![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ~ Miranda Kerr ~ Część III
Fragment z poniedziałkowej konferencji Kora Organics w hotelu Grand Hyatt.
http://www.youtube.com/watch?v=r_Y1N...M0zSuvav6eezWw
#32 |
Przyczajenie
|
A propos dystansu do siebie Orlanda
![]() http://www.youtube.com/watch?v=5NGguk8VXYc |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Serdecznie witamy Leeloo
![]() Ja uwielbiam takie blogi o organizacji. Dziewczyny mają mnóstwo ciekawych i przydatnych pomysłów. Nie chodzi o to żeby niczym Perfekcyjna Pani Domu non stop biegać ze ściereczką ale dobrze zorganizowana przestrzeń potrafi nam zaoszczędzić mnóstwo czasu i energii. Np. zamiast dziesięciu notesów w różnych miejscach można mieć jeden a porządny. Tydzień temu na którymś z portali przeczytałam, że Anja Rubik została wegetarianką. Poleca min. soczewicę, quinoa i własnoręcznie robiony humus. Tyle się naczytałam o tym hummusie, że chyba go muszę zrobić. Przepisów jest bardzo wiele, jest wśród ich także klasyczny: http://zwegowani.pl/hummus-klasyczny/ Znalazłam także przepis na pasztet z soczewicy. Wygląda nawet apetycznie. Przyznam się, że jeszcze nigdy soczewicy nie jadłam: http://zpierwszegotloczenia.pl/przep...-z-soczewicy/1
#34 |
Zakorzenienie
|
Jeśli lubicie zegarki w " męskim stylu " to widziałam, że Asos oraz Michael Kors mają w swojej ofercie właśnie takie i to w odcieniu różowego złota.
#35 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem wdzięczna Alexowi Perry
![]() Jest to australijski projektant oraz bliski przyjaciel Mirandy. Przez przypadek natknęłam się na jego wpis dotyczący jego pierwszego wspólnego pokazu z Mirandą, potem z ciekawości zahaczyłam o Davida Jonesa żeby zobaczyć jak sobie radzi nowa Ambasadorka - i przy okazji natknęłam się na zegarki Calvina Kleina ( model " City " ). Jako wielbicielka klasyki, już zaczęłam odkładać do skarbonki. Muszę się tylko zdecydować na kolor.
#36 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że nikogo nie zgorszę - oto moja poopciowa inspiracja
![]() Mina domowników, którzy wchodzą do pokoju akurat wtedy kiedy podziwiam damskie wdzięki na ekranie jest bezcenna ![]()
#37 |
Wtajemniczenie
|
Uff, ja na szczęście zegarek mam z głowy, bo noszę ponad 25-letnią Omegę (pamiątka rodzinna), której chyba nigdy nie zmienię na nic innego (zegarki to dla mnie nie biżuteria i zawsze wkładam ten sam). Choc bardzo podobaja mi się damskie zegarki Rado, ale to może jak nie bede miala co robić z kasą...
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oj Ewciak, wkleiłaś pupke jak marzenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Teorema piękny ale faktycznie drogi. Raz miałam okazję kupić na Allegro takiego Rolexa jak ma Miranda. Nie było zbytniego zainteresowania, cena chyba zakończyła się na około dwóch tysiącach złotych ( w regularnej sprzedaży wynosiła wtedy ok. 17 tys. złotych ) , był certyfikat, pudełko ale Sprzedający wycofał się z licytacji, pewnie sprzedał gdzieś na boku. Nie żebym była burżujem ale odłożyłam sobie żeby z hukiem powitać " trzydziestkę "
![]()
#40 |
Zakorzenienie
|
A nie mówiłam ? Taka faza to tylko po korzeniu piwonii użytym w nadmiarze . Ewentualnie sake
![]()
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na takie zegarki jest teraz szał ![]() Ja uwielbiam białe i niebieskie kwiaty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiałam skąd Miranda bierze swoje. Chyba jeszcze nigdy paparazzi nie przyłapali jej aby wracała z targu taszcząc naręcze piwonii. Na potrzeby pierwszego klipu, w którym przedstawia swoje kosmetyki udała się na taki właśnie targ i robiła tam zakupy. Mieszkająca w Nowym Jorku Nissiax też korzysta z dobrodziejstw takiego organicznego bazaru ( to chyba ona zapoczątkowała modę na cięte kwiaty jako tło nagrywanych filmików ). Kto wie może to nawet to samo miejsce w którym zaopatrywała się Miranda ?
Lubię wracać od czasu do czasu do tego filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=-jLQh...0BA86C9549D8E6 Randzia to ma klawe życie ![]()
#43 |
Zakorzenienie
|
Być może w którejś z poprzednich części wątku umieściłam już ten link.
Stylizacje & Inspiracje Wnętrzarskie w jednym. http://almaanies.blogspot.com/search...&by-date=false Blog prowadzony jest od 2009 roku. Stylizacje Autorki związane z ubraniami zaliczyłabym raczej do spokojnych, klasycznych. Zauważyłam, że Miranda lubi świece Diptyque. Cena zwala z nóg ![]()
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swiece zapachowe nie musza ![]() Ja bardzo lubię ten blog wnętrzarski: http://vanilladecor.blogspot.com/ Urządzam teraz mieszkanie i wiele ciekawych rzeczy tam podpatrzylam. No i mnostwo inspiracji świątecznych, bożonarodzeniowych, wielkanocnych... ![]() Edytowane przez teorema Czas edycji: 2013-07-24 o 17:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że poza wyjątkowymi sytuacjami ( niereformowalni sąsiedzi, marcujące się koty lub poszukiwacze suchego chleba dla konia ) to jak będzie wyglądał nasz poranek zależy wyłącznie od nas samych.
Podobno badania wykazały, że osoby które wcześniej wstają są bardziej proaktywne. Motywujący artykuł, który zachęca do przesunięcia wskazówek w tył znajdziecie tutaj : http://www.lifeskillsacademy.pl/2013...00-rano-6.html
#46 |
Zadomowienie
|
Wracając do presji otoczenia w naszym życiu sądzę że jest straszna, ponieważ niektórzy ludzie dla których priorytetem jets np. załozenie rodziny , nie potrafią zrozumieć osób, które mają inne pragnienia. Mając właśnie skończone studia licencjackie, zauważyłam że wśród ludzi otaczających mnie jest booom na zaręczyny itp. a to że ja jestem sama w tej chwili jest dla nich dziwne. A ja np. mam pragnienie poznawania świata, róznych miejsc, zwiedzania i poznania różnych szaleństw życia. Dla niektórych osób jest to dziwne że nie myślę kiedy będę mieć dzieci albo ślub.. ale kurcze mam 22 lata i wcale nie śpieszę się do tego i nie mam zamiaru szukać kandydata na męża tylko dlatego że zegar tyka , kurczę !. Biorę to co mi zycie przyniesie , może jestem naiwna czekając na szalone spełnione uczucie i może jestem dziwna że nie przyjmuje najlepszych opcji jakiego mogą być teraz ale wierzę w to że zycie nie raz jeszcze mnie zaskoczy i na szczęście warto czekać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki mojej Drugiej Połówce odkrywam życie na nowo ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Na potrzeby rynku japońskiego powstała odrębna strona Kora Organics
http://www.koraorganics.jp/ Weszłam z czystej ciekawości aby sprawdzić czy nie ma na niej np. nowych zdjęć i jestem w szoku - olejek z dzikiej róży już wyprzedany ![]()
#49 |
Zakorzenienie
|
Cao nie przejmuj się
