|
|
#31 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - od jutra (09.09.2005)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi udlao sie w tym roku schudnac na tej diecie (+cwiczenia) 11kg. Z 63 do 52 (to jest moja prawidlowa waga ale w zeszlym roku sie zapuscilam dosyc na angielskim jedzonku
Kilogramy nie wrocily ale sie ciagle pilnuje. Nie jem chleba,makaronow,ryzu i zeimniakow wogole. Ale wiadomo,ze bez weglowodanow nie mozna zyc (potrzebne sa min.zeby mozg prawidlowo funkcjowal) wiec moja dieta wyglada w ten sposob,ze na sniadanie jem duza miche owsianki z chudym mlekiem a potem juz przez reszte dnia stosuje sie do zalecien diety SB tyle. Na weekendy zawsze sobie troche wiecej pozwalam ale w tygodniu jestem grzeczna zycze wszystkim powodzenia
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
serdecznie polecam stronkę
http://dietaplazpoludnia.ilonka.org pisałam, że próbowałam jakis czas temu, ale samej mi trudno się było zmotywować, mam nadzieje, że teraz będzie inaczej |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym sie chetnie przyłączyła, ale chyba nie dam rady...
nie mam co w szkole zjeść, skoro nie wolno owoców ani chleba razowego...
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Nati02,
nic nie stracisz,ze sie nie przylaczysz bo to dla tych ktore chca (i maja z czego!) schudnac. Wiec z Twoja super figura to sie nie dajesz do tej akcji ![]() pozdrawiam
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
A co z miodem? Czy mogę sobie jedną łyżeczkę dziennie zafundować?
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
No to dzisiaj dzień pierwszy. Smutno mi trochę, że nie strzelę sobie porannej kawy (bez cukru nie przełknę), ale zaraz sobie myknę do kuchni po gorzką herbatkę. Na śniadanie w pracy zjem pewnie serek wiejski (oczywiście odtłuszczony), zabiorę też ze sobą jogurt 0% i może jakieś jajka na twardo
Pewnie przez pierwsze dni będę kombinować z menu, zanim wymyślę coś rozsądnego, no ale akurat dla mnie to normalne w przypadku każdej diety
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Akane zatem powodzenia życzę
![]() moje menu na dziś to też serek jakis odtłuszczony z ziołami a na potem fasolka z pomidorami (ale to wczoraj gotowałam) teraz siedze i wciągam kawe, dla mnie gorzka to nie problem, bo zaczynałam od gorzkiej i tak mi zostało na zawszepozdrawiam |
|
|
|
|
#39 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Dzisiaj, po tygodniu I fazy, zważyłam się i jest mnie mniej o 2,5 kg
Czyli nie jest źle. Sobie i Wam życzę dalszej wytrwałości ![]() AgaZ |
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
AgaZ, wielką motywacją są sukcesy innych. Gratuluję Ci i życzę dalszej wytrwałości. Pozdrawiam.
Ja dziś na śniadanie zrobiłam sobie coś takiego: na patelni teflonowej poddusiłam pokrojonego pomidora i cebulkę, potem wbiłam 3 jajka i dużo pieprzu na to zmieliłam. Zrobiła się fajna jajecznica. Można dodać sól do tego, ale ja jej wcale nie używam, więc mi jej nie brakuje. Do tego piłam zieloną herbatę, którą uwielbiam. A w ogóle to po przebudzeniu wypijam szklankę wody z plasterkiem cytryny. Dziewczyny, a jak to jest z tym miodem? Akane, 3mam kciuki. |
|
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, zdecydowałam się do Was dołączyć od poniedziałku
Planuję pierwszą fazę SB z ograniczeniem do 1250 kcal dziennie![]() Przyjmiecie mnie?
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Voodia: jeszcze pytasz? Pewnie, że przyjmiemy
Zresztą masz chyba największe doświadczenie z nas wszystkich jeśli chodzi o SB, więc będziesz nam gwiazdą polarną i przewodnikiem ![]() No dobra dziewczyny, ja póki co jestem pełna optymizmu Sobie i Wam życzę powodzenia i wytrwałości A, no i mam pytanie - przed pracą poleciałam na zakupy, ale nigdzie nie mieli jogurtu naturalnego 0% i w końcu kupiłam 3%. Zjeść, czy zostawić dla rodziny?
|
|
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
Akane,
ja bym zjadla bo w tej diecie chodzi bardziej o eliminowanie weglowodanow niz tluszczow.Wskazane sa przeciez np. sery,orzechy i tofu, ktore maja duzo tluszczu i kalorii ale znikoma ilosc weglowodanow. Ja np.codziennie jem 0.5 l bezcukrowej galaretki (ze slodzikiem). W 100 g jest 14 kalorii i 0.1 wegowod. wiec jak zjem 0.5 litra to jestem bardziej niz pelna ![]() zycze powodzenia
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Akane,
Ja też bym zjadła ten jogurt. |
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Akane,
Ja też bym zjadła ten jogurt. |
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Okiejka, w takim razie zjem - nie będę sobie żałować
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do jogurtu, to oczywiście lepiej 0%, ale jeśli nie masz innego to zjedz 3%. Nie zaszkodzi to diecie jakoś specjalnie, a najgorsze co można zrobić to dopuścic do głodu, sam Agatston taki pisze. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
A tutaj trochę przepisów: http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=32987&start=0.
