Czy ja jestem nienormalna, czy dobieram sobie złych znajomych? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 14:56   #31
Slodka_Cytryna
Raczkowanie

Dot.: Czy ja jestem nienormalna, czy dobieram sobie złych znajomych?

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
Proszę, wycięłam Twoje trucie doopy. On był dziwny od samego początku, potem zaczęłaś się z nim "zaprzyjaźniać", jemu wystarczało koleżeństwo, a teraz dał Ci do zrozumienia, że liczysz na zbyt dużo, a on nie chce nieporozumień. Ale wiem, jestem wredna, napastliwa i wymyślam.
Oczywiscie, bo zupełnie nie masz racji.
Po pierwsze to on nazwał mnie przyjaciółką, nie ja jego.
Po drugie, kiedys mówilam mu, ze nic do niego nie czuje, więc nie mial czego dac mi do rozumienia. Właściwie wtedy odpowiedział 'a gdybym powiedział, że szkoda?'
Po trzecie gdy mój kolega (inny kolega) spytał, czemu nie jesteśmy razem, on odpowiedział cytuję "Bo w tym cały jest ambaras żeby dwoje chciało na raz. Nawet jeśli ja chce, to ona tego na pewno nie chce".
Niestety, Twoja teoria legła w gruzach nie wymyślaj już nie wymyślaj, bo Ci nie wychodzi.
Slodka_Cytryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 14:59   #32
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Slodka_Cytryna Pokaż wiadomość
Oczywiscie, bo zupełnie nie masz racji.
Po pierwsze to on nazwał mnie przyjaciółką, nie ja jego.
Po drugie, kiedys mówilam mu, ze nic do niego nie czuje, więc nie mial czego dac mi do rozumienia. Właściwie wtedy odpowiedział 'a gdybym powiedział, że szkoda?'
Po trzecie gdy mój kolega (inny kolega) spytał, czemu nie jesteśmy razem, on odpowiedział cytuję "Bo w tym cały jest ambaras żeby dwoje chciało na raz. Nawet jeśli ja chce, to ona tego na pewno nie chce".
Niestety, Twoja teoria legła w gruzach nie wymyślaj już nie wymyślaj, bo Ci nie wychodzi.
Oj, ale Ci się nagle perspektywa zmieniła Nagle tyle nowych faktów, wartkie zwroty akcji, ojej, ojej
Stary 2013-07-09, 15:02   #33
Slodka_Cytryna
Raczkowanie

Jak nie chcesz to nie musisz wierzyć. mnie nieszczególnie zależy na tym abys w to wierzyła. W ogóle możesz tego nie czytać, bo widzę, co masz na celu wchodząc na to forum. Nie napisałam wszystkiego w 1 poście, bo gdybym miała całe 4 lata opisywać i każdą jego wypowiedź, to by mi ani miejsca ani czasu nie starczylo.

Mozesz byc przekonana o swojej swietej racji, której w rzeczywistosci nie masz, jesli Cię to w jakiś sposób dowartościuje. ważne, że ja wiem, ze jej nie masz i wazne, ze ja wiem jak było.

Edytowane przez Slodka_Cytryna
Czas edycji: 2013-07-09 o 15:03
Stary 2013-07-09, 15:06   #34
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nie chcesz to nie musisz wierzyć. mnie nieszczególnie zależy na tym abys w to wierzyła. W ogóle możesz tego nie czytać, bo widzę, co masz na celu wchodząc na to forum. Nie napisałam wszystkiego w 1 poście, bo gdybym miała całe 4 lata opisywać i każdą jego wypowiedź, to by mi ani miejsca ani czasu nie starczylo.

Mozesz byc przekonana o swojej swietej racji, której w rzeczywistosci nie masz, jesli Cię to w jakiś sposób dowartościuje. ważne, że ja wiem, ze jej nie masz i wazne, ze ja wiem jak było.
No bo jak sobie to wyobrażasz, jeśli chłopak rozstał się z dziewczyną, teraz jest zakochany w Tobie, a Ty go nie chcesz, ale chcesz mu za to dobrodusznie pomagać Chciałabyś takiej pomocy? Chciałabyś, żeby Cię bolało, że kolejny raz jesteś odrzucana? Teraz dopisałaś coś, co zmienia perspektywę, ale pogarsza sytuację. Włącz odrobinę pomyślunku zamiast ślepej chęci zagłaskania na śmierć. Troszkę empatii proponuję - jakkolwiek sprzeczne Ci się to wydaje z Twoim obrazem empatii

Znak zapytania w tytule wątku to chyba była zbędna kurtuazja

Edytowane przez mpt
Czas edycji: 2013-07-09 o 15:10
mpt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 15:12   #35
Slodka_Cytryna
Raczkowanie

