![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Koniec hejtowania w sieci?
Ale ja poważnie pytam
![]() Np wchodzę na wizaż, jedna laska opowiada o niekonwencjonalnych metodach wychowywania dziecka (powiedzmy że zamyka go na balkonie jak płacze), wpada drabineczka i mówi że ma siano w głowie i powinna się leczyć. I każdy od tego momentu może widzieć moje dane? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
No poczytałam ale jestem niezbyt zaawansowana technologicznie by mój mózg to ogarnął
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Koniec hejtowania w sieci?
ja też to tak rozumiem jak drabineczka, to jest poważne oskarżenie, ze się źle traktuje dzieci, dopiero co niejaka Monia wzywała policje na wizaż z tego powodu
wedle tego precedensu ta matka ma prawo żądać od wizażu danych drabiny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Koniec hejtowania w sieci?
Cytat:
dla ścisłości, nie żyjemy w Stanach, nasze prawo opiera się na konkretnych przepisach, a nie na orzeczeniach sądów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
Odp: Koniec hejtowania w sieci?
evvelinek, ale co chcesz powiedzieć, ze doznasz ta ustaw e jako jedyna tutaj i masz 100% pewności, ze jednak bunt nikogo pozwać nie może? bo na tu z twoich postów wychodzi
a z przepisu wynika, moim zdaniem, ze może skoro sąd raz tak orzekł na podstawie przepisu to może i drugi i trzeci Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Koniec hejtowania w sieci?
Cytat:
napisałam już kilka razy, że sytuacja nie przekłada sie bezpośrednio na szarego Kowalskiego, który nawrzucał Kwiatkowskiemu, że ma krzywe nogi. nie bede tu robić wykładu na temat prawa, sprawa jest jasna w tym zakresie. za jakiś czas pojawia się glosy do wyroku, mądre głowy się do tego odniosą, będzie można sobie poczytać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Hejtowanie nigdy się nie skończy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
evvelinek, wychodzi z Ciebie prawnik (ew. Lech Wałęsa) - cokolwiek powiesz i tak nie wiadomo o co chodzi. A mam wrażenie, że próbujesz plebsowi coś przekazać.
Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-08-23 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
Odp: Koniec hejtowania w sieci?
jest ustawa o zwalczaniu cyberprzemocy, na podstawie której było żądanie ujawnienia danych, jest nieprecyzyjna, chyba nawet w sprzeczności z ustawa o ochronie danych osobowych, a sąd się zgodził,
mialo tak nie być, miały mieć dostęp tylko organy państwowe a nie prywatne osoby czyli właśnie przekłada się na Kowalskiego tyle ode mnie, tyle wyczytałam, tak to rozumiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201604250941 Czas edycji: 2013-08-23 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
BAN stały
|
http://wyborcza.pl/1,75478,14479828,...wyrok_NSA.html
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- http://www.lex.pl/czytaj/-/artykul/n...c-sie-bezkarni http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...ch-internautow |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cały czas odnosze sie to tego, że niektórzy myślą, że jak ja napiszę w internecie, że Ania jest beznadziejna i ma krzywy nos, to Ania na tej podstawie otrzyma na tacy moje dane i bedzie mnie mogła ciągać po sądach. chyba każdy widzi jak śmiesznie to brzmi, wiec nie rozumiem jak można uwazac że ten wyrok ma przełożenie na taka sytuację ![]() Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2013-08-23 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w żaden sposób nie dyskutuje z wyrokiem i jego treścią, odnoszę się do tego co niektórzy tu podnoszą a mianowicie,że w związku z tym orzeczeniem nie można niczego skrytykować bo zawsze znajdzie się ktoś komu się to nie spodoba i to wystarczy, by dostał dane osobowe na talerzu. Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2013-08-23 o 21:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |||
BAN stały
|
o to, że to:
Cytat:
Cytat:
Przy okazji, czytałaś w ogóle te komentarze, które (jak zrozumiałam z treści artykułu) koncern uznał za naruszające jego dobra osobiste, i przez które chciał ich autorom wytoczyć sprawy karne o zniesławienie? ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2013-08-23 o 22:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie czytałam, bo nie mam czasu na taki research w tym momencie. ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
tylko - tak jak nie każda obelga, krytyka w internecie czy poza nim kwalifikuje się jako zniesławienie czy zniewaga, tak nie każda będzie nadawała się do tego by być podstawą do udostepnienia czyichś danych osobowych (tu jest dodatkowo cienka granica, bo wchodzi kwestia wolnego intrnetu itd), wiec trzeba mieć mocny powód, a nie że ktoś komuś napisał na forum że jest głupi - a tak wiele osób mysli po tym jak to wyłożyły co niektóre media. Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2013-08-23 o 22:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą, przy tej sprawie przypomniała mi się kwestia dostępu do danych bankowych (oczywiście jest więcej różnic niż podobieństw no ale..) do jakich wg przepisów mają dostęp sąd/ prokurator w ramach toczącego się postępowania - są sytuacje w których bank nie ma nic do gadania (przestępstwa rożnej kwalifikacji), ale nie tylko w sprawach karnych powstaje potrzeba uzyskania takich danych i choć sąd jest uprawniony z mocy prawa do uzyskania takich danych o kliencie to banki takie cuda wianki tworzą, aby tylko nie musieć udostępniać danych swoich klientów, że głowa mała ![]() podobnie będzie się działo w tym przypadku. nie będzie to takie cyk myk, jak wybrzmiewa z nagłówków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2013-08-23 o 22:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
I wizaż straci tę niepowtarzalną atmosferę
![]() A na poważnie. Kto będzie oceniał co jest obraźliwe a co nie? Będzie jakiś katalog słów (np. zakaz wulgaryzmów który i tak jest na większości stronach i forach), zachowań? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Wizażowy Kot Igor
|
Ja myślę, że tej ustawy nie trzeba nadinterpretować. To, ze napiszę, ze w danym lokalu jedzenie pachniało jak skarpetki czy lekarz źle wyleczył mi ząb to nie jest hejtowanie. Tak samo, jeśli u nas jedna Wizażanka pokłóci się z inną, obie wymienią o sobie niezbyt pochlebne epitety. To nie hejt tylko zwyczajna pyskówka.
Hejtowanie rozumiem jako UPORCZYWE dręczenie, wysmiewanie, wielokrotne zamieszczanie prześmiewczych tekstów o danej osobie, śledzenie i prześladowanie w sieci. W każdym razie taki czyn musi nosić znamiona powtarzalności. No ale, na wszelki wypadek: Koffam Was, Wizażanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
maszyna, nie człowiek
|
Żebym ja jeszcze wymyślałą - serio spotkałam sie z opinią, że jak ktoś zwróci uwagę na niezbyt roztarty róż itp. (co może być od biedy nawet kwestią zdjęcia i tego jak monitor wyświetla kolory) to jest zwykłym podłym hejterem zazdroszczącym talentu i przychylności kosmosu
![]()
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na szczęście są jeszcze normalni ludzie na świecie i mam nadzieje, że zawsze będą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.