Ach życie....problem w związku. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-16, 22:02   #31
tyene
Zakorzenienie

Dot.: Ach życie....problem w związku.

VVS to w ogóle nie jest choroba. Nikt Ci nie da diagnozy VVS, bo taka diagnoza nie istnieje. VVS to symptom, objaw, coś, co się po prostu stwierdza, natomiast przyczyn i form leczenia tego jest mnóstwo. Poszukaj specjalistów z zakresu pochwicy etc - jest kilku w Polsce.

Wiec miałaś fatalnych ginekologów. Ginekolog, który stwierdza "nie widzę problemu natury fizycznej" i rozkłada dalej ręce to kretyn, nie specjalista.

Edit:

Źle to zabrzmiało. VVS to symptom, taki jak chroniczny ból. Symptom, który jest potworny, ale nie jest konkretną jednostką chorobową w prostym rozumieniu, gdzie po diagnozie można dopasować leczenie/która ma konkretne przyczyny i skutki.

Autorko, poszukaj neurologów.

Edytowane przez tyene
Czas edycji: 2013-08-16 o 22:07
tyene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-16, 23:27   #32
ElizaGawronska
Raczkowanie

Mam a w zasadzie można powiedzieć miałam to samo i opisywałam tą sytuacje na forum i tu dostałam jakiś pierwszy wskaźnik co to może być.
Poszukałam od razu w internecie lekarzy którzy się tym zajmują a jest ich trochę, umówiłam się w Sopocie do genialnego specjalisty, po prostych badaniach dostałam receptę na kremy przeciwbólowe po których mogę się normalnie kochać bez żadnego bólu z moim kochanym TŻ i skierował mnie do dalszych badań. Będę miała robione badanie przewodnictwa nerwu sromowego ponieważ tam jest najczęstsza przyczyna bólów, czasami zdarza się iż jest dziedziczona po matce tak jak w moim przypadku, a jak wspomniała wizażystka wyżej sposobów leczenia jest wiele

Od jakiego czasu wiesz o tych bólach? ile czasu minęło między pierwszym razem a obecną sytuacją ? Czy obecny TŻ jest twoim pierwszym chłopakiem ? Rozmawiałaś z nim, rodzicami lub kimś o tym ? To jest duży problem zdrowotny którego nie można zlekceważyć i odkładać na dalszy plan, objawy takie jak ból można łatwo usunąć a później zająć się czerpaniem z tego przyjemności . Najważniejsze to mięć do tego chęci, ja również nie mam w tej chwili pracy, pieniądze na leczenie pożyczyłam od rodziców ponieważ mój obecny związek z partnerem jest dla mnie bardzo ważny a poprzednie dwa rozpadły się właśnie z tej sytuacji...

Naprawdę jest mi przykro ponieważ wiem przez co musisz przechodzić ale tak jest już stworzony świat że nie wszystko jest idealne...
Życzę Ci powodzenia w leczeniu bo na pewno się przyda.
ElizaGawronska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-17, 11:21   #33
shena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shira Yuki Pokaż wiadomość

i jak tu żyć,skoro nikt nie słyszał o tej chorobie,a ty ją sobie zdiagnozowałaś i nie leczysz?
Daruj sobie, choroby nie wymysliłam, istnieje taka. A objawy mam rzeczywiste, nie są urojone.

Cytat:
Napisane przez WDM Pokaż wiadomość
Ale ja zrozumiałam to tak, że Ty właśnie masz potrzeby - więc szukanie faceta o małych to jest gorzej niż półśrodek. Bo seks właśnie jest w tym mózgu... Nic by z tego nie wyszło, podobnie jak wątpię, by po takim pytaniu dało radę się... zakochać.

Skoro anatomicznie masz wszystko ok, to czy wykluczasz opcję, że może wyolbrzymiasz jakieś pospolitsze problemy? (np. jakiś bardzo znaczny problem z nawilżeniem).

Piszesz, że po raz pierwszy poczułaś problem w czasie seksu; co z autoerotyzmem, masturbacją, próbowałaś kiedyś?
Te podstawowe rzeczy które mogą powodować ból już sprawdziłam i wykluczyłam. Nawilżenie jest ok, jestem rozluźniona w trakcie, nie napinam mięśni. To nie to.
Podczas masturbacji odczuwam przyjemność i tak samo odczuwam jak robi mi to partner. Ale masturbacja w moim przypadku polega na stymulacji łechtaczki. Nie ma wkładania palca bo czuje to tak samo jak z penisem, nie przyjemnie.