Ale zobacz jakie dalekoidące wnioski wyciagasz - teraz on jest we mnie zakochany, a po czym to poznałaś? Ja tylko napisałam, to co on napisał. Może po prostu chcial sprawdzić tymi wypowiedziami, czy na pewno ja nic do niego nie czuję? Poza tym jednorazowa pomoc, a raczej propozycja pomocy, z ktorej on nie skorzystał to jeszcze nie jest zaglaskiwanie na śmierć, zwłaszcza, że on się nikomu nie zwierza - taki ma charakter.
Widać, mój obraz empatii jest inny, bo ja bym doceniła to, ze ktoś chce mi pomóc. Nawet gdybym tej pomocy nie chciała, na pewno nie odesłałabym go do kogoś innego, żeby komu innemu pomagał. To w sumie mile, chyba, ze ktos się o kogos martwi. To znaczy ze nie jest mi obojętny, aczkolwiek, nie zakochałam się w nim ani nie szaleję na jego widok. Ale przeciez rozumiem to, że nie chce pomocy i juz się nie staram jej na sile dać. A już na pewno nie chcę nikogo zaglaskiwać.
Stary 2013-07-09, 15:19   #36
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
[...]kiedys mówilam mu, ze nic do niego nie czuje, więc nie mial czego dac mi do rozumienia. Właściwie wtedy odpowiedział 'a gdybym powiedział, że szkoda?'[...] "Bo w tym cały jest ambaras żeby dwoje chciało na raz. Nawet jeśli ja chce, to ona tego na pewno nie chce".
Cytat:
Ale zobacz jakie dalekoidące wnioski wyciagasz - teraz on jest we mnie zakochany, a po czym to poznałaś? [...]
Nie mam słów, nie dziwię się chłopakowi - niech to będzie moje podsumowanie dla tego wątku i Twojej osoby.
Stary 2013-07-09, 15:22   #37
Slodka_Cytryna
Raczkowanie

Rozważałam tą ewentualność, jednak w dalszym ciągu nie jest dla mnie to aż tak oczywiste. Moim zdaniem może być wiele wyjaśnień tych słów, niekoniecznie, że jest od razu zakochany. Ale to moje zdanie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 17:07   #38
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 13:33   #39
Slodka_Cytryna
Raczkowanie

Powiem szczerze, że sytuacja jest dla mnie teraz serio ciężka... uznaliśmy, że będziemy się kolegować, jeśli on nie chce spędzać czasu ze znajomymi na wakacjach, to trudno, jego brocha. Niby stwierdził, że chce się dla mnie postarac i zorganizowal w przyszłym tygodniu spotkanie... żeby mi zrobić niespodziankę. Ale mimo wszystko nasze relacje wyglądają dziwnie. On caly czas mi wmawia, że powinnam przestac się z nim zadawać, bo jest zlym czlowiekiem i nie jest warty tego, żeby ktokolwiek się z nim zadawal... no juz mnie to wkurza...
Sama mu powiedziałam, ze jesli nie chce się ze mną zadawać, to sam może zakończyć znajomość, czemu mnie do tego namawia, przecież ja go do niczego nie zmuszam. A on do mnie, że on bardzo chce się ze mną zadawać, ale że dla mnie byłoby chyba lepiej żebym się zadawala z lepszymi ludźmi niż on. I tak wkółko;/
W dodatku poklócilismy sie o głupotę... i do tej pory nie rozumiem za bardzo co ja takiego złego zrobilam. Chciałam mu wysłać pocztówkę z wakacji, bo w sierpniu wyjeżdżam za granicę, poprosilam o kod pocztowy, a ten na mnie naskoczył, że on sobie nie życzy żadnych pocztówek ani ode mnie ani od kogokolwiek innego i że takich rzeczy nie akceptuje i nie chce... Trochę się przestraszyłam. Nie chce, no ok, to mu nie wyślę, ale nie rozumiem tej reakcji, przecież nic zlego nie chciałam zrobić ;/
Stary 2013-07-21, 18:21   #40
nadijka
Rozeznanie

Wydaje mi się, że macie zupełnie inne wizje przyjaźni, być może wynikające z różnic płci. Wyobrażasz sobie, że jeden facet do drugiego mówi "Ej, stary, daj mi swój adres, wyślę Ci karteczkę znad morza"? Zadałaś mu konkretne pytanie o "zadawanie się" i on tego chce, ale z uwzględnieniem jego zasad. Gość to typowy introwertyk, do tego z lekkim emo (ach, te teksty, że jest "zły, lepiej mnie zostaw ;-)), więc z uwagi na przyjaźń, zostaw go samemu sobie. Sierpień już niedługo, będzie chciał to się odezwie, nie to nie. To dobrze, że przyjaźń jest dla Ciebie taka ważna, ale musisz też wziąć pod uwagę, że ludzkie drogi się schodzą i rozchodzą, czasem jest mniej spotkań, czasem relacja między dwojgiem ludzi wygasa i tyle.
nadijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 20:58   #41
Slodka_Cytryna
Raczkowanie

Tak, wiele razy prosilam wiele osob o adres lub sam kod pocztowy w celu wyslania pocztówki i nikt tak na to nie reagowal, czyli nerwami i agresja. Nawet jesli by im sie pomysl z kartką nie spodobał, to co z tego, dostana najwyzej pocztowke i wrzucą ją do szuflady, nic szczególnie złego się nie stanie. A on zareagował tak, jakby ktoś chcial mu krzywde zrobić.
Z tym gadaniem o zakonczeniu znajomosci tez mnie denerwuje. Bo ciagle jest gadanie, że chce się ze mną zadawac, ale z drugiej strony bez przerwy mi mówi, że lepiej dla mnie by było, żebym ja przestała się z nim zadawać, bo on jest złym czlowiekiem i prędzej czy później będę tej znajomości żałować, tak jak jego byla dziewczyna żałowała że go poznala...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości