![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam już pomysłów...
Autorko, siedzisz w bagnie o same uszy, zaraz do tego bagna wydalisz potomka, a jeszcze na rzeczowe uwagi i otwieranie Ci oczu rzucasz tym błotem po wszystkich dookoła. Co, Misiaczek jest nietykalny? To po co tu pisałaś? Bo chyba oczywistym jest, że każdy powie, że żyjesz w patologicznym układzie, więc nie wiem skąd oburzenie, stało się to co było oczywiste. Wykorzystaj lepiej energię na obmyślenie planu działania, bo na macierzyńskim/bezrobotnym, żyjąc z oszczędności długo nie utrzymasz siebie i dziecka, a Misiaczek raczej nie dołoży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Nie mam już pomysłów...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Wielkie oburzenie, bo uwazasz, ze twój mąz zachowuje się jak najbardziej w porządku. Zyj sobie jak chcesz i daj zyć innym. Natomiast nie da się ukryć, ze twój plan zycowy jest bardzo kiepski. Zaróno dla ciebie jak i dla dziecka. Mąz będzie miał się dobrze. Tylko czujesz się tak urazona, ze zamiast pomyśleć chwilę zaczynasz atakować. Widać nie nadszedł czas na zmiany w twoim zyciu.
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Nauka na przyszłośc baby: jak nie zdradza i nie pije to bierzcie chłopa niezależnie od innych jego odstraszających cech, bo możecie trafić gorzej. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
nigdy nie nazywałam Męża misiaczkiem bo nie mam 15 lat. wydalić to można nie wiem co...ale raczej nie dziecko, dziecko się rodzi. każdy pisze co pisze, ale mało kto piszę jak? a o to w dużej mierze mi chodzi... ![]() chciałabym mieć plan działania a nie mam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
wiesz że istnieją faceci 5w1?
1. co nie piją 2. co nie biją 3. co nie zdradzają 4. co pracują i mają wspólny budżet 5. co są odpowiedzialni naprawdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli facet do tej pory się nie starał, to to go nie ruszy :/. Może jeśli poczuje realne zagrożenie (typu wezwanie do sądu na sprawę rozwodową, czy separacja) to się obudzi... A jeśli nie? To chyba byłby znak, że mu nie zależy na tym małżeństwie... I sama w takim wypadku powinnaś zdecydować, czy masz siły by ciągnąć to dalej. Moi rodzice przez wiele lat zmagali się z dużo poważniejszymi problemami, i tą walkę przegrali... Jedno wiem na pewno... Do tanga trzeba dwojga... jedna osoba nic nie zdziała...
Zakochana w bransoletce Pandory ![]() Edytowane przez n_a_g_i_n_i Czas edycji: 2013-07-02 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
źle odebrałaś chciałam napisać, że niektóre kobiety mają na prawdę gorsze problemy- pocieszam się też, że uda mi się go rozwiązać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
15 lat ci się nie udało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
żeby była równowaga, on w domu większość rzeczy robi, zmywanie mycie podłóg, porządki, mycie okien.
po prostu trochę mi dziwnie gadać o kasie jak wiem, że mu zostaje nie wiele, a ja mam więcej nie wiem jak to wypośrodkować. kocham go bardzo, układa się nam poza tym... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Zrób porządek w papierach, rachunkach, przeanalizuj co jak i powiedz mezowi, ze nastepują zmiany w tym chorym układzie. Jak nie to wg mnie powinno dojść choćby do czasowej separacji. Niech on się wyprowadzi albo ty. To tak samo jego dziecko jak twoje. Nie rozumiem tej strategii nei płacenia rachunków by miec kasę na opiekę podczas ciązy.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
uważam, że udało, bo nie zamieniłabym go na nikogo innego, a to myślę jest do ogarnięcia...jestem z nim szczęśliwa, ale gdzieś tam czuję, że to mnie męczy i trzeba to rozwiązać.
nie ma idealnych związków. ustaliliśmy tak przed zamieszkaniem: - on mieszkanie 1500 - a ja jedzenie, opłaty, jakieś tam raty, które się kończą auto- kupiłam ja, paliwo ( więc mnie to de facto więcej wychodzi ) i czuje, że to lekko nie sprawiedliwe - nie chciałam go karać za to, że zarabia mniej jak ja. Ajah- dziekuje! Edytowane przez Skodzinka Czas edycji: 2013-07-02 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#44 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Zapłać tą miłością rachunki i jeszcze odłóz na wyprawkę dla dziecka. Najpierw piszesz,ze facet jest beznadziejny, apózniej, ze myje podłogi i jesteś z nim szczęśliwa Jak mozna być szczęśliwym z kimś kogo usiłujesz terroryzować, by się zmienił ![]() Tak.Inni mają gorzej. Zawsze jest ktoś kto ma gorzej. Zawsze tez ktoś ma lepiej, o wiele lepiej.
