![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kręcone włosy spalone przez fryzjera-przestały się kręcić! pomocy
Wypowiem się tylko w kwestii wypadania. Zaobserwuj, czy lecą z cebulkami. Przeżyłaś dużo stresów i włosy mogą reagować linieniem, dodatkowo zaczyna się jesień, czyli zwyczajowa pora okresowego wypadania. Jeśli problem nie ustanie, proponuję włączyć suplementację i równocześnie zbadać hormony tarczycy, a w drugiej kolejności płciowe. Wraz z niedoborami minerałów to niechlubna trójca winowajców wypadania. Powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Przestroga dla innych osób aby nie pakować się w takie coś jak autorka wpisu, masakra jak chodzę tylko do jednego sprawdzonego fryzjera, który zna się na fachu, jak ktoś z Wrocławia to chętnie podam namiary, dodam ze koleś jest niesamowity
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
![]()
Drogie Włosomaniaczki, pomocy!!!
Spotkała mnie dokładnie taka sama historia, jak Lejniseczkę. Byłam w sobotę u fryzjera, żeby zrobić loki na prostownicy (chciałam uzyskać taki "luźniejszy" skręt). Użył najpierw olejku (loreal mythic oil), a potem przy robieniu tych "loków" - dużej ilości lakieru. Moje włosy były dość mocno kręcone, nigdy NIE były farbowane/rozjaśniane/suszone/prostowane (załączam zdjęcia). Wszystko było ok do czasu mycia kiedy wydzielił się smród zgniłego jaja, który utrzymywał się jeszcze przez jakiś czas. No i włosy przestały się kręcić właściwie zupełnie. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Naturaaal Czas edycji: 2014-11-21 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() Załączam zdjęcia, pierwsze oczywiście przed operacją kręcenia, a drugie to efekt po myciu.... tragedia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
to samo miała w wakacje moja koleżanka. spiralki za stanik, poszła do fryzjera zrobić fale prostownicą i po umyciu włosów miała krzywe coś, nawet falą tego nie można nazwać. poszła do innego salonu i tam pani jej doradziła by zostawiła włosy aż odrosną, nie farbowała i nosiła koczek, by ukryć stan tego co zostało. teraz ma ponad 5cm odrostu i włosy przy głowie które odrosły ciasno się skręcają, a reszta straszy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Moje włosy nieco zaczęły falować, bo kręceniem już tego nazwać nie mogę. Trwale je uszkodziłam i muszę czekać aż odrosną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.