![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nowe zasady wywozu smieci
na gruz odkąd pamiętam trzeba było wynająć kontener, więc podejrzewam, że teraz nic się nie zmieniło bo takie kontenery mają prywatne firny.
Jeśli chodzi o większe meble i AGD u nas jest napisane, że takie "śmieci" będą zabierane raz w miesiącu po wcześniejszym ogłoszeniu w jaki dzień.
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
U mnie wymyślili sobie 6 kontenerów... Teraz trochę segregujemy - zbieramy większą makulaturę i słoiki/butelki. Ale jakbym miała 6 pojemników w kuchni postawić na to wszystko to mi to chyba pół kuchni zajmie (mam malutką w osobnym pomieszczeniu). Albo małe pojemniki jak z ikei czy programót tv typu dekoratornia, tylko to by trzeba było wynosić co 3 dni i na 2 razy, bo rąk brakuje.
AGD i innych elektrośmieci od dawna nie można wyrzucać do zwykłych śmietników, więc teraz nagle nie będzie wysypu pralek w lasach z powodu segregacji.
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
a myslicie, ze smieciarki sa przegrodzone, dzielone czy jak, bo ja segreguje, a dzis byla wywozka bio, wczoraj za to nie odebrali stalych, to dzis wzieli oba wsypali
![]() ale worki od ludzi widzialam tez brali i szklo tez sie bilo, a szklo mialo byc kiedy indziej bezsens taki jak byl
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
![]() U mnie nie jest źle - są pojemniki na suche, są też te 'dzwony'(osobno na papier itd) jak ktoś chce dokładniej dzielić, zwykły pojemnik też jest. Chociaż już słyszałam od sąsiadów, że tragedia, bo najbliższy jest pełny. A 4 klatki dalej stoi pusty, ale widocznie to daleko ![]() Mnie się sam pomysł podoba, wcześniej też sporo segregowaliśmy. W końcu to jest w interesie nas wszystkich. Sumi, wcześniej u mnie tez było wiele pojemników i nie dzieliłam tego w domu, tylko trzymałam to co do segregacji w jednym pojemniku, a dzieliłam już przy wyrzucaniu. Też bym 6 pojemników nie zmieściła w kuchni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
ale u mnie widzialam oba od sasiada brali, czyli mokre i suche, obok siebie zapakowali i siup, do tego za chwile na to wrzucal worki z plastikami i czyms tam jeszcze
![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.