![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Ale lecicie :p
Jade właśnie do sklepu dziecięcego rozejrzeć się za czymś dla malucha, którego odwiedzamy na dniach. No i pewnie sama też już się rozglądać zacznę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#32 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
No to witam się na nowym wątku
![]() ![]() Ogólnie niby dzisiaj wolne a i tak brak czasu mnie dopada. Tu troche z jedną częścią rodzinki na skypie z drugą częścią, i z psiapsiółami. Mieszkanko całe ogarnąć teraz robię obiadokolację i też dupka. Co do wieku na dziecko. Ja jakoś nigdy nie chciałam mieć dziecka późno. Nie wiem ale zawsze mi się wydawało ,że im większa różnica między rodzicem a dzieckiem tym mniej zrozumienia. Nie chcę tutaj nikogo obrazić . Broń Boże. A jak już znalazłam mojego TŻ to oboje wiedzieliśmy ,że nie chcemy długo czekać. W sumie poznaliśmy się przez neta. 3 miesiące znaliśmy się tylko na odległość. Później 3 byliśmy parą na odległość i w końcu sie do niego wprowadziłam. Mieszkamy razem rok i nigdy nie miałam wątpliwości. Więc jak widać można szybko kogoś poznać , być siebie pewnym i chcieć mieć dzieciaczka. ![]() A rzeczy dla malucha to będę mieć w sumie głownie od sióstr więc jakos specjalnie nie muszę ciuszków kupować . No tylko kilka nowych do szpitala czy lekarza. No i wiadomo mebelki, wózek,kocyki różki itd ale to zamierzamy od października kompletować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Dziś na wizycie nie było USG...lekarz stwierdził, że skoro było dwa tygodnie temu to nie będzie tak często robił...buuu
Sprawdził tylko wyniki badań, kazał brać witaminy Elevit, zwiększył dawkę Euthyroxu do 75, bo TSH ma zejść poniżej 2 i tyle. Trochę mnie to dziwi, że mnie nawet nie zbadał (tak na fotelu). Czy jak chodzicie na same wizyty, to też nie badają??? A i byłam u fryzjera...mam piękne zrobione włoski i kolor wyszedł super ![]()
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w kolejnej części.
Co do zakupów to ją nie mam jeszcze kompletnie niczego. Pewnie jakiekolwiek zakupy zrobimy dopiero po przeprowadzce. Teraz nawet nie miałabym gdzie to odłożyć. Moje ubrania są pochowane po pudełkach - wyjęte tylko jedne spodnie i trzy bluzki w których chodzę na zmianę - a co dopiero dziecięce rzeczy. Trochę przeraża mnie myśl zakupów bo ich nie cierpię.
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Jestem i ja
![]() Co wieczor sie klade i mowie do dzidziusia jeszcze tylko 5, 4, 3, 2, 1 raz pojdziemy spac i mama Cie zobaczy ![]() ![]() Jak tylko bedzie wszystko ok to jak tylko trafi sie wolny dzien to biegne na miasto w poszukiwaniu ubranek!!!!!!!!!!!!!!! Co do wieku to ja mam 22 lata a tz 23 i jestesmy juz razem od 5 lat. Pierscionek zareczynowy nosze na palcu od 3 lat i gdyby nie wyjazd do niemiec to bylabym juz zona. Jak dla mnie to dziecko w niczym nie przeszkadza i od zawsze o nim marzylismy, probowalismy ponad pol roku z kalendarzem a od 2 lat sie nie zabezpieczalismy w ogole i nie udalo nam sie "wpasc", jak wyluzowalismy to w pierwszym miesiacu sie udalo przy przytulankach raz na tydzien ![]() Jak dla mnie to ani biologicznie ani psychicznie nie jest za wczesnie ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Moj enneagram to 2w1 ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- O kurde nawet sie zgadza..
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() |
#38 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Super, że masz pięknie zrobione włoski, pewnie od razu lepszy humor. Co do zakupów, to ja w zasadzie większość rzeczy będę miała po synku brata, ale pewnie nie oprę się i pokupuję trochę ubranek. W spadku po Janku dostaniemy wózek, łóżeczko, fotelik ten pierwszy i masę ubranek i gadżetów. Jaś urodził się w październiku, nasz w styczniu, więc ciepłe ubranka powinny spasować. Na pewno oprócz ciuszków kupię kocyki, pościel i pewnie masę innych rzeczy, które zgapię od Was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Perfuzja wpisz mi dziewczynkę Różę - na 99% bo nic nie dynda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Melduje się i ja
![]() ![]() życzę wszystkim miłego wieczoru! ![]()
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]()
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
melduję się i ja w nowym wątku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Wiecie moze cos o becikowym w de, bo ja slyszalam ze jest i ze nie ma...