![]() ![]() ![]() Razi mnie także udawanie, gra pod publikę i pozerstwo. I to, że ludzie są niczym chorągiewki. Jak córka nie ma chłopaka - najważniejsze, żeby skończyła szkołę, pracę dostała, chłopak jest jej teraz potrzebny jak pięść do oka. Ale potem okazuje się, że nie zdała matury ale za to spodziewa się dziecka - oj tam, ludzie nie takie studia kończą i są bez pracy, matura nie jest najważniejsza, lepiej być rozwódką niż starą panną. Uwielbiam ten zestaw ![]() - dlaczego nie masz dzieci, kto Ci na starość szklankę wody poda ? - dlaczego macie tylko jedno dziecko, pewnie nie możecie mieć już więcej ? - co tam takie studia zaoczne, płacisz i masz dyplom - nie gorąco Ci w blokach ? We własnym domu lepiej ! - ufarbowałabyś włosy, ciągle wyglądasz tak samo - dlaczego nie zrobisz prawa jazdy, moja córka ma, zdała za pierwszym razem - nie ma to jak wczasy za granicą, w góry jeździ tylko biedota - postaw się a zastaw się czyli kredyt tylko po to żeby zrobić wesele na dwa dni - kupiliśmy plazmę, teraz człowiek wie, że ogląda wiadomości ![]() - to się chwali, że skończyłaś studia ale moja wnuczka ma aż 3 kierunki, phi - ojej , źle wyglądasz pewnie mąż Cię pobił ( albo zdradza ) ? - uuuuu entymologia stosowana ? Czemu nie poszłaś na marketing i zarządzanie Czasami czuję się jak małpa w cyrku kiedy idę z kimś znajomym i na ulicy spotykamy osobę, z którą ten znajomy/znajoma np. pracuje (dla mnie to pierwsze spotkanie ) i nagle znajomy/znajoma zaczyna się przed tamtą osobą przechwalać co to on/ona nie robi w weekend, gdzie to nie spędza czasu a jakie pyszne ciasto piecze i oczywiście najnowszy film w kinie widział/a i to aż dwa razy ( a wiem, że w domu siedzi ) . Kiedy zostajemy sami słyszę - a bo wiesz, ona pracuje w Urzędzie Miasta, może się kiedyś przydać, chodzi do kosmetyczki, mąż za granicą, wiesz nie mogę być gorszy/a . Po jaką cholerę kreować się na kogoś kim się nie jest ? Kłamstwo ma krótkie nogi i prawda prędzej czy później wyjdzie na jaw. Gdybym była w Waszym wieku Dziewczyny to bym pokierowała swoim życiem całkiem inaczej, macie mnóstwo możliwości których kiedyś nie było, wszystko jeszcze przed Wami. Dlatego nie marnujcie czasu i energii na zadowalanie innych. Tylko Wy się liczycie i to co jest dla Was istotne w życiu i co daje Wam szczęście oraz poczucie spełnienia. Nikt nie ma prawa dyktować Wam co i kiedy macie robić, jakie książki czytać, jak spędzać czas, gdzie mieszkać albo na co wydawać pieniądze. StworzonaOdNowa czekam na ciekawostki ogrodnicze coby nasze paprotki nie były gorsze od tych, które ma Miranda ![]()
#50 |
Zakorzenienie
|
Miranda jest już w Nowym Jorku. Jej agentka zamieściła zdjęcie z Central Parku . Ciekawe co teraz mają w planach
![]()
#51 |
Raczkowanie
|
Witajcie tego słonecznego dnia
![]() ![]() ![]() Teraz coś przyjemniejszego. Wspominacie często dziewczyny o kontakcie z naturą, o tuleniu się do drzew. Też to uwielbiam! Czasem myślę, że byłabym niezłą ambasadorką naszych lasów heh. Teraz jest taka piękna pora roku zachęcam Was to fotografowania przyrody. Działam w taki sposób często przy okazji podjadając skarby lasu czy ogródka.
#52 |
Zakorzenienie
|
Kolejny filmik z Japonii.
http://www.youtube.com/watch?v=ZJqCTfdYYvo
#53 |
Raczkowanie
|
A mnie zatkało
![]() ![]() ![]() Na studiach miałam toksyczną przyjaciółkę, była bardzo ładna miała strasznie długie i gęste włosy a u większości osób wzbudzała podziw i zainteresowanie swoją wymalowana urodą jednak charakter miała więcej niż okropny a uroda ni jak ma się do inteligencji ciągle słyszałam od niej krytykę że żle się pomalowałam albo wogóle, ![]() Ja staram się nie generalizować nie twierdzę że wszyscy są tak samo żli lub dobrzy byłam w różnych stronach naszego kraju wszędzie było lepiej niż tutaj gdzie mieszkam nie podoba mi się te kombinowanie jak to zrobić żeby wszystko mieć ale nic nie robić i może faktycznie dodają coś do wody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Rozeznanie
|
Chyba każdy ma styczność z takimi osobami, ale powiem Wam dziewczyny, że od żadnego faceta nigdy nie usłyszałam niemiłego komentarza, że mam robić to czy to. W większości to kobiety komentują nasz wygląd doszukując się tylko wad, bo przecież jak któraś ma duże piersi, ładne włosy bądź nienaganną figurę od razu jet pod obstrzałem... Kiedyś jedna dziewczyna przy każdym natknięciu się na nią mówiła mi że mam chude ręce ( jakbym o tym nie wiedziała hehe).
Co do tych zaręczyn też zauważyłam, że jest na nie straszny boom, ale dla mnie gdybym była w wieku dwudziestu dwóch lat jak Cao to byłoby o wiele za wcześnie! Wolę się wyszaleć, mieć co wspominać na stare lata niż to, że już jestem zaręczona i planuję ślub. I dziwne jest dla mnie to, że ludzie mają takie parcie na ślub, przecież jak się kocha to i to nie jest potrzebne (przynajmniej dla mnie). Co do sąsiadów to ja niestety nie mam za miłych, wokoło sami plotkarze i zazdrośnicy ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Tasiax Czas edycji: 2013-07-25 o 10:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Lara słowo " ludziowstręt" zaczyna gościć w słownikach coraz większej liczby osób. Ja czasami czuję się jak Adaś Miauczyński. Co prawda w myślach nie obrzucam współpasażerów stekiem wyzwisk
![]() Na swojej drodze także spotykałam przepiękne dziewczyny, które pod płaszczykiem troskliwości potrafiły wbić mega szpilę albo rozpuszczać krzywdzące plotki. Nawet jeśli człowiek schodził z drogi takiej divie i tak nie była zadowolona. Dlatego cieszę się, że istnieją blogi. Dzięki nim można się na moment oderwać od otaczającej nas rzeczywistości i pomarzyć. W ten sposób można dowiedzieć się o ciekawej książce, filmie, wypróbować nowy przepis kulinarny albo poznać kraj, którego być może nie będę miała okazji odwiedzić osobiście. A potem wystarczy wejść w komentarze umieszczane pod każdym postem i zobaczyć, że nic nie boli Polaka bardziej niż czyjś sukces i szczęśliwe życie ![]()
#56 |
Zakorzenienie
|
Podobno poprawia się samopoczucie i energia wraca. To co Dziewczynki, ssiemy?
![]() / Jak to jakiś facet przeczyta ......./ http://kwiatlotosu.wordpress.com/201...lonecznikowym/ http://dp-good-for-you.blogspot.com/...ja-olejem.html https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=137986
#57 |
Wtajemniczenie
|
Aj tam olej, jedzcie słoneczniki, w końcu są!!!
Ja, jak się pojawiają słoneczniki na straganach, przez miesiąc mam paznokcie jak kopacz rowów, nieumalowane, króciutkie, bo w końcu trudno inaczej otworzyc pestki niż palcami ![]() I tak czekam caly rok, najpierw na truskawki, pożniej na bób, na koniec słoneczniki.... ![]() Tylko w tym roku zerowa przyjemność z jedzenia, kuchnia rozkopana, remont trwa i trwa, wykoncze się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Trochę się boję - MANGO znowu zatrudniło Annę Seleznevę.
Jej dorobek mimo młodego wieku znacznie przewyższa to co osiągnęła Miranda. Kurcze nawet zdjęcia dla Mango ma lepsze, bo sesja odbyła się w plenerze i nie zmasakrowali jej twarzy za pomoca Photoshopa ![]() Żeby nie wysiudała Randzi ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.