![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Kluska z założenia rodzimy tego samego dnia
![]() Co do SH kocham ! Ale bardzo trudno jest znaleźć coś naprawdę w świetnym stanie - kupować aby kupować nigdy nie lubiłam, szukam perełek ![]() Dziewczyny dostałam dziś wypłatę normalnie przelaną przez zakład więc ZUS będzie do nich słał pewnie. Zaczęłam wczoraj II trymestr i niezmiernie się cieszę. Znajomi mówią, że będzie chłopiec bo fajnie wyglądam - jakie to podnoszące na duchu kiedy czuję się jak wypięta dupą kaczka cała w potówkach. P.S. Mam wizytę 15 lipca u dermatologa zdecydowałam się na NFZ nie mam zamiaru dawać 100 zł za każdego lekarza, do tego coś mnie pobolewa ucho i mam nadzieję, że nie skończy się jak 2 lata temu 0 dniowymi zastrzykami na zapalenie ucha zewnętrznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Koleżanka miała problem z pokarmem (dokładniej to z jedzeniem niuni) i ciągle ściągała i mam wrażenie, że nawet takim wolała chyba sama karmić niż z chcą, więc jest to jakieś rozwiązanie Ja raczej problemu mieć nie będę, bo piersi mam ciągle obolałe, choć na razie dalej nie rosną (w sumie dobrze, bo wskoczyłam w 7 tygodniu 65 e i jak mi pod biustem nie przytyje się, to chyba fortunę wydam na staniki, szczególnie że nie każdy w tym rozmiarze dobrze leżał a z większymi może być jeszcze trudniej) ale to ponoć znak, że będzie dobra laktacja. A jaka jest różnica w cenie między ręcznym a elektrycznym? Mniej więcej?
![]() |
#34 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Gang Iren
|
Cytat:
E to chyba tez nie do końca tak musi być. Mam koleżanki z dużym biustem,które twierdziły,że pokarmu było malutko i nie karmiły (sztuk dwie takich znam). Ja mam piersi małe,jakoś malutko bolały,rozmiaru stanika nie zmieniłam,urosły nieznacznie,a pokarmem się zalewałam dosłownie. I to też tak dziwnie,w pierwszej ciąży miałam szybko siarę,gdzieś od 6 miesiąca ciąży,a w drugiej wcale aż do porodu. I też się tym martwiłam,że może w ciąży siary nie mam to nie będę mieć pokarmu. A przy jednym i drugim dziecku miałam dużo. Chyba na nic w sprawach ciążowo-porodowo-dzieciowych nie ma reguły.
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie tez mozesz dopisac : Patrycja 22 l. OM 28.03.2013 TP 02.01.2014
![]() Edytowane przez Cicici Czas edycji: 2013-07-02 o 17:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A przy okazji w tym samym chyba artykule było, że jak są duże mdłości, to znaczy że jest dużo hormonów, czyli też dobrze (mnie to pociesza, więc może i te z Was co się męczą pocieszy trochę) Jadę po męża więc znikam na trochę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#39 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też bym chciała karmić a obawiam się. Czego? To dla mnie nowość i nie jestem z tych które na kozaku przyjmują każde życiowe wyzwanie ja po prostu jestem pełna chyba zwykłych obaw typu organizacyjnie czy będę miała wystarczającą ilość, czy dziecko będzie chętnie ciumkało, jakie to uczucie, czy będą mnie sutki bolały itp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku
![]() ![]() Iwona OM :13.04.2013 TP: 17.01.2014 Edytowane przez upadly_aniol00 Czas edycji: 2013-07-02 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem też pełna obaw co do karmienia i ogólnie organizacji życia na nowo - pod tą małą istotkę. Jak narazie o wielu rzeczach nie mam pojęcia i przeraża mnie wiele kwestii. No, ale myślę że z pomocą tego forum i Was będę powoli nabywać wiedzę, a w zasadzie wspólnie będziemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
Z tą dojarką to nigdy nic nie wiadomo. Kupisz ręczną to się okaże, że masz wieczny nawał i musisz odciągać co dwie godziny i się zajedziesz, ręka ci odpadnie. Kupisz elektryczną - okaże się, że nie ma co odciągać i trzy stówki w błoto. Mi jedna doświadczona mamusia poleciła, żeby przed porodem wybrać sobie model, sprawdzić w jakim sklepie dostępny i ile kosztuje. U nas można wypożyczyć laktator ze szpitala i można się przekonać przez pierwsze, załóżmy, dwa tygodnie czy zakup się będzie nam opłacał czy nie.