Cytat:
Napisane przez ElizaGawronska Pokaż wiadomość
Mam a w zasadzie można powiedzieć miałam to samo i opisywałam tą sytuacje na forum i tu dostałam jakiś pierwszy wskaźnik co to może być.
Poszukałam od razu w internecie lekarzy którzy się tym zajmują a jest ich trochę, umówiłam się w Sopocie do genialnego specjalisty, po prostych badaniach dostałam receptę na kremy przeciwbólowe po których mogę się normalnie kochać bez żadnego bólu z moim kochanym TŻ i skierował mnie do dalszych badań. Będę miała robione badanie przewodnictwa nerwu sromowego ponieważ tam jest najczęstsza przyczyna bólów, czasami zdarza się iż jest dziedziczona po matce tak jak w moim przypadku, a jak wspomniała wizażystka wyżej sposobów leczenia jest wiele

Od jakiego czasu wiesz o tych bólach? ile czasu minęło między pierwszym razem a obecną sytuacją ? Czy obecny TŻ jest twoim pierwszym chłopakiem ? Rozmawiałaś z nim, rodzicami lub kimś o tym ? To jest duży problem zdrowotny którego nie można zlekceważyć i odkładać na dalszy plan, objawy takie jak ból można łatwo usunąć a później zająć się czerpaniem z tego przyjemności . Najważniejsze to mięć do tego chęci, ja również nie mam w tej chwili pracy, pieniądze na leczenie pożyczyłam od rodziców ponieważ mój obecny związek z partnerem jest dla mnie bardzo ważny a poprzednie dwa rozpadły się właśnie z tej sytuacji...

Naprawdę jest mi przykro ponieważ wiem przez co musisz przechodzić ale tak jest już stworzony świat że nie wszystko jest idealne...
Życzę Ci powodzenia w leczeniu bo na pewno się przyda.
Podaj nazwy tych kremów Chetnie spróbuje, może tez mi pomogą. Są tylko na recepte?

O bólach wiem już od dawna, jakies 6 lat. Nie zajmowałam się tym wcześniej bo nie miałam partnera przez ten czas więc nie był to problem naglący i nie miałabym wtedy też jak sprawdzić efektów leczenia.
To jest mój 2 chłopak.
shena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-17, 14:20   #34
ElizaGawronska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shena Pokaż wiadomość
Daruj sobie, choroby nie wymysliłam, istnieje taka. A objawy mam rzeczywiste, nie są urojone.

Te podstawowe rzeczy które mogą powodować ból już sprawdziłam i wykluczyłam. Nawilżenie jest ok, jestem rozluźniona w trakcie, nie napinam mięśni. To nie to.
Podczas masturbacji odczuwam przyjemność i tak samo odczuwam jak robi mi to partner. Ale masturbacja w moim przypadku polega na stymulacji łechtaczki. Nie ma wkładania palca bo czuje to tak samo jak z penisem, nie przyjemnie.

Podaj nazwy tych kremów Chetnie spróbuje, może tez mi pomogą. Są tylko na recepte?

O bólach wiem już od dawna, jakies 6 lat. Nie zajmowałam się tym wcześniej bo nie miałam partnera przez ten czas więc nie był to problem naglący i nie miałabym wtedy też jak sprawdzić efektów leczenia.
To jest mój 2 chłopak.

Przeciwbólowo stosuje Lidokaine dostałam receptę na lek w żelu oraz w aerozolu, jednak czasem muszę stosować dodatkowo lubrykant nawilżający. W zależności od tego jak wyjdą badania zostanie dostosowane dalsze leczenie.

Naprawdę zwlekałaś z tym całe 6 lat ? nie mogłaś spróbować palcem lub wibratorem ? Gdybyś zajęła się problemem od razu w tej chwili zapewne nie miała byś tego problemu i bylibyście razem szczęśliwi. Jest to w pewnym stopniu twoja wina i zaniedbanie.

Od lekarza neurologa dowiedziałam się że jeśli jest to problem z zakończeniami nerwowymi bez właściwego leczenia problem będzie się pogłębiał i tym trudniej będzie z tego wyjść, do pewnego stopnia spokojnie można wyleczyć to lekami później w przypadku zaawansowanych uszkodzeń tylko przykre i długo gojące się zabiegi operacyjne w celu wycięcia nabłonka pochwy powodującego ból wiec naprawdę nie warto z tym zwlekać ani dnia dłużej.
Stary 2013-08-17, 17:25   #35
shena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ElizaGawronska Pokaż wiadomość
Przeciwbólowo stosuje Lidokaine dostałam receptę na lek w żelu oraz w aerozolu, jednak czasem muszę stosować dodatkowo lubrykant nawilżający. W zależności od tego jak wyjdą badania zostanie dostosowane dalsze leczenie.

Naprawdę zwlekałaś z tym całe 6 lat ? nie mogłaś spróbować palcem lub wibratorem ? Gdybyś zajęła się problemem od razu w tej chwili zapewne nie miała byś tego problemu i bylibyście razem szczęśliwi. Jest to w pewnym stopniu twoja wina i zaniedbanie.

Od lekarza neurologa dowiedziałam się że jeśli jest to problem z zakończeniami nerwowymi bez właściwego leczenia problem będzie się pogłębiał i tym trudniej będzie z tego wyjść, do pewnego stopnia spokojnie można wyleczyć to lekami później w przypadku zaawansowanych uszkodzeń tylko przykre i długo gojące się zabiegi operacyjne w celu wycięcia nabłonka pochwy powodującego ból wiec naprawdę nie warto z tym zwlekać ani dnia dłużej.
I ten żel całkowicie likwiduje ból u ciebie? A czujesz przy tym jakąś przyjemność?

Wiem, że jest to moje zaniedbanie, żałuje że tak długo zwlekałam. Mogłam zająć się tym wcześniej. Też czytałam o tyn nerwie sromowym.Wiesz jak bada się ten nerw?
A nie bierzesz pod uwage tego, że żaden lekarz nie będzie w stanie ci pomóc, ze nie będzie dało się tego zmienić? Jeszcze leki ok, ale takie inwazyjne zabiegi operacyjne w tym miejscu, chyba bym sie na to nie zdecydowała, mogą wystąpić powiłania itp, a nie jest to sprawa zagrażająca życiu.
Stary 2013-08-17, 21:18   #36
Elfir
Zakorzenienie

takie inwazyjne zabiegi operacyjne w tym miejscu, chyba bym sie na to nie zdecydowała, mogą wystąpić powiłania itp, a nie jest to sprawa zagrażająca życiu.

To co u ciebie występuje to już powikłania i zagrażaja życiu - osobistemu, uczuciowemu.

Facet, jak się okazuje, ma potrzeby seksualne, których ty nie zapewniasz, więc na bank cię prędzej czy później zostawi. I kolejny, kolejny, któremu powiesz, że zero seksu do śmierci, bo boisz się operacji. I skończy się samotnością i depresją.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-18, 10:49   #37
ElizaGawronska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shena Pokaż wiadomość
I ten żel całkowicie likwiduje ból u ciebie? A czujesz przy tym jakąś przyjemność?

Wiem, że jest to moje zaniedbanie, żałuje że tak długo zwlekałam. Mogłam zająć się tym wcześniej. Też czytałam o tyn nerwie sromowym.Wiesz jak bada się ten nerw?
A nie bierzesz pod uwage tego, że żaden lekarz nie będzie w stanie ci pomóc, ze nie będzie dało się tego zmienić? Jeszcze leki ok, ale takie inwazyjne zabiegi operacyjne w tym miejscu, chyba bym sie na to nie zdecydowała, mogą wystąpić powiłania itp, a nie jest to sprawa zagrażająca życiu.
Na początku ból odczuwałam po całości, po wizycie u lekarza i badaniu dowiedziałam sie że ból powoduje u mnie tylko przedsionek pochwy i po znieczuleniu tej części nic nie boli i odczuwam przyjemność, na początku było dziwnie jednak po kilkunastu stosunkach z każdym razem jest coraz lepiej.

Badanie mam pod koniec miesiaca w Gdańsku z tego co mówił neurolog całosc trwa około 5 minut bada sie lewy oraz prawy nerw elektrodami przez odbyt. Po tym badaniu dokładnie wiadomo czy któryś nerw jest uszkodzony gdzie i jak go leczyć.

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
takie inwazyjne zabiegi operacyjne w tym miejscu, chyba bym sie na to nie zdecydowała, mogą wystąpić powiłania itp, a nie jest to sprawa zagrażająca życiu.

To co u ciebie występuje to już powikłania i zagrażaja życiu - osobistemu, uczuciowemu.

Facet, jak się okazuje, ma potrzeby seksualne, których ty nie zapewniasz, więc na bank cię prędzej czy później zostawi. I kolejny, kolejny, któremu powiesz, że zero seksu do śmierci, bo boisz się operacji. I skończy się samotnością i depresją.

Jednak takie zabiegi to już ostateczność, Czym dłużnej się tego nie leczy tym może być gorzej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-18, 20:50   #38
shena
Rozeznanie

Bardzo dziękuje wszystkim dziewczynom za odpowiedzi Tobie ElizaGarwonska w szczególności, popchnełaś mnie do działania

Jak będziesz po badaniu, napisz co się okazało, jaki jest wynik i jakie jest dalsze leczenie. Wydaje mi się że mnie też boli przedsionek pochwy, jak u ciebie. Od razu poszłaś z tym do neurologa czy najpierw byłaś u ginekologa? Neurolog przeprowadzał u ciebie badanie ginekologiczne?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości