![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: Przeszłość seksualna partnera
Nie napisałam, że każdy tak robi. Napisałam, że ja nie wierzę w to, że taka osoba się zmieni. Wiara z wiedzą nie zawsze ma dużo wspólnego. Jeżeli ktoś chce próbować to bardzo proszę. Pisałam wyłącznie w moim imieniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo najszczerszych chęci - nie rozumiem, o czym do mnie rozmawiasz. Seks to seks. Ludzie uprawiają go dla przyjemności, wszystko jest w porządku, jeśli zakładana jest przyjemność obustronna. I tylko tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
Może będzie potrafił, przecież go nie znam. Napisałam tylko, że ja bym takiemu nie zaufała, a autorka ma przecież wolną wolę. Powinna postąpić tak jak ona uważa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
uparta chmura
|
Dokladnie , jak kolezanka wyzej napisala, dziwne, ze definitywnie nie napisal tej dziewczynie, ze jest w stalym zwiazku? a tak wyglada jakby zostawil sobie otwarta furtke dla starej znajomosci.
Poza tym, obawialabym sie osoby z taka przeszloscia, czy nie zadziala jak bomba z opoznionym zaplonem...nie dzisiaj, nie jutro, ale moze za pare lat , jak znudzi sie obecna,wieloletnia partnerka.
![]() |
#35 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
To nie musi być zamknięte podejscie do świata,tak samo o Tobie można by powiedzieć,bo nie chcesz przyznać,że autorka ma rację..
Bez przesady. Ma swoje zdanie i tyle,tak samo jak Ty.
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otóż... ... seks uprawia się dla przyjemności. Seks uprawia się dla zaspokojenia potrzeb, obu stron, bo i kobiety, i mężczyźni takie potrzeby mają. Uprawia się seks dla przyjemności w związku i bez związku też. Nie, nie uprawia się seksu, by dać komuś szczęście, tylko dla przyjemności - obustronnej. Powtórzę: obustronnej. Owszem, jest takie pensjonarskie złudzenie, że seks uprawia się "z miłości", zbudowane na wyparciu potrzeb seksualnych i pomyleniu uczucia z pożądaniem. Najczęściej tyczy to dziewcząt, które tak dalece stłumiły - wskutek patriarchalnej socjalizacji - seksualność, że potrzebują alibi, żeby ów seks uprawiać. No i wtedy twierdzą, że to seks "z miłości". |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Że problem przedmiotowego traktowania jak najbardziej zostaje - do rozważenia autorce. Tyle że konwencja typu "facet doświadczony" gustuje w "dziewczynie przyzwoitej" oznacza przedmiotowe traktowanie obecnej partnerki. O wiele bardziej niż "tamtych kobiet" - o ile ich jakkolwiek w ogóle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
potrzebują alibi do uprawiania seksu ?? Chyba sobie zartujesz. W ogóle podejscie do seksu jako do przyjemnosci tylko i wyłącznie no to powodzenia w życiu. Ładujmy się byle idiotom do łóżek a potem rodzmy dzieci ,bo uwaga! Wzywa mnie przyjemność. Co za świetne podejście,wręcz takie dorosłe i doświadczone. Ciekawe jeszcze ile rodzin rozbitych i patoligicznych nas czeka ![]()
<3 Edytowane przez Clemence Czas edycji: 2013-07-24 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
Jak dla mnie problem sie rozchodzi o to, ze tego typu faceci prędzej czy później, będą zdradzać (nie wszyscy, ale większość) i czy warto sie angażować jak prawdopodobienstwo, ze zdradzi i tak jest bardzo duże? A co do seksu to moze byc on tylko spelnieniem fizjologicznych potrzeb (zaspokojenie popędu) jak i emocjonalnych, spolecznych, psychicznych - kiedy robi sie to z milosci itd. i remberentowa - mysle ze to wlasnie o to rozgraniczenie dziewczynom chodzi, wiec Twoje gadanie jest raczej w tym wypadku czcze totalnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
BAN stały
|
Cytat:
W imię walki z tym złym patriarchatem trzeba się seksić! Sorry, ale ja tego nie łykam i powtórzę jeszcze raz, że dla mnie taki facet to dno, bo ja czegoś takiego nie uznaję i żadne gadanie o tym jak to mężczyźni mają potrzeby nie usprawiedliwia dla mnie takiego zachowania. Zaznaczam, że piszę w moim imieniu, a to co ktoś sobie robi w łóżku mnie nie interesuje póki nie biorę sama mężczyzny pod uwagę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mozesz podać źródło swojej wiedzy? Może jakieś statystyki dotyczące tej większości? Pytam, bo może warto zacząć się zastanawiać nad swoim związkiem - cholera wie, może po 4 latach zaczyna sie nudzić? ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