Mnie się na pewno przydają. Mam nadzieję, że Wam także. Buziaczki. |
|
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko pięknie Aga, ale nie powinno się smażyć na oliwie z oliwek. W wysokiej temperaturze traci właściwości i ponoć szkodzi
Ja tam staram się unikać smażonego a oliwę z oliwek dodaje do sałatek dziś 1 dzień I fazy, czyż nie Akane?? proponuje każdego dnia spowiadać się ze zjedzonych posiłków. bedziemy mogły wtedy korygować ewentualne błędy koleżanek i czerpać z ich pomysłów na jedzonko z doświadczenia wiem, że na SB łatwo wpaść w monotonie co do układania/wyboru posiłków. moje śniadanko oryginalne nie było jajecznica z dwóch jaj na chudej szybce - zaczełam więc dzień przepisowo a jak u Was????? |
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
kurde owocka bym zjadła
z tym bedzie mi chyba najciężej się rozstać...
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() BTW:Kalija, co robisz, ze wychodzą Ci pogrubione i kolorowe lierki? Przepraszam, że pytanie naiwne, ale nie mam pojęcia jak to zrobić
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy dzień pierwszej fazy, zgadza się Kalisiu (rety, jak dobrze mieć Cię w tej grupie wsparcia
).Ja też jestem grzeczna - o poranku wypiłam gorzką herbatkę (w miejsce ukochanej kawy z mleczkiem i cukrem), o 9:00 zjadłam w pracy chudy serek wiejski, a przed chwilką znowu wypiłam gorzką herbatkę Przed powrotem do domu czeka mnie jeszcze jogurt naturalny (nieszczęsne 3%) i drugi serek. A na obiad pewnie zjem sobie jajecznicę Co do kolacji to postaram się pogrymasić mojemu TŻ na temat sałatki (robi naprawdę rewelacyjną)
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Zonk!!!
Jutro jadę na ślub i wesele kuzyna. Z jednej strony bardzo chciałabym wytrwać w moim postanowieniu, a z drugiej - jak sobie pomyślę o tych wszystkich ciotkach wywracających oczami i szepczących na ucho kolejne sensacje - chce mi się płakać. Jak znam tamte strony i żywienie weselne to nie będę mogła nic dla siebie wybrać;-( |
|
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Voodia jak wysyłasz nową odpowiedz do wątku, to wyskakuje Ci okienko gdzie piszesz tekst.. tóż nad nim jest panel z czcionkami - wyborem kolorów, wielkością itd. musisz poklikać i popróbować
Akane: za nic w świecie nie zrezygnowałabym z kawy !!!!! z mleczkiem jejku uwielbiam surówki/sałatki... no ale jak sama sobie jej nie zrobie, to nikt mi nie zrobi.. chlip, chlip. na obiad pewnie piers z kurczaka gotowana na rosołku z warzywkami. A na kolacje?? nie mam pojęcia ide zrobic sobie kawe...
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
Green tea nie dramatyzuj, zaczniesz I faze od poniedziałku. Smacznego i baw się dobrze!!!
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, biedne jesteście z tą kawą. Bo tak ją kochacie, a tu chyba zakazana.
Ale czytałam, że zielona herbata pobudza tak jak kawa. A na pewno zdrowiej. Może spróbujecie? Co Wam szkodzi. Czy ktoś mi może powiedzieć co z tym miodem?? |
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Kalijka: i pijesz tę kawę gorzką? Podziwiam, ja chyba bym nie przełknęła
green_tea: tak na chłopski rozum to miód chyba odpada - w końcu słodki jest jak diabli, a ze słodyczami mamy się rozstać. Może w 2 fazie wolno go włączyć do diety? Co do wesel to też mi się jedno szykuje, ale mam zamiar się wykręcić i nie pojechać. |
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
kawa nie jest zakazana przecież....
czy jest??? eee, chyba nie. ale i tak po południu sprawdze to w książce Green_tea: miod jest zakazany. |
|
|
|
|
#59 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miód to cukier prosty, łatwo przyswajalny, a pierwsza faza SB polega własnie na wyeliminowaniu takich cukrów.Kalija, ja nie mam na górze tych czcionek zerknę do panelu użytkownika, może coś namieszałam w ustawieniach...
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Qrcze, a tak lubię miód. Ale trudno ...
A moze ustalimy 1 dzień w tygodniu na pomiary? Waga, wymiary? Co Wy na to? Jak będziemy widziały efekty, będzie dodatkowa motywacja. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

nie mam co w szkole zjeść, skoro nie wolno owoców ani chleba razowego...
Pewnie przez pierwsze dni będę kombinować z menu, zanim wymyślę coś rozsądnego, no ale akurat dla mnie to normalne w przypadku każdej diety