![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Reklamacja u fryzjera ??
Cytat:
![]()
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
No własnie jak przedłużyć trwałość farby?
Mnie się spiera, a chciałabym mieć choć około 1,5 miesiąca nietkniętą, a mam krócej, może niecały miesiąc i odkrywa się mój własny kolor. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wizażowy Kot Igor
|
Spróbuj kwaśniej płukanki po spłukaniu odżywki. Na dzbanek wody odrobinka octu.Tak łyżka stołowa, max dwie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Wypróbuję, jeszcze nigdy nie robiłam, ale jakby utrzymało farbę w miejscu to się opłaca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Tylko jak chcesz dalej farbować to uważaj z odcieniem, bo po rozjaśnianiu wyjdzie Ci o wiele ciemniejszy niż powinien i włosy złapią pigment bardzo szybko.
Metoda z octem jest ok, ale to bardziej na zamknięcie łusek. Włos dalej nie będzie w stanie utrzymać tego koloru, więc tutaj moim zdaniem nie ma pewniejszej metody niż czas. Za którymś razem włosy się przyzwyczają i farba nie będzie się spłukiwać. Osobiście nie wiem, co fryzjer może zrobić, żeby kolor się nie wypłukiwał. Zamknie łuski kwaśnym odczynem i zimnem i tyle. Nie pójdzie z Tobą do domu i nie będzie sprawdzał jakim szamponem myjesz włosy, czy aby nie jest przeciwłupieżowy ![]() Edytowane przez Emenemka_ Czas edycji: 2013-08-13 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najlepiej jest trzymac farbę krócej niż to jest na opakowaniu.często trzymam tylko 15 min/20 min
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
A właśnie jak się trzyma krócej to mniej pigmentu wniknie w włos, skoro krótszy czas oddziaływania farby na włos, to mniej pigmentu tam będzie.
Trzymam ile pisze na farbie, ostatnio mam takie co pół godziny Loreal tak ma i Garnier. Wellatonu nie polecam trzyma się 40min a z włosów potem sieczka, a ze skóry to już masakra, leczyłam się po wellatonie (to pianka), w życiu nie spotkałam się z tak chemiczna i żrąca skórę pianką, nie warta 23 zł. szkoda na nią wydać choćby pięć złoty, mnie ona skrzywdziła, aż skóra mnie bolała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym farbowanie na czarno to łatwiejsza sprawa,niz na brązowo ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A chyba po zejśćiu z ciemnego, lepiej nie skończyć z powrotem z czarnymi włosami? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tam średni blond to czarny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
To nie mój watek jak chcecie wiedzieć
![]() Shira Yuki - farbowanie na brązowo cięższe od na czarno, czarny to zawsze czarny, a brązy albo się zaraz wypłukają, albo będą rudzieć, albo nie złapią jak trzeba. Farbowałam kiedyś na czekoladowy brąz, ładnie wychodził ale jednak do mnie pasuje bardziej czarny, ale jakby w sklepach nie było czarnych farb to zadowolę się ciemnym brązem. LusiaPlotkara farbuję tylko na czarno, od wielu lat, pasuje mi do jasnej cery, nawet do masywnej sylwetki, nie zmieniam na inne kolory, poszukuję tylko swojej najlepszej czarnej farby, takiej coby mi skóry nie zżerała i trzymała się długo, na razie Loreal wygrywa pod względem łagodności. A na naturalne farby z internetu za 50zł. za 1 sztukę mnie nie stać, z przesyłką wyjdzie 70zł. i co ważne naturalne farby nie kryją siwych i się strasznie szybko wypłukują, to po co mi taka co jej zaraz nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Ładny offtop się zrobił
![]() Mam nadzieję, że reklamacja się uda i odbędzie bez problemów, jednak jeśli pan fryzjer zamierzał grać wielce pewnego siebie mistrza wszystkiego, dla którego 6 myć za 300 zł to spoko cena, to warto pobawić się w hejtera^^ Oczywiście nie w formie absurdalnych anonimów "jesteś zły och jak zły", tylko wynalezienia wszystkich możliwych miejsc w sieci i zrobienia mu antyreklamy w oparciu o pracę którą źle wykonał. I w sumie, nie wiem czy rzecznik praw konsumenta w takiej kwestii nic by nie doradził, może warto się zorientować. I rzecz jasna jeśli sensowna i poważna rozmowa z fryzjerem, warto zrobić mu awanturę, może się przestraszy takiej właśnie antyreklamy. Edytowane przez Hibiku Czas edycji: 2013-08-19 o 00:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.