Podchodzisz do tematu prześmiewczo, ale sama doskonale wiesz, ze osoby z ''luźnym'' podejściem do seksu zwykle wierne nie są tu nie trzeba badań, wystarczy logicznie to przemyśleć. Choc badania pewnie jakies tez są.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo owszem, konwencja o której piszesz jest bardzo obleśna i owszem, przedmiotowo traktuje "przyzwoite" dziewczęta jako kandydatki na żonę. Tyle tylko, że niespecjalnie widzę punkt zaczepienia do zakładania akurat takiej wersji. ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- a co z kobietami i ich potrzebami? ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cóż, moim skromnym zdaniem jeśli ktos nie jest w zwiazku i korzysta z niezobowiazującego seksu, to niech sobie luźne podejście do seksu ma. Jednak jeśli nie jest ostatnim kretynem to wie, że bycie w związku rządzi się pewnymi prawami. Mój TŻ kretynem nie jest ![]() A skoro jakaś tezę wysnuwasz, posługujesz się pojęciami "większosć" to chyba masz cos na poparcie Twojej tezy? Bo tak samo ja mogę powiedziec, ze większość jednak nie zdradza. I co, które zdanie jest mojsze?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To tak samo jakby powiedzieć, że większość osób bez żadnej przeszłości zdradzi, bo będzie się zastanawiało, jak to jest z kimś innym. Bez sensu rzucać jakimiś tezami, które dotyczą rzekomo większości mężczyzn, a nie są niczym poparte, a wynikają tylko z własnego przekonania, bo przez to się robi młyn ludziom w głowie. Edytowane przez vouvray Czas edycji: 2013-07-24 o 14:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uf, już się bałam, ze to tylko ja jestem taka niedowidząca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
Hm, pisałam tez, ze wieksze prawdopodobienstwo, ze taka osoba zdradzi, zle sie wyrazilam piszac, ze wiekszosc takich osob tak robi. Chodzilo mi o wieksze prawdopodobienstwo co jest logiczne bo jak ktos luzno traktuje seks, wieksza szansa ze w zwiazku tez tak bedzie robic, ile to ja juz znalam tego typu facetow ktorzy potem bedac w zwiazkach zdradzali tlumaczac, ze ''zone kocham a kochankę rucham'' itp. itd. Dziewczyny oczywiscie sie nic nie domyslają i tez tak bronią swoich miśków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jakby w pokazywaniu "piszą do mnie, a ja - popatrz! - ja nic" miałby się kryć wg niego jakiś dowód, że on sam sobie ufa, albo że on nic ![]() Bez sensu i tyle. I jakoś jej rozgrzeszenia jednak po wszystkim usilnie potrzebuje, za co - ciekawe. Jak dla mnie stereotyp donny diabelskiej i donny anielskiej, odwiecznej walki dobra ze złem, przeszłości z teraźniejszością, madonny i dziwki już hula na całego i Carl Gustav Jung ![]() To jest dopiero patriarchalny relikt, takie tam pisanie że kobiety też mogą to przy tym tylko go wspiera nie szokując już. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiedza: wiesz, że nie każdy tak robi ALE Wiara: nie wierzysz, że taka osoba się zmienia Co powstaje? po prostu uważasz, że każdy tak robi. Logika :P Te dwie rzeczy te dwa zdania wykluczają się trochę nie sądzisz ![]() To tak jak z wiarą w boga, że co wierzysz w niego, ale wiesz, że go nie ma czy co? ![]() Edytowane przez chwast Czas edycji: 2013-07-24 o 15:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Ja mowie tylko ze przy takich jest wieksze prawdopodobienstwo, a poza tym nie wnosze na piedestał prawiczków, mnie zarówno prawiczki jak i tacy co sie puszczają na prawo i lewo zniechęcają tym faktem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile ludzi tyle poglądów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, nie potrafisz odpowiedzieć na prosto postawione pytanie, to uproszczę jeszcz bardziej: jakie źródła wiedzy mówią o tym, że prawdopodobieństwo w takim przypadku jest większe niż gdy chodzi o mężczyznę mającego umiarkowaną ilość doświadczen seksualnych?
![]() Tylko nie mów, że to logika, bo to żadna logika.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
BAN stały
|
Cytat:
Natomiast ja wierzę (nie mam tutaj badań dlatego nie mówię o wiedzy), że większość takich mężczyzn nie przechodzi jakiejś metamorfozy i nawet w związku pozostaje im luźne podejście, które kiedyś po latach może ujrzeć światło dzienne. Czyli wiem, że istnieje jakaś osoba która się zmieni, ale patrząc na przeciętnego mężczyznę z taką przeszłością nie wierzę w jego zmianę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
niech ci będzie dla mnie to co piszesz nie ma trochę sensu
![]() No nieważne wg mnie ludzie są różni i nie ma sensu wkładać ich do jednego wora - normalnego faceta z trochę większą przeszłością (no bo o co chodzi, jest wolny, uprawia sobie seks: co gwałci te kobiety? czy same chcą? czy w takim razie to tylko on ma luzackie podejście?) oraz imprezowicza, chama, który sobie bzyka w klubach pijane dziewczątka. I wg mnie by reprezentować takie troszkę ciemne poglądy trzeba być nieco niedojrzałym lub mocno zranionym przez faceta. Życie zweryfikuje te wasze poglądy :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.