Ja tam się nie mogę doczekać, aż posmakuję co produkuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
podobno paskudnie smakuje ale osobiście nie próbowałam
![]()
#46 |
Zakorzenienie
|
I grono pomniejsza się o jedną
![]() Miałam dobre przeczucia. Wczoraj śniło mi się,że krwawiłam a dzisiaj rano zerwałam się o 4 ze złymi myślami,bo na 8 szłam do gina... To 9tc a lekarz nie widzi nic ![]() ![]() Tak mi źle. Płaczemy oboje od 9 rano do teraz i nie wiem co mam ze sobą zrobić. Lekarz mówi,że nie ma nadziei,że się schowało,ale jutro zrobimy dodatkowe usg,może jakimś cudem jest. 3 razy powtarzał usg i tylko malutka plamka,gdzie powinno być widać o wiele więcej. To mój nowy lekarz. Potraktował mnie po ludzku. Poprzedni powiedział,że ciąża ok,dziecko duże a ten powiedział "Co pani mówi. Widać,że dziecka od dawna nie ma kierując się tym,że ciąża obumarła" i poprzedni powiedział,że wyniki krwi mam super a ten się wściekł i powiedział,że krew miałam złe wyniki i nie ma co ukrywać i tamten lekarz pewnie nawet nie przejrzał wyników krwi i tak palnął a ten aż za głowę się złapał. Ale zachował się po i zaproponował mi jutro wizytę w prywatnym gabinecie za darmo. Nie słyszałam co on do mnie mówi w takim amoku byłam. Nie mogę do tej pory przestać płakać ![]() Nie wiem jak moje życie będzie wyglądać teraz,nie wyobrażam sobie. I nie wiem jak to będzie z naszym mieszkaniem wspólnym. To źle nam się kojarzy a mieliśmy w nowym zamieszkać we trójkę. Od początku wiedziałam,że coś jest nie tak,czemu ja wcześniej nie sprawdziłam ;( Teraz wiem,że następne dziecko będę planować jak wiele,wiele,wiele czasu upłynie. Tak bardzo się modliłam każdej nocy,żeby było zdrowe i nie liczyło się dla mnie nic,tylko ono. Cieszyliśmy się,że będziemy we trójkę i planowaliśmy jak to będzie i nie docierało do nas,że coś nam stanie na drodze. Ale ja odkąd się dowiedziałam o ciąży bałam się okropnie każdego dnia o to dziecko i bałam się,że coś pójdzie nie tak. Matczynna intuicja. Ale dobrze mi było być mama przez te 9tc. Ciesze sie,że chociaż na tyle moglam sie nacieszyć moim aniołkiem. I dalej mam nadzieję,że albo jest malutkie,albo usg jest niedokładne albo chowa się przed nami ![]() ![]() Powodzenia wam mamuśki ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, na szybkie zrzucenie wagi w trakcie karmienia. Moja koleżanka rodziła w grudniu 2012. W ciąży utyła 21 kg, po porodzie zaraz odeszło jej 14, a pozostałe zrzuciła właśnie karmiąc. Teraz ma super figurkę, zazdroszczę jej ![]() Metamfetaminax: Kochana bardzo mi przykro z tego powodu ![]() Na prawdę bardzo mnie to ruszyło teraz jak przeczytałam Twoją wiadomość. Wchodź do Nas jak najczęściej na forum, będziemy Cię wspierać psychicznie. Wierzę, że niebawem zobaczysz swoją upragnioną fasolkę ![]() ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-02 o 18:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Metamfetaminax nie wiem, co powiedzieć, więc tylko wirtualnie przytulę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
kochana, żadne słowa nie pomogą w bólu ![]()
#51 |
Zadomowienie
|
Melduje sie na nowym wątku
![]() co do "dojenia" jestem ekspertem bo moje dziecko po ciezkim porodzie miało przykurcz języka i nie radziło sobie z piersią więc ja matka-wariatka miesiąc odciągałam pokarm ręcznym laktatorem z TT i karmiłam go butelką żeby przekazac mu jak najwiecej dobrego ![]() Z odruchem ssania za to maluch nie miał problemu. Na porodówce było dokładnie tak jak mówili na szkole rodzenia, jak mi go położyli na brzuchu takiego "prosto z pieca" mały łobuziak podpełz po brzuchu do mojej piersi i złapał ![]() ![]() Wielkość piersi absolutnie nie ma znaczenia co do laktacji. Metamfetaminax tak bardzo mi przykro. nie wiem co powiedzieć bo nawet nie potrafie wyobrazic sobie co teraz czujesz |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Metamfetaminax
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Proszę kliknij w jedną z ikonek Szybkiej Odpowiedzi przy postach, aby uaktywnić to okienko.
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Proszę kliknij w jedną z ikonek Szybkiej Odpowiedzi przy postach, aby uaktywnić to okienko.
![]() |
#55 |
BAN stały
|
Metamfetaminax
kochana strasznie mi przykro że tak się stało ale może jeszcze warto mieć nadzieje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
meta współczuję ci z całego serca, ja też pierwszego dnia byłam załamana... ale z dnia na dzień ból jest mniejszy. Ja sobie powiedziałam tak: Bóg wie co robi; i poddałam się całkowicie jego woli
![]() ![]()
#57 |
Zakorzenienie
|
Metamfetaminax przykro mi
![]() ![]() ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A może idź do jeszcze innego lekarza? Może to ten się nie zna albo ma słaby sprzęt, dlatego nic nie widział? Dziś nie piszę Ci nic więcej, czekam na jutro... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Jutro zrobi w lepszym sprzęcie,ale ja na tym widziałam tylko duży pęcherzyk a środek pusty
![]() Ktoś mi przed chwilą powiedział,że może duszyczka mojego aniołka się zagubiła i nie wiedziała jak do mnie dojść. Tak bardzo mi źle,mój Tż się uspokoił i serce mu pęka jak mnie widzi,bo ja nie mogę ani jeść ani pić tylko leżę od rana i patrzę przed siebie.
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Metamfetaminax strasznie mi przykro
![]() To było pierwsze usg?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.