![]() |
![]() |
#45 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
w żadnym momencie nie napisałam, że jest beznadziejny-ma wady jak każdy z nas. ...bo jestem z nim szczęśliwa mimo tego., ale pragnę wyjaśnić. nikogo nie terroryzuje, nie w moim stylu próbuje znaleźć złoty środek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
.
|
jasne, dołożenie do domowego budżetu większej kasy, żeby żona miała na ginekologa to faktyczne kara o.O
![]() |
#47 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
dziękuje Wam dziewczyny- wszystkim, pomyślę, przeanalizuje i podejmę działania. pozdrawiam Edytowane przez Skodzinka Czas edycji: 2013-07-02 o 11:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Co on robi z tym tysiącem, który mu zostaje? Jeśli przeznacza go na własne zachcianki, to może warto po prostu usiąść jeszcze raz i przedyskutować sytuację uwzględniając zmiany, które zaszły w waszym życiu?
A już nie płacenie rachunków, żeby mieć kasę na badania, bo mąż nie zapłaci, to dla mnie kompletna abstrakcja... ![]()
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty już sama dałas się wciągnąć w myślenie - jego pieniążki, jego oszczędności, jemu mało zostaje więc nie dołoży... Ja radzę raz a porządnie sprawę załatwić - idziesz, zakładasz wspólne konto, stawiasz pana przed faktem dokonanym - oto wspóne konto. Od dzis wszystkie pieniądze oboje przelewamy właśnie na nie i z tego oto konta opłacamy życie, mieszkanie, przyszłe dziecko. Jak coś zostanie to razem ustalamy na co wydamy i jak zaszalejemy. Podoba się? To idziemy likwidować Twoje konto, albo dopisać mnie jako współwłaścicielkę, dla pewności. Jak się nie podoba to to jets lista wydatków podzielona na pół i od przyszłego miesiąca zanim zjesz obiad to za niego płacisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
wańka wstańka
|
Tak ci tylko przypomnę. Chociaz nie uzyłaś słowa ' benadziejny' to sama zobacz na co toja wypowiedz wskazuje.
Cytat:
![]() |
![]() |
#51 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
mozesz sie oszukiwac, tlumaczyc sobie glownie, bo nam nie dasz rady, ze jestes z nim szczesliwa i jest wspanialy, ale prawda jest taka, ze Ci frustracja mozg zalewa, o czym swiadczy poziom Twoich wypowiedzi.
tak, Twoj maz to pasozyt. tak, szkoda mi dziecka, bo dziecko potrzebuje stabilizacji, a z ojcem, ktory ma luzne podejscie do pracy i do pieniedzy ciezko taka stabilizacje osiagnac. szczegolnie jesli mama bedzie chodzic dodatkowo sfrustrowana ukochanym mezem. i tak, Twoi rodzice maja racje, ze go nie lubia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
.
|
no to niech zmieni środek transportu. chociażby na auto na gaz.
![]() |
#55 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
dobrze, że moje wypowiedzi nie mają takiego poziomu jak twoje. dziecku nie zależy na pieniądzach a na miłości obojga rodziców-a z tym problemów nie będzie. każda z was pisze o kasie, pasożycie, żalu, a żadna się nie zapytała o uczucia, o to jak nam jest. ja z nim jestem na co dzień i wiem jak jest wy wiecie tyle ile napisałam- prawda jestem zmęczona i frustrowana. wiem, że dziecko potrzebuje dlatego próbuje sobie poradzić. wiem, że mają rację. ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- sprzedaje obecne auto i wymienia na ekonomiczniejsze. Edytowane przez Skodzinka Czas edycji: 2013-07-02 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Twoje są na dużo niższym poziomie, niedawno pogratulowałam Ci kultury, zapomniałaś?
![]() |
#57 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
A dziecko kto będzie utrzymywał ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
ale co z tego, że teraz ma lepszą pracę i nadgodziny, skoro się nic nie dokłada. Mnie się wydaje, że małżeństwo powinno wspólnie funkcjonować, bez podziału Twoja kasa - moja kasa, tylko wspólnie. wiadomo, że każdy musi mieć jakieś swoje zaskórniaczki, ale skoro żyjecie wspólnie, to i kasę macie wspólną i wspólnie o wszystkim decydujecie.
Dziwię się, ze przez 15 lat nie umiałaś tego wyprostować, a teraz czujesz że to niesprawiedliwe. Próbowałaś z nim rozmawiać? Przecież będziecie mieli dziecko, więc chyba warto przewartościować swoje życie i jakoś to ogarnąć, żeby nie było problemów
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zresztą potem zacznie zauważać dość dziwną relację, której nie będzie widzieć u swoich kolegów z nowymi telefonami i fajnymi, markowymi butami, którym RODZICE coś kupują, a nie mama zastanawia się nad tym, czy zapłacić za rachunki, czy kupić nowy piórnik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.