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#45 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie n każdej wizycie nie bada- jeśli nic złego się nie dzieje, ze mną OK na nic nie narzekam to nie zawsze bada ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
dziewuszka ![]() ![]()
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Sunshine, sypią nam się dziewuszki
![]() Melduję się w nowym wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Juz mozna czegos dziecko nauczyc
![]()
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Długo dziś oglądałam usg bo na wejściu powiedziałam, że nie wyjdę bez wiedzy o płci. No to zaczęliśmy od głowy, lekarz pomierzył obwód, później pokazał żołądek, że jest pełny, później serce, puścił chwilę, później pomierzył kości udowe, pokazał kręgosłup, mówił, że bardzo ładny - pewnie każdemu tak mówi, ale to miłe bardzo było. TŻ patrzył ze łzami w oczach komentował: "widzę, widzę!" aż w pewnym momencie chciałam powiedzieć, żeby trzymał emocje na wodzy ![]() Mówiłam o moich dolegliwościach i włączyć mam magnez 2 razy dziennie i przyjąć do świadomości, że lada moment przyjdą skurcze nóg, no i biodra będą boleć jeszcze bardziej ale nic mi nie przepisze bo zaszkodzi. No i zapytał czy wytrzymam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
a ja dziś byłam w tesco i kupiłam sobie spodnie- polecam, spodnie jeansowe gumowane na grubą gumkę w pasie- bardzo wygodne za 37 zł
![]() chciałam kupić jakiś stanik bo już ledwo mieszczę się w swoje i mnie cycki gniotą ale nic nie kupiłam. Przymierzyłam z 50 różnych staników i takie badziewie teraz robią że masakra. Jak dobrze podtrzymuje cycka to nie wygodny jak cholera (wąskie ramiona, wąskie zapięcie, drapie, gryzie itp) a jak już wygodny to nic cycka nie trzyma ![]() w efekcie jutro musze jechać do innego CH i szukać dalej tym bardziej że są wyprzedaże a ja nie chcę jakiegoś drogiego bo mi szkoda na 2-3 m-ce. Złaziłam się dziś okropnie- nogi mi w dupę wchodzą a brzucho wylazło jakby tam piłka siedziała jakaś ![]()
#50 |
Zakorzenienie
|
MELDUJĘ SIĘ! JA I SYNUŚ (tak tak potwierdzam na 100%)
Wiem, ze już wpisana, ale 2 tyg temu lekarz mówi, że tak na 80-90% i za miesiąc będzie pewny. Uznałam, że w razie czego można zmienić. Dziś dyndało między nogami coś małego nawet fotkę dla taty gin strzelił. Skomentował "Mały jeszcze, ale urośnie ;D" Niestety miałam dziwne dolegliwości (silne bóle w okolicach intymnych) i wolałam chuchać na zimne i iść. Powiedział, że szybko zobaczy co u dziecia, bo bez sprawdzenia tętna mnie nie wypuści ![]() ![]() idę gotować budyń. Sun super, że masz kobitkę pod serduchem kolejna do dopisania jupijejejej lolita chłopcy żądzą, musi ktoś bronić tych kobiet w pisakownicach. Siostra mojej mamy sprezentuje mi laktator z Aventa huraaaaaaaaa!
#51 |
Zakorzenienie
|
o takie portki
![]() http://www.ffmoda.com/pl/products/la...sy/hj31704714/
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój brzuch rośnie nieprzeciętnie... za chwile zapomnę jak wyglądają moje stopy.
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Melduję się w nowej części
![]() Ja dostałam, ale nie wykupiłam i póki co nie zamierzam. Dostałam w razie skurczów, póki co nic takiego się nie dzieje, biorę też duphaston i witaminki. Nie ukrywam, że te leki sporo kosztują i wykupywać coś, co MOŻE mi się kiedyś przydać to wydaje mi się niepotrzebnym wydatkiem. Dziś odwiedziła mnie kumpela pielęgniarka, która powiedziała, że ta spasmolina to praktycznie to samo co no spa. Nie wiem, nie chcę na razie tego kupować, może pod koniec miesiąca po poborach ![]()
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no i pewnie nie jest za szczęśliwe, bo poza owocami nic słodkiego nie dostaje, za to na czosnek mam teraz ciągle smaka ![]() ![]()
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze małża nauczyć malowania mi paznokci bo jak tak dalej pójdzie to nie dosięgnę ![]()
![]() |
#57 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.ffmoda.com/pl/products/lato-2013/dla-niej/spodnie/jy32204210/ u mnie w tesco to ogólnie jakaś bieda jest :/ |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długa i wyboista droga przed wami :P
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tak przy okazji dzisiaj przy zmywaniu lakieru (na ogół na stopach tylko uzupełniam, ale zginął mi kolor i chciałam zmienić) zauważyłam na dużym palcu u stopy białe zmiany,jakby odbarwienia, ale tylko pod lakierem... myślicie że to początki jakiejś grzybicy? może nad morzem sie przyplątało, ale żeby pod lakier wlazło a tam gdzie odrost (może nie duży, ale był) nie? powinnam biec do dermatologa od razu (już mam mdłości na lekarzy), czy poobserwować? miala ktoraś z Was coś takiego?
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratuluję badań i poznanych płci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.