. Podsumowując - RDPharma zamówiła sobie produkt ze swoimi ulotkami i kodem na opakowaniu i sprzedają go drogo, bo twierdzą, że to oryginał. Ten sam produkt możecie mieć za znacznie mniejsze pieniążki - bo producent drukuje takie ulotki, jakie mu odbiorca zlecił. Inna sprawa, czy którakolwiek z nich zawiera faktycznie bimatoprost? tego nie wiemy, bo producent nigdzie tego nie deklaruje" oraz "Witam kupiłam odżywkę na all za 49 zł z przesyłką. Myślałam ,że jest nieoryginalna,napisałam maila przez angielską stronę producenta z zapytaniem o tego sprzedawcę i z opisem odżywki którą dostałam i otrzymałam taką odpowiedź: Hi Ewa, (nazwa użytkownika) is one of our distributor, their products were from our factory, so you bought the real one! thanks A więc wychodzi na to,że te odżywki za 50 zł to też oryginały,tylko w dalszym ciągu nie rozumiem dlaczego nie mają pełnego składu na opakowaniu a działanie identyczne jak te odżywki za 250zł ![]() ![]() Dziwna polityka, co o tym myślicie? Sama rowneż zamówiłam tańszą wersję odżywki - zobczymy czy będą efekty ![]()
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No i według rysunków mam podróbkę. Też w ramach "eksperymentu" dałam sobie kropelkę do oka no i nic mi nie było- nic nie szczypało. Także moje zagęszczenie rzęs to musi być jakiś inny efekt :P Tylko jak trafić na oryginał? Na stronach all wszędzie są zdjęcia tego prawdziwego... i jak tu zaufać sprzedawcy ;/ Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-03-17 o 08:58 Powód: cytat reklama |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Nie no te podróbki cos działają bo ja mam już dłuższe rzęsy niż przed i nie jest to placebo bo te Dolne mam naprawdę dużo dłuższe
![]() Wysłane z mojego miniusia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Po 3 miesiącach używania odżywki z all za 49 zł, mogę śmiało stwierdzić, że to jest kit z tymi oryginałami i jedynymi importerami. Rzęsy znacznie się zagęściły, wydłużyły, stokroć lepiej pracują z tuszem dając efekt równomiernie wydłużonych, a nie postrzępionych. W życiu nie dałabym za tę odżywkę 280 zł i naprawdę dziewczyny nie dajcie się nabierać "sprytnym" firmom. Wszystkie te odżywki są takie same. Ja jestem bardzo zadowolona, oczy mi nie wypadły ;p, a efekt jest widoczny nawet bez malowania rzęs.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Dziś kupiłam tą odżywkę na allegro, za nie całe 20zł... Za pół roku ślub, mam nadzieję że coś pomoże
![]() Podpowiedzcie mi, czy stosowałyście ją na dolne rzęsy również? Bo na tej aukcji na której kupiłam jest podane żeby używać tylko na górnej powiece. Będę wdzięczna za odpowiedzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
ja nakładam też na dolne i mi mega urosły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Wiecie co dziewczyny, czytałam trochę w necie na temat tej odżywki zaniepokojona waszymi wątpliwościami podróbka-oryginał i wychodzi na to, że w zasadzie nie można mówić tu o podróbce. Produkt jest bardzo tani, produkowany w Chinach i w zasadzie składając hurtowe zamówienie można je zindywidualizować, stąd się biorą różnice np. na allegro, i "niektóre" firmy liczą sobie 280 zł za swoją odżywkę, bo zamówiły sobie "jedyne oryginalne" opakowanie...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Nie twierdzę, że europejskie kosmetyki nie mają w sobie paskudnej chemii, ale tak czy inaczej uważam, że chińskie produkty mogą być po prostu jeszcze gorsze
Edytowane przez Rangiku Czas edycji: 2014-03-21 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny muszę się podzielić moją opinią, a więc tak kupiłam w grudniu Fega na allegro za 49 zł od firmy nie będę podawała nazwy żeby nie robić reklamy, używałam przez 3 mc efekty super rzęsy mi urosły rewelacja. Skusiłam się na zakup pod koniec lutego odżywki za 18 zł na allegro używam już miesiąc i żadnych efektów a nawe rzęsy zaczęły mi wypadać jestem przerażona. Przeczytałam ten post gdzie są zdjęcia jak rozpoznać podróbkę i to co kupiłam za 18 zł jest podróbką na pojemniczku pasek a na zakrętce kropka, w składzie bimatoprost gdzie na oryginalnym produkcie nie było go. Gdzie można zanieść do zbadania ten oszukany feg jeżeli on jest szkodliwy jestem przerażona. Angelika
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
błagam o namiary na sprzedawce, który sprzedaje odżywki, które naprawdę zadziałały na Wasze rzęsy. Najlepiej, aby był to któryś ze sprzedawców, który sprzedaje odzywki za około 30 zł z kasą u mnie krucho
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Również bardzo proszę o namiar na uczciwego sprzedawcę z all, gdzie odżywka jest oryginalna.
Proszę na PW. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
Witam, chciałam podpytać czy któraś z Was miała uczulenie na ten kosmetyk? FEGi kupowałam na gruponie, pierwszy ponad rok temu za cenę ok 180 zł/szt. i faktycznie efekty pojawiły się szybko. Nigdy nie miałam takich pięknych rzęs - prawie 2x dłuższe. Wszystko było w najlepszym porządku aż do momentu jak po ok. 2 -miesięcznej przerwie (która zaleciła znajoma kosmetyczka po 7 miesiącach stosowania) wróciłam do napoczętego opakowania. Już pierwszego wieczoru po aplikacji czułam na powiekach lekki dyskomfort a w kolejnych dniach było tylko gorzej. Myślałam, że może to wina nowego micelarnego płynu do demakijażu, ale gdy wróciłam do sprawdzonego - nic się nie zmieniło. Moje powieki a dokładnie zewnętrzne kąciki zostały pokryte łuskami jakby liszajami. Poszłam do okulisty, dostałam maść. Ulga przyszła praktycznie natychmiast ale uczulenie ciągle wraca. Nie mogę się malować ulubionymi (markowymi) cieniami. Nawet o kresce linerem mogę zapomnieć bo od razu powieki pieką. Jakaś masakra!
Czy któraś miała podobne przejścia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
również poproszę o namiary na uczciweggo sprzedawce na allegro na wiadomość prywatną
![]() |
#60 |
Erudycja
|
hej, tez kupilam odzywke za 18 zł na all, zdziwilo mnie to, ze ten sam sprzedajacy ma w ofercie tą samą odzywkę jeszcze i po 30 zł i po 60... no ale nic.
Moja ma konsystencje wody i mysle, ze zostalam nabrana. Napisalam juz do sprzedawcy, ze czekam na oryginal inaczej dostana negatywny komentarz. Wszedzie jest napisane, ze oryginal ma gestą konsystencje, moja to zwykla woda, jak nic. W dodatku nie dostalam opakowania ani ulotki, tylko sam aplikator.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.